Şimdi Ara

peugeot 206 hdi titreme probleminin sebebi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 model peugeot 206 hdi aracım 102bin kmdir.aracım rölantide çalışırken hafif şekilde aracı titretiyor.titreme kesintisiz
    devamlı olmuyor yarım sn lik periyotlar halinde motorun çalışma sesine paralel oluyor.bu durumla karşılaşan varmı sebebi nedir acaba?
    mazottan şüphelendim ancak farklı yerlerden aldığım mazotta da aynı problem oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acyacyacy -- 8 Kasım 2008; 21:06:49 >

• yakıttan değilde rölanti ayarlarının kışa girdiğimiz şu dönemlerde aşağıda kalması olabilir.

yani yazın hava zaten sıcaktır rölantiyi zorlamaz fakat kışın ve soğuk havalarda motor içerisindeki yağ viskozitesi yükselir.motor ve yağ ısınana kadar böyle dengesizlikler yaşanabilir....
  • bir de enjektörlerden birinin kısmen kurum bağlaması yada pislenmesinden de kaynaklanabilir(eğer motor hem sıcak hem soğukken aynı problemle karşılaşıyorsa)
  • motor soğuk yada sıcak farketmiyor iki durumdada yapıyor.
  • BİRDE TRİGER KAYIŞI HANGİ KM DE DEĞİŞİYOR BİLEN VARMI?
  • ENJEKTÖRLERİ KATKI MADDELERİYLE TEMİZLEME ŞANSIM VARMI YOKSA İLLA SÖKÜLÜP TEMİZLENMESİ Mİ GEREKİR?
  • quote:

Orjinalden alıntı: acyacyacy

ENJEKTÖRLERİ KATKI MADDELERİYLE TEMİZLEME ŞANSIM VARMI YOKSA İLLA SÖKÜLÜP TEMİZLENMESİ Mİ GEREKİR?

triger kayışı ile ilgili bir bilgim yok fakat triger kayışından ise problem motorun sesini iyi dinleyin...
    diş sıyırmış bir triger kayışı belirli bir yere geldiğinde mutlaka çıt-çıt-çıt diye ses yapacaktır....

enjektör temizleyici katkılar belirli seviyedeki kirlenmeleri önler.... yani enjektörler az çok temiz olduğunda kullanılmalıdır.fakat böyle bir durumda enjektörlerin sökülüp temizlenmesi daha iyi olur diye düşünüyorum....

würth bu konuda en iyisidir... yada bosch servislerinede güvenle aracınızı bırakabilirsiniz...(onlarda genellikle würth marka sistemler kullanıyorlar fakat yaptıkları işe garantide vermekteler).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford Devir Düşmesi kronik mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rölanti regülatörü de arızalanmış olabilir.
  • quote:

2004 model peugeot 206 hdi aracım 102bin kmdir.aracım rölantide çalışırken hafif şekilde aracı titretiyor.titreme kesintisiz
    devamlı olmuyor yarım sn lik periyotlar halinde motorun çalışma sesine paralel oluyor.bu durumla karşılaşan varmı sebebi nedir acaba?
    mazottan şüphelendim ancak farklı yerlerden aldığım mazotta da aynı problem oldu.

Debriyaja tam basınca kesiyor mu??
  • debriyaj olayını hiç denemedim bugün deneyeyim
  • bugün sabah çalıştırırken şunu farkettim.ilk çalıştırdım sonra biraz gaz verdim devir 2500 3000 e çıktı gazdan ayağımı çektim sonra istop eder gibi oldu ama etmedi motorun çalışma sesi normalin dışında tekleyerek çalışıyor gibiydi.
  • debriyaja basılı iken de aynı problem var.
  • Üşümüştür üşümüştür..... kış tabiii : ))
  • quote:

bugün sabah çalıştırırken şunu farkettim.ilk çalıştırdım sonra biraz gaz verdim devir 2500 3000 e çıktı gazdan ayağımı çektim sonra istop eder gibi oldu ama etmedi motorun çalışma sesi normalin dışında tekleyerek çalışıyor gibiydi.

sübaplar senteden düşmüş olmasın?
  • peugeot ta triger 80 000 km de değişiyor. dandik araba ya ondan

ateşeleme bobin arızası olabilir. sık görülen bir arıza. fakat tabi o arızalandığında daha kötü tepki veriyor. motor sesi fln bi acayip oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 13 Kasım 2008; 15:12:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.