Şimdi Ara

PES Mİ FİFA MI?VE NEDEN? (53. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.372
Cevap
7
Favori
71.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pes 13! Bence , çünkü fifa 13 ve 12 de daha çok hata oluyor.
    Buda gıcığıma gidiyor..
  • Eskiden bilenler bilir İnternet Cafelerde sürekli Winning Eleven 7 oynanırdı. Ps1 vardı o zamanlar. Deliler gibi millet kapışırdı. Bazen deliler gibi goller atılırdı.Herkez zaten onun için toplaşırdı başlarda. Bazen olurdu o cafenin tanınmış en iyi oyuncuları kapışırdı. Öyle bir şey olurdu ki gol olmazdı. Herkez heyecanla beklerdi. Benim şu ana kadar bu zevki alabildiğim tek oyun buydu.(Futbol anlamında)
    Pes her zaman böyle bir oyun oldu. 1-2 maç yapar sıkılırsın. Belki bir istekle Lig başlatırsın yada Legend'de efsane olacam falan diye başlarsın bir süre sonra sıkılırsın. Ancak iş grup maçlarına gelince inanılmaz zevkli geçer maçlar. Ben hep Pes'i savundum bu yüzden. Pes 2010 inanılmaz harika geliyordu bana. Bazen En zor modda 7-8 gol atardın final maçında bazen uzatmalarda zor kurtarırdın. Bazen ise efsane Liverpool dönüşü yapmak için uğraşırdın. Bilmiyorum bu olayı bilerek yapmışlardır. Hani en zor modda alıyorsun ama dur illa en zor gelicek yada çok kolay gelicek diye bir şey yok, şansına bağlı gibi düşünmüş olabilirler. Kısaca ben her zaman Pes oynadım. Severek oynarım. Formalar, takımlar, stadlar hala eksik olmasına rağmen.

• pes extreme 2013 ile oyun mükemmel olmuş. denemeyenler varsa mutlaka denesinler. Çok farklı sanki pes 2014 :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun olarak kesinlikle FIFA 13 ancak bu oyunun Ultimate Team modunu oynadıktan sonra tozlu raflardan nostalji olarak sakladığım atarimde 999 in 1 kasedindeki Soccer oyununu oynadım yavaş yavaş FIFA 97'liyle falan başlayacağız herhalde tekrar FIFA serisine.
  • bugün bi anda içime fifa sevgisi geldi. fifaya geçiyorum artık. pesde top auto çıkarken, kaleci topu illaha kornere göndermek için götünü yırtıyo :D daha bir sürü mallıklar var pesde. fifaya geçtim. not: pes fanboyuydum ama artık fifa :D
  • Pesten fifa'ya geçtikten sonra kendi aramızda maçlar yapıyoruz şu an.Henüz online tecrübemiz pek olmadı.Ancak fifa içinde hilecilerin olduğu söyleniyor.Peste çok vardı demek fifa'da da kurtulamayacağız.Konami ve EA tüm kadrosuyla bir sene sırf bu hilecileri önlemek için çalışmaları gerekiyor.

Bu arada fifa'yı öğrendikçe zevkli hale geliyor.Cidden oyun çok çok zevkli.Pesden fifa'ya geçince bir süre bocalıyorsunuz.Çünkü oyunun dinamikleri çok çok daha farklı.Çalım atmak ve şutlar çok daha zor.Uzun paslar öyle kolay geçmiyor.Defans yapmayı ve nasıl hücuma çıkıldığını bilmek lazım.

Şunu farkettim ki fifa'da neredeyse her tuşun bir değeri var ve bunları size kullandırmaya çalışıyor.Defans yaparken ve hücumdayken bunları kullanırsanız çok daha avantaj sağlıyorsunuz.Tabi birde ortaları müthiş yapmışlar.İlk başka alışmak zor oluyor ama tamamen sizin kontrolünüzde olması ayrı bir zevk.

Pes oynayan bir arkadaşla fifa yapıyoruz ara sıra.Yenilince hemen çamur atmaya başlıyor :) Bazen yeniliyorum fifa'yı sevsin diye

• Fifa her bakımdan daha iyi. Oyun modları olsun, lisanslar olsun, oyun içi olsun. Modlar konusunda bir tek Become a legend, be a pro'dan daha iyi diyebilirim. Ama london fc'ye gitmektense chelsea'yi tercih ederim.

Fifa futbolun gerçekçiliğini ve takım oyununu yansıtmakta. Fakat peste hala arshavin'le rush yapabilmekteyim. Pes'in öne geçtiği tek özellik sistem gereksinimlerinin düşük olması. Bu sayede birçok oyuncu bu oyunu oynayabiliyor.

• Oyun oynamak isteyenler fifa, futbol oynamak isteyenler Pes oynar.

• quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Oyun oynamak isteyenler fifa, futbol oynamak isteyenler Pes oynar.

Hocam ikiside oyun Neden pesi tercih ettiğini yazman daha anlamlı olurdu.Bu şekilde yazanlar genelde fanboy oluyor.
  • ikiside kurulu ikisindende zevk almıyorum

çok saçma fifada örneğin oyuncularınız bi an 90 ovr oluyor

diğer takımdakiler artmıyor geniş fm gibi oyuncu kitlesi yok ya da ingiltere 2. liginde 24 takım değilde 12 takım var
  • Pes diyenler neye göre pes diyorlar acaba, zevkler renkler tartışılmaz fakat fifa'nın daha iyi olduğunu pes'in yapımcıları bile kabullenirken burda boş yere gevelemenin manası nedir ?
  • 2 kişilik daha zevkli olması Pes'i zevkli yapıyor zaten. Sen cafelerde Fifa'nın 2 kişilik olarak oynandıgını çok gördün mü? Herkes Pes oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forever A Golem -- 30 Nisan 2013; 23:18:57 >
  • Senin ülken de durum sadece böyle. Dünya nın geneli FIFA oynuyor PES değil. FIFA dünya genelin de 15 milyon satarken PES 3 milyon satıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forever A Golem

2 kişilik daha zevkli olması Pes'i zevkli yapıyor zaten. Sen cafelerde Fifa'nın 2 kişilik olarak oynandıgını çok gördün mü? Herkes Pes oynuyor.

Biz arkadaşlarla fifa oynuyoruz gayette zevkli oluyor, fifa orjinal olarak 10 milyondan fazla satarken pes 1 milyonu bile zor geçiyor. Sadece ülkemizde pes'in daha çok oynanması pesi daha iyi yapmaz, zaten Türkiye'deki çoğu oyuncu fifa'yı oynayamıyor pesi basit olduğu için oynuyorlar.
  • Türkiye için demiştim zaten. Burası Türkiye
  • Kafelerde pes oynanmasının sebepleri tahminimce şunlar

1 - Öncelikle alışmışlık var belli bir kitle forever pesçi

2 - Fifayı bu kişiler ya bir kere açıp bu ney ya diyip bırakıyor yada hiç oynamıyorlar.

3 - Oynayanlar ise oyunun alışma sürecini geçemiyorlar.

4- Hiç bilmeyen birisi heralde pese daha çabuk alışır.

5 - Fifa daha teferruatlı bir oyun öğrenilmesi daha uzun sürüyor.

6 - İlk planda pes daha iyiymiş gibi görünüyor.Bu yüzden her sene pes oyun çıkarttığında bu sene olmuş deniliyor ama oyun daha iyi olmak bir yana daha kötü oluyor.İyi şeyler ekliyorlar ama kötüleri daha ağır basıyor.

7 - Online oynamıyorsanız pesten soğumanız daha zor oluyor.

8 - Fifa'ya geçmek için genelde online oynanıp pesten bezmek gerekiyor.

9 - Arkadaşlarınızla pes oynuyorsanız fifa'ya geçmeniz cidden çok zor diyebilirim.

Biz arkadaşlarla hem kendi aramızda hemde online yaklaşık 3 sene pes oynadık.Şu an fifa'ya geçtik ve gayet güzel oyun.Mutlaka eksikleri var.Çünkü siz bir oyunu gerçekle karşılaştırırsanız mutlaka eksik bulursunuz.Pesle kıyaslayınca şu an arada çok fark görüyorum.Umarım pesde kendini toparlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

Kafelerde pes oynanmasının sebepleri tahminimce şunlar

2 - Fifayı bu kişiler ya bir kere açıp bu ney ya diyip bırakıyor yada hiç oynamıyorlar.

6 - İlk planda pes daha iyiymiş gibi görünüyor.Bu yüzden her sene pes oyun çıkarttığında bu sene olmuş deniliyor ama oyun daha iyi olmak bir yana daha kötü oluyor.İyi şeyler ekliyorlar ama kötüleri daha ağır basıyor.

9 - Arkadaşlarınızla pes oynuyorsanız fifa'ya geçmeniz cidden çok zor diyebilirim.

Biz arkadaşlarla hem kendi aramızda hemde online yaklaşık 3 sene pes oynadık.Şu an fifa'ya geçtik ve gayet güzel oyun.Mutlaka eksikleri var.Çünkü siz bir oyunu gerçekle karşılaştırırsanız mutlaka eksik bulursunuz.Pesle kıyaslayınca şu an arada çok fark görüyorum.Umarım pesde kendini toparlar.

katılıyorum

• pes grafikleri nasıl gelişmiş deniliyor anlamıyorum. hayatım boyunca toplasan 10saat pes oynamışımdır. hep fifa oynarım. arkadaşlarla pes oynadığımız zaman onlar pesi benden daha iyi bildikleri halde onları yıkabiliyorum. çünkü basit bir oyun pes. fifada yaptığım oyun varyosyanlarını pesde birazını uygulayınca millet ağzı açık bakıyor bana. pesi kimle oynarsam oynayayım tek yaptıkları pres yap topu kap ara pas at
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

Kafelerde pes oynanmasının sebepleri tahminimce şunlar

fifa oynamadım ama pes oynama sebeplerini açıklamışsın. bende alışılmışlıktan pes oynuyorum ve hardcore futbol oyuncusu değilim. o yüzden pes daha keyifli geliyor. fifayı hiç oynamadığım için yorum yapamıyıcam onun hakkında. zaten ps kafeye gidip pes atıp geliyoz. hangisi iyi diye sorarsanız bilmiyorum. ama senin yorumuna katılıyorum.

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.