Şimdi Ara

Peteginizi kendiniz temizleyin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar babamın evindeki 12 yıllık petekleri daha önceden 2 defa ilaçlı temizlik yaptırdım, ve memnun kalmadım.ve tüm petekleri tek tek söküp temizledim. sonuç muhteşem oldu daha önceden salon ve banyo ısınmıyordu.banyonuz veya balkon müsait degilse bu işe hiç kalkışmayın.

Gerekli malzemeler.
    1 kişi yardımcı
    İngiliz anahtarı
    Bahce hortumu
    1 ad kova
    1 ad huni
    Petek koruyucu sıvıhttp://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/tesisat-koruma-kimyasali-1lt-186648257
    Küçük tuvalet tası
    Düz tornavida
    Eldiven ve önü kapalı terlik kullanın
    Eski havlu veya bez
    Üstüpü,tesisat macunu veya 3ad teflon bant
    İsteyen Petek başına 1ad porçöz alıp kullansın ben kullandım(sulandırıp kullanıcaz)

1.İlk olarak tüm petek vanalarını acıp peteklerdeki suyu boşaltıyoruz.Su tam boşalmaya biliyor.peteklerin havasını aldığımız vanalarını acık bırakıyoruz.

2.vanaları kapatıp petegin altındaki vananın altına havlu ve tası koyup ing anahtarı ile söküyoruz. 1-2 su bardağı kadar su gelecek.tas altta dururken üstteki vanayıda söküyoruz.petegin altındaki deliği poşet vb madedeyle kapatın içindeki pislik halıya vb yere akmasın.siz genede halıları kaldırın ;)

3.peteginizi 2 kişi birer ucundan kaldırın ve banyo veya balkona götürün.su giderinin yanına koyun

4.poşeti cıkartın petege üstteki vanadan tanzikli su basın su normal rengine dönünce aynı işlemi alttaki vanadan yapın.

5.1 paket porçözü kovaya döküp sulandırın.ve alttaki vanayı tıkayın.üstteki vanadan huni yardımıyla porçözü dökün.(YAPABİLİYORSANIZ PETEGİ TERS ÇEVİRİN) petegi suyla doldurun.2-3 dk belyeyin ve boşaltın.

6.Peteginizi doldurup suyla durulayın.tüm petekleri bu şekilde temizleyin.

7.tüm vanaların kapılı oldugundan emin olup tesisata 2.5 bar su basın ve tek tek vanalardan su alın berrak akana dek.
    alt vanalardan başlayın.

8.Teflon bantı ile vanaları sarın.petegin montajını yapın.

9.Tesisat koruyucuyu tesisata ekleyin.veya peteklere eşit miktarda huni ile dökün

Biraz zor ama kendinize güveniyorsanız yapabiliriz.tek başına yapılacak iş degil ama başta belirttim gibi por çöz önerilmiyor.isterseniz kullanmayın.zarar olduğu kadar faydasıda var deneyip gördüm.

Mobilden yazdım faydalı olabildiysem ne mutlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buda bi çözüm ama emin ol makine ile yıkamanın yaptığı temizliğin 10 da 1 olmaz.Makine 15 dakika temizledi ve anca temiz su aktı.
  • sökmene gerek yoktu ki. kombinin altındaki filtreden porçözü tesisatın içine boşalt 1-2 saat kombiyi çalıştır. aynı temizliği yapardın sonra sistemi taze suyla yıka. tabii banyoda tahliye musluğu varsa bunu yapabilirsin
  • Hocam madem söküp içini boşaltıcaz peteklerin, kimyasal yerine porçöz kullansak daha etkili olmazmı? yanılz radyatörlere zarar verir diye tahmin ediyorum.. bendeki radyatorlerin bir tanesi aliminyum. okuduğum kadarıyla aliminyumu eritiyormuş.demirde zararı olurmu yada daha iyimi temizler orasını bilmiyorum..
    Birde eşanşore yada kombininin içindeki parçalarada zarar verme ihtimali var sanki. Acaba piyasada satılan kombi temizleme kimyasallarıda porçöz gibi bir kimyasal maddemi oluyor. Zarar veriyorsa bunlarda zarar verir sanki.
    eğer bu şekilde oluyorsa bende denemek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toptanfiyatlar -- 31 Ekim 2015; 0:48:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.