Şimdi Ara

/// PEUGEOT 308 /// (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.824
Cevap
54
Favori
1.506.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 206'da mennun kalmadığın yönler neler? Genel olarak hangi konularda araçtan şikayetçisin? Bende 206 kullanıyorum, karşılaştığım problemler sende de var mı?
  • Bir 307 kullanıcısı olarak,308 bir başka,i30'la kesinlikle kıyaslanmamalı.Gönül rahatlığı ile alıp en az 10 yıl kullanacağınız bir araç 308.Eğer yeni araç alacaksan 308'i tavsiye ediyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: vfnv

arkadaşlar bende 206 var bu aracı verip başka bi araç almak istiyorum aslında peugeot araçları pek sevmiyorum ama 308 farklı gibi aslında aklımda olan model hyundai i30 ne dersiniz i 30 için tercih etseniz hangisini alırdınız?
  • i30 yandan baktığında bilhassa bmw 1 çakması olmuş... 308 al derim bende...
  • astra ve i30 konusunda detaylı bilgiye sahip değilim ama yarın araç al deseler diğerlerini araştırmadan 308 alınabilir. Golf daha iyi teknik veriler vermesine rağmen 9 ay sonra kasa değiştireceği için, şimdi araba almaya kalksam ben de 308 alırdım. Ama araba almak için acelen yoksa golfü bekle derim
  • 206 bana göre iyi bi araç değil bi kere çok gürültülü 1.4 75 bg olan bendeki ve gürültüsünden çok rahatsız oluyorum ve inanılmaz benzin harcıyor 1.4 motor için hattinden fazla bana göre tüketimi dizel alıcam artık ama kafam acayip karıştı.golfü beklemek gibi bi düşüncem hiç yok çünkü 1.9 motora o kadar vergi vermek istemiyorum ayrıca şu nki golgten çokta farklı bi görüntüsü yok yeni golfün.özellikle bendeki 206 sebebiyle 308 içinde kafamda soru işaretleri var işçilik tamam ama motor bence iii değil peugeot 308 de 90 bg araba yine eminim çok seslidir.harşey görünüş değil konforda önemli 206 da olduğu gibi 308 inde konforunun zayıf olduğunu düşünüyorum.biraz önyargı gibi ama peugeota karşı oluştu bi önyargı.test edebilirsem ancak düşüncem değişebilir.i30 uda test etmedim ama aracın içi dışı karizma resmen.arkasının bmw ye önünün hondaya benzemesi bence sorundan cok daha iii bi özellik ayrıca cokta önemli değil neye benzediği göze hoş geliyor önemli olan bu.benzemeye bakarsanız 308 de özgün değil önden yeni çıkan araçlarının hepsi kopya gibi peugeotta.207 307 308 bence önden pek bi farkları yok.içi zaten aynı. üstelik fiyatı da i30 a göre daha pahalı.neyse biraz uzun oldu ama test sürüşü yapmadan anlasılan bendeki önyargı kırılmayacak.

• 308'de motor çok sessiz,yalıtımı genel anlamda çok iyi yapmışlar.Konforu 307'den en 3-4 gömlek daha iyi.308'i test et mutlaka,sadece asfalt yolda değil,stabilize ve taştan kesme yapılan bir alan bulursan orda da mutlaka test et.Ön yargılarından eser kalmayacak.
    quote:

Orjinalden alıntı: vfnv

206 bana göre iyi bi araç değil bi kere çok gürültülü 1.4 75 bg olan bendeki ve gürültüsünden çok rahatsız oluyorum ve inanılmaz benzin harcıyor 1.4 motor için hattinden fazla bana göre tüketimi dizel alıcam artık ama kafam acayip karıştı.golfü beklemek gibi bi düşüncem hiç yok çünkü 1.9 motora o kadar vergi vermek istemiyorum ayrıca şu nki golgten çokta farklı bi görüntüsü yok yeni golfün.özellikle bendeki 206 sebebiyle 308 içinde kafamda soru işaretleri var işçilik tamam ama motor bence iii değil peugeot 308 de 90 bg araba yine eminim çok seslidir.harşey görünüş değil konforda önemli 206 da olduğu gibi 308 inde konforunun zayıf olduğunu düşünüyorum.biraz önyargı gibi ama peugeota karşı oluştu bi önyargı.test edebilirsem ancak düşüncem değişebilir.i30 uda test etmedim ama aracın içi dışı karizma resmen.arkasının bmw ye önünün hondaya benzemesi bence sorundan cok daha iii bi özellik ayrıca cokta önemli değil neye benzediği göze hoş geliyor önemli olan bu.benzemeye bakarsanız 308 de özgün değil önden yeni çıkan araçlarının hepsi kopya gibi peugeotta.207 307 308 bence önden pek bi farkları yok.içi zaten aynı. üstelik fiyatı da i30 a göre daha pahalı.neyse biraz uzun oldu ama test sürüşü yapmadan anlasılan bendeki önyargı kırılmayacak.

• Yapmayın arkadaşlar ya 308 nasıl olurda 307 den 3-4 gömlek daha iyi.. nasıl böylesine gerçek dışı ve abartılı yorum yapabilirsiniz anlamam mümkün değil, insanları yanlış yönlendirmeyelim marka fanatikliğine esir olmayalım, bende peugeot u çok severim ama gerçekçi olmayıda bilirim.. 3-4 kat yada gömlek üstün olması hiç bir yönden mümkün değil ne mekanik ne tasarım nede başka bişi olarak.. biraz gerçekçi olalım.. 307 kullanıcısıyım ve 307 den 308 e tet için bindiğimde hiç bir fark göremedim tabi ufak tefek iç mekan makyaçları v dış mekan makyaj harici.. 307 nin 2 maklajlı halinin bir sonraki versiyonu yani 2. makyajlı 308.. rüzgar sesi yol tutuş motor sesi sürüş zevki gibi kriterlierinin 307 den üstün olması mümkün değil olamaz.. audi a3 ü 308 diye sunmadılarsa.. iyi sürüşler
  • 4 yıl 307 kullandım, 2 sefer de oldukça uzun sayılabilecek 308 test sürüşü yaptım. 308in 307den oldukça üstün olduğunu söyleyebilirim. Yol tutuş ve sürüş zevki kesinlikle 307den çok iyi, motor sesi hakkında ise biri dizel diğeri benzinli olduğu için yorum yapamııcam.
  • Hem manuel hem de otomatik 308 kullandım.Özellikle auto6r beni etkiledi.Araba kullanırken insana keyif veriyor.Ayrıca şanzıman benzeri sistemlere göre daha az sarsıntılı vites değiştiriyor.Otomatiklerde esp standart olması da büyük bir artı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A8DE30D30 -- 29 Mayıs 2008; 0:13:19 >
  • evet 307 ile 308 arasında çok az fark var bence
  • Arkadaşlar 308 in şehir içi yakıt tüketimi nasıl ? Aracı alan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi ?
  • Kullanan birkaç kişiden aldığım ortalama rakamlar: şehir için 900 km şehirlerarası 1,100 km…depo 60 litre

quote:

Orjinalden alıntı: ayancıklı

Arkadaşlar 308 in şehir içi yakıt tüketimi nasıl ? Aracı alan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi ?
  • quote:

Arkadaşlar 308 in şehir içi yakıt tüketimi nasıl ? Aracı alan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi ?

1.6 110 HP 308 kullanıyorum 4 aydır.
    1 depo ile şehir içi 750-800 km yol yapıyor. Daha fazla yapar diyenin alnını karışlarım. mümkün değil.

Araç genel anlamda mükemmel. Çok kaliteli işçiliği var. Motor sanki benzinli gibi. Vites geçişleri harika.

Ancak 4. aydan sonra aracı çalıştırırken ve Stop ederken Ses çıkarmaya ve sarsıntı yapmaya başladı. Motor kulağını 3. kez değiştirdik ama bir çözüm olmadı. Servis çözümü bulamayınca da Volan motoru srsıntı yapıyor, normal bişi bu demeye başladılar. Şimdi başka bir servise gidicem bakalım ne çıkacak.

Ama araç alacağım ne alayım diyenler varsa, kesinlikle tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: mynameistawsan

quote:

1 depo ile şehir içi 750-800 km yol yapıyor. Daha fazla yapar diyenin alnını karışlarım. mümkün değil.

Araç genel anlamda mükemmel. Çok kaliteli işçiliği var. Motor sanki benzinli gibi. Vites geçişleri harika.

Ancak 4. aydan sonra aracı çalıştırırken ve Stop ederken Ses çıkarmaya ve sarsıntı yapmaya başladı. Motor kulağını 3. kez değiştirdik ama bir çözüm olmadı. Servis çözümü bulamayınca da Volan motoru srsıntı yapıyor, normal bişi bu demeye başladılar. Şimdi başka bir servise gidicem bakalım ne çıkacak.

arkadaşım eğer istanbuldaysan ikitelli mepa otomotivi tavsiye ederim işinin ehli adamlar.teknik servis konusunda hayli yeterli bilgiye sahipler.mesela başka servislerin çözemediği problemleri popaş yani peugeot türkiye genel müdürlüğü genellikle istanbulda olmak kaydıyla mepaya yönlendiriyormuş diye duymuştum.

istersen sende bir dene.

• quote:

quote:

/// PEUGEOT 308 ///

• quote:

otomatik vitesli aracı bir ayı aşkın bir süredir kullanıyorum,

yarısı Şİ yarısı ŞD olmak üzere henüz 2500km bile olmamasına rağmen ortalama yakıt tüketim değerim 5.6lt/100 km.

bu arada ŞD olarak söylediğim kısmını önemli bir bölümünün de ağzına kadar ağır yüklerle dolu bir araç ve içinde de toplam 4 kişi olduğunu belirtmem gerek. Sadece bu yolculuk (550 km) için 4.8lt değerini gördüm (1,250km eder)…(otobanda 120 km, e-5te 90-100 km)

Şİ ortalama değeri ise 6.0lt/100 km, köprü trafiğinde (1,000 km eder)…

Bu değerler rodajı geçtikten sonra daha da düşecek, km daha da artacak…

• Arkadaşlar, beş gün önce inci siyahı 1.6 HDI comfort 308'imi aldım.Yani peugeot ailesine katıldım.Su ana kadar izlenimlerim oldukça olumlu..Bu aracı almadan önce hatcback kasalı bir çok sıfır aracı test imkanım oldu..Aklımda pek olmamasına reğmen ekonomik yakıt tüketimi ve dış ve iç dizaynıyla bayiye sadece bir bakalım diye girdim ama giriş o giriş ... çıkarken artık aracı satın almıştım..Bir anda 308 i görünce önceden test ettğim fiat grande punto, opel corsa ve astra, renault clio ve ford focus,(bu arada bu araçlardan en çok focus ve grande puntoyu begendim) hepsi geride kaldı ve kararımı verdim.Gerçekten etkileyici bir araç. Şu ana kadar hoşuma gitmeyen pek bir özelliğini görmedim sadece vites geçişlerinde mesafeler biraz uzun daha kısa mesafeli geçişler olabilirdi.Ses yalıtımı gayet iyi (dizel bir araç için).Kalite her yerinde belli oluyor.Neyse uzun lafın kısası ilk kez dizel araç kullanıyorum.Daha önceki benzinli aracımda 2500 devirden sonra vites değiştirirdim.Ancak 308 de yol bilgisayarından da gördüğüm kadarıyla 2500 devire kadar beklemek yakıt tüketimini artırıyor.1750-2000 devir gibi değiştirmeye başladım ve anlık tüketim daha uygun olmaya başladı ancak sanırım eski alışkanlıktan olacak 1750-2000 devir aralığı sanki vites değiştirmek için azmış gibi geliyor.Bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.her viteste en enokonmik sürüş için hangi devirden sonra vites değiştirmeliyim.Şuan küçük bir ilçede yaşıyorum ve en fazla 2,5 km. gidip kontak kapatıyorum.Günde yaklaşık 10 km. civarı yapıyorum.Bu şartlarda şehiriçi ortalama tüketimim yol bilgisayarına göre 7.2 lt./100 km. (Fabrika verisi 6.0lt./100km.) Yani daha belki motor bile ısınmadan kontak kapatıyorum ama buna rağmen yakıt tüketimi gayet iyi geldi bana .Üstelik aracım daha 130 km.de ... 2500-3000 km. yi aştıktan sonra dahada düşecektir sanırım.Vites geçişleri ile ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler

• araba on numara yaa Sürüş keyfi mükemmel debriyaj felan yumuşacık :D ama okadar para weriourz satarken cok büyük zarar oluyo pejolarda
  • 308 SWnin Türkiye'ye gelişi ile ilgli bilgisi olan var mı?
  • bide arkadaşlar yanlış bilmiyorsan yeni modeller yaz ortası gibi satılmaya başlar,
    2009 modeller ne zamana satılmaya başlanır tahminen ağustosta felan mı ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.