Şimdi Ara

peugeot 3008 1.5 dizel adbule erken bitme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
37.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3008 aracim var 1.5 dizel olan yeni motor
    Her 4000 km’de adblue uyarisi veriyor
    Cok ama cok erken bitiyor neden olgunu bilen varmidir ?

• cihanair kullanıcısına yanıt
    cihanair demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

2 liraya aliyorum opet denemedim farki ne ?

Alıntıları Göster
    Dökme Adblue bluehdi standartlarını karşılamıyor,

Zaten kitapçıkta onu kullanmayın diye uyarı va.

Shell pahalı satıyor, opetinki daha uygun fiyatlı.

Uyarı verince 10lt al doldur...
    quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Kullanımdan değil hocam zaten sorun depoda en az 5_6 farklı kullanıcı okudum adblue deposunda sıkıntı olan garanti kapsamında olanların depolarını servis sipariş verip değişti.

Evet samsundayım. (Şu an samsunda değilim ama) hayırdır yapabileceğim birşey varsa yardımcı olurum.

Alıntıları Göster
    Adblue depom garanti kapsamında değişti. 4000 tl gibi bir faturası vardı. Bu araçta böyle bir kronik sorun var.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Peugeot 3008 1.5 Dizel AdBlue Erken Bitme Sorunu

Peugeot 3008 1.5 dizel araçlarda AdBlue deposunun erken bitme sorunu yaygın bir sorundur. Bu sorun, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:

• AdBlue Tankı Kapasitesi: Peugeot 3008'in AdBlue tankı kapasitesi sadece 17 litredir. Bu, diğer araçlara kıyasla nispeten düşüktür.
    • Sürüş Şartları: Sık sık kısa yolculuklar yapmak veya şehir içi trafikte sürmek AdBlue tüketimini artırabilir.
    • AdBlue Kalitesi: Düşük kaliteli AdBlue veya kirli AdBlue, AdBlue sistemine zarar verebilir ve tüketimi artırabilir.
    • Sensör Arızası: AdBlue seviye sensöründeki bir arıza, yanlış seviye okumalarına neden olabilir ve erken AdBlue uyarılarına yol açabilir.

AdBlue Neden Erken Biter ve Ne Yapılabilir?

Yukarıdaki nedenler AdBlue'nun erken bitmesine katkıda bulunabilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• AdBlue Tankı Kapasitesini Kontrol Et: Peugeot 3008 1.5 dizel aracının AdBlue tankı kapasitesi 17 litredir. Bu bilgiyi aracının kullanım kılavuzunda bulabilirsin.
    • Sürüş Şartlarını Göz Öünde Bulundur: Mümkünse, uzun yolculuklar yapmayı dene. Şehir içi trafikte sık sık sürüyorsan AdBlue tüketiminin artacağını unutma.
    • Yüksek Kaliteli AdBlue Kullan: Sadece onaylı AdBlue kullan ve şüpheli kaynaklardan kaçın.
    • Sensör Arızasını Kontrol Ettir: AdBlue seviye sensöründe bir arıza, yanlış seviye okumalarına neden olabilir. Bir yetkili serviste sensörün kontrol edilmesini sağla.

Bu önlemleri alarak Peugeot 3008 1.5 dizel aracında AdBlue erken bitme sorununu giderebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 4000 km çok kısa.Servis bu konuda birşey diyormu.
    1,6 308 de ortalama 17 bin km diyorlardı,ben 15 bin de bakım yaptığım zaman uyarı vermemişti ama üstüne eklemişlerdi.
    1,6 3008 şu anda 9000 km yi devirdim uyarı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemy

4000 km çok kısa.Servis bu konuda birşey diyormu.
    1,6 308 de ortalama 17 bin km diyorlardı,ben 15 bin de bakım yaptığım zaman uyarı vermemişti ama üstüne eklemişlerdi.
    1,6 3008 şu anda 9000 km yi devirdim uyarı yok.
    1.5 yeni motor boyle dediler bende anlamadim
  • Bende de 3008 1.5 2019 prime edition var. 4000 km geçtikten sonra 2400 km sonra adblue bitecek uyarısı çıktı. 10 lt shell adblue ekledim. araç daha 5300 km de. belki de depoda az vardır diye düşünmüştüm, bakalım ne olacak?
  • Kacak olabilir mi depoda ? Tam doldurduktan sonra 2-3 gun araci ayni yerde tutun sonra araci cekip bakin altta beyaz beyaz kar tanesi gibi seyler var mi diye
  • Emisyonlar sınırlandıkça partikül temizleme işlemini daha sık yapıyor sanırım. 2010 3008 (euro 4) aracım 2000 2500 km de bir temizlik yapardı. 2016 astra (euro 6) 1000 km hatta 600 km ye kadar düştüğü oluyordu temizlik işinin.
  • Çok erken uyarı veriyor. Bu arada sizde crv var dı değil mi? Konuyu hatırladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Çok erken uyarı veriyor. Bu arada sizde crv var dı değil mi? Konuyu hatırladım.
    Crv yengemde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fredd_35

Bende de 3008 1.5 2019 prime edition var. 4000 km geçtikten sonra 2400 km sonra adblue bitecek uyarısı çıktı. 10 lt shell adblue ekledim. araç daha 5300 km de. belki de depoda az vardır diye düşünmüştüm, bakalım ne olacak?
    İlk bende oyle dusundum ama 8000 km’de yine uyari verdi
  • Lt si 1TL olan pompa ADBlue yerine Opet'in ambalajlı 10 litrelik ürününü denedin mi? Zira specleri karşılayan o.
  • Adblue sistemi cevre icin avantajli fakat henüz yeterince gelistirilmeden otomobillere konulan bir sistem. Eklemesi masraflı degil cok ama kronik arızalı (Peugeot 1.6 icin) ve onarimi oldukça maliyetli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s700

Lt si 1TL olan pompa ADBlue yerine Opet'in ambalajlı 10 litrelik ürününü denedin mi? Zira specleri karşılayan o.
  • s700 kullanıcısına yanıt
    Ben Forumdaki istasyonlardaki pompalardan adblue koydurmayin uyarısına uyarak Hepsiburada sitesinden Shell 10 lt adblue sipariş edip ondan koydum. Umarım yakın zamanda tekrar uyarı vermez
  • ne kadar adblue eklemesi yapıyorsunuz?benim bildiğim kadarıyla adblue deposu 17 litre yaklasık olarak 20.000km menzili var( 15.000km den sonra uyarı veriyor). ya da acaba kaçak mı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keyif,yalnız gitmez -- 26 Temmuz 2019; 17:49:36 >
  • 508 1.6 BlueHDi için servis zamanı geldiğinde AdBlue sıvısı ekleyin uyarısı verdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keyif,yalnız gitmez

ne kadar adblue eklemesi yapıyorsunuz?benim bildiğim kadarıyla adblue deposu 17 litre yaklasık olarak 20.000km menzili var( 15.000km den sonra uyarı veriyor). ya da acaba kaçak mı var
    12 aliyor agzina kadar doluyor ama bir sonraki sefer opetten deniycem
  • Cihan kazalı jettanın fotografı duruyor mu :)
  • quote:

Alıntıları Göster
    Farkını bilmem. Kitapçıkta yazıyor; sadece iso 22241 standardına uygun adblue kullanınız. Pompadan ucuza aldığın ADBlue'da bu standart var mı diye baktın mı? Muhtemelen yoktur. Pompalarda ticari araçlara uygun olan ADBlue satılıyor..
  • Shelldeki ad blue Euro 6 olması lazımdı ama ne hikmetse çok pahalı. Euro6 ve üzeri adblue işinizi görür erken bitiyorsa pahalısinu almayın zaten :))
  • quote:

Alıntıları Göster
    Dökme Adblue bluehdi standartlarını karşılamıyor,

Zaten kitapçıkta onu kullanmayın diye uyarı va.

Shell pahalı satıyor, opetinki daha uygun fiyatlı.

Uyarı verince 10lt al doldur...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.