Şimdi Ara

PES ve türevlerinde Şut

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler iyi bayramlar.. Arkadaşlar ben bu zamana kadar hep fifa oynadım, arada 1-2 de WE ve PES oynadıgım oldu ama dedigim gibi genelde fifa oynardım. 07 cıktı ve bilgisayarım kaldırmıyo, bu yüzden PES kurdum ben de. Fakat anlamadıgım bi olay var ki o da şut.. PES ve türevlerinde hızlı şut nasıl atılıo? Şut a uzun basıosun kimi zaman doksana atıo, kimi zaman da dağlara taşlara.. Şutlar fifa da stabil bildiginiz gibi ve hep aynı mesafeden aynı şutu atıo ama bu pes de mümkün diil. Bi arkadaşım şut a 2 kere basıp hızlı şut atıodu ama tam hatırlamıyorum. Özel bi olayı var mıdır yoksa Konami nin yaptığı oyunların bi özelligi mi?

• Pes, fifa kadar basit bir Oyun olmadığı için şut çekerken pek çok şeyi göz önünde bulundurman gerekiyor. Şut çeken oyuncunun hızı, oyuncunun topa uzaklığı, rakip oyuncu ile omuz omuza mücadelede olup olmadığı, kaleye açısı, uzaklığı, şut çeken oyuncunu shot acc. ve shot pow. gibi özellikler şutun nasıl gideceğini belirler. Bunlara uygun olarak basman lazım şuta. Ayrıca R2 ile plase ve falsolu şutlar çıkarabilirsin. Eğer oyuncu topa çok yakısa R1 + R2 ile topu bir adım uzaklaştırabilirsin böylece çok daha iyi şutlar atarsın. Oyunu ne kadar uzun süre oynarsan o kadar iyi şutlar çekersin. Tamamen alışmak ile ilgili bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raven Shield

Pes, fifa kadar basit bir Oyun olmadığı için şut çekerken pek çok şeyi göz önünde bulundurman gerekiyor. Şut çeken oyuncunun hızı, oyuncunun topa uzaklığı, rakip oyuncu ile omuz omuza mücadelede olup olmadığı, kaleye açısı, uzaklığı, şut çeken oyuncunu shot acc. ve shot pow. gibi özellikler şutun nasıl gideceğini belirler. Bunlara uygun olarak basman lazım şuta. Ayrıca R2 ile plase ve falsolu şutlar çıkarabilirsin. Eğer oyuncu topa çok yakısa R1 + R2 ile topu bir adım uzaklaştırabilirsin böylece çok daha iyi şutlar atarsın. Oyunu ne kadar uzun süre oynarsan o kadar iyi şutlar çekersin. Tamamen alışmak ile ilgili bir durum.
    Anladım abi. Ben klavyeden oynadıgım icin daha da zor gelio ztn oyun. Açıklamaların için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: suffer

Anladım abi. Ben klavyeden oynadıgım icin daha da zor gelio ztn oyun. Açıklamaların için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Önemli değil.
  • quote:

Önemli değil.

Alıntıları Göster
    Şu falsolo şutu yapamadım yalnız. R2 yi F ye atadım, F+D yapıyorum ama bildigin düz şut gidio :)
  • quote:

Şu falsolo şutu yapamadım yalnız. R2 yi F ye atadım, F+D yapıyorum ama bildigin düz şut gidio :)

Alıntıları Göster
    Şut tuşundan elini çektiğin anda R2'ye basacaksın.
  • quote:

Şut tuşundan elini çektiğin anda R2'ye basacaksın.

Alıntıları Göster
    :) Hmm anladım. Fifa'dan cok farklı bu oyunun mantığı. Akila şutu atarsam şaşırmam 2 dk sonra ehu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pes'te şut sorunu ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

:) Hmm anladım. Fifa'dan cok farklı bu oyunun mantığı. Akila şutu atarsam şaşırmam 2 dk sonra ehu

Alıntıları Göster
    Fifa'dan çok farklı çünkü Fifa'da mantık yok.
  • quote:

Fifa'dan çok farklı çünkü Fifa'da mantık yok.

Alıntıları Göster
    Şut çekerken, şut tuşundan elini çeker çekmez "üçgen" e basarsan daha sert vuruşlar yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Şut çekerken, şut tuşundan elini çeker çekmez "üçgen" e basarsan daha sert vuruşlar yapabilirsin.

Alıntıları Göster
    PES fan klübüne 1 kişi daha eklemiş olduk, hayırlı olsun

bu arada ben de bir tüyo vereyim; şut çekerken şutun hızını ifade eden bir çizgi çıkıyor şut anında, yani sıfırdan yüze çıkan bir ibre gibi düşünürsen asla köklemeyeceksin, mutlaka %70-80'de bırakacaksın şut tuşunu

• quote:

Orijinalden alıntı: antique

bu arada ben de bir tüyo vereyim; şut çekerken şutun hızını ifade eden bir çizgi çıkıyor şut anında, yani sıfırdan yüze çıkan bir ibre gibi düşünürsen asla köklemeyeceksin, mutlaka %70-80'de bırakacaksın şut tuşunu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: antique

o klube beni de ekleyin ya çocukluğum wining ve daha sonrası pes ile geçti yıllardır oynarım

• quote:

Orijinalden alıntı: YusufTimur

quote:

o klube beni de ekleyin ya çocukluğum wining ve daha sonrası pes ile geçti yıllardır oynarım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: J a C K a L

quote:

Sen zaten bizdenmişsin.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: J a C K a L

quote:

Sen zaten bizdenmişsin.

Alıntıları Göster
    Pes 5 menülerini karıştırırsan orada training başlığı altında basic training alt başlığında şut menüsü var, orada çeşitli şut teknikleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Hangi tuş kombinasyonlarıyla nasıl şut çekebilirsin izleyip deneyebilirsin. Ancak orada gösterilmeyen ayakiçi vuruş var ki onu yapabilmek için sanırım R2'ye basılıyken yön tuşu ile köşeyi seçip şuta basman gerekiyor. Bu tür kombninasyonları rahat yapabilmek için R2 ve L2 tuşlarını mutlaka sol Shift ve CTRL tuşlarına ayarlamalısın, böylece serçe parmağını bu tür kombinasyonlarda rahatlıkla kullanabilirsin ve parmakların da nereye basacağım diye birbirine karışmamış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Pes 5 menülerini karıştırırsan orada training başlığı altında basic training alt başlığında şut menüsü var, orada çeşitli şut teknikleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Hangi tuş kombinasyonlarıyla nasıl şut çekebilirsin izleyip deneyebilirsin. Ancak orada gösterilmeyen ayakiçi vuruş var ki onu yapabilmek için sanırım R2'ye basılıyken yön tuşu ile köşeyi seçip şuta basman gerekiyor. Bu tür kombninasyonları rahat yapabilmek için R2 ve L2 tuşlarını mutlaka sol Shift ve CTRL tuşlarına ayarlamalısın, böylece serçe parmağını bu tür kombinasyonlarda rahatlıkla kullanabilirsin ve parmakların da nereye basacağım diye birbirine karışmamış olur.

Alıntıları Göster
    Training de denicem dediklerini, teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

• quote:

Training de denicem dediklerini, teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Alıntıları Göster
    güzel konu
    bu arada
    PES fan cluba benide ekleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

güzel konu
    bu arada

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BeısNowõmenT

güzel konu
    bu arada

ehuhe warsa bi pes klubü benide ekleein

• quote:

Orijinalden alıntı: LBJ_23

quote:

Orjinalden alıntı: BeısNowõmenT

güzel konu
    bu arada

ehuhe warsa bi pes klubü benide ekleein

Alıntıları Göster
    benide benide ekleyin 12 yaşından beri we oynarım ben böle saran bi oyun görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH

benide benide ekleyin 12 yaşından beri we oynarım ben böle saran bi oyun görmedim

Alıntıları Göster
    Pes club varda niye haberimiz yok yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: MTC

Pes club varda niye haberimiz yok yaw

Alıntıları Göster
    oynadıkca daha da alıstım.. simdi mesafe tanımaksızın sutlar cekiorum :)
  • quote:

oynadıkca daha da alıstım.. simdi mesafe tanımaksızın sutlar cekiorum :)

Alıntıları Göster
    Vay Güzel Topic Şu Sert Şut İşi Güzelmiş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.