Şimdi Ara

Pert rayiç bedeli düşük geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
5
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, kaza yapmıştım 1 ay önce. Bugün kesin perte ayrıldığını öğrendim ve araca 500bin teklif ettiler. Ama aracın sahibinden ortalama bedeli 600-620 civarında. 500 ün altında hiç ilaçlan yok. Tsb ağustos sigorta bedeli 490 bin. itiraz ettim 600 ü kabul edeceğimi söyledim. Sizce bunun oluru nedir? İlk kez başıma geliyor böyle bir şey. 500 ü 600 e çıkarırlar mu çıkmazsa ne yapılabilir

• Öncelikle geçmiş olsun aynısını ben de yaşadığım için ne çektiğiniz tahmin edebiliyorum. Herseyin üzerine sigorta şirketinin de sizi soymaya çalışması ayrı bir kötü durum. Ama çözümü var hem de çok basit.

Öncelikle size teklif edilen miktarı pazarlıkla yükseltmeye çalışın. Örneğin 500k teklif ettilerse pazarlıkla 520k verdiler diyelim bunu kabul edeceksiniz. Ancak sözleşmeyi imzalarken ihtirazi kayıt ile imza edeceksiniz. Yani imza atmadan önce imzanın yanına "x numaralı dosyadaki tüm haklarım saklı kalmak üzere imza ediyorum" veya "fazlaya dair alacaklarım saklı kalmak üzere imza ediyorum" şeklinde sözleşmeyi imzalayacaksınız. Sonrasında anlaştığınız paranın hesabınıza yatmasını bekleyeceksiniz. Para hesabınıza yattıktan sonra ise şu işlemleri yapacaksınız;

Öncelikle Sahibinden'de aracınızla eşdeğer olan araç ilanlarını pdf olarak tam ekran görüntüsü alacaksınız. Bulabildiğiniz kadar ilan bulun ve pdf'ye ekleyin. Bulduğunuz araçların kendi aracınızla eşdeğer olmasına dikkat edin ama. Aracınızın önceki tramer kaydı burada önemli. Örneğin aracınızın önceden tramerde ağır hasar kaydı varsa eğer, sizin Tahkime sunacağınız araç ilanlarında tramersiz tertemiz araçlarla sizin ağır hasar kaydı olan aracınız eşdeğer olmayacaktır. Buna dikkat edin yani ve eşdeğer araç ilanları seçmeye çalışın.
    Burada amacımız aracınızın gerçek piyasa rayiç bedelini ispatlamaktır. İlanları pdf'ye ekledikten sonra da Sigorta Tahkim Kurulu'na müracaat edeceksiniz ve sigorta şirketine bir dava açacaksınız. İster avukatınız bu işlemi yapsın isterseniz de siz bizzat yapın. Ama avukatınız yapacaksa eğer avukatlık ücretini de ayrıca sigorta şirketinden talep etmeyi unutmayın. Avukatın da sigortadan alacağınız paraya dokunmamasını, ücretini zaten davayı kazanınca karşı tarafın ödeyeceğini ilk başta söylemeyi unutmayın. Benim tavsiyem avukatı da karıştırmayıp kendiniz başvurmanızdır. Çünkü normal vatandaşın başvurması için yapılmış bir platform Sigorta Tahkim Kurulu.
    Sonrasında Sigorta Tahkim Kurulu sizin gönderdiğiniz araç ilanlarına bakıp aracın gerçek rayiç bedeli neyse sigorta şirketinden kalan ödemeyi tahsil edip size verecektir.
    Örneğin aracınızın rayiç bedeli 600 bin TL ama sigorta şirketi size 520 bin TL ödeme yaptı diyelim. Tahkim, aradaki 80 bin TL'yi alıp size veriyor mantık bu.

Tabi şunu da belirteyim, dosyayı hazırladıktan sonra direkt Tahkim'e gitmeden önce sigorta şirketine bir mail atın. Mailde bana ödeme yaptınız evet ama aracımın gerçek rayiç bedeli şudur deyin ve size ödenmeyen eksik bedeli onlardan talep edin ve aksi takdirde Tahkime başvuracağınızı söyleyin. Büyük ihtimalle eksik ödemeyi de size yapacaklardır. Ama yapmasalar bile Tahkim onlardan söke söke alacaktır hiç merak etmeyin.

İşten anlayan birine gitmeye gerek yok, okuduğunu anlayabilmesi kişi için yeterli. Sigorta Tahkim Kurulu'nun kuruluş amacı bir vekile ihtiyaç duymaksızın vatandaşın kendi başına hakkını arayabilmesine imkân tanımasıdır. Sitedeki tüm bilgilendirmeler ve yönlendirmeler normal bir vatandaşın kendi başına yol alabilmesi odaklı oluşturulmuş zaten. Dolayısıyla okuduğunu anlayabilmesi kişi için yeterli olacaktır.

• Öncelikle geçmiş olsun aynısını ben de yaşadığım için ne çektiğiniz tahmin edebiliyorum. Herseyin üzerine sigorta şirketinin de sizi soymaya çalışması ayrı bir kötü durum. Ama çözümü var hem de çok basit.

Öncelikle size teklif edilen miktarı pazarlıkla yükseltmeye çalışın. Örneğin 500k teklif ettilerse pazarlıkla 520k verdiler diyelim bunu kabul edeceksiniz. Ancak sözleşmeyi imzalarken ihtirazi kayıt ile imza edeceksiniz. Yani imza atmadan önce imzanın yanına "x numaralı dosyadaki tüm haklarım saklı kalmak üzere imza ediyorum" veya "fazlaya dair alacaklarım saklı kalmak üzere imza ediyorum" şeklinde sözleşmeyi imzalayacaksınız. Sonrasında anlaştığınız paranın hesabınıza yatmasını bekleyeceksiniz. Para hesabınıza yattıktan sonra ise şu işlemleri yapacaksınız;

Öncelikle Sahibinden'de aracınızla eşdeğer olan araç ilanlarını pdf olarak tam ekran görüntüsü alacaksınız. Bulabildiğiniz kadar ilan bulun ve pdf'ye ekleyin. Bulduğunuz araçların kendi aracınızla eşdeğer olmasına dikkat edin ama. Aracınızın önceki tramer kaydı burada önemli. Örneğin aracınızın önceden tramerde ağır hasar kaydı varsa eğer, sizin Tahkime sunacağınız araç ilanlarında tramersiz tertemiz araçlarla sizin ağır hasar kaydı olan aracınız eşdeğer olmayacaktır. Buna dikkat edin yani ve eşdeğer araç ilanları seçmeye çalışın.
    Burada amacımız aracınızın gerçek piyasa rayiç bedelini ispatlamaktır. İlanları pdf'ye ekledikten sonra da Sigorta Tahkim Kurulu'na müracaat edeceksiniz ve sigorta şirketine bir dava açacaksınız. İster avukatınız bu işlemi yapsın isterseniz de siz bizzat yapın. Ama avukatınız yapacaksa eğer avukatlık ücretini de ayrıca sigorta şirketinden talep etmeyi unutmayın. Avukatın da sigortadan alacağınız paraya dokunmamasını, ücretini zaten davayı kazanınca karşı tarafın ödeyeceğini ilk başta söylemeyi unutmayın. Benim tavsiyem avukatı da karıştırmayıp kendiniz başvurmanızdır. Çünkü normal vatandaşın başvurması için yapılmış bir platform Sigorta Tahkim Kurulu.
    Sonrasında Sigorta Tahkim Kurulu sizin gönderdiğiniz araç ilanlarına bakıp aracın gerçek rayiç bedeli neyse sigorta şirketinden kalan ödemeyi tahsil edip size verecektir.
    Örneğin aracınızın rayiç bedeli 600 bin TL ama sigorta şirketi size 520 bin TL ödeme yaptı diyelim. Tahkim, aradaki 80 bin TL'yi alıp size veriyor mantık bu.

Tabi şunu da belirteyim, dosyayı hazırladıktan sonra direkt Tahkim'e gitmeden önce sigorta şirketine bir mail atın. Mailde bana ödeme yaptınız evet ama aracımın gerçek rayiç bedeli şudur deyin ve size ödenmeyen eksik bedeli onlardan talep edin ve aksi takdirde Tahkime başvuracağınızı söyleyin. Büyük ihtimalle eksik ödemeyi de size yapacaklardır. Ama yapmasalar bile Tahkim onlardan söke söke alacaktır hiç merak etmeyin.

• mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bilgi teşekkürler
  • Oncelikle Tahkime bireysel basvururken dikkat edin, bazi usulleri var. Eger davayi kaybederseniz karsi tarafin avukat vekalet ucretini de siz odeyeceksiniz. Bastan odediginiz dava harci, bilirkisi ucretleri vsde size kalacak. Arkadas yukarda aciklayici olarak anlatmaya calismis ama yinede isten iyi anlayan birilerinden bilgi almaniz yarariniza.
  • nightblueist kullanıcısına yanıt

İşten anlayan birine gitmeye gerek yok, okuduğunu anlayabilmesi kişi için yeterli. Sigorta Tahkim Kurulu'nun kuruluş amacı bir vekile ihtiyaç duymaksızın vatandaşın kendi başına hakkını arayabilmesine imkân tanımasıdır. Sitedeki tüm bilgilendirmeler ve yönlendirmeler normal bir vatandaşın kendi başına yol alabilmesi odaklı oluşturulmuş zaten. Dolayısıyla okuduğunu anlayabilmesi kişi için yeterli olacaktır.

• Şu konuya da bi göz gezdirin çok önemli bilgiler içeriyor:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/121766639

Parayla bile satın alamayız şu bilgiyi. Eyvallah hocam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

bilgi için tşk ederim ancak bir sorum olacak

sigorta şirketi "x numaralı dosyadaki tüm haklarım saklı kalmak üzere imza ediyorum" veya "fazlaya dair alacaklarım saklı kalmak üzere imza ediyorum" yazısını kabul etmez ise ne yapacağız bunu yazdığın sürece para vermem diyebilir mi?

• izmirlim21 kullanıcısına yanıt

O nasıl insanlarla muhatap olduğunuza bağlı. Ancak kesinlikle böyle bir şey diyemez. Bu sizin yasal bir hakkınız. Sigorta Tahkim Kurulu emsal kararları dergileri var her yıl çıkar ve paylaşılır sitesinde. Oradaki emsal kararları incelerseniz eğer davacının ihtirazi kayıt ile imza etmiş olduğunu belirtirler. Yani buna itiraz etme gibi bir durumları olamaz. Tam hatırlamıyorum aradan uzun zaman geçti ama ihtirazi kayıt ile imza etmemiş olsanız bile yine de Tahkim yoluyla paranızı alabilirsiniz ama bunda geriye doğru bir süre işliyordu diye hatırlıyorum. Tahkim emsal kararlarını ve Tahkim web sitesini biraz incelerseniz orada her türlü bilgiyi rahatlıkla bulursunuz. Ben de normal bir vatandaşım ama iş başa düşünce insan zor ve imkansız denen herseyi yapabiliyor...

Arkadasimin aracinda 2 sene once hasar oldu. Sbm’nin atadigi bagimsiz exper deger kaybi olarak 29bin belirledi. Sigorta sirketi buna ragmen 15bin odedi. Aradaki fark icin Tahkime basvuruldu, ornek kazali ve hatasiz ayni arac emsal fiyat ornekleriyle,dosya bilirkisiye gitti ve bilirkisi raporuyla tahkim ortak kararla sigorta sirketinin odedigi bedel yeterlidir diye karar verdi.

Sigorta sirketinin vekalet avukat bedeli + tahkim masraflari+ bilirkisi ucreti arkadas odedi. Sadece okumayla olmuyor bu is.

• nightblueist kullanıcısına yanıt

bu ülkede murat kekilli gibi dağ başına taşınıp yaşayacaksın o zaman süper ülke . ama birine işin düşüyorsa tam bir sinir bozukluğu ülkesi ve soyguncular ülkesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightblueist

Arkadasimin aracinda 2 sene once hasar oldu. Sbm’nin atadigi bagimsiz exper deger kaybi olarak 29bin belirledi. Sigorta sirketi buna ragmen 15bin odedi. Aradaki fark icin Tahkime basvuruldu, ornek kazali ve hatasiz ayni arac emsal fiyat ornekleriyle,dosya bilirkisiye gitti ve bilirkisi raporuyla tahkim ortak kararla sigorta sirketinin odedigi bedel yeterlidir diye karar verdi.

Sigorta sirketinin vekalet avukat bedeli + tahkim masraflari+ bilirkisi ucreti arkadas odedi. Sadece okumayla olmuyor bu is.

Bizim derdimiz sigorta şirketinin yalnızca kendi cebini düşünüp, kendi keyfinin istediği bir parayı bize dayatması yerine; bu sürecin bağımsız insanlar tarafından (STK) yönetilip çözülmesini sağlamaktır. Ortada gerçekten açıkça bir haksızlık yapılmışsa buraya başvurmak gerekir. Yoksa Sigorta Tahkim Kurulu para dağıtıyor gidin başvurun demiyoruz burada.

Sizin arkadaşınızın nasıl bir dosya hazırlayıp verdiğini bilemeyiz. Haklı mı değil mi bilemeyiz. Ama sonuç olarak sürecin bağımsız bir komisyon tarafından yürütüldüğü konusunda hepimiz hemfikiriz. Tahkim nasıl işler, itiraz süreleri nelerdir, kaç adımda iş sonuçlanır, nasıl bir dosya hazırlanıp verilmesi gerekir vs. ilk başta da belirttiğim gibi bunlar konusunda bilgi sahibi olunmalı. Değil ise avukat tutulmalı dedim ilk mesajımda. Okuduğunu anlayabilen kavramıyla bunu kastetmiştim zaten.

Tekrardan altını çizmem gerekir ki gerçekten bir haksızlığa uğranılmışsa ve ilk mesajımda da belirttiğim gibi Tahkim süreci hakkında bilgi sahibi iseniz, okuduğunuzu anlayabiliyorsanız eğer Tahkime kendi başınıza başvurmalısınız. Gerçekten bir haksızlığa uğramışsanız ve haksızlığa uğradığınıza dair güzel bir dosya da hazırlayıp sunarsanız sonuç mutlaka sizin lehinize olacaktır.

İnsanları korkutup hakkını aramaktan alıkoymamak gerek. Benim aracımın piyasası 350 iken bana 280 teklif ettiler. Ben Tahkim kuruluna sunduğum dosya ile aradaki 70 bin TL'yi Tahkim yoluyla sigortadan tahsil ettim. Tüm diğer Tahkim masraflarını da sigorta şirketi ödedi. Aleyhinize çıkan kararda 10 gün itiraz süresi vardır. 10 gün içinde itiraz etmezseniz dava aleyhimize sonuçlanır. Bu ve bu tür konular ve tüm süreç Tahkim sitesinde açıkça belirtiliyor. Ayrıca emsal kararlar yıllık çıkan dergilerde okunup incelenip bilgi sahibi olunabilir. Bunları okuyup anlayabiliyorsa kişi kendi başına başvurabilir. Değilse avukat tutup hakkını arayabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.