Şimdi Ara

PEUGEOT 301-ANA KONU (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.083
Cevap
54
Favori
673.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: phaeton26

Güzel değer yakalamışsınız maşallah . . .

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar araç benim eniştemde mevcut ve bayram vesilesi ile istanbul abvrupa yakasından sivas zara istikametine yola çıktık Araçla bayram trafiğinde 190lira ya gittik araçta 4yetişkin 2de çocuk ve 50kilogram bagaj mevcuttu.Klima 1.kademede sabit.Hız olarak sabah çıktıgımız için eniştem tek başına kullandı 115km sabit gittik.
    Dönüş yolunda ise 5yetişkin 2çocuk ve 150kg den fazla Bagaj ımız vardı.Yani araç full çakılı bir biçimde çıktık.Yakıt olarak Shell Vpover aldık. Çeyrek depo üzerine ekleme bir biçimde 160liraya doldu.Koyulduk yola gece geç saatte çıktığımız için aracı ben kullandım 950km lık yol boyunca araçla 120kmh'den aşağı sürat yapmadan.ortalama 140km civarlarında kullandım
    13saatlık yolculugun ardından Yakıt olarak deponun üzerine eklletiğimiz kadarı bize yetti 176Liralık yakıt tüketimi ile o kadar yolu o süratlerde o kadar ağırlıkla gayet rahat bir şekilde geldik.

Şu sıralar bede bir araç almayı düşünüyorum.Ve 301 le yaptıgım yolculuk hoşuma gitmesine rahmen halen kararsızlıklarım mevcut.
    Peugeot 301 1.6hdi - Skoda Fabia Scout 1.6tdı -seat ibiza 1.2tsı dsg Style ST arasında kaldım peugeot 301 i kullandım beğendim diğer araçları kullanmadım bilmiyorum ancak kararsızım işte (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8600gts -- 21 Ağustos 2013; 13:12:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 8600gts

Arkadaşlar araç benim eniştemde mevcut ve bayram vesilesi ile istanbul abvrupa yakasından sivas zara istikametine yola çıktık Araçla bayram trafiğinde 190lira ya gittik araçta 4yetişkin 2de çocuk ve 50kilogram bagaj mevcuttu.Klima 1.kademede sabit.Hız olarak sabah çıktıgımız için eniştem tek başına kullandı 115km sabit gittik.
    Dönüş yolunda ise 5yetişkin 2çocuk ve 150kg den fazla Bagaj ımız vardı.Yani araç full çakılı bir biçimde çıktık.Yakıt olarak Shell Vpover aldık. Çeyrek depo üzerine ekleme bir biçimde 160liraya doldu.Koyulduk yola gece geç saatte çıktığımız için aracı ben kullandım 950km lık yol boyunca araçla 120kmh'den aşağı sürat yapmadan.ortalama 140km civarlarında kullandım
    13saatlık yolculugun ardından Yakıt olarak deponun üzerine eklletiğimiz kadarı bize yetti 176Liralık yakıt tüketimi ile o kadar yolu o süratlerde o kadar ağırlıkla gayet rahat bir şekilde geldik.

Şu sıralar bede bir araç almayı düşünüyorum.Ve 301 le yaptıgım yolculuk hoşuma gitmesine rahmen halen kararsızlıklarım mevcut.
    Peugeot 301 1.6hdi - Skoda Fabia Scout 1.6tdı -seat ibiza 1.2tsı dsg Style ST arasında kaldım peugeot 301 i kullandım beğendim diğer araçları kullanmadım bilmiyorum ancak kararsızım işte (:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar pejo 301 allure aracımı geçen ay aldım yaklaşık 2500 km deyim şu ana kadar hiç bir olumsuzluğu ile karşılaşmadım ve keşke demedim bu fiyata alınabilecek en iyi tercih yakıt şimdi bile çok iyi 5000 km den sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum tavsiye ederim alanlara veya alacaklara şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle hıoşcakalın

• quote:

Orijinalden alıntı: ibokan

arkadaşlar pejo 301 allure aracımı geçen ay aldım yaklaşık 2500 km deyim şu ana kadar hiç bir olumsuzluğu ile karşılaşmadım ve keşke demedim bu fiyata alınabilecek en iyi tercih yakıt şimdi bile çok iyi 5000 km den sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum tavsiye ederim alanlara veya alacaklara şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle hıoşcakalın

Alıntıları Göster
    Merhaba,bende mayısta 301 allure 1.6 hdi aldım.Yakıt tüketimi ve diğer özellikleri güzel.Fakat bazı paylaşmak istediğim şeyler var.Ön konsoldan rahatsız edici derecede sıcak vuruyor(Havalandırmadan değil). Rüzgar seside fazla gibi. Otobanda süratli giderken çukur yada benzeri bir yerden geçince araba sağa sola savruluyor yani S çiziyor.Bunları yaşayan yada fikri olan varmı? Ayrıca bugünlerde servise gideceğim oradada soracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokan_69 -- 25 Ağustos 2013; 15:43:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokan_69

Merhaba,bende mayısta 301 allure 1.6 hdi aldım.Yakıt tüketimi ve diğer özellikleri güzel.Fakat bazı paylaşmak istediğim şeyler var.Ön konsoldan rahatsız edici derecede sıcak vuruyor(Havalandırmadan değil). Rüzgar seside fazla gibi. Otobanda süratli giderken çukur yada benzeri bir yerden geçince araba sağa sola savruluyor yani S çiziyor.Bunları yaşayan yada fikri olan varmı? Ayrıca bugünlerde servise gideceğim oradada soracağım.

6 ağustosta 301 1.2 motor sahibi oldum .
    aldığım gün fethiyeye gittim 10 gün sonra geldim 100 km hızla gittim ve geldim .
    araç km de 30 krş yakıyor(bagaj full dolu araçta 5 kişi)
    hem araç sıfır motoru yormayayım diye hemde çoluk çocuk var diye.araç gayet güzel gidiyor .hiçbir sorun yaşamadım.

gökhan_69 arkadaşım dediğin hiçbir sorun bende yok biran evvel servise gitmelisin sonuçları buradan yaz bizde öğrenelim

• dahres kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,aracın ilk bakımı yapıldı.Herhangi bir sorun yok ayrıca yukarıda belirtiğim konularla ilgilide araçta herhangi bir hata olmadığı söylendi.Sıcaklık benim hassasiyetim diyelim ama şu savurma yine olacak mı bakalım. Dahres , belkide araç çok dolu olmadığı için savuruyordur.Senin kadar kalabalık değildik. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Göçer

Aman Dostum,

Mahkemeye gideceksen, iyi bir avukat ile git. Bizim kanunlarımız vatandaşı koruyan değil mağdur eden kanunlardır. Üste bir de biz mahkum olmayalım. Forumda Tiguancı bir arkadaş var, adamın arabasının pistonları fabrika çıkışı ters takılmış, aylardır mahkemesi sürüyor, adam mağdur. Şimdi şu forumda eleştirip düşüncelerimizi yazıyoruz ya, kanunlar firmalara bize bile dava açıma hakkını veriyor; markalarını karalıyoruz satışlarını düşürüyoruz diye. Aman diyeyim.

Türkiye mi, mahke mi????? Allah muhafaza!! Bizim ülkemiz "kanun devleti, sosyal devlet, hukuk devleti, ademi merkeziyet" diye 1920'den beri bas bas bağrılıyor ama kanun kanun olsa zaten adamlar öten şanzumanlı araba satamaz. Kanun derdi ki onlara gel bakalım buraya Fransız gavuru Alman gavuru, arabamı satcen sen bizim memlekette, o zaman benim kalite kontrol - standardizasyon ve test kuruluşum var na orda adı cart curt, git bakem oraya önce testlerden bi geç uzmanlar mühendisler bi baksın, sonra vatandaşımın pazarına çık.

Aman diyeyim.
    Merhaba;

Arabayı sürme fırsatı buldum.Yılı 2013.Rahat ve konforlu bir araç.Belki 2013 bir araca göre full değil.Fakat araba hissettiriyor.Motoru kolay kolay bağırmıyor.Km de esneme payı mevcut.Mesela 2.vitesdeyken 50 55 km lere kadar motoru bağırmadan çıkıyor.Ayrıca ön dizaynınıda sevdim.Debriyajının üstten kavramasıda ayrı bir hoşuma gitti.Çünkü benim araç bayağı alttan kavrıyor :).Kısacası güzel,temiz bir aile arabası.Tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: m.c.kızıl

SELAM HERKESE SAYGILAR HURMETLER TUM DEGERLI ARKADASLAR PEJO 301 ILE ILGI COK YORUM YAPILMIS . BEN PEJO 301 ALLURE EN FULUNDEN 42500 TL YE KEŞAN KALE OTA DAN MALESEF ALDIM BAKIN BU ARABAYI ALAN KULLANAN BIRIYIM ARABA DISTAN HARKULADE DEHSET DURUYOR GERCEKTEN OYLE AMA ISIN ASLI BUNLAR DEGIL 1 - ARABANIN ICINE ASIRI SES ALIYOR YALITIM YOK 2- ARANIN ON KAPUTUNU ACIN YALITIM UFACIK BIR PACAVRA VAR VE SACIN INCELIGINE DIKKAT EDIN TIN TIN IP INCE 3- ARABA TRAFIKTE EKSOZ KOKUSUNU OLDUGU GIBI ICERI ALIYOR. 4- YOL TUTUS 90 LARDA 100 LERDE SORUN YOK AMA BIRAZ GAZ VERIN ARABA YOLDA DURMUYOR. 5- BE KARDESIM EURO NCUP TESTI YOK 6- ARABAYI 42500 ZE SATIYORSUN BIR GÖZLUK SAKLAMA KAPI OLMAZMI EL TUTACAGI OLMAZ MI HAAA BIRDE SOFOR TARAFINDA KI ARKA KAPI ARALIM KALIYOR HATA BUTUN ARACLARINDA VAR HEMEN HEMEN SIZE TAVSIYEM BINECEKSENIZ GUVENLIK COK ÖNEMLI BAKIN
    SKODA RAPID 1.6 HEMDE DSG SI 49.900 VEYA YENI TOLEDO ALIN DERIM BEN PEJO 301 RI 1000 KM DE SATTIM OKTAVIA ALDIM COK MEMNUNUM YENI OKTAVIA MUKEMMEL BILIYORUM AMA ALTIM DA LINEA VEYA RAPID OLSA ARABA DEGISMEZDIM MUMKUNSE KIMSE DARILMASIN AMA FRANSIZ MI ASLA HIRSIZ ZIHNIYET CUNKU RENODA AYNI BAK DACIA LOGAN OLDU CLIO SEMBOL 8-9 BIN PAHALIYA SATIYORLAR . YAZIK HERKESE SAYGILAR HURMETLER

Merhabalar,

Öncelikle arabayı maalesef aldım dediğinizde millet olarak bazı şeyleri düşünmeden yaptığımıza çok açık bir örnek sizinkisi. Önce alıp sonra araştırmak, sinek küçük mide bulandırır mantığında bir şey.

Euroncap testi demişsiniz ki bu aracı araştırmadığınız anlamına gelir.

1. olarak bu araçta marka sahibi firma Euroncap için herhangi bir ücret harcamamış ve bilinçli yaptırılmamıştır.
    2. bu araçlar sadece 2 . ve 3.cü dünya ülkelerine pazarlanmak için biraz açarsak Türkiye ,Rusya gibi ülkelerde pazarlanmak amaçlı üretilmiş bir araçtır. Euroncap yapılmamasının bir sebebide satış poltikasıdır.
    3.Piyasa sürülme mantığı sadece bu segmentte Clio nun tahtından biraz daha pay çıkmarmak içindir. Sedan şirket araçları portföyü edinebilmek için çıkartılmış bir modeldir.
    4.Bu araçlara bu paraları harcamak sizin elinizde bir şey olduğu gibi , harcamamak ve diğer marka ve ya üst segmentlere rakamlara az biraz katkı yapılarak çok rahat ulaşabilirsiniz.
    5.Satın almak istediğiniz araçları artık test sürüşü yapmadan satın almazsanız daha az pişman olursunuz. Bir çok marka şu anda test sürüşü imkanı sağlamakta ve bunu sağlamakla mükelleftir.
    6. Son olarakta seğmenleri karıştırmamanızdır. Linea dediğiniz araç Peugeot 301 in üst segmentidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Steelhammer

Merhaba;

Arabayı sürme fırsatı buldum.Yılı 2013.Rahat ve konforlu bir araç.Belki 2013 bir araca göre full değil.Fakat araba hissettiriyor.Motoru kolay kolay bağırmıyor.Km de esneme payı mevcut.Mesela 2.vitesdeyken 50 55 km lere kadar motoru bağırmadan çıkıyor.Ayrıca ön dizaynınıda sevdim.Debriyajının üstten kavramasıda ayrı bir hoşuma gitti.Çünkü benim araç bayağı alttan kavrıyor :).Kısacası güzel,temiz bir aile arabası.Tavsiye ederim

Debriyaj telinden ayarlanabiliyor o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bountr

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Steelhammer

Merhaba;

Debriyaj telinden ayarlanabiliyor o.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar,

bende 1.6 HDİ ALLURE modelini 19 temmuzda aldım ve 5.000 km yakın bir yol yaptım.. Araba uzun yolda o kadar rahat ki..

Sormak istediğim trafikte vites geçişlerinde , özellikle 1 den 2 ye geçerken debriyajdan ayağınız çekerken bir ses geliyor demir sesi gibi (hacırt) diye.. bu ses normal mi ? diğer vites geçişlerinde genellikle yapmıyor..

Birde 50-60 km hızla giderken , gaz pedalından ayağınızı çektiğinizde arabanın kafa atma olayı sizde de var mı ?

Sıfır araç ilk defa kullandığım için biraz bilgim eksik bu konularda :))

Herkese Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: VATAN34

arkadaşlar,

bende 1.6 HDİ ALLURE modelini 19 temmuzda aldım ve 5.000 km yakın bir yol yaptım.. Araba uzun yolda o kadar rahat ki..

Sormak istediğim trafikte vites geçişlerinde , özellikle 1 den 2 ye geçerken debriyajdan ayağınız çekerken bir ses geliyor demir sesi gibi (hacırt) diye.. bu ses normal mi ? diğer vites geçişlerinde genellikle yapmıyor..

Birde 50-60 km hızla giderken , gaz pedalından ayağınızı çektiğinizde arabanın kafa atma olayı sizde de var mı ?

Sıfır araç ilk defa kullandığım için biraz bilgim eksik bu konularda :))

Herkese Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bugün itibari ile arabanın yakıtıyla ilgili ölçüm yaptım sizleri bilgilendirmek maksadıyla veriler şunlar .araç 1.2 access gittiğim yol 396 km hız sabitleyici 90 km hıza sabitledim ve çıkmadan depoyu doldurdum 396 km sonunda tekrar depoyu 96 tl ye doldurmuş bulunuyorum.araçta 2 büyük ve 1de çocuk bulunuyordu yol ise düz yokuş yok.genel bazda yol tutuşu güzel sıkıcı değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_usta -- 22 Eylül 2013; 16:24:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osman_usta

arkadaşlar bugün itibari ile arabanın yakıtıyla ilgili ölçüm yaptım sizleri bilgilendirmek maksadıyla veriler şunlar .araç 1.2 access gittiğim yol 396 km hız sabitleyici 90 km hıza sabitledim ve çıkmadan depoyu doldurdum 396 km sonunda tekrar depoyu 96 tl ye doldurmuş bulunuyorum.araçta 2 büyük ve 1de çocuk bulunuyordu yol ise düz yokuş yok.genel bazda yol tutuşu güzel sıkıcı değil..

Alıntıları Göster
    osman_usta baya iyi gitmişsin ama 90 la gitmek te sabır ister.Dizelle böyle gitsek ne olur acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokan_69

osman_usta baya iyi gitmişsin ama 90 la gitmek te sabır ister.Dizelle böyle gitsek ne olur acaba?

Alıntıları Göster
    Foruma bir göz atim dedim ama peugeot 301 olmuş teneke çöp
    yaklaşık 6 aydan beri kullanıyorum 14.000km şehir içi şehirler arası yol yaptım çok şükür hiç bir kötülüğünü görmedim aracımın
    aracın üzerinde 185/65/15 lastik birde fabrikasyon çıkışı sac jant vardı onları 195/65/15 michelin lastik ve çelik jantla değiştirdim daha iyi bir yol tutuşu ve konfor sağlamak için dahada başka birşey yapmaya gerek yok
     PEUGEOT 301-ANA KONU

• Gokan_69 G kullanıcısına yanıt
    merhaba iyi lastik ve çelik jant takarsanız savurmanın ortadan kalktığını hissedeceksiniz ben öyle yaptım oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman_usta

çok iyi değerler gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem6392

merhaba iyi lastik ve çelik jant takarsanız savurmanın ortadan kalktığını hissedeceksiniz ben öyle yaptım oldu

çok yakışmış jantlar aracınıza. kazasız belasız sürüşler...

• quote:

Orijinalden alıntı: quvardci

quote:

Orijinalden alıntı: cem6392

çok yakışmış jantlar aracınıza. kazasız belasız sürüşler...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar 1.6 hdi allure 2.el 12000 km de kaza değişen yok 38000 tl istiyor sizce fiyat nasıl bu fiyata alınır mı ayrıca araçlarınızdan memnun musunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerli79 -- 26 Eylül 2013; 13:54:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yerli79

arkadaşlar 1.6 hdi allure 2.el 12000 km de kaza değişen yok 38000 tl istiyor sizce fiyat nasıl bu fiyata alınır mı ayrıca araçlarınızdan memnun musunuz.

Ben de 1.6 dizel Allure kullaniyorum. 21 bin kilometrede.

Suana kadar ufak tefek seyler disinda memnunum. Kisaca ozetleyecek olursam parasinin hakkini veren,yakit tuketimi cok iyi olan bir arac. Bence 38 bin TL ise iyi bir fiyat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Ben de 1.6 dizel Allure kullaniyorum. 21 bin kilometrede.

Suana kadar ufak tefek seyler disinda memnunum. Kisaca ozetleyecek olursam parasinin hakkini veren,yakit tuketimi cok iyi olan bir arac. Bence 38 bin TL ise iyi bir fiyat.

teşekkürler ort hız ve tüketimiz nedir acaba?
  • quote:

Bu konuda veya diğer başka konularda tüketim değerlerimle alakalı yazılar yazmıştım fakat sizin için en güncel haliyle bugün yol bilgisayarımın fotoğrafını çektim.

Aşağıdaki değerlerin hepsi İstanbul şehir içinde yapıldı. Zaman zaman trafikte zaman zaman ise boş yollarda ve hız kuralları dahilinde normal sürüş biçiminde bir kullanımım var. Klima ise neredeyse sürekli açık.

Yakıt olarak ise önceden her zaman Shell V-Power Diesel +GTL kullanırken şimdi onun yerine gelen ve daha kaliteli olduğu belirtilen Shell V-Power Nitro+ Diesel kullanıyorum.

PEUGEOT 301-ANA KONU

Değerleri yukarıdan aşağı açıklamam gerekirse:

-Yapılan kilometre: 1308 km
    -Ortalama tüketim: 4.2 litre/100km
    -Ortalama hız: 30 km/s

Bu da yine benzer olan daha uzun dönem değerlerim:

PEUGEOT 301-ANA KONU

-Yapılan kilometre: 3195 km
    -Ortalama hız: 35 km/s

Uzun yolda ise tüketimi doğal olarak çok daha aşağılara çekmek mümkün. Ben şahsen 3.7 litrelere kadar düşürdüm. Ancak tüketimi bu kadar başarılı olan otomobili asla ağırkanlı sanmayın. Basınca rahatça gidebilen,maksimum hızına çabuk ulaşan canlı bir motora sahip.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Bu konuda veya diğer başka konularda tüketim değerlerimle alakalı yazılar yazmıştım fakat sizin için en güncel haliyle bugün yol bilgisayarımın fotoğrafını çektim.

Aşağıdaki değerlerin hepsi İstanbul şehir içinde yapıldı. Zaman zaman trafikte zaman zaman ise boş yollarda ve hız kuralları dahilinde normal sürüş biçiminde bir kullanımım var. Klima ise neredeyse sürekli açık.

Yakıt olarak ise önceden her zaman Shell V-Power Diesel +GTL kullanırken şimdi onun yerine gelen ve daha kaliteli olduğu belirtilen Shell V-Power Nitro+ Diesel kullanıyorum.

PEUGEOT 301-ANA KONU

Değerleri yukarıdan aşağı açıklamam gerekirse:

-Yapılan kilometre: 1308 km
    -Ortalama hız: 30 km/s

Bu da yine benzer olan daha uzun dönem değerlerim:

PEUGEOT 301-ANA KONU

-Yapılan kilometre: 3195 km
    -Ortalama hız: 35 km/s

Uzun yolda ise tüketimi doğal olarak çok daha aşağılara çekmek mümkün. Ben şahsen 3.7 litrelere kadar düşürdüm. Ancak tüketimi bu kadar başarılı olan otomobili asla ağırkanlı sanmayın. Basınca rahatça gidebilen,maksimum hızına çabuk ulaşan canlı bir motora sahip.

gerçekten çok iyi tüketimler tebrik ederim sizi ayrıca verdiğiniz bilgiler için sağolun.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.