Benim 2011 model Peugeot 206+ 1.4 75 HP benzinli aracım var. Aracımı 2010 yılındı almıştım. Yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. Ancak son 1 aydır aracım geri vitese çok zor geçiyor 8-10 kere uğraşıyorum geri vitesi geçmesi için servisi aradım 206 için bu tarz şikayetlerin geldiğini belittiler. en kısa zamanda servise götüreceğim aracımı garantiye girip girmediğini de yapılan inceleme sonucu söyleyeceklermiş. Bu şekilde;
1-Aracımın halen garantisi devam etmekte olup garantiden yararlanabilirmiyim? 2-Aracın geri vitese geçmeme sebebi ne olabilir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
2.sorudan başlarsak; şanzıman yağının özelliğini soğuyan havaların da etkisiyle kaybetmesi veya senkromeç problemi.. şunu deneyebilirsin; aracı boşa alıp,debriyjı bırakıp bidaha basarak geri vitese atmak.. debriyaj yapmak derler;bende işe yarıyor.. diğer bir ihtimal de vites kolundan şanzımana giden kol ve bunun rotlarının ayarının bozulması..
quote:
Orijinalden alıntı: rallier_61
2.sorudan başlarsak; şanzıman yağının özelliğini soğuyan havaların da etkisiyle kaybetmesi veya senkromeç problemi.. şunu deneyebilirsin; aracı boşa alıp,debriyjı bırakıp bidaha basarak geri vitese atmak.. debriyaj yapmak derler;bende işe yarıyor.. diğer bir ihtimal de vites kolundan şanzımana giden kol ve bunun rotlarının ayarının bozulması..
debriyaj olayını biri daha söylemişti bana onu deneyeceğim
206+ lardada geri vites sıkıntılı oluyor kronik bir sorun galiba
kronik bir problem çok can sıkıcak birşey olduğunu zannemiyorum aynı durum bizim megane II de oluyor geri vites girmediğinde 1 vitese takın sonra tekrar geriye takarsanız olucaktır yada aracı biraz kaydırın vites giricektir
Denenebilecek yöntemler; 1-Debriyaja 2-3 sefer basmak 2-Debriyaja sonuna kadar basın, 1-2sn sonra birazcık daha basarsanız 1-2mm daha ileriye gider. 3-Boştayken önce 1.vitese sonra geriye takın. 4-Gecikmeden servise gidin..
Benim corsa da da oluyor o olay. Debriyajdan çekip tekrar basarsanız sorun çözülücektir diye düşünüyorum. Zaten kitapçıkta bile böyle yazıyor. 8 10 kere zorlamaya gerek yok yani.
Merhabalar, bu sorun 308'dede var hatta tüm manuel vitesli Peugeot'larda var. Bende debriyaja tekrar basarak hallediyorum ama elim alışmış heralde artık farkında bile olmuyorum artık... Ama özellikle aniden geri gitmeniz gerektiği zamanlarda çok tehlikeli ve sinir eden birşey.
2011 308 var bendede ilk aldığımda geçiyor gibi oluyordu sanki oyuncak arabanın dişlileri boşa döner gibi oluyordu, ama bu sorun değil sanırım debriyaja iyi basmayınca oluyor şu an hiç sorun yaşamadım ilk sürdüğümde yaşamıştım servis dediği yarım yaparsanız geçmeyebilir boşta gibi bir araç gibi tam geçmez demişti bence o sorun değil
yorumlarınız için çok teşekkür ederim debriyaj vitese geçmediği ilk anda deneyeceğim
nazik değil sert geçirin bakın nasıl geçiyor. benim 307de aynı sorun var hafif şekilde geçmiyor ama sert yapın en sağa sonra en alta çat diye geçirin sorun olmaz.:D
quote:
Orijinalden alıntı: speed_ylc
nazik değil sert geçirin bakın nasıl geçiyor. benim 307de aynı sorun var hafif şekilde geçmiyor ama sert yapın en sağa sonra en alta çat diye geçirin sorun olmaz.:D
vitesi elimize almayalım sonra
quote:
Orijinalden alıntı: mantzel
quote:
Orijinalden alıntı: speed_ylc
vitesi elimize almayalım sonra
5 senedir bişey olmadı kardeş demekki orayı sağlam yapmışlar.:D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme