Şimdi Ara

PEUGEOT 301-ANA KONU (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.083
Cevap
54
Favori
672.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her aracın hedef kitlesi ayrıdır. Peugeot firması 301'i benim gibi

1- Volkswagen grubuna parası yetmeyen
    2- Sanayicilerden illallah etmiş ve artık sıfır arabaya binmek isteyen
    3- 1.6 Dizel motor heveslisi
    4- Hayatına lüks çok girmemiş (plastik kalitesi, buton ergonomisi vs..nin olması veya olmamasını dert etmeyen)
    5- 25 yaş üzeri bıyık bırakmış "Hatchbag araba kızlar içindir" diyen
    6- Hız sabitleyici ve sınırlayıcı olmazsa düzenli radara giren

insanlar için yapmıştır. Sosyo-ekonomik ve Sosyo-Kültürel faktörler bir arada yani. E şimdi sen sabaha kadar Volkswagen de, Toyota de, Honda de, Maserati de, de abi ben seni dinlerim.. He valla 301 hepsinin yanında çamaşır sepeti derim sana ama gene 301 alırım. Niye çünkü senin dediklerin 55-60 bin de ondan. Zaten bunu da taksitlen aldık. Sen git onlardan al ama 301'ime laf söyleme hastasıyım bu Fransız Gülosunun.

Sağlıcakla kalın

• Gökhan Göçer kullanıcısına yanıt
    İlahi kardeş yazını 2 defa okudum beni gecenin bu saatinde güldürdün :))) kazasız sürüşler dilerim . . . tekrardan hayırlı olsun
  • phaeton26 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Sizlerin de aracınızı kazasız, belasız, güzel günlerde kullanmanızı temenni ederim. Tebessüme vesile olduysak ne mutlu. 301 iyi araba. #Diren301 44000TL'ye ikinci el tok kapı sesi dinleyeceğime, sıfır kokulu tap taze cıncık gibi arabaya karnım tok binmeyi tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Göçer

Kıymetli Dostlar,

Her aracın hedef kitlesi ayrıdır. Peugeot firması 301'i benim gibi

1- Volkswagen grubuna parası yetmeyen
    2- Sanayicilerden illallah etmiş ve artık sıfır arabaya binmek isteyen
    3- 1.6 Dizel motor heveslisi
    4- Hayatına lüks çok girmemiş (plastik kalitesi, buton ergonomisi vs..nin olması veya olmamasını dert etmeyen)
    5- 25 yaş üzeri bıyık bırakmış "Hatchbag araba kızlar içindir" diyen
    6- Hız sabitleyici ve sınırlayıcı olmazsa düzenli radara giren

insanlar için yapmıştır. Sosyo-ekonomik ve Sosyo-Kültürel faktörler bir arada yani. E şimdi sen sabaha kadar Volkswagen de, Toyota de, Honda de, Maserati de, de abi ben seni dinlerim.. He valla 301 hepsinin yanında çamaşır sepeti derim sana ama gene 301 alırım. Niye çünkü senin dediklerin 55-60 bin de ondan. Zaten bunu da taksitlen aldık. Sen git onlardan al ama 301'ime laf söyleme hastasıyım bu Fransız Gülosunun.

Sağlıcakla kalın

On numara beş yıldız bir yazı olmuş eline sağlık, hala forumda yok bu araba değil falan filan diyen güruha sesleniyorum. 5.000 km devirdik elhamdülillah canavar gibi....

• Masallah. Kazasiz belasiz mutlu gunlerde kullanin. Cok dogru bir tercih yapmissiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

peki arkadaşlar 40bin liraya 1.6dizel 5lt karma yakıtı olan hangi araçları tavsiye edersiniz sıfır olarak? sonuç olarak anladık 301/c-elize çok kötü araçlar binilmez durumdalar gerçi bu senaryoları bir zamanlar chevrolet cruze konularındanda hatırlıyoruz ama olsun artıkın..

Her halde bana söyledin tavsiye isterken;
    illa 1.6 lt dizel takıntın yoksa,
    Renault Clio ve Clio Sport Tourer öneririm.
    Fiat Punto 1.3 95 ps öneririm.
    Aveo 1.3 75 ps ya da 95 ps öneririm.
    Yeni Toledo TDI 90 ps öneririm.
    Skoda yeni Rapid 105 ps TDI olabilir.

Son 2 seçenek eksik donanımlı.Tam donanımlı üst versiyon alırsan fiyatları 50.000 tl civarına çıkıyor.Bence gereksiz pahalı.
    Ancak Clio ST ve Aveo Sedan bagaj ihtiyacında varsa çok iyi seçenekler
    fiyatları da 38.000-43.000 civarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadistica

quote:

Orijinalden alıntı: cagri03

evet, görüşme bittikten sonra tekrar kayıt kısmına girip baktığımda kimin aradığı, ismi cismi her haltı çıkıyor.
    iphone'da kişileri eşzamanla kısmıda açık. ama bağlantıyı silip tekrar deneyeyim. sonucu iletirim...

aynı sorun bende başladı s3ten s4e geçiş yaptım gelen aramayı açıyorum kapanıyor ve gizli numara görünüyor. ancak fihrist kısmında numaralar var.
    cihazı 2 taraflı kaldırdım yeniden yükledim ama sonuç aynı :(

Bende hem tlf dan, Hemde aractan silip tekrar baglanti yaptim fakat duzelmedi. Servisi aradim gelin bit bakalim dediler ama henuz gidemedim. Gidersem paylasirim sonucu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: phaeton26

İlahi kardeş yazını 2 defa okudum beni gecenin bu saatinde güldürdün :))) kazasız sürüşler dilerim . . . tekrardan hayırlı olsun

çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık.. aracım 1.268 km oldu... herşeyiyle çok iyi..

allah kimseye kaza ve bela göstermesin..
  • Zaman ne çabuk geçmiş bende 301 imle 16 bini devirdim 20000 bakımı yapacak yer arıyorum (:
  • Değerli Dostum,

Allah nazardan esirgesin. Yalnız gayet emin olduğum bir konuda hatırlatmada bulunak isterim. Bu araçta periyodik bakımlarımız

15000 30000 45000 60000 75000 şeklinde 15000'er artış frekansında. My Peugeot'tan kesiti resim olarak ekliyorum.

15000 bakım zamanınız gelmiş geçiyor bile :)

• Peugeot 301 "Yılın Aile Otomobili" seçildi!

Peugeot 301, Top Gear Türkiye tarafından aile otomobilleri kategorisinde "Yılın Otomobili" seçildi ! Markanın uluslararası kimliğini ve yeni pazarları fethetme arzusunu temsil eden Peugeot 301, aile otomobilleri kategorisinde "Top Gear 2012" ödülünü kazandı.

Peugeot 301 Türkiye'de Top Gear Türkiye editörlerinin verdiği "Yılın Otomobili" ödülüne layık görüldü. Dergi 2012 yılı boyunca Türkiye pazarında satışa sunulan yeni modelleri birçok kritere (tasarım, oturma kapasitesi, bagaj hacmi, fiyat) göre değerlendirdi. Peugeot 301 bu ödülü stili ve modern özellikleri, yapısı, oturma kapasitesi, bagaj hacmi ve yol tutuşu sayesinde kazandı.
  • Gökhan Göçer kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun sevindirici bir haber :)
  • 301'de gaz pedalına sonuna kadar basınca buton gibi bir şey var, ne işe yaradığını bileniniz var mı acaba? Ben farkını göremedim.
  • merhaba arkadaşlar,
    birkaç ay önce satınaldığımız iki 301 den birtanesinden rahatsızlık verici derecede şanzuman sesi geliyor. aynı ses diğer araçtan gelmiyor.
    forumda /// YENi PEUGEOT 301 /// şeklinde kapatılan bir başlık var, bu başlıkta "cd79" isimli bir arkadaş aynı konudan bahsetmiş ancak verilen cevaplar konuyu kapatmış, zaten başlık da kilitlenmiş.
    servis bize bu ses normal dedi ve ayrıca "bu ses nedeniyle yaklaşık 10 kadar müşterimiz başvurdu, biz de merkeze sorduk, bu ses normal diyorlar" dedi.
    ses normal olsa iki arçtada olması lazım ancak diğerinde yok.

bu konuda ne yapabiliriz. yorumlarınızı ve yardımlarınızı rica ediyorum.
  • bountr B kullanıcısına yanıt
    Değerli Dostum,

Bu hız sınırlandırıcı devrede iken acil hızlanma gerektiren durumlarda bu butonu ezecek şekilde dip gaz yaparsanız hız sınırlandırıcıyı devreden çıkarmaya yarıyor.

Aracınızı kazasız, arızasız, mutlu günlerde kullanmanız dileği ile.
  • uzim U kullanıcısına yanıt
    Değerli Dostum,

Bu sesi tarif edebilir misiniz? Başlangıçtan beri var mı? Şu an araç kaç kmde? Her viteste ve devirde yapıyormu? Yokuş aşağı boşta giderken de sesi duyabiliyor musunuz?
  • Aynı sorunu olan 2-3 kişi daha duymuştum.

Sorun araç sahibinin ilk mesajı . . .
    0 km 301 şanzıman sorunu

Arkadaşlar merhaba,10 gün önce ABC otomotivden 0 km 301 aldım. Fakat aracı aldığım andan itibaren şanzımanından ses geliyor. Araç daha 500 km bile yapmadı. Bu süreç zarfında servise götürdüm. Başka 301 sahiplerinden de bu yönde şikayetler aldıklarını, durumu Peugeot'a bildirdiklerini söylediler. Onlardan gelecek cevaba göre şanzımanı ya da rulman, dişli vb. parçalarını değiştirebileceklerini söylediler. Ben kesinlikle 0 km bir aracın şanzımanını elletmeyeceğimi kendilerine ilettim. Bildiğim kadarıyla bana satılan bu araç "ayıplı mal" kategorisine girmekte. Gerekirse dava açıp aracımı yenisiyle değiştirmek istiyorum. Fakat sizlere sormak istediğim;

Aranızda bu şekilde bir sorunla karşılaşan var mı?(301 ya da başka bir araçta)
    Varsa ne şekilde çözüme ulaştınız?
    İzlemem gereken adımlar neler?

sonuç :

Evet arkadaşlar, uzun uğraşlar sonucu mahkeme ile uğraşmaktansa sorunsuz bir araca kavuşmak ümidiyle arabamın şanzımanını serviste komple değiştirttim. Dün aracı teslim aldım ve ses biraz azalmıs olmasına rağmen halen devam ediyor. Üstelik artık vites kutusu sertleşmiş durumda, vites geçişleri daha sert. İnanın sinirden patlama noktasına geldim. ABC ile konuştum. Fransa'ya 3 adet şanzıman gönderilmiş aynı benimki gibi. Güya üstünde çalışıyorlarmış. Gözümü karartıp dava açacağım artık. Bu kadar da olmaz...

• quote:

Değerli Dostum,

Bu hız sınırlandırıcı devrede iken acil hızlanma gerektiren durumlarda bu butonu ezecek şekilde dip gaz yaparsanız hız sınırlandırıcıyı devreden çıkarmaya yarıyor.

Aracınızı kazasız, arızasız, mutlu günlerde kullanmanız dileği ile.

Eyvallah :)
  • phaeton26 kullanıcısına yanıt
    Aman Dostum,

Mahkemeye gideceksen, iyi bir avukat ile git. Bizim kanunlarımız vatandaşı koruyan değil mağdur eden kanunlardır. Üste bir de biz mahkum olmayalım. Forumda Tiguancı bir arkadaş var, adamın arabasının pistonları fabrika çıkışı ters takılmış, aylardır mahkemesi sürüyor, adam mağdur. Şimdi şu forumda eleştirip düşüncelerimizi yazıyoruz ya, kanunlar firmalara bize bile dava açıma hakkını veriyor; markalarını karalıyoruz satışlarını düşürüyoruz diye. Aman diyeyim.

Türkiye mi, mahke mi????? Allah muhafaza!! Bizim ülkemiz "kanun devleti, sosyal devlet, hukuk devleti, ademi merkeziyet" diye 1920'den beri bas bas bağrılıyor ama kanun kanun olsa zaten adamlar öten şanzumanlı araba satamaz. Kanun derdi ki onlara gel bakalım buraya Fransız gavuru Alman gavuru, arabamı satcen sen bizim memlekette, o zaman benim kalite kontrol - standardizasyon ve test kuruluşum var na orda adı cart curt, git bakem oraya önce testlerden bi geç uzmanlar mühendisler bi baksın, sonra vatandaşımın pazarına çık.

Aman diyeyim.

• quote:

Değerli Dostum,

Allah nazardan esirgesin. Yalnız gayet emin olduğum bir konuda hatırlatmada bulunak isterim. Bu araçta periyodik bakımlarımız

15000 30000 45000 60000 75000 şeklinde 15000'er artış frekansında. My Peugeot'tan kesiti resim olarak ekliyorum.

15000 bakım zamanınız gelmiş geçiyor bile :)

Gökhan ilgi alakan ve bilgilendirmen için teşekkür ederim. Sanırım senin aracın dizel ve bildiğim kadarı ile dizel araçlarda bakımlar 15 30 45 60 bin diye ilerliyor. Benim aracım vti motor benzinli yani bi an bende aceba dedim my peugeottan kontrol ettim bildiğim gibi bakımlar bizde 20 40 60 80 bin olarak görülmekte. Şuan için endişe edecek bir durum yok gibi (:

Bu arada dün aracımla uzun yola çıkıp geldim klimada bir sorun fark ettim 15 dakika falan randumanlı soğutup sonra kalorifer açmış gibi sıcak üflüyordu. Servise uğradım. Komprosörü kontrol edip yağını değiştiriler. ( ne yağı bilmiyorum) klima gazını değiştirdiler polen filtresi kontrolü yapıldı. Garanti kapsamında deyip iyi sürüşler diledi servisim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_d -- 1 Ağustos 2013; 23:23:48 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.