Şimdi Ara

PEUGEOT 301-ANA KONU (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
5.083
Cevap
54
Favori
672.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çözümün var telefon rehberin ile eşleştirme yapman gerekir. bluetooth bağlandığında bir soru sorması lazım rehber eşleştirilsin mi diye olmuyorsa telefondan bağlantıyı silip tekrar bağlan. bende telefon rehberimde kim aramış isim ve numara görünüyor.
  • emre0884 E kullanıcısına yanıt
    ister reno olsun ister başka bir şey sıfır araç gibisi yoktur ben 2013 model 301 allure aldım. araçta seninki kadar problem yok. uzun yola gittim geldim 150ye sabitliyorum hiçbir sorun yaşamadım kontrolde. senin şikayetinin sebebi araç 1050kg zaten hb arabalar 1000kg oluyor bu yüzden tutuşta problem yaşanabilir. zaten b segmenti bir araç fazla bir şey beklememek gerekir. ben gencim bundan genç arabası olur mu acaba diye düşünüyordum kendim gençleştirdim aracı gayet memnunum. ancak ne marka olursa olsun sıfır araç sıfır araçtır bahsettiğin kadar kötü olsa adamlar üretmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadistica

ister reno olsun ister başka bir şey sıfır araç gibisi yoktur ben 2013 model 301 allure aldım. araçta seninki kadar problem yok. uzun yola gittim geldim 150ye sabitliyorum hiçbir sorun yaşamadım kontrolde. senin şikayetinin sebebi araç 1050kg zaten hb arabalar 1000kg oluyor bu yüzden tutuşta problem yaşanabilir. zaten b segmenti bir araç fazla bir şey beklememek gerekir. ben gencim bundan genç arabası olur mu acaba diye düşünüyordum kendim gençleştirdim aracı gayet memnunum. ancak ne marka olursa olsun sıfır araç sıfır araçtır bahsettiğin kadar kötü olsa adamlar üretmez.

Arkadaşların amaçları başka arkadaşım,boşver sen.

• Yahu diger konu neden kapatildi??

Orasi daha gunceldi.Bi kalemde kitledi.

Bu kadar mi ilgisiz olunur

Asil bu konu kitlensin orda paylasimlar vardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadistica kullanıcısına yanıt
    evet, görüşme bittikten sonra tekrar kayıt kısmına girip baktığımda kimin aradığı, ismi cismi her haltı çıkıyor.
    iphone'da kişileri eşzamanla kısmıda açık. ama bağlantıyı silip tekrar deneyeyim. sonucu iletirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.c.kızıl

tşk ederım allah razı olsun forum da cok yorum var herkes kendınce haklı herkese saygı duyuyorum ama ınanın pejo cıtroen veya reno dacıa asla almam skoda vw yada seat bmw mersedes yeterkı alman olsun haa 2. el ha sıfır. adam lar bu ısı yapıyor kım ne derse desın fransız lar hem pahalı hemde kalıte sıfır. herseyden kacılyorlar. amac verdıgımız paraların hakkını almak sa bence alman tercıh etmelı woswagen cıler bıraz kıskanıyor skodayı ama olsun 2. sıde aynı rapıd gercekten cok guzel bır araba kullanma ımkanım oldu vermıs oldugunuz paranın hakkını fazlasıyla verır. sızede sımdıden hayırlı olsun allah kaza bela vermesın hemde 301 den bırazcık pahalı ama arada daglar kadar fark var .euro n cup larda 5 yıldız donanımlı ve guvenlıklı bır araba :)

Fransız araçlarını almayabilirsin ama fikirlerinin çok da doğru olduğunu düşünmüyorum.
    Gerek Renault gerekse Peugeot ve Citroen gayet güzel ve kaliteli araç üretiyorlar. 301/C-Elysee ve Symbol bu markaların istisnai modelleridir.
    Yani 3. dünya ülkelerine ucuz fiyatla satmak için ürettikleri malzeme kalitesi düşük,en önemlisi güvenliklerinden çalınmış araçlardır.Bunu herkes biliyor zaten.
    Ama bu 2 araca bakıp Fransız araçlarını kötülemek ya da Alman araçlarını övmek saçma olmuş.
    Avrupalı tüm üreticilerin Avrupada satılan son 10 yıllık modellerinin hemen tamamı Euro N-cap den 5 yıldız almıştır.Yani çarpışma sağlamlığı açısından birinin diğerine üstünlüğü pek yoktur.
    Geriye malzeme kalitesi ve tasarım kalıyor ki son dediğim tamamen zevk meselesi olup kişiden kişiye değişir.
    Dediğim gibi bir modele bakıp o markayı kötülemek son derece yanlıştır (sizin yaptığınız yani)

Mesela Renault;
    Bugün Euro N-Cap testlerinde 5 yıldız almanın temelini oluşturan ultra sert ve sert çelik karışımını bulan ve bunu herkesten önce
    araçlarına uygulayan firmadır.Sanırım 2002 ya da 2003 yılıydı.Bu yeni karışım daha önce yaygın kullanılan karışımlardan daha hafif fakat daha dayanaklıdır.
    Bildiğim kadarıyla Renault bu karışımın patentini aldı ve diğer firmalara karşı koruma da aldı.
    Arkasından Renault Euro N-Cap çarpışma testlerinden tüm modellerinden de 5 yıldız alan ilk marka oldu. (2004 ya da 2005 yıllarıydı)
    O zamanlar pek çok Alman modeli ancak 4 yıldız alabiliyordu.
    Ancak VW 3-4 yıl sonra tüm modellerine 5 yıldız almaya başladı.

Sonuç olarak imaj değil gerçeklere bak.

Yine de 301 konusundaki olumsuz fikirlerine katılıyorum.Her ne kadar araçta ESP olsa da.O cüssede bir arabanın 1070-1080 kg olması şüpheli bir durum.
    Buna 2 yorum yapılabilir;
    a-Peugeot,yeni ve çok hafif,fakat ultra sert bir çelik karışımı geliştirdi ve bunu ilk 301de kullanıyor,kimseye söylemiyor
    b-Çarpışmalardaki ana koruyucu etken olan ultra sert çeliği aracın güvenlik kafesinde hiç kullanmıyor.
    Eğer ''a'' şıkkı doğruysa bu araç Euro N-Cap'ten 5 yıldızı da geçen bir başarı notu alması lazım ki;firma 301/C-Elysee'nin Euro N-Cap'e girmeyeceğini açıkladı.
    Eğer ''b'' şıkkı doğruysa,ki şimdilik en kuvvetli ihtimal bu.
    O zaman da bu aracı kesinlikle almamak gerekir.
    Çünkü normalde o boyutta bir aracın en az 1200 kg olması lazımdı.
    Ha unutmadan;artık araçların sac kalınlığı aracın çarpışma sağlamlığıyla ilgili bir şey değildir.
    30 yıl önce,çelik güvenlik kafesi bilinmiyorken,hava yastığı,abs,esp falan yokken insanlar sac kalınlığıyla sağlamlığa karar veriyorlardı.
    Kendimizi biraz güncelleyelim.

• Peki kalitesinin düşük olduğunu bildiğiiz bir araçla kalitesinin yüksek araçla aynı fiyatta olmasını bekleyenler için ne diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre0884 -- 22 Temmuz 2013; 20:39:33 >
  • peki arkadaşlar 40bin liraya 1.6dizel 5lt karma yakıtı olan hangi araçları tavsiye edersiniz sıfır olarak? sonuç olarak anladık 301/c-elize çok kötü araçlar binilmez durumdalar gerçi bu senaryoları bir zamanlar chevrolet cruze konularındanda hatırlıyoruz ama olsun artıkın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSuNaMi_ -- 23 Temmuz 2013; 13:39:24 >
  • TSuNaMi_ kullanıcısına yanıt
    1.6 Segmentinde 40 bine SIFIR km başka araç yok gibi.(301-elysee-era blue dışında) Anca 2010-2012 arası ikinci el (ki dizellerde az km li bulmak çok zor) 308 hdi(1.6), focus tdci(1.6),bravo multijet (1.6) ,jettatdi (1.6),linea multıjet(1.6),polo tdi(1.6),leon tdi (1.6), c5 hdi(1.6) alınabilir.
    bunlarda diğer seçenekler : fluende dci(1.5motor), auris d4d (1.4),megane dci(1.5) v.b. gibi araçlar.
    Kim ne derse desin sıfır km arabanın tadı bi başka.Yıllarca 2. el araç kullanmış biri olarak sıfır olsun çamurdan olsun,akarı yok kokarı yok gözünü kapat istediğin yere kontağı çevir git.Her arabanın + ve - si illaki vardır.Bir peugeot 301 kullanıcısı olarak arabamı övmüyorum ama huyunu suyunu bilmediğim ikinci el 80-100-150 bin km de ikinci el araç almaktansa sıfır almayı tercih edenlerdenim.Pişmanmıyım ? Tabikide hayır bütçem buna yetti bunu aldım.
    Herkeze kazasız sürüşler . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: phaeton26

Tabikide hayır bütçem buna yetti bunu aldım.

sonuç olarak olay bundan ibaret. yani milletin yok şu kötü bu kötü deyip abartmasına gerek yok. Paramız gücümüz olsa mercedese binerdik gerçi hoş bizim milletimiz o zamanda ona bir kulp bulurdu.
  • Atıp tutan insanların kaç tanesi 301 e binmiş, kullanmış sormak gerek.Öle test sürüşü yaparak 5-10 km lik parkurda araba hakkında bilgi elde edilemez.En güzel tecrübe kullanıcılaradır yada ticari taksilerdir.Bulunduğum ilde şuan iki adet ticari 301 var adamlar çok memnunlar. Geçenlerde izmirden birisiyle tanıştım oda taksi şöförü 301 dizel kullanıyor .Verdiğim paranın hakkını veren nadir arabalardan birisi dedi.
    Mercedes alsan bu sefer ferrari neden almadın der milletimiz :) en güzeli ya bisiklet yada helikopter...
  • quote:

Atıp tutan insanların kaç tanesi 301 e binmiş, kullanmış sormak gerek.Öle test sürüşü yaparak 5-10 km lik parkurda araba hakkında bilgi elde edilemez.En güzel tecrübe kullanıcılaradır yada ticari taksilerdir.Bulunduğum ilde şuan iki adet ticari 301 var adamlar çok memnunlar. Geçenlerde izmirden birisiyle tanıştım oda taksi şöförü 301 dizel kullanıyor .Verdiğim paranın hakkını veren nadir arabalardan birisi dedi.
    Mercedes alsan bu sefer ferrari neden almadın der milletimiz :) en güzeli ya bisiklet yada helikopter...

en güzeli tabanway
  • hakılısın en masrafsız ve sağlıklısı tabanlara kuvvet :)
    dün eskişehirden istanbula git gel yaptım. 4 kişi ve klima hep açık 6.5 lt ve ortalama hızım 95 km/s; toplamda 600 km lik yolu (95 oktan litresi 4.92 tl / 192 tl) 32 kuruş a gidip geldim.Ne beni rampalarda üzdü nede sollamalarda.Araç 1.6 motor çok yakıyor diyenlere inat eski wv polomdan daha az yaktığını bir kez daha gösterdi.1.4 poloda rampalarda ya klimayı 1 -2 kademe kısardım yada vites küçültürdüm.301 de asla böle bişeye gerek kalmıyor.
    Yolculuk boyunda 6-7 adet pejo 301 , 1 adet citröen c elysee , 3-4 tane yeni sümbül, 2 adet accent blue ve sayısız linea-fluence gördüm :)
  • Arkadaşlar 42000 liraya alınabilecek en iyi sıfır araba sedan olarak bence bu.
    Çamur atmaya gerek yok, 15 gün oldu aracımı alalı memnunum. Hele 206'dan sonra kocaman
    tam bir aile arabası. arka koltuklar muazzam, bagaj desen çocuklu bir aile için mükemmel.
    Az yakıyor. Daha ne olsun. Tabiiki hepimiz daha iyi arabalara binmek isteriz.
    ama bu işler tamamen duygusal :D
    Ben pişman olacağımı sanmıyorum. Alan, kullanan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum.
  • quote:

hakılısın en masrafsız ve sağlıklısı tabanlara kuvvet :)
    dün eskişehirden istanbula git gel yaptım. 4 kişi ve klima hep açık 6.5 lt ve ortalama hızım 95 km/s; toplamda 600 km lik yolu (95 oktan litresi 4.92 tl / 192 tl) 32 kuruş a gidip geldim.Ne beni rampalarda üzdü nede sollamalarda.Araç 1.6 motor çok yakıyor diyenlere inat eski wv polomdan daha az yaktığını bir kez daha gösterdi.1.4 poloda rampalarda ya klimayı 1 -2 kademe kısardım yada vites küçültürdüm.301 de asla böle bişeye gerek kalmıyor.
    Yolculuk boyunda 6-7 adet pejo 301 , 1 adet citröen c elysee , 3-4 tane yeni sümbül, 2 adet accent blue ve sayısız linea-fluence gördüm :)

benzinli değeri demi bu üstad?
  • brkrn B kullanıcısına yanıt
    sayın arkadasım fransız seve bılırsınız ama ne olur fransız arabaları anlatmayın fransız cok araba kullandım aman aman dedım her defasında lutfen alman her ne marka olursa olsun binip kullanın hatta kore malı olsun kullanın bakın kore dıyorum bır daha emın olun fransız markaların kapısından gecmezsınız hem ucuz araba satmıyorlar fıyatlara gıdın bır bakın hatta fluence bıle 65.000 tl en fulu clıo ları soylemıyorum bıle 2 hava yastıgı var bak amerıkan chevrole aveo larda bıle 8 hava yastıgı standart hemde 31800 den baslıyor 301 veya clıo fıyatına alman bıle alırsınız 301 elıze bunların en fulu 43.000 bın tl ucuz mu hem kalıteden yoksun hemde araba degıl seata gıdın vw gene gıdın skodaya gıdın sıfır araba muhakkak bulursunuz haa opel de var . sıfır alternatıf 2. el dersenız bmw mersedes bıle var 40.000 bın tl ıle 65.000 tl ye hemde az km .senelerce clıo satıldı cok ta taksılere bıle bındık kılıma bıle dune kadar yoktu arabalarda sagolsun korelıler almanlar kalıteyı arttırdı pazarda da fransızlar utana sıkıla klıma koydular daha el tutacakları ve gözluk saklama kapları koyamıyorlar. cımrı fırmalar kac kurus malıyetı var acaba clıo sembol 3 cıktı sedan :)) allah askına o araba bas bayagı dacıa logan onundekı dıreksıyondakı arkadakı dacıa amblemlerı cıkartıp reno takınca bızım turk halkını 8-9 bın tl sını daha calacaklar degılmı bu nasıl vıcdan ama bızım ınsanlarımız alır kımse anlamaz dacıa yı reno diye satarlar yenı dacıa olarak soksa aynı araba en full 30.000 tl satar sımdı en fulu 40.000 galıba fransız ıste kardesım turk halkı enayı gıbı göruyorlar ben buna kızıyorum.para vermıyormuyuz bu arabalara bedava mı satıyorlar.yazık 301 alluresınde kasa sı bıle hatalı sen bıde kasa su kullanmıs bu kullanmıs dıyorsun arkadasım gıt bır pejo bayısıne arka kapılara bak sofor tarafında kı arka kapı aralık kalıyor sag taraf kasa ıle aynı hızada sıkıntı yok ama söför tarafı arka kapısı fabrıka cıkısı hatalı ıp ınce cam kullanmıs bır tekme atsan batlatırsın ızolasyon sıfır koku eksoz ses hepsı ıcerde bu araba ne kadar 43.000 tl yazık yaaa bırde vıdeolarda arabayı öve öve bıtıremıyorlar. gıt aynı paraya skoda rapıd al gıt toledo al kıa al hyundaı al yaaa hatta fıat lınea alsan bın kat ıyı lutfen bu yazdıklarımın hepsı gercek bızzat yasadım kullandım . ne reno nun nede pejo nun bırcok arabası euro n cup ları bıle yok gırende 3. yızdızı ancak görur.sımdı bu yazdıklarıma karsı fransız ıyı dersenız ben sızın samımıyetınıze ınanmam saygılarımla ne alman arabalar ne de kore arabalar fırmalar benım akrabam degıl yakınım degıl . bu kadar cok kore alman arabalar coksa o zaman sorun var demek fransızlarda haa sırket fılo mu o zaman fransız cok gorursun o da neden parca ucuz bol dıye reno satar zaten sırkette elemanların da bır degerı yok.

• m.c.kızıl M kullanıcısına yanıt
    Yazını baştan aşağı dikkatlice 2 kez okudum.
    Bu işlerden pek anlamadığın ve kulaktan dolma bilgilere sahip olduğun kanaati oluştu bende.
    Ayrıca benim yazımı da dikkatli okumamışsın.Sana tavsiyem bir kez daha ve iyice dikkatini vererek okuman.
    1-Euro N-Cap çarpışma testlerinde Fransız arabalarının (ve diğer tüm araçların) notlarını euroncap.com adresinden önce kontrol et.
    2-Sonra ''ne reno nun nede pejo nun bırcok arabası euro n cup ları bıle yok gırende 3. yızdızı ancak görur'' diye laflar yazma.Üstüne insanları güldürme.
    3-Ben bugüne kadar Fiat,Mazda,Honda,Toyota,Renault,Chevrolet marka arabalara bindim.Hepsi 0 km.idi. Fransız dışında arabalara binmediğimi nasıl anladın?
    4- Peugeot 301/Citroen Elysee hakkındaki fikirlerimi diğer başlıklarda paylaştım.Baştan yazmak istemiyorum.
    Kısaca bu model, 3. dünya ülkeleri için üretilmiş,güvenliksiz bir araç.Ben olsam almazdım.Ama almak isteyene bir şey diyemem.
    5-Renault'nun Dacia Logan'ı Türkiye'de Renault Symbol olarak sattığı doğru.Bu aracın son derece güvensiz olduğu da doğru.
    Ama benim yazımdaki diğer kısımlar da doğru. İnternet elinin altında.Yukarıdaki gibi sallama yazılar yazmadan önce araştırabilirisin,gerçekleri öğrenebilirsin,aydınlanabilirsin vs.vs.

• TSuNaMi_ kullanıcısına yanıt
    evet 1.6 lt 115 hp nin değerleri
  • bende asla tavsiye etmem markanın güzel araçları yok diyemem ama şirket araçları bunlar yada eşek niyetine binilecek türden araçlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagri03

evet, görüşme bittikten sonra tekrar kayıt kısmına girip baktığımda kimin aradığı, ismi cismi her haltı çıkıyor.
    iphone'da kişileri eşzamanla kısmıda açık. ama bağlantıyı silip tekrar deneyeyim. sonucu iletirim...

aynı sorun bende başladı s3ten s4e geçiş yaptım gelen aramayı açıyorum kapanıyor ve gizli numara görünüyor. ancak fihrist kısmında numaralar var.
    cihazı 2 taraflı kaldırdım yeniden yükledim ama sonuç aynı :(
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.