Şimdi Ara

Petlas VELOX SPORT PT 711, Nasıl Bilirsiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yanda linkinide bulabileceğiniz üzere : http://www.petlas.com.tr/lastik.php?id=3
    bu lastik hakkında yorumlarınızı rica ederim,

Kısaca bilgi vermek gerekir ise, bmw 1.16i araç alıyorum 2012 model İnşallah,
    Sahibi satmadan önce, kozmetik olarak 18" replika jant + 245 / 40 / 18 kombinasyonu yaparak bu lastikleri takmış.
    Kullanılmış olsa idi, düşünmeden değiştirebilirdim. Çünkü "711" serisi ile ilgili pek güzel yorumlar okuyamadım.
    Özellikle aracı yazılım + diğer parçalar ile beraber 230 hp bandında kullanacağım, o yüzden lastikler çok önemli benim için.

Lütfen lastikleri daha önce kullananlar, özellikle arkadan itiş araçta kullanan arkadaşlar yorumlarını esirgemesinler.

Teşekkürler.

• aynı lastiğin 225 / 40 / 18 ini hlen kullanıyorum.biçok yerde ses yaptığını okumuştum ama ben böyle bir sorunla henüz karşılaşmadım.ancak bari bir şekilde fren performansı çok düşük.bununda nedeninin v desen olduğunu düşünüyorum.araç kuru zeminde bile çok çabuk abs ye düşüyor.bunu göz önünde bulundurun çünkü performanslı bir arabada kullanacaksınız.konfora bi etkisi varmı yokmu bilemiyorum zaten yanak 40 olduğundan araçta şuan konfor namına bişey yok.
  • pt741 öneririm
  • Fiyatı çok uygun olduğu için farklı tarihlerde 2 aracımıza da kısa süreli taktırma gafletinde bulunduğumuz bir lastik.

195/50/15 ve 205/55/16 idi aldığımız lastikler. Size şu kadar söyleyeyim yol tutuş ve frenlemede gerçekten zayıf.

Deseniz ki 13 14 15 inch alıcam fazla hızlı sürmicem aracı, o zaman alın diyebilirdim ancak 230hp bandında kullanılacak lastik KESİNLİKLE değil.

Size kullanıp da önerebileceğim Dunlop var Conti var ve Lassa var. Ama bu lastiği kesinlikle önermiyorum.
  • Ses yapar haberiniz olsun. Su tahliyesi çok iyi yalnız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmyildiran

Fiyatı çok uygun olduğu için farklı tarihlerde 2 aracımıza da kısa süreli taktırma gafletinde bulunduğumuz bir lastik.

195/50/15 ve 205/55/16 idi aldığımız lastikler. Size şu kadar söyleyeyim yol tutuş ve frenlemede gerçekten zayıf.

Deseniz ki 13 14 15 inch alıcam fazla hızlı sürmicem aracı, o zaman alın diyebilirdim ancak 230hp bandında kullanılacak lastik KESİNLİKLE değil.

Size kullanıp da önerebileceğim Dunlop var Conti var ve Lassa var. Ama bu lastiği kesinlikle önermiyorum.

Katılıyorum. İlk zamanlar memnun kalsam da şu anda özellikle düşük hızla frenlemede ABS çok kolay devreye giriyor. Ha yanal tutunmada bir sorun yaşamadım ama bu hiç tutmayan Kumho'da da böyleydi. Sert gazda arabam kafadan kopabiliyor. Ya da frende ABS kolayca girebiliyor. Tek iyi yanı, yanakları çok sağlam.

Not: Pt 741 kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Fiyatı çok uygun olduğu için farklı tarihlerde 2 aracımıza da kısa süreli taktırma gafletinde bulunduğumuz bir lastik.

Katılıyorum. İlk zamanlar memnun kalsam da şu anda özellikle düşük hızla frenlemede ABS çok kolay devreye giriyor. Ha yanal tutunmada bir sorun yaşamadım ama bu hiç tutmayan Kumho'da da böyleydi. Sert gazda arabam kafadan kopabiliyor. Ya da frende ABS kolayca girebiliyor. Tek iyi yanı, yanakları çok sağlam.

Kaldı ki 741 daha iyi bildiğim kadarıyla. Ancak dediğim gibi sert ve spor sürüşe ani fren ve gaz tepkilerine gerçekten uygun değil.

60 yaşında emekli bi amca aldında 1.6 atmosferik motorlu aracıyla çıksa bunu dese al amca derim de, bizim gibi sürücülere gidecek bi lastik değil.

Normal kullanımda 50 60 bin km yi çok rahat devirebilir sertlikte olduğunu biliyorum bu lastiklerin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FALKEN VS DUNLOP
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Kaldı ki 741 daha iyi bildiğim kadarıyla. Ancak dediğim gibi sert ve spor sürüşe ani fren ve gaz tepkilerine gerçekten uygun değil.

60 yaşında emekli bi amca aldında 1.6 atmosferik motorlu aracıyla çıksa bunu dese al amca derim de, bizim gibi sürücülere gidecek bi lastik değil.

Normal kullanımda 50 60 bin km yi çok rahat devirebilir sertlikte olduğunu biliyorum bu lastiklerin.

Lastiğin sağlamlığına en ufak şüphem yok. Duble yollarda ne çukurlara vurmak zorunda kaldım bana mısın demedi. Ancak 2.0 140 beygir aracımda vitesi 3'den 2'ye çektiğimde bile kafadan kopma yaşayabiliyor.
    Tabii ben performanslı kullanan adam değilim, normalde sakin kullanırım. Ancak arada bir de olsa gazlamak geliyor içimden, trafiğin olmadığı yerlerde bir iki okşuyorum arabayı açıkçası.
    Onun dışında yüksek hızlı frenlemelerde pek sıkıntı yaşamadım ama düşük hızlı frenlemelerde hele şu kaymak asfaltta biraz sert basayım frene direk ABS geliyor.
    Lastiklerim 31. Hafta 2014 üretimi. Su tahliyesi bu modelin güzel yalnız. Sudan çok etkilendiğimi söyleyemem. 711 biraz daha spor (V desen) 741 düz.

• Hemen anlatayım..

1) Her frenlemede abs devreye giriyor ( tam koklememe gerek kalmıyor )( fazla abartı gibi ama sert frenlemelerin çoğunda diyelim)

2) Felaket bir ses veriyor , lastik , yol sesi artık nasıl bir tabir kullanıyorsanız.( yönünü ters takınca daha da bariz oluyor onu da denedim)

3) Yağmurda güzel , normal lastiklere göre daha iyi bir tutunması var.

4) Virajlarda fena değil en azından araba önden kaymıyor belki benim aracımla ilgili bir durumdur bu. Araca göre değişkenlik gösterebilir (ağırlık indeksi vs vs..)

5) Tipi güzel , ama tip için lastik alınmaz. Ben aracı aldığımda bunlar vardı üzerinde bir sonrakiler emin ol bu lastik olmayacak.

Sonuç olarak ucuz lastik alayım , şekil olsun jantlara güzel yakışsın dersen düşünmeden alınır, diğer saydığım kriterler senin için önemliyse almazsın herhalde

Not : Lastiklerim 195 - 45 - 15 ve 1 yılını tamamlamamış lastikler

Not2 : Yukarıda okudğum bir arkadaşın yorumuna katılıyorum " Sert gazda kafadan kopabiliyor" demiş. Kalkış yaptık diyelim 1. ve 2. vitesi tam gaz ile gidersen arabayı sağa yada sola çevirmen bişeyi değiştirmiyor kafasına göre gidiyor mecbur gaz kesmek zorunda kalıyorsun. Frenlemede kafadan kopma olmuyor yine tekrar etmek gerekirse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F88225-D -- 9 Temmuz 2015; 15:40:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.