Şimdi Ara

Petlas Ve Nokian Aynımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
9.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şimdi herkes birden atlamasın yok petlasla nokian birmi falan diye...

bence bir... neden diyecek olursanız her iki firmada uzun yıllar uçak, iş makinası, traktör, otobüs gibi ağır makinalara lastik üretmekte ve buradan elde ettikleri deneyimlerini binek lastiklere yuksek ar-ge çalışmaları ile aktarmakta. petlası ezip geçmeyin sakın çünkü 2005 yılından beri firma 100 milyon usd tutarlı ar-ge yatırmı yapmış. buda nokianın 2-3 katı...

ayrıca 2-3 kişi hariç kullanıpta aman aman diyen göremedim nokian için... sadece bu 2-3 kişi nokian için süper diyor... geri kalan kullanıcılar ise orta kaliteydi demekteler...

petlası ise kullanan daha hiç görmedim... ama sadece inceleme fırsatı buldum... petlas snowmaster gayet kaliteli gibi duruyordu...

sadece kullanıcılar yorumlasın lütfen... ve lütfen seviyeli olarak yorumlasın... teşekkürler...

• geçen yıl yeni petlas takılmış bir araç sürdüm çok hoşuma gitmişti 10 gün olmadı kendi aracıma taktırdım 185/65/15 fiyatı 85 lira şuan kar yağmadı bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: crepis

geçen yıl yeni petlas takılmış bir araç sürdüm çok hoşuma gitmişti 10 gün olmadı kendi aracıma taktırdım 185/65/15 fiyatı 85 lira şuan kar yağmadı bakalım
    gunler ilerledikçe yorumlarınızı yazmanız ricasıyla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: resources

gunler ilerledikçe yorumlarınızı yazmanız ricasıyla...

Alıntıları Göster
    Bende büyük beklentilerle nokian taktırdım hatta izmirde her yerde aradım daha önceki lastiklerimden pek bir farkı yok.Keşke michelin alsaydım yada kaliteliyse petlas alabilirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Bende büyük beklentilerle nokian taktırdım hatta izmirde her yerde aradım daha önceki lastiklerimden pek bir farkı yok.Keşke michelin alsaydım yada kaliteliyse petlas alabilirdim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

dediğim gibi bu nokian sanki bir mucize lastikmiş gibi övülüyor... ama övenlerin %95i genelde satanlar... kullanıcılardan bugune kadar aldığım yorumlar hep ortaydı...

ama petlas kullanan hiç tanımadım... yeni jenerasyon lastiklerinin çok iyi olabileceğini zannetmekle beraber çok kötü de çıkabilir... çok merak ediyorum... acaba petlas nasıl?

bu konunun amacı da şu eğer nokian iyiyse petlas da iyi bir lastik olmalı... gerçekten öylemi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: eskiresources

quote:

dediğim gibi bu nokian sanki bir mucize lastikmiş gibi övülüyor... ama övenlerin %95i genelde satanlar... kullanıcılardan bugune kadar aldığım yorumlar hep ortaydı...

ama petlas kullanan hiç tanımadım... yeni jenerasyon lastiklerinin çok iyi olabileceğini zannetmekle beraber çok kötü de çıkabilir... çok merak ediyorum... acaba petlas nasıl?

bu konunun amacı da şu eğer nokian iyiyse petlas da iyi bir lastik olmalı... gerçekten öylemi acaba?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eskiresources

quote:

Size Nokian ı sevdiremedik, sevdiremiyeceğiz de bu aşikar. Komik tarafı hiçbirini de beğen miyor sunuz...

Yaklaşık 2 ay oldu sanırım hep aynı konuya değinmek durumunda kalıyorum...

Kendi adıma konuşayım... Ben hiç bir zaman Şu yada bu iyi yada kötü demedim, ama siz dediniz.

Hiç bir zaman en mükemmeli Nokian demedim, ama siz hep kötülediniz...

Size hep marka lastikler ile ilgili yanlış bilgileriniz nedeni ile aksettirdiklerinize hep karşı durdum, durmaya da devam ediyorum, edeceğim de...

Ama bir hususu anlayamıyorum...

Yaklaşımlarınız neden bu derece menfi ve kötü niyetle bir türlü anlıyamıyorum...

Farklı konu başlıkları altında öğrenmek için soran insanlara bilmediğinizden dolayı biliyormuşçasına (bilmediğiniz o kadar belli ki çünkü...) doğru olmayan bilgiler veriyor sunuz...

Sonra ben o bilgilerinizi düzelttiğimde de bana mı bozuluyor sunuz da bu derece hamasi ve menfi kelimeler kullanıyor sunuz. Bence bana bozulmayın herkes herşeyi bilemez, benim işim bu ben bile tam anlamıyla biliyorum diyemez iken...

• quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam

quote:

quote:

Size Nokian ı sevdiremedik, sevdiremiyeceğiz de bu aşikar. Komik tarafı hiçbirini de beğen miyor sunuz...

Kendi adıma konuşayım... Ben hiç bir zaman Şu yada bu iyi yada kötü demedim, ama siz dediniz.

Size hep marka lastikler ile ilgili yanlış bilgileriniz nedeni ile aksettirdiklerinize hep karşı durdum, durmaya da devam ediyorum, edeceğim de...

Yaklaşımlarınız neden bu derece menfi ve kötü niyetle bir türlü anlıyamıyorum...

Farklı konu başlıkları altında öğrenmek için soran insanlara bilmediğinizden dolayı biliyormuşçasına (bilmediğiniz o kadar belli ki çünkü...) doğru olmayan bilgiler veriyor sunuz...

Sonra ben o bilgilerinizi düzelttiğimde de bana mı bozuluyor sunuz da bu derece hamasi ve menfi kelimeler kullanıyor sunuz. Bence bana bozulmayın herkes herşeyi bilemez, benim işim bu ben bile tam anlamıyla biliyorum diyemez iken...

Alıntıları Göster
    merhabalar

hafta sonu aldığım
    205 55 16 ebat Nokian W bu sabah buz üzeri 1-2 cm toz karda, eğimlerde cok başarılı tutunma sağladı...
    tavsiye edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alisaglam

quote:

quote:

ben sadece şunu diyorum ali bey kardeşim

-hiç bir testte dereceye giremeyen,
    -hiç bir şekilde herhangi bir markanın veya başka bir kuruluşun tavsiye etmediği
    -duzgun bir reklamına bile rastlanmayan
    -hiçbir turnuvada yarışmada rallide adı bile duyulmayan
    -1 kuruş bile reklam harcaması yapmayan
    -zaten kendi yapısındada otomobil ürünlerine fazla önem vermediklerini açık açık yazan

ve şimdi aklıma gelmeyen yukarıdakilere benzeyen çeşitli yönleri taşıyan nokian lastiklerinin diğer forum altında defalarca tarafınızca övüldüğünü gördüm. ve bende kendimce araştırdım... dediklerinizi doğrulayan ne bir test, ne bir tavsiye, ne bir başka bir şey ne gördüm ne de duydum...

ben nokianı severim sevmem hiç alakası yok...

nokian hakkında yazdığım hiçbirşey sallamasyon değildir. hepsini ya satıcılardan, ya gözümle gördüğümden, ya kendi internet sitesinden okuduğum veya duyduğum gördüğüm şeylerdir...
    kötülemedim de ayrıca sırf en azından gideyim göreyim diye de gittim inceledim... ve hatta olumlu bulduğum 2-3 yönünüde belirttim...

ayrıca diğer lastikler ile ilgili yanlış bildiğim şey neymiş? nedir?

menfi demişsiniz... kötü niyet demişsiniz...ne bir menfaatim var nede bir iyi-kötü niyetim... eğer bir lastik satıcısı olsaydım belki menfaatim olurdu... ben bir finansçıyım, ekonomistim, ayrıca siyasetçiyim...

insanlar soru falan soruyor demişsiniz... ben hiçbir yazımda bana soru sorabilirsiniz babında bir yorum dahi yapmadım... aksine hep ben sordum...

bu konuya burada son veriyorum... benim hakkımda ne düşünürseniz düşünün... burası özgür bir yorum forumu...
    nokian lastikleride orta kalite bir lastiktir... buda son sözüm...

gelelim bu forumun özüne...

baştada söyledim... petlas firmasının çok fazla ar-ge ve çeşitli anlaşmalar sonucunda son üretimlerinin kaliteli olduğunu duyuyoruz... bir diğer kaliteli lastik markası da nokian... her iki firmada aynı tarzda bir geçmişe sahip... acaba ürünleri birbirne benzermi?

bu konuda nokian ve yeni petlas kullanıcılarının yorumlarınızı rica ediyorum...

tşk.

• selamın aleykum..forumdaki tüm arkadaşlara selamlar...2008 doblom var..uzun araştırmalar sonunda 185/65/15 petlas snowmaster651 kış lastiği aldım...bugün aracıma taktırdım...şirkette bulunan 15 aracın tamamında bu model lastik var..tek kelimeyle mükemmel.ESKİŞEHİR 'in kışı ve ayazı hatırı sayılırdır...lastikleri taktırdığım bugün ilk kar yağdı ve öğleden sonrada -7 dereceye varan ayaz tabii heryer cam gibi buz...özellikle buzlu yerlerde fren ve durkalk yaptım..bana tam bir güven verdi lastiklerimde ankara bayiinden kargo ile geldi ve beklediğime deydi...şahsi görüşüm tüm lastik satıcıları bayisi oldukları lastiklerin yerine kore lastiklerini öneriyor marshall-nexen-kumha-toyo-maxsis vs...bu tür lastiklerden daha fazla kar ettikleri için hep bunları öneriyorlar ( kendi arabamda bile bundan var ) muhabbeti ... petlas bütün bu markaların pabucunu dama atacak kalitede 85 ytl lik fiyatıda çok uygun...kısacası kesinlikle pişman olmayacağınız bir seçim olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: malıçlı

selamın aleykum..forumdaki tüm arkadaşlara selamlar...2008 doblom var..uzun araştırmalar sonunda 185/65/15 petlas snowmaster651 kış lastiği aldım...bugün aracıma taktırdım...şirkette bulunan 15 aracın tamamında bu model lastik var..tek kelimeyle mükemmel.ESKİŞEHİR 'in kışı ve ayazı hatırı sayılırdır...lastikleri taktırdığım bugün ilk kar yağdı ve öğleden sonrada -7 dereceye varan ayaz tabii heryer cam gibi buz...özellikle buzlu yerlerde fren ve durkalk yaptım..bana tam bir güven verdi lastiklerimde ankara bayiinden kargo ile geldi ve beklediğime deydi...şahsi görüşüm tüm lastik satıcıları bayisi oldukları lastiklerin yerine kore lastiklerini öneriyor marshall-nexen-kumha-toyo-maxsis vs...bu tür lastiklerden daha fazla kar ettikleri için hep bunları öneriyorlar ( kendi arabamda bile bundan var ) muhabbeti ... petlas bütün bu markaların pabucunu dama atacak kalitede 85 ytl lik fiyatıda çok uygun...kısacası kesinlikle pişman olmayacağınız bir seçim olur...
    quote:

Orjinalden alıntı: malıçlı

selamın aleykum..forumdaki tüm arkadaşlara selamlar...2008 doblom var..uzun araştırmalar sonunda 185/65/15 petlas snowmaster651 kış lastiği aldım...bugün aracıma taktırdım...şirkette bulunan 15 aracın tamamında bu model lastik var..tek kelimeyle mükemmel.ESKİŞEHİR 'in kışı ve ayazı hatırı sayılırdır...lastikleri taktırdığım bugün ilk kar yağdı ve öğleden sonrada -7 dereceye varan ayaz tabii heryer cam gibi buz...özellikle buzlu yerlerde fren ve durkalk yaptım..bana tam bir güven verdi lastiklerimde ankara bayiinden kargo ile geldi ve beklediğime deydi...şahsi görüşüm tüm lastik satıcıları bayisi oldukları lastiklerin yerine kore lastiklerini öneriyor marshall-nexen-kumha-toyo-maxsis vs...bu tür lastiklerden daha fazla kar ettikleri için hep bunları öneriyorlar ( kendi arabamda bile bundan var ) muhabbeti ... petlas bütün bu markaların pabucunu dama atacak kalitede 85 ytl lik fiyatıda çok uygun...kısacası kesinlikle pişman olmayacağınız bir seçim olur...

merhaba,
    anlaşılan siz baya memnun kalmışsınız.
    peki daha önce farklı bir marka model kullandınızmı?

tşk.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: malıçlı

merhaba,
    anlaşılan siz baya memnun kalmışsınız.
    peki daha önce farklı bir marka model kullandınızmı?

tşk.

Alıntıları Göster
    acaba forumda hem nokian ve hem de yeni serilerden petlas kullanan varmı?

karşılaştırma amacım iki şirketinde aynı politikalara sahip olma sebebidir...

• selamlar...seninde yazdığın gibi petlas lastiklerden son derece memnunum...arabam 2008 olduğu için ilk kışa girerken aldığım ilk kış lastiği oldu...ama değişik lastik markaları olan arabalarda kullandım...çok fark varmıydı dersen bence yoktu...alışveriş için koçtaşa gitmiştim orada continental kış lastiği kampanyası vardı 152ytl fiyat verdiler...dikkatimi çeken lastik deseni petlas snowmaster651 ile aynı idi çıktım benim lastiklere baktım fark yok...aldığım lastiklere olan güvenim birkat daha arttı...kısacası ben iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum...nokian lastikler finlandiya malı ve goodyear bayileri satıyor...petlas ile bir bağı olduğunu sanmıyorum fiyat politikaları tüm bayiler için geçerli bence sonuçta kış lastiğini çoğu kişi kasımda aldı satacakları en fazla 1 ay daha sonra şimdiki politikalarınıda değiştirirler...piyasaya göre davranırlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: malıçlı

selamlar...seninde yazdığın gibi petlas lastiklerden son derece memnunum...arabam 2008 olduğu için ilk kışa girerken aldığım ilk kış lastiği oldu...ama değişik lastik markaları olan arabalarda kullandım...çok fark varmıydı dersen bence yoktu...alışveriş için koçtaşa gitmiştim orada continental kış lastiği kampanyası vardı 152ytl fiyat verdiler...dikkatimi çeken lastik deseni petlas snowmaster651 ile aynı idi çıktım benim lastiklere baktım fark yok...aldığım lastiklere olan güvenim birkat daha arttı...kısacası ben iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum...nokian lastikler finlandiya malı ve goodyear bayileri satıyor...petlas ile bir bağı olduğunu sanmıyorum fiyat politikaları tüm bayiler için geçerli bence sonuçta kış lastiğini çoğu kişi kasımda aldı satacakları en fazla 1 ay daha sonra şimdiki politikalarınıda değiştirirler...piyasaya göre davranırlar...
    arkadaşlar bende geçen yıl petlas kar lastiği olan bi aracı sürmüştüm çok hoşuma gitti ve petlas aldım alırken yoktu bayii sipariş verdi petlas snowmaster651 modeli geldi ancak geçen seneki sürdüğüm aracın dedseni v harfi şeklindeydi bu öyle değil inşallah iyidir.

• quote:

arkadaşlar bende geçen yıl petlas kar lastiği olan bi aracı sürmüştüm çok hoşuma gitti ve petlas aldım alırken yoktu bayii sipariş verdi petlas snowmaster651 modeli geldi ancak geçen seneki sürdüğüm aracın dedseni v harfi şeklindeydi bu öyle değil inşallah iyidir.

Alıntıları Göster
    benimde gönlümde petlas alıp denemekti ama nasip olmadı.gittim 2 tane önlere lassa era aldım ama seneye arkalara 2 kışlık alırsam petlas alacam param çöpe gitsede bi deneyecem.zaten lastiği incelemiştim çok yumuşaktı deseni falan güzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

benimde gönlümde petlas alıp denemekti ama nasip olmadı.gittim 2 tane önlere lassa era aldım ama seneye arkalara 2 kışlık alırsam petlas alacam param çöpe gitsede bi deneyecem.zaten lastiği incelemiştim çok yumuşaktı deseni falan güzeldi.

Alıntıları Göster
    İşini hakkıyla yapan bırde bu ulkenın ınsanına iş, aş saglayan her markaya ayrı bır onem vermek lazım aslında. Bu açıdan olaya yaklaştıgımızda Petlas Turkıye nın yuz akı olan degerlerınden bır tanesı olarak on plana cıkıyor ustelık %100 yerlı sermaye! Kış lastık performansında da benım okudugum az sayıdakı yorumlarından ovguyu hakettıgı gayet net bır sekılde goruluyor. Kış lastıgındekı asıl onemlı ayrıntı zaten lastıgını hamurudur. Yanı hamurun kalıtesı ( daha yumusak hamurdan yapıldıklarından donma yanı sertlesme derecelerı daha dusuktur normal lastılklere gore kışın bu yuzden daha ıyı yol tutarlar. ) belırleyıcı etkendır. Kış lastıgınde bır başka onemlı etkende aşınma oranlarıdır ( halıyle daha yumusak olduklarından daha cabuk tukenırler ). Petlas ta dunku marka olmadıgına gore ustelık bu ulke ıcın yıllardır hemde en agır şartlarda çalışmakta olan sanayi sektorunde basarıyla lastik uretebıldıgıne gore bence dıger butun markalardan daha fazla şansı kesınlıkle ve kesınlıkle haketmektedır. Nokıan yada bır baska marka Fin li yada Koreli hiç farketmez. Bu ulkenın cocuklarının urettıgı hemde adam gıbı uretmeyı basardıgı bu markaya sahıp cıkmamız ve daha fazla şans verebilmemiz dileklerimle...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relicks -- 7 Ocak 2009; 1:10:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: relicks

İşini hakkıyla yapan bırde bu ulkenın ınsanına iş, aş saglayan her markaya ayrı bır onem vermek lazım aslında. Bu açıdan olaya yaklaştıgımızda Petlas Turkıye nın yuz akı olan degerlerınden bır tanesı olarak on plana cıkıyor ustelık %100 yerlı sermaye! Kış lastık performansında da benım okudugum az sayıdakı yorumlarından ovguyu hakettıgı gayet net bır sekılde goruluyor. Kış lastıgındekı asıl onemlı ayrıntı zaten lastıgını hamurudur. Yanı hamurun kalıtesı ( daha yumusak hamurdan yapıldıklarından donma yanı sertlesme derecelerı daha dusuktur normal lastılklere gore kışın bu yuzden daha ıyı yol tutarlar. ) belırleyıcı etkendır. Kış lastıgınde bır başka onemlı etkende aşınma oranlarıdır ( halıyle daha yumusak olduklarından daha cabuk tukenırler ). Petlas ta dunku marka olmadıgına gore ustelık bu ulke ıcın yıllardır hemde en agır şartlarda çalışmakta olan sanayi sektorunde basarıyla lastik uretebıldıgıne gore bence dıger butun markalardan daha fazla şansı kesınlıkle ve kesınlıkle haketmektedır. Nokıan yada bır baska marka Fin li yada Koreli hiç farketmez. Bu ulkenın cocuklarının urettıgı hemde adam gıbı uretmeyı basardıgı bu markaya sahıp cıkmamız ve daha fazla şans verebilmemiz dileklerimle...

Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    dün 150 gidiş 150 geliş 300 km büyük çoğunluğu karlı buzlu geri kalanı yağmurlu yolda gittim petlas lastikler beklediğimden güzel çıktı araçta en ufak bir kayma falan olmadı ani fren yapmam gereken yerlerde oldu gerçekten kızaklamadan araç yavaşladı verdiğim para helal olsun diyorum

• quote:

dün 150 gidiş 150 geliş 300 km büyük çoğunluğu karlı buzlu geri kalanı yağmurlu yolda gittim petlas lastikler beklediğimden güzel çıktı araçta en ufak bir kayma falan olmadı ani fren yapmam gereken yerlerde oldu gerçekten kızaklamadan araç yavaşladı verdiğim para helal olsun diyorum

Alıntıları Göster
    ben ülkemiz malı lastiklerin hepsinden iyi olduğunu düşünüyorum herkese de öneriyorum
    ne mişlen nede diğerleri hava civa... ne olurlarsa olsun en iyisi türk malıdır...

• quote:

ben ülkemiz malı lastiklerin hepsinden iyi olduğunu düşünüyorum herkese de öneriyorum
    ne mişlen nede diğerleri hava civa... ne olurlarsa olsun en iyisi türk malıdır...

Alıntıları Göster
    Nokian ı çok fazla övmek için fazla bir neden yok hiç bir fabrikaya orijinal ekipman olarak verilmiyor sadece yenileme pazarında kullanılıyor,bir sefer sormuştum bir bayiye 'Farkı ne diğer markalardan diye'abi bu iskandinavlar tok gözlü adamlar malzemeden çalmıyorlar demişti 30 saniye sonra oradan ayrıldığımda uzun süre gülmştüm yani fiyatlarıda çok yüksek ancak petlas o fiyata çok uygun ki arkadaşın dediği gibi hemen kore mallarını dayıyorlar insanın burnuna ancak lastik almadan önce adac ın test sayfasına bakmakta yarar var .

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Nokian ı çok fazla övmek için fazla bir neden yok hiç bir fabrikaya orijinal ekipman olarak verilmiyor sadece yenileme pazarında kullanılıyor,bir sefer sormuştum bir bayiye 'Farkı ne diğer markalardan diye'abi bu iskandinavlar tok gözlü adamlar malzemeden çalmıyorlar demişti 30 saniye sonra oradan ayrıldığımda uzun süre gülmştüm yani fiyatlarıda çok yüksek ancak petlas o fiyata çok uygun ki arkadaşın dediği gibi hemen kore mallarını dayıyorlar insanın burnuna ancak lastik almadan önce adac ın test sayfasına bakmakta yarar var .

Alıntıları Göster
    ford connect 195/65/15 fiyatı 95 ytl, sadece önlerde, hususi test ettim hyundai getz önümde durdu kalkalmadı.

sonra kenara çekildi, ben titremeden kalktım. durdum tekrar kalktım çok güzel bir lastik hele karda mükemmel.. ama tcs var bende..getzde yok

• quote:

Orijinalden alıntı: RPM_8000

ford connect 195/65/15 fiyatı 95 ytl, sadece önlerde, hususi test ettim hyundai getz önümde durdu kalkalmadı.

sonra kenara çekildi, ben titremeden kalktım. durdum tekrar kalktım çok güzel bir lastik hele karda mükemmel.. ama tcs var bende..getzde yok

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: RPM_8000

snowmaster 651 miydi sizinkide? nokianmıydı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.