Şimdi Ara

pesin mi,tasit kredisi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

diyelim 28 bin ytl lik bi arac alicaksiniz.X bankasindan 1 yilda odeme kosuluyla kredi alirsaniz aylik odeme 2596 ytl yillik 31 bin kusur+masraf toplam 31500 ytl.bu parayi hazine bonosuna yatirinca 1 yilda 5100 ytl getirisi var ayni X bank icin.kariniz 1600 ytl civari.bu durumda kredi almak mantikli.peki 28 000 ytl karsiligi $ iniz varsa yine kredi almak mantikli midir?$ in degerinin dusmesi yukselmesi bu kari ve hesabi nasil etkiler?

• hocam ne yaptın yaw bu konuyu sen ekonomi bölümünde açsaydın keşke
  • hocam harbiden nasıl bir soru bu öss de mi çıkıcak yoksa
    ben onu bunu bilmem kredi ilede almam 2-3 sene borçlanamam
  • Eğer borç sıkıntısı çekmem her taksiti rahatlık la öderim diyosan kesin kredi al paran dursun para herzaman değerlidir
  • Dövizin yükselmesi veya düşmesi bu hesabı çok derinden etkiler. Ancak ne olacağını bilemeyeceğiniz için kafa yormanın pek bir anlamı yok.

2,5 sene önce evimi 59 milyara almıştım ve o günkü kur ile 41.000$ falan yapıyordu. Son dalgalanmadan hemen önce ise aynı evi $ ile almaya kalksam 80.000$ üzerinde para vermem gerekecekti. Gerçi otomotivde bu denli uçurumlar oluşamaz çünkü fiyatlar doğrudan dövizle bağlantılı ancak yine de bir şey söylemek mümkün değil.

Karar kişiye göre değişir. Ben borçlu olmayı seven bir insan değilim, param varsa basar alırım.Kendi arabamı mecburiyetten kerdi ile aldım ancak 5-6 sonra parayı toparlayabileceğimi umuyor ve komple kapatmayı ciddi olarak düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berxx1

benim sorum su;

diyelim 28 bin ytl lik bi arac alicaksiniz.X bankasindan 1 yilda odeme kosuluyla kredi alirsaniz aylik odeme 2596 ytl yillik 31 bin kusur+masraf toplam 31500 ytl.bu parayi hazine bonosuna yatirinca 1 yilda 5100 ytl getirisi var ayni X bank icin.kariniz 1600 ytl civari.bu durumda kredi almak mantikli.peki 28 000 ytl karsiligi $ iniz varsa yine kredi almak mantikli midir?$ in degerinin dusmesi yukselmesi bu kari ve hesabi nasil etkiler?

1--- 28.000 ytl nin getirisi yılda 5.100 ytl getirmez.(hesabı nasıl yaptın....anlatırmısın
    2---28.000 ytl paran varsa ve bunu h.b. yatırınca arabayı nasıl alıcan....
    3---diyelimki 28.000 paranı faize yatırdın ve aracı burdan gelen faizle alıcan.her ay burdan para çekmen gerektiği için 4 / 5 ay sonra bu para istediğini karşılamayacak ki her ay 2,600 ytl kredi dönüşün var.
    4!!!

• 28000 ytl nin bu kadar getiricegini ben de tahmin etmezdim.bu konuda fazla bilgim yok.ama su an en cok getiren hazine bonosu ki faizi yuzde 18.burdaki rakamlar bi uzmanin verdikleridir.bu tutari faize koyunca aylik odenmesi gereken 2596 ytl baska bi kaynaktan odenebilir.yani ortadaki para sadece 28000 ytl degil.bu durumda burdan gelicek faiz ile de bi odeme yapilmasi durumu yok.fakat 1 yil dolmadan bu paraya dokunulmasi lazim geri kalan taksitleri odemek icin.banka 28'e bi anlamda bloke koyuyo.kredi taksiti odendikce bloke o oranda kalkiyo.fakat leboss iyi bi noktaya deginmissin ben bunu dusunmemistim,h.b. na yatan paradan cekebilirim bloke kalktigi oranda ama bu durumda 28000 ytl 1 sene sonunda o hesapta kalmamis olucak.esas merak ettigim $ daki kur degisiminin bu hesabi nasil etkileyecegi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tasit Kredisi ile arac Satisi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BAK BEN SANA KREDİ DURUMUMU ANLATAYIM PEJO 307 XT 14.500 VERDİM 20.000 KREDİ ÇEKTİM
    ARABAM FULL SAN ROOF FALAN FİLAN NEYSE BEN ARABAYI 2003 EKİMDE 2004 MODEL ALDIM
    36 AY ,DAHA 5 AYI VAR ÖDÜYORUM AYDA 862 YTL 31000 YAPAR PEŞİN DE 14.500 VERMİŞTİM
    NE EDER 45.500 ŞİMDİ SATSAM 25000 ANCA GİDER BEN ALDIĞIM DA FAİZ 2.20 İDİ
    ZARAR NE KORKUNÇ
    AMA BU SEFER BÖYLE OLDU BUNDAN ÖNCE KREDİ ALDIĞIM ARABALARDA HİÇ ZARAR ETMEDİM EKONEMİYLE İLGİLİ BİR ŞEY
    ŞİMDİ SEN HAKLISIN KARDEŞİM UNUTMA KREDİ 20000 YTL ALSAN DİĞELİM Kİ 23000 24 AYDA ÖDİYECEN İŞTE BURDA BİR KELİME OYUNU VAR NİYE DERSEN SEN BU PARAYI KREDİYİ ALDIKTAN 1 AY SONRA ÖDEMEYE BAŞLIYOSUN BUNUDA BİLEŞİĞİ 23000 DEN FAZLAYA GELİYO DİYECEĞİM PARAN VAR SA NAKİT AL KREDİYE BULAŞMA BEN İTE KAKA ÖDÜYORUM BANKALARIN ELİNDE HACİZLİ ARABALAR DOLU .
  • dostum bu tavsiyemi iyi çok iyi dinle bana duacı olacaksın emin olabilirsin ha tabi tavsiyemi dinler kazancından da bana 400-500 milyonluk güzel bi hediye alırsan hayır demem

ama dediğimi hemen bugün yapman lazım çünkü bugün tam fırsatı

git şu anda saydığım hisse senetleriyle belirttiğim portföyü oluştur
    Kardemir D 7000 Ytl
    Coca-cola 5000 (bu hisse senedini 11500'ü gördüğü an sat ve arkana bakma bir daha)
    Anadolu Sigorta 6000 Ytl
    THY 5000 Ytl
    Atlas Yatırım Ortaklığı 5000 Ytl

6 ay içinde 28000 Ytl %90 ihtimal ile 35000 ytl olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relf -- 8 Haziran 2006; 14:50:05 >
  • konu para nasıl 6 ayda arttırılır değil, araba peşinmi alınmalı krediylemi alınmalı...
    konuyu saptırma
    quote:

Orjinalden alıntı: relf

dostum bu tavsiyemi iyi çok iyi dinle bana duacı olacaksın emin olabilirsin ha tabi tavsiyemi dinler kazancından da bana 400-500 milyonluk güzel bi hediye alırsan hayır demem

ama dediğimi hemen bugün yapman lazım çünkü bugün tam fırsatı

git şu anda saydığım hisse senetleriyle belirttiğim portföyü oluştur
    Kardemir D 7000 Ytl
    Coca-cola 5000 (bu hisse senedini 11500'ü gördüğü an sat ve arkana bakma bir daha)
    Anadolu Sigorta 6000 Ytl
    THY 5000 Ytl
    Atlas Yatırım Ortaklığı 5000 Ytl

6 ay içinde 28000 Ytl %90 ihtimal ile 35000 ytl olur

• adam sadece bır yol soylemıs ya..helal olsun!!!dusuneyım bir:)
  • BREAK BREAK KANAL KARIŞTI GALİBA
    HOCAM NE YAPTIN SEN?
    YANLIŞ TOPİKTESİN
  • hesabında hata var. arabanı peşin alırsan daha karlı olursun. ayrıca kredi alırken bankalar yok hayat sigortası yok dosya parası yok bilmemne diye diye çaktırmadan başka şeyler de geçiriyorlar. en basidinden sen gidersin kredi yatırmaya onlar o parayı banka hesabına yatırır. sonra çekip kredi ödemesini yaparlar. tabi bu arada da aylık hesap işlem ücretini çekerler. amaç budur. o düşük faizli krediler de palavradır. ben peşin alıcam arabayı dersen arabanın fiyatı değişir. yani düşük faizli krediyi arabanın fiyatına yedirirler.

quote:

Orjinalden alıntı: berxx1

benim sorum su;

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.