Şimdi Ara

Pes 2016 Vram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, dun buradan Pes 2016 indirdim yalniz actigimda cok kasiyor. Birkac cozum yolu arastirdim ve yaptiklarimi resimli olarak anlatayim eksik nerede bir yardimci olun...

Normalde burada 1.etabin altinda gelismis nvidia ozelliklerini kullan tarzi bir secenegin olmasi lazim ama bende mevcut degil dolayisiyla oyun icin etkinlestiremiyorum.

Pes 2016 Vram sorunu

GeForce Experience indirip guncelledim ve aldigim sonuclar :

Pes 2016 Vram sorunu

Pes 2016 Vram sorunu

Oyunu acarken pes basta soyle bir uyari veriyor

Pes 2016 Vram sorunu

Settings' e girip baktigimda aldigim sonuc...

Pes 2016 Vram sorunu

Ekran karti ozelliklerim su sekilde :

Pes 2016 Vram sorunu

Burada onboard goremedim nedendir ?

Pes 2016 Vram sorunu

Daha fazla detay isterseniz atabilirim, neler yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler. :)

Not : Sabah actigim basligi kapatabilirsiniz, yanit alamadigim icin bu genel forumu tercih ettim. Tesekkur ederim

• Eğer anlıyorsan driveri kaldır ve yeniden yukle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halis.Senturk kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ekran kartın oyun için gereken minumum özelliklere sahip değil.

En düşük Nvidia 7800 demiş tamam model olarak yukarıdasın lakin ekran kartının belleği düşük. En az 512mb bellek istiyor.

Senin ekran kartın 256mb sanırım. 16mb'ı nereye gitmiş bilmiyorum ama oyunun yeterlilik ekranın da 240mb olarak görülüyor. Paylaşılan 2.8gb bellek ise bir işe yaramıyor.

Zaten oyuna girerken bellek olarak yetersiz olduğunu sana uyarı olarak veriyor.

O yüzden yavaş çalışacaktır. İstediğin kadar ayar yap bir işine yaramaz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 1 Ekim 2015; 9:04:19 >
  • Tesekkurler ama ben bu ekran kartiyla pes 2013'u cok rahat oynamistim zamaninda problem yapmamisti oysaki o da 512mb ram istiyordu o yuzden sasirdim ?

Driverlari geri elden yukledim zaten sonuc ayni yok mudur baska bi olasilik
  • Saçmalık benim laptop 2gb ama ne yaptıysam ekran kartını görmüyor oyun ayarlardan özelliklere girdigimde iyi olarak görünüyor ama oyuna tıkladıgımda vram hatası veriyor.yoksay diyorum oyuna giriyorum kasmadan çok rahat oyunu oynuyorum.bıktım bu olaydan 3 senedir var bu sıkıntı pes serisinde.

• RaymonD7 kullanıcısına yanıt
    Sorun Pes Donanım değerlemdirme sisteminde ki bunu da daha çok iki ekran kartı olan leptoplarda sıkça yapıyor senin durumunda. Donanım test sistemi Birincil ekran kartı olarak düşük performanslı inteli görüyor. Bu yüzden sana uyarı veriyor ama oyun içine girince düşük yerine yüksek performanslı ekran kartı kullanılıyor. Çoğu leptoplarda zaten yüksek grafik isteyen bir uygulama oyun vs... açıldığında otomatik olarak yüksek performanslı grafik işlemci kullanılmaya başlanıyor.

Arkadaşın durumu seninkinden farklı onun sistem özellikleri gerçekten yetmiyor.

Ek olarak Halis.Senturk arkadaşım. Pes 2013 ile pes 2016 arasında sende takdir edersin ki bırak bir fark olsun artık.

Oyunlarda her zaman önemli olan bellek miktarı değildir.

Atıyorum Nvidia 7300 512mb ekran kartının gördüğü işi Nvidia 9500 256mb ekran kartı görebilir.

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    2gb lafın gelişi yazdım zaten bilgi için teşekkürler ben bu sorundan bıktım 15 vardı 14 vardı 16 var para verip oyun alıyoruz saçma sapan sıkıntılarla ugraşıyoruz.nvıdıa denetim masasında seçiyorum tık yok artık böle devam edicem yapacak birşey yok oyun içi kasmasında gerisini boşverdim artık :)

Ama demek istedigim 2013te de bu uyariyi aliyordum ve bir sekilde duzeltmistim. En dusuk ayarlarda bu ekran kartinin oynatmamasi cok garip geliyor bana cunku daha fazla grafik gerektiren oyunlari optimize ederek oynamistim. Kasada birseyin eksilmis, oynamis olma ihtimali var mi ? bu vram karta entegre mi ?
  • Halis.Senturk kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şeyin olduğunu sanmıyorum. Akla gelebilecek tek şey o zaman ekran kartı sürücüsüdür.

En güncel ekran kartı sürücüsünde yavaşlık oluyorsa eğer eski ekran kartı sürücü sürümlerini indirip teker teker denemeler yapmanızda fayda var.

İçlerinden biriyle daha iyi performans alma ihtimaliniz olabilir.
    Pes 2013 kurdum, gayet guzel oynuyorum demek ki ekran kartim dandik kabulum

Tesekkurler herkese
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.