Şimdi Ara

Peugeot 306 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aralar benzinli peugeot 306 alıp lpg taktırıp kullanmayı düşünmeye başladım ama bu araçlar hakkında hiçbir bilgim yok açıkçası.
    Bu aracı bilen,kullanan arkadaşlardan bir tavsiye alsam çok memnun olucam.
    Peugeot bölümünde sordum ama sanırım gözden kaçtı soru,cevap alamayınca genele yazdım
    Teşekkür ederim.

• Merhaba arkadaşım.Bende 2002 yılından 2004 e kadar 306 griffe vardı 99 model.Arabanın içi rahat,yol tutuşu fena değil.100 ve üzerinde çok yolsesi ve rüzgar sesi alıyor yalıtım ço0k zayıf motor 8 valfli çok yakar zaten lpg takıcam demişsin bir sorun olmaz.Bu araçların arka sistemde torsdiyon çubuğu vardır ve hassatır bozuldumu ses yapar mekanik bir ses ve tamiri pahalıdır.İç mekanda işçilik zayıf olduğu için çok tıkırtı sesi gelir.Onun dışında ben memnundum haa birde servisi pahalı.Saygılarımla.
  • Bende 98 model griffe var.Şu ana kadar yağ -su -buji gibi bakımları haricinde bir tek benzin süzgeci delinmesi olayı yaşadım.Oda tahmin edileceği gibi benim hatam. Valla millet bir 307 sorunludur tuttturmuş gidiyor, bu nedenle pejodan uzak dur diyor.307 bilmem ama bir kullanıcı olarak işte objektif olarak 306 yorumu:,

+ 1,6 90 hp olmasına rağmen maksimimun torkunu ve hp sini 3500 devirde ürettiği için oldukça atak( Çoğu araç bu değerleri 6000 devirde üretip 110 hp gibi değerler yazar, 6500 de devir kesileceğinden işe yaramaz)

+ Vites oranları çok güzel ayarlanmış, sıkça vites değiştirmek zorunda bırakmaz şehiriçinde

+ Sakin kullanımda oldukça ekonomiktir

+ Diğer pejoları bilmem ama gerçekten parçaları çok uzun ömürlü

+ spor kullanıma çok yatkın bir araç

+ Kliması çok iyi

+ Süspansiyonlar sert olduğundan yol tutuşu çok iyi

-İç mekandaki plastik kalitesi kötü, birde amortisörler sert olduğundan yoldaki aksaklıkları daha fazla hissedersin

-Frenler çabuk kilitlenir

- Parçaları biraz pahalı

Bunlara göre seçim yapmak sana kalmış.Ama inan kötü bir araç değil

• Yorumlarınıza teşekkür ederim arkadaşlar.Bu benim ilk aracım olacak.Lpg olayını ekonomik olması için düşünüyorum.Ve sedan modelininden almayı düşünüyorum.Ama XR,XT gibi harfler hangi donanımı belirtiyor acaba.
    Ama parçalarının pahalı olmasından dolayı tereddüt ettim ama.Genelede aracı sakin kullanırım,zorlamayı sevmem açıkçası.
    Fren çabuk kilitlenir demekten kastınız neydi acaba,kötümü yani.
    Genel anlamda ,ilk aracım olmasından,memur olduğum için çok fazla masraf çıkarmasını istemediğimden(Sakin kullanımı dikkate alarak) ve ilk aracım olacağından dolayı bu aracı (sedan 306) tavsiye edermisiniz.
    Tavsiye ederseniz hangi yıl ve model(XR,XT gibi) dersiniz
    Teşekkür ederim
    Saygılarımla
  • Fren çabuk kilitlenir derken "fren pedalına uygun dozajda basılmadığında panik frenaj olayı gibi algılayan dokunmatik bir vestenhouse kutusu var.Dozajı iyi ayarlamadan fren yapıldığında kızaklamaya başlıyor." Şimdi bazı arkadaşlar abs olmayan her araç bunu yapar diyebilir ama kullandığım çeşitli marka ve modellere göre 306' nın fren sistemi daha hassas, gerçi zamanla alışıyorsun ama ilk zamanlar kızaklama yaptırma durumu çok olur.
    Madem memursunuz 1,6 motor tercih edin. 1,4 ağır kalır- 1,8 tuzlu olur. 97 modeli eski kasa; 98 modeli yeni kasa. Kasa değişimi bir nevi makyaj sayılacağından önceki hatalarından bir kısmı giderilmiş olacaktır.O nedenle 98 altını düşünmeyin derim.
    Bendeki hacback, sedanını kullanmadım ancak pek fark olacağını sanmam, çünkü sürüş esnasında izine oldukça sahip bir araç.
    Ben memnunum açıkçası.Lütfen yanlış anlamayın ama model yükseltmek için satmayı düşünüyorum. Belki ilgilenirsiniz.

• Araç konusunda brava arkadaşımızın yorumlarına aynen katılıyorum.Bizde de 99 griffe var.Model olarak 2000 ve yukarısı(2001 den sonra üretimi yok) model düşün.97 ve 2000 de makyaj geçirdi.Donanım olarak da planitum(sanırım xt) olanını düşün bence.Biraz araştırma yaparsan güzel temiz bişey bulursun sanırım.Alınca pişman olacağını hiç sanmıyorum.
    1.8 motorunu düşünürsen şu aşağıdaki araç çok dolu bişey.lpg de takar binersin.
    http://www.araba.com/330876.html

ben biraz baktım netten 1.6 olarak da bunlar iyi galiba
    http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/!MaazaDetail.DoIt?MaazaId=29290&AdId=2911010
    http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2359459

Daha ucuza da rahat bulursun.Bunlar benim seçtiğim donanımlı ve km olarak makul olanlar.Dediğim gibi biraz araştırma yaparsan bulursun istediğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 19 Eylül 2006; 16:50:10 >

• arkadaşım eğer 306 konusunda ciddiysen 97 model satılık çok temiz bir 306 var bir müşterimde
    ciddiysem pm ile ulaş bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2011 toyota yaris hakkında bilgi
    15 yıl önce açıldı
    Peugeot 406 Hakkında Herşey
    18 yıl önce açıldı
    Peugeot 206+ 1.4 Hdi Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zaman bu araç alınır diyorsunuz yani.Birde lpg taktıkmı ekonomik olur.
    Tavsiyesiyle bana yardımcı olan arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim.
    Sayın brava sedan düşündüğüm için(hatcback biraz spor gibi duruyor) yinede teklifinize teşekkür edrim.
    Sayın malimüşavir,sizede teşekkür ederim.Ama,arkadaşların yorumlarında belirttiği gibi 98-99-2000 modellerde birşey düşünüyorum.
    Birde rb.atasoy arkadaşıM,verdiğin linkler için teşekkürler.
    Bu arada 2000 model bir 306 için 16000 ytl biraz fazla mı,yoksa donanımdan kaynaklanan artı fiyatın yansımasımı?
    Saygılar
  • Birde toyota corolla düşünülebilirmi acaba bu araca alternatif olarak.96-97 gibi toyota corolla ve 98-99-2000 peugeot 306
    Gerçi sağlamlık ve sorunsuzluk açısından toyota deniliyor hep,kullanmış değilim ve bilmiyorum ama bu iki aracı kıyaslayabilirmiyiz acaba?
  • 2000 model 306 için belki 16bin lira fazla olabilir tabi.Verdiğim son linkteki araçtan bahsediyosun galiba.O araç bva donanımlı.BVA + donanım seviyesinden birisi ama tam olarak ne içeriyo bende bilmiyorumBiz 3 sene önce aldık bizim aracı.99 model yani o zaman 4 senelikti.Yeni parayla 14bin500 lira ya aldık.En alt donanım seviyesiydi ama km 30bin deydi.
    Bence sen araştır biraz.Beğendiğin araçları buraya yazarsan bi yorum yaparız.Malum fiyatlar donanım seviyesine göre değişiyor.
    Corolla sorunsuz araç diye bilinir.Parçası pahalımıdır bilemicem ama.306 da corollanın yanında aşağı kalmaz bence.Parça konusunda biraz tuzludur.Yani yeni araçlara göre düşünürsen iyi de şahine göre düşünürsen pahalı
    Donanım olarak en düşük seviyede klima + airbag + ön camlar otomatik , far yüksekli ayarı , arka sis , arka güneşlik falan felan var.
    Ben olsam az km yapmış olan bi 306 alırdım.
    Bizim araç babamın arabası.Ben de ilerde az km li bi 306 alıp hafif modifiye yapmayı düşünüyorum yani.(düşünceler de bitmiyo ki bi eski vectra alsam bi 156 20t alsam diye düşünüyom ama biraz zor galiba)

• rb.atasoy teşekkür ederim.Bende aynen çok şey düşünüyorum,şunumu alsam,bunumu alsam,böyle yapsam diye diye.Velhasıl 306 sedan biraz daha hoş görünüyor gözüme.Yani ne büyük ne küçük,ne uzun ne kısa,ne spor,ne klasik,ne aile arabası,ne küçük araba gibi geliyor bana.Yani bunlrın hepsini karşılıyor bana göre.Belki katılmayanlar olabilir bana.
    Şöyle biraz daha ucuz bişi bulurum herhalde kışa doğru.Artık çok zorlayıp acaba ne alsam demekten sıkıldım
    İnşallah şöyle temize yakın,ucuza yakın bir araç denk gelirde alıp geçerim.
    Teşekkür ederim
  • bizde de 306 griffe var, gerçekten sorunsuz bir araba, malzeme kalitesinden bahsetmicem çünkü yukarıda arkadaşlar gayet güzel anlatmışlar. şu anda bizdeki 98 griff in fiyatı 10-12 arası değişiyor, griffe nin özelliğide klima ve sürücü air bag inin olması.
  • Evet abi fazla acele etmeye gerek de yok.Birde hangi şehirdesin diye sorayım kyibe abicim.Bizim tanıdık peugeot servisi var.Bize de o buldu aracı.Sorarım bi müşterisi satıyosa 306 sana da haber ederim.
    Bir de eğer iki araç arasında kalıyosan bence en temiz hangisi denk gelirse alcaksın bana göre.Hiç başını ağrıtamana gerek yok.Toyota da kalitelidir.Hatta belki de pejo dan daha kalitelidir motor konusunda ama senin oklar 306 yı gösteriyor.
  • rb.atasoy galiba dediğin gibi benim oklar 306 ya doğru gidiyo.:)) Toyota corolla yada ona başka bir araç benim için düşünülebilir ama bizim hanım o uzun ben o arabayı kullanamam deyince mecbur daha kısa arabalar aramaya başladık E baktım şöle hatcback 306 hem spor hem küçük gibi geldi,sedanı görünce antenleri diktim havaya,tamam dedim bu olabilir.Şekli şemalide güzel arabanın hani şimdi hakkını yemeyelim.
    Velhasıl aralık gibi fiyatlar dahada düşüyormuş diyorlar,o aralar makul bişi denk getirip alırız inşallah.
    Bu arada ben Bursa'dayım.
    mertturkozu arkadaşım sizede teşekkür ederim,özellikle griffe açıklamanız için.Tam griffe ne demek diye soracakken açıklamışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 19 Eylül 2006; 21:33:39 >

• Bu arada 306'da aşağıda verdiğim linkteki problemler sık yaşanıyormu.
    http://www.otomobilgazetesi.com/karne_peougeot306.asp
    .............................................................................................
    ALINTI
    ""Arıza İstatistiği:
    Motor yağının azalması.
    Fren balatalarında erken aşınma
    Fren borularında aşınma

Özet:
    306’da egzost sistemi aşınmalarına sıklıkla rastlamak mümkün""
    ............................................................................................
    306 kullanan arkadaşlar,yukarıda yazılanlardaki gerçeklik ne kadar doğru ve bu problemlerin çözümü mümkünmü,mümkünse pahalıyamı patlar.
    Birde 2000 model platinium 306 ve daha düşük model 306'lar arasında donanım haricinde ne fark var acaba?
    Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 23 Eylül 2006; 18:45:28 >

• EVET BUNLARIN EGZOZLARI PROBLEMLİ AMA PEUGEOTUN TÜRKİYE YOLLARINA EN UYGUN ARABASI BENCE.HER AÇIDAN.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugrvw

EVET BUNLARIN EGZOZLARI PROBLEMLİ AMA PEUGEOTUN TÜRKİYE YOLLARINA EN UYGUN ARABASI BENCE.HER AÇIDAN.

Biraz daha açıklasanız,bu egsoz probleminin çözümü vardır umarım.Yani kronik ve çözümü masraflımı acaba?
  • Bu peugeot 306 araçları türkiye'de kullanan çok fazla yok sanırım
  • kronikmi değil mi bilmiyorum ama değişince problem çüzülüyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

quote:

Orjinalden alıntı: ugrvw

EVET BUNLARIN EGZOZLARI PROBLEMLİ AMA PEUGEOTUN TÜRKİYE YOLLARINA EN UYGUN ARABASI BENCE.HER AÇIDAN.

Biraz daha açıklasanız,bu egsoz probleminin çözümü vardır umarım.Yani kronik ve çözümü masraflımı acaba?
  • Motor konusunda pek bişey söyliyemicem.Babama sordum motor yağı azalması yokmuş.Fren balataları erken aşındığı doğruymuş.Bizim geçenlerde değişmişti galiba.
    2000 model olanlarda makyaj var.Tamponlar gövde rengi, Farlar halojen mi ne oluyo.Yani ışığı fardaki çizgilerle değil elektronik olarak yönlendiriyo galiba.Yani xenon uygulanabilir.Başka da aklıma bişey gelmiyo.Kalan kısımları aynı galiba.Tabi donanımı daha zengindir yine.
    Türkiyede yok konusunda eğer otomobillerle ilgilenmiyorsan bilmemen normal.Ben bizim aracı aldığımızda etrafta hiç görmezdim sonradan hep görmeye başladım.Belki algıda seçicilik.Yani diğeceğim baya bi 306 var piyasada.Bizim site içinde 4-5 tane var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.