Şimdi Ara

PEUGEOT 301-ANA KONU (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.083
Cevap
54
Favori
672.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkat ettimde arkadaşlar birçok araçta olmasına rağmen bizim araçlarımızın ön ve arka camlarının etrafında fitile benzeyen şeritlerden yok.
    onlar ne icin yapılıyordur sizce, olmaması bir eksiklikmidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gökhan arkadaşın 1 sayfa önce yazdığı neden 301 yazısı mükemmel olmuş.
    arkadaşlar 301 benzinli (1.2) modelini cuma günü aldım aracı salı teslim edecekler.
    aracı 34000tl ye aldım. active modeli.
    arabayı neden aldım.kredili aldım ve aylık taksitlerim ancak buna denk geliyor
    2. sebep arabanın 5,5 l. yakıtı var 100 km de .buda eşittir
    1000kmx55lt. 55litrex4.95=272 tl
    şu anda şahin doğan uno üst sınıflarda ise toyota polo gibi arablar lpg de 30krş yakıyor.

arkadaşlar aranızda 0 araç aldığınızda hediye ne verdiler.
    bana hediye olarak çelik kartel muhafaza verdiler.
    sizlere verilen birşey oldumu?
    cevap verirseniz memnun olurum salı sabahı teslim alacağım inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahres -- 5 Ağustos 2013; 5:25:49 >
  • bu arada 301 i olmayan,kullanmayan,fransız antipatisi olan,peugeot kullanmayı sevmeyen arkadaşlar;
    aile arabası mı:evet
    çok az yakıyormu:evet
    kurbanda aldığın danayı bagaja sığdırabilirmisin:evet
    sanayiye gidiyormusun:hayır
    basınca gidiyormu:evet
    antin kuntin özellikleri varmı(abs,asr vs):evet
    şekli güzelmi:evet
    bu şıklıkta ve konforda aynı paraya başka araç varmı:hayır
    tüm türkiyede bayisi servisi varmı:evet

güvenlik,240 km hız vb. gibi özellikleri olan araç istiyorsan tabiki seni kesmez.
    buradaki insanların durumları belli bu arabayı niye aldıkları da belli
    ankara konya yolunda mercedesle peugeot karşı karşıya sayılır. emin olun karşıya geçmeyi biliyoruz.
    ama geçmemek için sebeplerimiz var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahres -- 5 Ağustos 2013; 5:26:53 >
  • dahres kullanıcısına yanıt
    Yeni aracın hayırlı olsun güle güle güzel günlerde kazasız belasız sürüşler, iyi bir seçim yapmışsın.
    1.2 ye niyetlenip 1.6 benzinli aldım bende çokta memnunum :)
    Ben hediye olarak yazlık,kışlık paspas, bagaj havuzu aldım, park sensöründe ne kadar diretsemde alamadım malesef sonradan kendim taktırdım.ama bizim araçlar için sensör şart kasa büyük boyutlarını kestiremiyorsun bazen
  • quote:

Orijinalden alıntı: phaeton26

Yeni aracın hayırlı olsun güle güle güzel günlerde kazasız belasız sürüşler, iyi bir seçim yapmışsın.
    1.2 ye niyetlenip 1.6 benzinli aldım bende çokta memnunum :)
    Ben hediye olarak yazlık,kışlık paspas, bagaj havuzu aldım, park sensöründe ne kadar diretsemde alamadım malesef sonradan kendim taktırdım.ama bizim araçlar için sensör şart kasa büyük boyutlarını kestiremiyorsun bazen

çelik kartel muhafazası verdiler .başka bişii vermediler arabayı 1 saat sonra teslim alacağım .bastırayım bakalım bişii kopartabilirmiyiz
  • dahres kullanıcısına yanıt
    hadi bakalım resimlerini bekliyoruz :)
  • Arkadaşlar bu araç beklenenden fazla sükse yaptığı için diğer firma temsilcileri bazı arkadaşlar ara ara girip Peugeot 301 i yerden yere vuran yazıları oraya buraya copy paste yapıp duruyorlar(eleştirilerinde samimi olan bir çok arkadaşı tenzih ediyorum). Siz bunlara bakıp canınızı sıkmayın bu araç fiyat performans olarak optimum bir araçtır. Bre kardeşim
    Otobanda 150-180 vuracaksan git yere yakın ağır bir araba al en az 50-60 bin tl (sıfırı için)
    Araç içi ultra konfor istiyorsan git passat al 70-80 bin TL ver.
    bu aracı gidip üst segment araçlarla kıyaslayarak milletin canını sıkma, ben de biliyorum bunun bir passat bmw olmadığını, bütçem buna yetiyor, 5 bin km deyim, evet klima ışığım az yanıyor, camlar ortada(ki ben bu haliyle daha çok seviyorum.) aracın sacı ince evet, ama toyotanınki kalın da ne oldu? antepte bir dolu yağdı mayıs ayında (bilen bilir) en kral arabalar bile hep dolu göçüğü oldu. Araba başına 1000 tl vakumla çekme parası ödediler...

Eleştiren arkadaşlar(dan bazıları) size söz veriyorum biraz daha param olursa gidip o dediğiniz 1. sınıf alman ve japon arabaları alacağım... Ama ben çocuklu bir aileyim, tatile çıkarken 4 büyük bavul ile gidiyorum. 550 litre bagaj hacmi bana fazlasıyla yetiyor. 55.000 TL ye octavia baz modeli fiyatı verdiler bana, gittim arabaya oturdum dizim şöfor koltuğuna değiyor, bu araçta diz mesefesi 15 cm en az, ayrıca kafam skoda rapidin tavanına temas ediyor, fakat bu araçta 5-10 cm tavan boşluğu var.

Evet el tutacağı yok 10 TL maliyeti olan bir şeyi koymamışlar ama Hyundai elantra full versiyon aldı arkadaşım 58.000 e, onda da hız sabitleyici yok buna ne diyeceksin? ben 500km yol yaparken sabitliyorum 100 e yorulmadan geliyorum.

Nissan Qasqai aldık arkadaşa, aynı torka sahip bizim 301 ile, ama o araç 1500 kg yerinden kalkamıyor, kırmızı ışıkta bizim beğenmediğiniz 301 herkesi geride bırakıyor.

sözün özü arkadaşlar, atla katırı karşılaştırmayın. at attır katır katırdır bunu bilen bilir, atın yapacağı işi katır yapamaz katırın yapacağı işi at...

• nowhere_man kullanıcısına yanıt
    ağzına yüreğine sağlık kardeş :)) dahada konuşmaya gerek kalmadı
  • tüm 301 kullanıcılarına merhaba
    bu yıl sonu yani 3-4 ay sonra bir araç almayı düşünüyorum
    eleye eleye 301 dizel allure ile polo bluemotion arasında kaldım
    tavsiyelerinize ihtiyacım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: atn42

tüm 301 kullanıcılarına merhaba
    bu yıl sonu yani 3-4 ay sonra bir araç almayı düşünüyorum
    eleye eleye 301 dizel allure ile polo bluemotion arasında kaldım
    tavsiyelerinize ihtiyacım var

segment olarak 2 si de aynı olmasına rağmen biri sedan biri hatchback sizin ihtiyacınız neyse onu tercih edeceksiniz. ancak tavsiyem şudur: bekar da olsanız evli ve çocuğunuz olmasa da sedan araç almanızdır. belki 10 sene de 1 kere bagaja ihtiyacınız olacak ama o ihtiyaç anında kendinize çok kızacaksınız sedan araç almadığınıza. fiat punto aracım var araçtan çok memnunum yeni evlendiğimde aldım 2 kişi yeter diye şimdi 3 kişi olduk 150 kmlik memlekete gidişimizde bagajın olmamasından ızdırap çekiyoruz. daha şimdi köyden geldim 3 5 eşya aldık fazladan bagaj yetmedi koltuk altına üstüne doldurmak zorunda kaldık. 301 polodan kat kat geniş rahat bir araç diz mesafesi puntodan da iyi bana punto yetmezken size polo hiç yetmeyecektir. polo belki benim aracımdan ekonomiktir dizel olduğu için ama yakıt ve iç hacim konusunda 301 le kıyaslandığında 301 geniş, yakıt olarak belki aynı yakıyorlar. 301 polodan fazla bile yaksa ki bu fark 0,5 lt geçmeyecektir aracın rahatlığı ve ferahlığı için 2301 alınır.
    ne 301 ne de polo sahibiyim sadece ikisini de incelemiş biri olarak bu benim önerim 301 dir.

• Yasakpınar kullanıcısına yanıt
    kardeş merhaba
    301 dizelallurede hız sabitleme varmı
    sitesinde 1.6 vti larda var gözüküyor sadece
  • quote:

kardeş merhaba
    301 dizelallurede hız sabitleme varmı
    sitesinde 1.6 vti larda var gözüküyor sadece

Merhaba.

Evet hız sabitleme ve hız sınırlama mevcut.

Sitesindeki bilgide 1.6 VTI motorlu araçlara ne zaman hız sabitleme geleceğini diyor. Yani Mart 2013 öncesi 1.6 VTI'lerde hız sabitleme yok. Ama onun dışında tüm dizel veya benzinli tüm versiyonlarda en başından beridir hız sabitleme ve sınırlama standart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 10 Ağustos 2013; 1:10:34 >
  • atn42 A kullanıcısına yanıt
    önerilerin için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzim

merhaba arkadaşlar,
    birkaç ay önce satınaldığımız iki 301 den birtanesinden rahatsızlık verici derecede şanzuman sesi geliyor. aynı ses diğer araçtan gelmiyor.
    forumda /// YENi PEUGEOT 301 /// şeklinde kapatılan bir başlık var, bu başlıkta "cd79" isimli bir arkadaş aynı konudan bahsetmiş ancak verilen cevaplar konuyu kapatmış, zaten başlık da kilitlenmiş.
    servis bize bu ses normal dedi ve ayrıca "bu ses nedeniyle yaklaşık 10 kadar müşterimiz başvurdu, biz de merkeze sorduk, bu ses normal diyorlar" dedi.
    ses normal olsa iki arçtada olması lazım ancak diğerinde yok.

bu konuda ne yapabiliriz. yorumlarınızı ve yardımlarınızı rica ediyorum.

sırf bu yüzden 301 i eleyeceğim galiba
  • atn42 A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar eski bir wv polo kullanıcısı olarak aracımı sattığım günden 301 i alana kadar aklımda hep gene bir vw vardı. Poloya baktım(bagaj ufakcık) , golfü jettayı inceledim (sıfırları 45 bin den başlıyor) fiyatları uçuk kaçık olduğu için daha uygun bütçeli araçlara yöneldim.Yeni symbol ün çıkmasını bekledim gittim gördüm sıcağı sıcağına peugeot bayisine gidip 301 i inceledim , gerek duruşu, gerek iç hacmi, gerekse makul fiyatıyla beni cezbeden 301 oldu.
    Polo mu sırf bagajı ufak diye sattım.Ailemiz büyüdüğü için sadece bebek arabasını koyunca bagaj iptal oluyordu.Polo nun en güzel tarafı ufak araba istediğin yere kolayca park edebilirsun :)
    301 sedan bir otomobil her ne kadar poloyla aynı B sınıfında deselerde boyut olarak C sınıfı bir araba.
    Bence wv in artısı plastik kalitesi biraz daha kaliteli,ikinci eli peugeot a göre biraz daha önde.
    301 in artıları ise: yeni bir yüz yeni bir otomobil, çok büyük bagaj hacmi(506lt),arkada geniş diz mesafesi,dijital klima v.s....
    fiyat olarak bluemotion 1.2 ve 301 hdı allure aynı fiyata sahipler(44 bin tl).Bu tamamen tercih meselesi iki arabayıda kullandım tarafsız olarak şunu belirtmek isterim Türkiye için 301 ideal bir araba.Gönlümde hala yeni wv golf var ama şu bir gerçekki wv her zaman tüm dünyada pahalıya satılıyor ve satılmayada devam edecek.
    Sana tavsiyem iki arabayıda incele yapabiliyorsan test sürüşü yap karar senin...hayırlı olsun şimdiden . . .
    Not: elektronik eşyalar, arabalar tamamen şans işidir.Arızalı yada kusurlu çıkabilirler.301 de 2-3 kişide şanzıman sorununu bende duydum , wv lerdede dsg şanzımanlarda sorun oluyormuş.Umarım her iki firmada eksiklerini anlayıp en kısa sürede düzeltirler . . .

• phaeton26 kullanıcısına yanıt
    yorumların için teşekkür ederim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uzim

merhaba arkadaşlar,
    birkaç ay önce satınaldığımız iki 301 den birtanesinden rahatsızlık verici derecede şanzuman sesi geliyor. aynı ses diğer araçtan gelmiyor.
    forumda /// YENi PEUGEOT 301 /// şeklinde kapatılan bir başlık var, bu başlıkta "cd79" isimli bir arkadaş aynı konudan bahsetmiş ancak verilen cevaplar konuyu kapatmış, zaten başlık da kilitlenmiş.
    servis bize bu ses normal dedi ve ayrıca "bu ses nedeniyle yaklaşık 10 kadar müşterimiz başvurdu, biz de merkeze sorduk, bu ses normal diyorlar" dedi.
    ses normal olsa iki arçtada olması lazım ancak diğerinde yok.

bu konuda ne yapabiliriz. yorumlarınızı ve yardımlarınızı rica ediyorum.

sırf bu yüzden 301 i eleyeceğim galiba

Merhabalar,

Bahsetmis oldugunuz konuda "cd79" nickli arkadasa gereken cevaplari vermistim. Sanirim gozunuzden kacti.

Arkadasin amacinin sirf araci kotulemek,forumda tartisma ortami cikarmak oldugunu yazma biciminden dahi anlayabilirsiniz. Daha sonrasinda bana hakaret dolu mesaj yazmisti cevap olarak ve mesaj yoneticiler tarafindan silindi.

Sonuc olarak "cd79" nickli arkadasinin amacinin baska bir sey oldugu kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nowhere_man

Arkadaşlar bu araç beklenenden fazla sükse yaptığı için diğer firma temsilcileri bazı arkadaşlar ara ara girip Peugeot 301 i yerden yere vuran yazıları oraya buraya copy paste yapıp duruyorlar(eleştirilerinde samimi olan bir çok arkadaşı tenzih ediyorum). Siz bunlara bakıp canınızı sıkmayın bu araç fiyat performans olarak optimum bir araçtır. Bre kardeşim
    Otobanda 150-180 vuracaksan git yere yakın ağır bir araba al en az 50-60 bin tl (sıfırı için)
    Araç içi ultra konfor istiyorsan git passat al 70-80 bin TL ver.
    bu aracı gidip üst segment araçlarla kıyaslayarak milletin canını sıkma, ben de biliyorum bunun bir passat bmw olmadığını, bütçem buna yetiyor, 5 bin km deyim, evet klima ışığım az yanıyor, camlar ortada(ki ben bu haliyle daha çok seviyorum.) aracın sacı ince evet, ama toyotanınki kalın da ne oldu? antepte bir dolu yağdı mayıs ayında (bilen bilir) en kral arabalar bile hep dolu göçüğü oldu. Araba başına 1000 tl vakumla çekme parası ödediler...

Eleştiren arkadaşlar(dan bazıları) size söz veriyorum biraz daha param olursa gidip o dediğiniz 1. sınıf alman ve japon arabaları alacağım... Ama ben çocuklu bir aileyim, tatile çıkarken 4 büyük bavul ile gidiyorum. 550 litre bagaj hacmi bana fazlasıyla yetiyor. 55.000 TL ye octavia baz modeli fiyatı verdiler bana, gittim arabaya oturdum dizim şöfor koltuğuna değiyor, bu araçta diz mesefesi 15 cm en az, ayrıca kafam skoda rapidin tavanına temas ediyor, fakat bu araçta 5-10 cm tavan boşluğu var.

Evet el tutacağı yok 10 TL maliyeti olan bir şeyi koymamışlar ama Hyundai elantra full versiyon aldı arkadaşım 58.000 e, onda da hız sabitleyici yok buna ne diyeceksin? ben 500km yol yaparken sabitliyorum 100 e yorulmadan geliyorum.

Nissan Qasqai aldık arkadaşa, aynı torka sahip bizim 301 ile, ama o araç 1500 kg yerinden kalkamıyor, kırmızı ışıkta bizim beğenmediğiniz 301 herkesi geride bırakıyor.

sözün özü arkadaşlar, atla katırı karşılaştırmayın. at attır katır katırdır bunu bilen bilir, atın yapacağı işi katır yapamaz katırın yapacağı işi at...

Bu arabayı eleştirenlerden biri de benim.Yazını üstüme alınıp cevap verme gereği duydum.Ama hiç bir firmanın satış temsilcisi falan değilim.
    Tek derdim insanlarımızın biraz daha bilinçlenmesi,araç alacakları zaman araştırmaları ve her zaman güvenliği önce tutmaları gerçeğidir.
    Ben açıkça bu arabayı almayın diyorum.
    Nedeni de aracın 3. dünya ülkeleri için üretilen,gayet güvenliksiz olması.
    Bu araba ve kardeşi C-Elysee'nin ''çürük'' olduğunun çok önemli 2 kanıtı var
    1-Ne 301 ne de C-Elysee Avrupa'da satılmıyor.
    PSA Bu kadar çürük bir arabayı orada satıp her 2 markasının imajını zedelemek istemiyor.
    Ama Türkiye,Rusya,Ukrayna,Ortadoğu ve Afrika'da satmakta beis görmüyor.
    Bu ülkelerde yaşayan insanların canı onlar için önemli değil demekki.
    2-Araç olması gerekenden çok hafif.Bu boyutlardaki araçlara bakın en azı 1170 kg ve üstü.
    Bu düşük ağırlık büyük olasılıkla araçta çelik güvenlik kafesinin olmamasından.
    Zaten aracın Euro N-Cap çarpışma testi yok ve herhalde hiç olmayacak.
    Yani araçlarına güvenmiyorlar.

Bu aracı savunanlara diyorum ki;
    Canınız 10.000 tl'den değersiz mi?
    Sevdiklerinizin kıymetini yaşarken bilin,(Allah korusun) kazada vefat edince değil.

Yok çok para veremem derseniz 301 fiyatına,bu sınıfta Corsa,Fiesta,Punto,Aveo Yeni Clio ve Clio Sport Tourer
    bu araçtan kat kat güvenliler.
    Kİmse size Mercedes alın demiyor.Bu aracı almayın diyor.
    Bakın aynı paraya 308 benzinli alabiliyorsunuz.308 çarpışma testlerinden 5 yıldız almış çok güvenli bir araç.
    301 ile tek benzerliği öndeki Peugeot arması.
    Fiyata aldanmayın,araba alıyorsunuz.Araba demek ilk önce güvenlikle ilgili bir konu demektir.

Canınızın kıymetini bilin.

• Merhaba 301 sahibi dostlar,

Daha önce de arz etmiştim 23 Temmuz 2013'den beri 301 HDI Allure sahibiyim. Bayram sebebi ile aracı tanıma fırsatım oldu. Şu yakıt olayına bir bakalım dedim. Trafiğin el verdiği kadar bölünmüş kara yolu ise 110km/h ye otoban ise 120kmh'ye sabitledim (radar korkusundan) aşağıdaki verilere ulaştım :

YÜK : Araçta yolcu sayısı sürücü dahil 4 yetişkin; en az 50kg'lık bagaj yükü.
    Yolculuk Zamanı : Gündüz 08:00 - 17:00 arasında
    Klima Hep Açık
    Parkur : 728km (385km otoban - 343km duble yol)
    Yakıt : Shell VP Dizel (GTL kaldırılmış yokmuş artık )
    Yakıt Litre fiyatı : 4,37 TL
    HAVA : Yağışsız, baş rüzgarı da hissetmedim.

(Yola çıkarken Shellde tetiğin attığı noktadan sonra yakıt ekletmedim. Varış noktamda yine Shellde tetiğin attığı noktadan sonra yakıt ekletmedim)

Depo varış noktasında toplam 131,45 TL'lik yakıt aldı

yani 30,21 litre ile 728km yol yapılmış.
    Bu da 100km'de 4,14 lt
    KM başına 0,180 TL lik sarfiyat demek.

Tüm güzergahta sadece 5dk boyunca 120km/h nin üzerine çıktım o da deneme amacıyla.

Öyle zannediyorum ki saatte 90km/h'ye sabitleseydim şu meşhur 3,5lt değerine yaklaşabilirdim.

Araç çok ekonomik, güçlü, konforlu, sessiz, oturaklı ve keyifli. Bu parkuru işimden dolayı 1 yıl boyunca ayda en az bir kez 2012 Jetta 1.6 TDI ile gidiyordum, Jetta'yı hiç aratmadı. Tabi malzeme kalitesi ve endamı konusunda Jetta'nın hakkına vermek zorundayım. O başka klas bir araba ve çok çok üstün. Benim karşılaştırmam motor ve genel konfor adına.

• Güzel değer yakalamışsınız maşallah . . .
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.