Şimdi Ara

Peugeot 307 1.6 XR 2004-2005 Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
53.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peugeot 307 1.6 XR 2004 veya 2005 modellerinin ikinci elini almaya düşünüyorum..

Fakat bu model arabaları kullanılan kişiler pek memnun olmadıklarını belirttiler sizce bu model araba alınmalı mı?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanozkaya -- 28 Aralık 2010; 11:44:50 >

• Ben de siz bilgi veriyorsunuz sandım.

Başlıktan bu anlam çıkıyor.
  • bir arkadaşım geçtiğimiz ramazan bayramında 2002 model Peugeot 307'sini sattı, sattı ve kurtuldu öyle diyeyim ben sana...

arabayı sıfır almıştı bu arada yani öyle 2. el fln değil... arka amortisörlerinden hiç memnun değildi bende kullandım çoğu kez ve bende hiç memnun değildim.. normal bir çukura düşünce arka amorsitörlerden öyle abuk bir tepki geliyordu ki sanki çukurda anlık olarak kalıp sonradan geliyormuş gibi bir his veriyor.. lastiklerden diye düşünüp zaman içinde 3 farklı takım (markalarda farklı) lastik değiştirdi (lastikler çok zıplıyordur diyerek)... serviste amortisörü gösterdi ve hiçbir sorun olmadığını söylediler her defasında..

tabii başka bir 307 sahibine böyle gelmeyebilir ancak aracın bu tip sorunu vardır.. başka 307'lerde de gördüm aynı sorunu...
  • Amörtisörlerden ses gelme dışında herhangi bir problemi var mı aceba yol tutuşu yürüyeni bunlar iyimi sürekli servis gerektiren bir arabamıdır?
  • 307 ALMA DA ne alırsan al dıyım sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanozkaya

Amörtisörlerden ses gelme dışında herhangi bir problemi var mı aceba yol tutuşu yürüyeni bunlar iyimi sürekli servis gerektiren bir arabamıdır?

yol tutuşundan ben çok memnun değildim biraz tedirginlik verdi bana..

birde şimdi aklıma geldi yeni, arkadaşımla birlikte bir gece istanbul'dan ankara'ya geliyorduk akşam çıktık yola düzce taraflarına geldiğimizde malum yol zifiri karanlık, birden bire bütün elektrik sistemi çöktü arabanın, motor çalışıyordu ancak farlar söndü, kadranlar araba kapalıymış gibi sıfırlandı ve kadran ışıkları yani arabanın tüm ışık sistemi, kadranları, radyosu vs gitti 2 sn sonra tekrar çalıştı.. bunu daha sonra 2 kere daha yaptı.. bir keresinde istanbul kanyon alışveriş merkezinin önünde yaptı, daha sonra bir kere daha olmuş o zmn ben yoktum... arkadaşım servise götürmüştü ilk olduğu zaman, serviste tüm elektrik sisteminin tek bir soket ile anakarta bağlı olduğunu ve ondan dolayı yapabileceğini söylemişlerdi...

bunun dışında akü biraz performanstan düştüğü zaman atıyorum sıfır, klasik 2 sene garantili akü aldınız ve aküde sorun yok, 1 sene sonra akü gücünü ortalama olarak kaybedince, araba 50 çalıştırmada 2-3 kere nedense airbag ve abs beynine yeteri elektrik veremediği için (arabayı çalıştırdığınızda, akü bitmeye çok yakınmış gibi zorlanma, tekleme gibi problemler yokken) AIRBAG FAULT ve BRAKE FAULT hatası veriyor arka arkaya.. AIRBAG FAULT hatası kaza olsa airbagler açılmayacağı anlamına geliyor... BRAKE FAULT hatası aldıktan sonra da ABS'ler çalışmıyor, bu durumu aküsü bittiğinde denemiştim bizzat, frene sert bastığınızda tekerler kilitleniyor ve kayıyor araba, ABS'siz bir araç gibi... aklıma geldikçe yazarım ama başka bir şey hatırlamıyor gibiyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 28 Aralık 2010; 14:00:15 >

• yahu sizin gibi kötüleyenleri gördükçe güven duygumu yitiriyiorum. nasıl alma da ne alırsan vs? tamam arka amortisörler çukura girince ses çıkarıyor, bunun dışında bir sorunu olan araç değil yokuşları marmaristen ankaraya gelirken 160la rahat rahat çıkıp gelen yol tutuşu güzel sesi öyle geçirmeyen konforlu yüksekte gidiyor hissi veren hiç masraf açmayan (temizse güzel kullanılırsa) bir araba. fiyatı 2005 tüplü kmsi düşük değişeni boyası olmayan yani benim araba satsam şuan 23,5. bilmeyen adamlar yorum yapmasın bilenler de bir amortisör için arabayı yakmasın. Benim arabam da xr ama çoğu donanım var follow me bile var. Kmsi düşükse, değişeni boyası yoksa rahatlıkla alınabilir. ben çok memnunum yakıtı da çok değil çok ama çok az da değil normal. lpgde 170 yakıyor karışık. adamlar sırf mesaj kasayım diye yorum yapıyorlar. detaylı açıklasınlar iyi diyelim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 Volvo S40 1.8 Alınır mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: terbiyesüzcanavar

yahu sizin gibi kötüleyenleri gördükçe güven duygumu yitiriyiorum. nasıl alma da ne alırsan vs? tamam arka amortisörler çukura girince ses çıkarıyor, bunun dışında bir sorunu olan araç değil yokuşları marmaristen ankaraya gelirken 160la rahat rahat çıkıp gelen yol tutuşu güzel sesi öyle geçirmeyen konforlu yüksekte gidiyor hissi veren hiç masraf açmayan (temizse güzel kullanılırsa) bir araba. fiyatı 2005 tüplü kmsi düşük değişeni boyası olmayan yani benim araba satsam şuan 23,5. bilmeyen adamlar yorum yapmasın bilenler de bir amortisör için arabayı yakmasın. Benim arabam da xr ama çoğu donanım var follow me bile var. Kmsi düşükse, değişeni boyası yoksa rahatlıkla alınabilir. ben çok memnunum yakıtı da çok değil çok ama çok az da değil normal. lpgde 170 yakıyor karışık. adamlar sırf mesaj kasayım diye yorum yapıyorlar. detaylı açıklasınlar iyi diyelim..

bnm arkadaşım arabasını 90.000km'de sattı.. hatasız, kazasız... 2002 yılında aldığı aracıda 2 kere alkolden kaptırdığı için 6 ay + 2 yıl toplamda 2.5 sene kullanmadı.. annesi babası bindi.. ben 307 ile ilgili bu saydığım hataları başkalarından da duydum.. dolayısıyla bunlar kronik problemlerse her araçta olacak diye bir şey yok.. siz şanslıymışınız ne diyelim..

• üst komsunun kızına ve babamın arkadasının ogluna alındı,2 sene ıcınde servısle akraba oldular,yarı sıyatına zar zor sattıular,fransız arabları sans işi,sana sanslı arab gelmıs,ben o kadar para verıp ısımı sansa bırakamam kusura bakma.honda servsındeken plaza kısmında bırı cıvıc bakıyor muhabbete basladık,adamın pejo 307 sı 1 aydır servısteymıs,aırbagları patlamıs durduk yere,mahkemelıgım dıyor,kıme sorsam bır daha pejo mu tövbe,sen 307 kullanıyorsun dıye pohpohlanmayı mı beklıyorsun?
    dedıgım sanslıymıssın
    eksisozluk ve şikayetvar.comdan bak bakalım,vizyonu genıslet,mılletın basına neler gelmıs ögren,at gozlugunden bakma olaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 28 Aralık 2010; 14:12:34 >
  • Ne kadar ekmek o kadar köfte.
    Aracın bazı sorunları olduğu doğru ama aynı donanımda başka bir araç almak istesen en az 5-6 bin fazladan vermen lazım.

Sorunları ise şöyle;
    1- Biraz önce arkadaşın bahsettiği abs ve airbag arızası. Bu sorun bahsedildiği gibi aküden değil konjektörün arızalanmasından kaynaklanıyor ve 100 tl işçilik dahil değiştirdiğinde sorun kalmıyor.
    2- Amortisörler harbiden çok sert ve çukurlarda küt diye vuruyor, ama yol tutuşuna çok yardımı var ve çok sessiz.
    3-Sürücü tarafındaki cam kumandası arızalandı, daha doğrusu alırken arızalıydı ve yaptırıp aracın fiyatından düştüm. 2008 de 230 tl civarı tutmuştu serviste.

Bahsettiğim bu sorunlarla karşılaşan bir kaç kişi daha olmuştu forumda. Onun dışında sorun fazla duymadım açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

üst komsunun kızına ve babamın arkadasının ogluna alındı,2 sene ıcınde servısle akraba oldular,yarı sıyatına zar zor sattıular,fransız arabları sans işi,sana sanslı arab gelmıs,ben o kadar para verıp ısımı sansa bırakamam kusura bakma.honda servsındeken plaza kısmında bırı cıvıc bakıyor muhabbete basladık,adamın pejo 307 sı 1 aydır servısteymıs,aırbagları patlamıs durduk yere,mahkemelıgım dıyor,kıme sorsam bır daha pejo mu tövbe,sen 307 kullanıyorsun dıye pohpohlanmayı mı beklıyorsun?
    dedıgım sanslıymıssın
    eksisozluk ve şikayetvar.comdan bak bakalım,vizyonu genıslet,mılletın basına neler gelmıs ögren,at gozlugunden bakma olaya

dostum sen şikayet var com dan vs kendi arabana bak kimbilir ne pislikleri var, saçma sapan konuşuyorsunuz gerçekten. Dün de civic e ses yalıtımı yaptıracam diyen birisi vardı herşeyi abartmanın bir anlamı var mı? tabiki o sitelere şikayetlerini dile getiriyorlar sorunsuz demem hor kullanır binbir şeyi çıkar. At gözlüğünden kullanmayarak bakan sensin eğer ki bana diyorsan. Ayrıca arkadışmda da xt otomatik var. Gayet memnun, vites geçişlerini test ettik civicten daha güzel. Civic kötü mü yoo.. Bir iki şey yüzünden kulaktan duyma salla ohh.. yorum yapanlar kullanansa inanmak için bir sebep olur..

• quote:

quote:

üst komsunun kızına ve babamın arkadasının ogluna alındı,2 sene ıcınde servısle akraba oldular,yarı sıyatına zar zor sattıular,fransız arabları sans işi,sana sanslı arab gelmıs,ben o kadar para verıp ısımı sansa bırakamam kusura bakma.honda servsındeken plaza kısmında bırı cıvıc bakıyor muhabbete basladık,adamın pejo 307 sı 1 aydır servısteymıs,aırbagları patlamıs durduk yere,mahkemelıgım dıyor,kıme sorsam bır daha pejo mu tövbe,sen 307 kullanıyorsun dıye pohpohlanmayı mı beklıyorsun?
    dedıgım sanslıymıssın

dostum sen şikayet var com dan vs kendi arabana bak kimbilir ne pislikleri var, saçma sapan konuşuyorsunuz gerçekten. Dün de civic e ses yalıtımı yaptıracam diyen birisi vardı herşeyi abartmanın bir anlamı var mı? tabiki o sitelere şikayetlerini dile getiriyorlar sorunsuz demem hor kullanır binbir şeyi çıkar. At gözlüğünden kullanmayarak bakan sensin eğer ki bana diyorsan. Ayrıca arkadışmda da xt otomatik var. Gayet memnun, vites geçişlerini test ettik civicten daha güzel. Civic kötü mü yoo.. Bir iki şey yüzünden kulaktan duyma salla ohh.. yorum yapanlar kullanansa inanmak için bir sebep olur..

ben kendı arabamı da elestırıdıgım yönlerı vardı bu forumda,arayıp bulacamagım sımdı senın için de,sagdan soldan duymusuz,yakın 2 kişi almıs dıyorum,sagdan soldan dıyor,evet 307 kullanan kız cok hor kullanmsıt,ne makas atardı,elestırıyı kaldıramayan ınsanlar komıgıme gıdıyor,benım arabama neler dendı bu forumda güldüm gectım
    tamam pejo 307 süper araba,asar keser,mutlu ol sen de ,üzme tatlı canını,her arabanın sıkayetlerı var ama peugeot hondadan dah guvenılır bır marka dersen bır tarafımla gulerım sana,pejo amerıkaya adımını atayan bır marka,dıgerı honda dunya devi,
    top gear gıbı dunyaca ünlü programda ta.ak konusu yapılmıs
    top gear'dan bir alıntı ile açıklamak istiyorum;

jeremy amcanın ford gt'si gene bozulmuştur. diğer iki eleman ta.ak geçmektedir.

jc: i have never completed a single journey; anywhere, there and back in it, ever! which must make it the most unrealiable car ever made. in fact, if you've got a more unreliable one, why don't you write to us, at:

"actually i've got a peugeot"
    bbc, top gear
    201woodlane, london w12.

türkçe meali

jc: bu arabayla henüz hiç bir yolcuğumu, gidiş-geliş olarak tamamlayamadım ki bu durum aracı şu ana kadar üretilmiş en güvenilmez araba yapmakta. eğer daha güvenilmez bir arabanız varsa neden bize yazmıyorsunuz?

"aslında bir peugeot'om var"
    ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 28 Aralık 2010; 17:32:26 >

• quote:

quote:

quote:

dedıgım sanslıymıssın

ben kendı arabamı da elestırıdıgım yönlerı vardı bu forumda,arayıp bulacamagım sımdı senın için de,sagdan soldan duymusuz,yakın 2 kişi almıs dıyorum,sagdan soldan dıyor,evet 307 kullanan kız cok hor kullanmsıt,ne makas atardı,elestırıyı kaldıramayan ınsanlar komıgıme gıdıyor,benım arabama neler dendı bu forumda güldüm gectım
    tamam pejo 307 süper araba,asar keser,mutlu ol sen de ,üzme tatlı canını,her arabanın sıkayetlerı var ama peugeot hondadan dah guvenılır bır marka dersen bır tarafımla gulerım sana,pejo amerıkaya adımını atayan bır marka,dıgerı honda dunya devi,
    top gear gıbı dunyaca ünlü programda ta.ak konusu yapılmıs
    top gear'dan bir alıntı ile açıklamak istiyorum;

jeremy amcanın ford gt'si gene bozulmuştur. diğer iki eleman ta.ak geçmektedir.

jc: i have never completed a single journey; anywhere, there and back in it, ever! which must make it the most unrealiable car ever made. in fact, if you've got a more unreliable one, why don't you write to us, at:

"actually i've got a peugeot"
    bbc, top gear
    201woodlane, london w12.

türkçe meali

jc: bu arabayla henüz hiç bir yolcuğumu, gidiş-geliş olarak tamamlayamadım ki bu durum aracı şu ana kadar üretilmiş en güvenilmez araba yapmakta. eğer daha güvenilmez bir arabanız varsa neden bize yazmıyorsunuz?

"aslında bir peugeot'om var"
    ......

• quote:

yahu sizin gibi kötüleyenleri gördükçe güven duygumu yitiriyiorum. nasıl alma da ne alırsan vs? tamam arka amortisörler çukura girince ses çıkarıyor, bunun dışında bir sorunu olan araç değil yokuşları marmaristen ankaraya gelirken 160la rahat rahat çıkıp gelen yol tutuşu güzel sesi öyle geçirmeyen konforlu yüksekte gidiyor hissi veren hiç masraf açmayan (temizse güzel kullanılırsa) bir araba. fiyatı 2005 tüplü kmsi düşük değişeni boyası olmayan yani benim araba satsam şuan 23,5. bilmeyen adamlar yorum yapmasın bilenler de bir amortisör için arabayı yakmasın. Benim arabam da xr ama çoğu donanım var follow me bile var. Kmsi düşükse, değişeni boyası yoksa rahatlıkla alınabilir. ben çok memnunum yakıtı da çok değil çok ama çok az da değil normal. lpgde 170 yakıyor karışık. adamlar sırf mesaj kasayım diye yorum yapıyorlar. detaylı açıklasınlar iyi diyelim..

25-26 bine 2009 model 308 var sizin aracınızın piyasa değeri 3 sene öncesinde kalmış galiba

• temizini bulursanız alın derim görüş açısı iç mekan genişliği bakımından iyidir süspansiyonu biraz serttir donanım açısındanda gayet iyidir xr baz donanımda bile 6 hy klima 4 elektrikli cam abs.+ebd vs vs gibi özellikler var ben bu aracı 3 sene kullandım gayette memnundum peugeotlar nazik araçtır bir nevi asfalt aracıdır
    zamanında bazı rakiplerinin bile bu kadar donanımımı yoktu
  • yaklaşık 14 yıldır peugeot , son 3.5 yıldır da 307 kullanıyorum.
    bir kere olağan dışı masraf bile açmadı. (yağ,filtre,akü,lastik,fren balatası vs..)
    sadece 307 de 2 adet soket kırılmış. tane 2tl. servis para almamıştı.

yalnız ateş olmayan yerden de duman çıkmaz.
    illaki yapan işçilerde cünüp gelmiştir fabrikaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 28 Aralık 2010; 20:26:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PALERMO ®

quote:

25-26 bine 2009 model 308 var sizin aracınızın piyasa değeri 3 sene öncesinde kalmış galiba

30dan aşağı ilanlarda yok, ha tabi 26dan başlıyor diye 26dan alınan arabaya binebiliyorsan sen bizim için mühim değil. Ayrıca tüpsüz senin bahsettiğin başlangıç fiyatları o fiyatlar 307 de 15 500den başlar tüpsüz 2005 şuanda da bikaç sene içinde de temizi min 19dan başlar. neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbiyesüzcanavar -- 28 Aralık 2010; 21:53:00 >

• 308'e binmem ayrıca 307'ye de bundan 7 sene önce bindim o aracın ve anti pollution fault'un ne olduğunu gayet iyi biliyorum zaten tüplü tüpsüz diye fiyat ayrımı olmaz V8 motora prins lpg takmıyorsunuz 10 taksitle herkes alıp takabiliyor o tüpleri. hatta çoğu kişi de orjinal tüpsüz olanını arıyor.
  • 2003 de sıfır xt otm. almıştık araç suana halen bizde 120 bin km geldi.

7 yılda normal bakım dışında sadece gecen ay motor kulak lastigi aşınmıs ses yapıyordu onu değiştirdim başka tek kuruş ekstra bi masraf cıkarmadı çok şükür.

arka süspansiyonları sert ama makyajlı kasalarda bunu çözdüler diye biliyorum.
  • 307 kullanmayan bos yorum yapmasın.kardeşim 20 bın cıvarı bı paraya alacagın en konforlu araba 307 dir.focus astralara istenen para ortada.ayrıca özellik olarak 307 ıle kıyaslanamaz arbaalar.20 bıne verılen focus astrada 2 hava yastıgı dısında b ısey yok.tek sorunu amortısorlerın sert olusudur o kadar.burda yorum yapanların cogu marka kotulemek ıcın yorum yapıyorlar cok aldırma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.