Şimdi Ara

/// PEUGEOT 308 /// (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.823
Cevap
54
Favori
1.506.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler LordOfEldorado. Eski araçların sorunsuzluğu bariz bir gerçek. Hatta bu sadece otomobillerde değil tüm teknolojik aygıtlarda böyle. Mesela ilk Nokia cep telefonum(sanırım 6610 du ismi,şu yanardöner patlıcan moru renkli tuğla gibi hani)taş gibiydi. 1 hafta dayanırdı bataryası. Hiç bozulmadı. Hatta yerlere,betonlara düşüp 3-5 parçaya ayrıldı topladım taktım çalıştı. Ama şimdi N95 var hassas mı hassas,karmaşık, bazen de sorunlu. Sanırım cihazların teknolojisi komplikeleştikçe dertleride komplikeleşiyor.
  • Ne kadar çok mekanik = O kadar az problem
    ne kadar çok elektronik = O kadar çok problem...
  • Dehşet bi araç....

Özellikleri(motoru) iyi ise dehşetmiş...

(2.0 cc den aşağı arabaya binmem...)
  • Bu arada 308'in bagajının hacmi konusunda verdiğim bilgiyi düzeltmek isterim. Hacim 430 lt değil 348 lt olacak. İlk bilgiyi birkaç ay evvel yabancı bir forumdan edinmiştim. Huylandığım için araştırınca 348 olduğunu gördüm.Yanlış bilgilenmeye sebep olmak istemem.
  • Geri sayım başladı... Antalya'da tanıtımı geçen haftalarda yapılan 308 yakında bayilerde. 15 kasım muhtemel tarih... Together Forever 308

/// PEUGEOT 308 ///

/// PEUGEOT 308 ///

/// PEUGEOT 308 ///

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoTurk -- 5 Kasım 2007; 22:05:06 >

• Alet cayır cayır yanıyor... Bunuın 150 Beygir benzinli turbo olanına doyum olmaz. keşke birde 1.6 dizel 130'luk makina yapsalardı...

/// PEUGEOT 308 ///

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoTurk -- 5 Kasım 2007; 22:09:49 >
  • Bildiğim kadarı ile 5-6 adet yeni motor bitmek üzere.Bunlardan bir taneside 1.6 HDI 120 BG lik dizel motor.Sanırım 2008 den sonra yeni üretilecek araçlarda veya üretilen araçlarda bu motorları kullanacaklar.

1.6 90 BG'lik motor çok vasat kalıyor çünkü,1.6 motor büyük hacimli,en düşük 110 dan başlayıp 120-140-160 ve 180 Bg liklerin üretilmesi gerekir.Bu gün olmasada,bir gün mutlaka olur diye düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: OtoTurk

Alet cayır cayır yanıyor... Bunuın 150 Beygir benzinli turbo olanına doyum olmaz. keşke birde 1.6 dizel 130'luk makina yapsalardı...

/// PEUGEOT 308 ///

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spirdal -- 9 Kasım 2007; 7:36:07 >

• Golf cephesi çok sessiz. Bu sessizlik beraberinde nasıl bir Golf getirecek acaba?
  • ASLAN TAKIMINA DUYURU :

En Yeni Aslanımız 308 'imiz Peugeot Showroomlarda sergilenmeye başlandı. İlk haber aldığım yer İzmir Peugeot Ünallar... Şu an benzinli araçlar gelmiş... Önemle duyurulur...
  • Kapışalımmı aga Siz naparsanız yapın bırakın yetişmeyi yanından geçemezsiniz Almanların.Ne bu kaput F1 aracımı bunlar.Sizin için önemli olan önünde ki arması.Benim için önemli olan kapısında yazan made in germany.Bana bi tane sapasağlam fransız oturaklı araba gösterin desem.Ya c5 yada 407 dersiniz ama hepsi hikaye.Hepsi demir atmış.İkinci el pazarlarında silinmekten çürüdü hepsi yazık sizin gibi marka fanatiklerine yazııkk.Focusa pahalı diyen arkadaş 308 vereceğin paraya acmıyosan sana milli serwet bunlar derim.Biriside focusa ticari demiş sen ne gözle bakarsan ona göre yorumlarsın.Focus bi devrimdir.Segmentinde focus gibi araç yok be.Ne ticarisi.Bakalım 308 lerin ön takımları ne kadar dayanır Türkiye yollarına.Onlar alışkın fransada yollar dümdüz ama burası Türkiye köstebek çukurları aman dikkat diken üstünde peugeot sürmeye devam.Benden sölemesi 2 sene dayanan 308 ön takımı çıkmaz.Varmısınız iddiayaa???

• quote:

Orjinalden alıntı: erdemdogan24

Kapışalımmı aga Siz naparsanız yapın bırakın yetişmeyi yanından geçemezsiniz Almanların.Ne bu kaput F1 aracımı bunlar.Sizin için önemli olan önünde ki arması.Benim için önemli olan kapısında yazan made in germany.Bana bi tane sapasağlam fransız oturaklı araba gösterin desem.Ya c5 yada 407 dersiniz ama hepsi hikaye.Hepsi demir atmış.İkinci el pazarlarında silinmekten çürüdü hepsi yazık sizin gibi marka fanatiklerine yazııkk.Focusa pahalı diyen arkadaş 308 vereceğin paraya acmıyosan sana milli serwet bunlar derim.Biriside focusa ticari demiş sen ne gözle bakarsan ona göre yorumlarsın.Focus bi devrimdir.Segmentinde focus gibi araç yok be.Ne ticarisi.Bakalım 308 lerin ön takımları ne kadar dayanır Türkiye yollarına.Onlar alışkın fransada yollar dümdüz ama burası Türkiye köstebek çukurları aman dikkat diken üstünde peugeot sürmeye devam.Benden sölemesi 2 sene dayanan 308 ön takımı çıkmaz.Varmısınız iddiayaa???

Marka fanatiği diyene bak! önce sen şu fanatikliğinden sıyrıl ondan sonra gel burada yazı yaz....Saygılarımla.

• quote:

Ewt ben marka fanatiğiyim peki siz?Fransayla yatın fransayla kalkın.Focusu 308 kıyaslayanlar ne peki marka fanatiği değilmi.Daha araç çıkmadan performans tan bahsediyosunuz.Sanki test ettin.Daha elini sürmedin ulan.Kime marka fanatiği diyosunuz.Daha çıkmadan aracı göklere çıkardınız daha neyn ne olduğunu siz bile bilmiyosunuz gelip focus alcak adama 308 öneriyosun.Sen biliyomusun nasıl bişi olduğunu ben sölim 307 nin Formula 1 kaputlusu.407 sisleri çakmışlar.İç mekan aynı sadece elektro klima var.Gerisi hikayeeee.1,6 hdı 120 bg motor olsa neee olmasa neee.Focustaki duratorq kadar performans beklemeyin ve şu salak F1 aracı muhabbetini kesin.Çıksan yaygınlaşsın(çok beklersiniz) ondan sonra gelin burda şöle böle değin.407 de çıkınca süper diyodunuz ikinci eller pazarlarda çürüyo çürüyo.Dönünde arkanıza bakın.Kronik sorunlarda rekor kırıyosunuz bee.Daha ne olsun.

Focus'un tarihinde altın direksiyon ödülü varmı bir araştır bakalım. Bu ödülü verenler Alman Auto Bild dergisidir. Prestijli bir yayındır ve referans kabul edilir. Bu sene segment bazında ödül alan markalar,

2007 yılı segment bazında Altın Direksiyon ödülü kazanan araçlar.

Skoda Fabia, (VW satın aldı ALMAN markası)
    Peugeot 308, (Fransız)
    Audi A4, (ALMAN markası)
    VW Tiguan (ALMAN MArkası)
    Mercedes SLR McLaren Roadster (ALMAN Markası)

Gördüğün üzere 2008 makyajlı Volvo çakması Focus'un listede yok... Ödülü veren senin ALMAN ALMAN diye haykırdığın milletin en çok okunan prestij ve referans kabul edilen AUTO BILD'dir.

İşte habere ait link ;

http://www.autobild.de/artikel/Themen-News-Europaeer-vorn_447547.html

İşte resimler ;

/// PEUGEOT 308 ///

/// PEUGEOT 308 ///

/// PEUGEOT 308 ///

• quote:

Ahhahhhaa sizin sewiyenizde belli oluyo.Ulan'ı küfürmü anlıyosun sen.Bence kulak burun boğaza sonrada beyin cerrahiye görün sen...

ulan lafı kaba bir laftır yerine göre değişir söyleyiş tarzına göre küfürden farkı yoktur hiç tanımadıgın birisine ulan demek kaba bir davranış
  • Yanlış anladınız.Ulan demekteki kastım kişiye ulan demek değildi.Daha elini bile sürmedin bee.Anlamında sölemiştim.Yanlış anlaşılmız.Yanlız o arkadaşa değil tüm 308 savunan ve daha araçla temasa geçmemişler içindi.Aranızda test edenler var.Onları değildi lafım.Resimlerini görüpte muhteşem bu araç satar demesi neyse.Farklı marka araç alacaklarında aklına giriyolar.Adam tavsiye edermisiniz diyo sende geliyosun ordan para etmez o araç sen gel 308 al.Diyelimki aldı umduğunu bulamadı.Afedersin ama o adam araca her binişte küfür etmesi seni rahatsız etmeyecekmi.Bu kadar riske nasıl girebiliyosunuz anlamıyorum.Daha neyin ne olduğu belli değil.Yorum yapmak bile yanlış.Bi çıksın bi kendini kanıtlasın o zaman herşeye kabulum.Ama daha aracı görmeden kullanmadan başkalarına önermek sizce doru bişeymi???
  • Şu aşamada aracın deneme sürüşünü yapmamış olmam bir şey değiştirmez. Ben tamıtamına 4.5 yıl 206 modelini 1.5 yılı aşkın bir süredir de 307 modelini kullanmaktayım. Bu zaman zarfında her iki aracımında bana rutin servis masrafı dışında herhangibir masrafı olmamıştır. Bunu plakası ile servisi ile her zaman ispatlarım çünkü araçlarımın kaydı servislerde mevcuttur.

Bir konuda haklısın, ister istemez burada insanlara yorum yaparak veya tavsiyede bulunarak riske giriyoruz. Ancak bunu yaparken boş konuşmaktan öte tecrübelerime dayanarak yapıyorum. Ben 307'yi almadan önce;

Ford Focus 1.6 TDCI
    Citroen C4 Dizel
    Kia Cerato 1.5 CRDI
    Hyundai Era CRDI
    VW Jetta 1.6 2.0 TDI
    Renault Megane 1.5 DCI
    Fiat Punto 1.3 Multijet Dizel
    Opel Astra 1.3 CDTI
    Toyota Corolla 1.4 D-4D

modellerinin hepsini kullandım. test ettim, fiyat aldım, pazarlık yaptım. Sonunda 5 araç listemde kaldı.

Peugeot 307
    Citroen C4
    Opel Astra
    Kia Cerato
    Ford Focus

Citroen 2. el değeri ve göbeği sabit direksiyon ve ortaya konumlandırılmış gösterge paneli ile kaybetti.
    Opel Astra mükemmel iç dizayna rağmen 1.3 90 beygirlik motordan kaybetti.
    Kia Cerato rüştünü ispat etmemiş olmasından ve 2. el değerinin zayıf olabileceğinden kaybetti.
    Ford Focus güzel bir araba olmasına rağmen Ghia versiyonunun aşırı pahalı olmasından ve sürüş pozisyonunu beğenmediğimden kaybetti.

307'nin hiçmi kusuru yok? Olabilir ancak ben aracı 33.5 milyara aldım o zaman hemde metalik rengini. 37.5 milyarlık arabada 4 milyar indirim şansı yakaladım. Motor 1.6 HDI, 110 beygir ve 240 nm tork ile, güçlü görüntüsü, rahat sürüş pozisyonu, rakiplerine göre devasa bagaj hacmi ile gönlümü fethetti. Buna 4.5 yıllık Peugeot müşterisi olmam ve müşteri memnuniyetimde eklenince her ortamda markayı ve aracımı savunurum. Rakiplerin varsa eksikliklerini de anlatırım.

Forumda da sizlere karşı saygımı ve nezaketimi korurum. Ulan bile dense değişmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoTurk -- 20 Kasım 2007; 21:59:16 >

• Focusun bagajı ile 307 nin bagaj boyutlarında fark varmı?Bide şu altın direksiyon ne oluyo.O kadar met ettinizki demekki büyük bişey açıklayında bizde bilelim.Bİrde direksiyon mod ayarı vardır heralde altın direksiyon ödülü aldıysa.Sorum kaç mod var.Focusta spor konfor ve standart modları var...
  • Selamlar

marka fanatikliği bayağı ileri seviyelerde :))
    Araç almayı düşündüğümden dolayı kısa sürede Focus,308,Auris,Astra,Corsa,207 yi test etme imkanı buldum.
    Ford focus bu araçlar arasında test sonrası bana göre en alt seviyeye düştü. İç mekanı çok sıkıcı,Motor sesi yol sesi, rüzgar sesi bir olmuş bir gürültüdür gidiyor. TDCI motoru basarılı ama servislerinin can sıkan tavırları FORD topiclerinde gayet geniş yer buluyor. Hatta bir arkadasın disk olması gereken arka frenleri kampana gelmiş fabrikadan, arkadas da ugrasmıs durmus. Koc indirimim olmasına rağmen bu araç bana hiç cazip gelmedi. Diğer yönden bana göre mesela 308 veya astra ile yan yana durduklarında Focus kesinlikle aile arabası havasında spor görümden sınıfta kalıyor.

308 307 hatlarını anımsatıyor. Zaten yeni focus da eskisini anımsatıyor. PUG için bu bir "3" segmenti ve anımsatması bence doğal. Burada PUG 307 de karşılaşılan sorunların üstesinden gelmeye çalışmış. Başarılı olup olmadıgını zaman gösterecek fakat bu sefer işi şansa bırakmamaya çalışmışlar. Ciddi km test edilmiş bir araçtan bahsediyoruz.
    İç dizayn kalitesi benim hoşuma gitti. Dış kasada yapılan aerodinamik değişiklikler ile sürtünme değerleri bayagı bir aşağıya çekilmiş. Sessizlik üzerine çalışılmış ki sessizliği FII ile kıyas kabul edilmez.

Auris ise güzel bir araç fakat bagaj kapasitesi bana küçük geldi bunun yanında konsulu çok şık duruyor. Vitesin konumu ilk etapta alışkanlıklardan dolayı sanırım garipsedim. Bence TR de mutlaka olması gereken kapı plastik koruyucuları standart olmalı idi. Bunun yanında dış kasa tamamen zevkinize kalmış.

Opelin astrası ise övgüyü hak ediyor fakat o da emsallerine göre daha mantıklı satış stratejisi izlemesi gerekir diye düşünüyorum. İç mekanı güzel ferah. Modelde biraz daha geniş ve seçilebilir donaım yelpazesi uygulasalar daha çok satabilirler.

Corsa daki müzmin sorunlar nedeniyle direk elediklerim arasında.

Sonuçta tercihim hızlı bşr sekilde yıllardır kullandığım PUG a dogru kayıyor.

• 308 NCAP'tan 5 yıldızı kapmış..http://www.euroncap.com/tests/Peugeot_308_2007/295.aspx
  • 2006 Model X-Design 206 HDI araca sahibim. Henüz 1.5 yaşında olmasına rağmen 57.000 km yi bulduk aslanımla. 8 aylık Uno S acemilik sürüşlerinden sonra 206 bana Mercedes gibi gelmişti. Ama şimdi ise yetmiyor :) Aracımın memnun olduğum iki yönü var :

1- Muhteşem tasarımı
    2- 100 kmde sadece 3.6 litrelik erişilemez yakıt tüketimi

Memnun olmadığım yönleri ise :)

1- Klasik Peugeot hataları
    2- Aerodinamiği
    3- Rüzgar sesleri
    4- Vites geçişleri (Özellikle bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum, takır tukur, çok kemikli)
    5- Vites geçişlerindeki sarsıntılar

Ama yinede aslanımı seviyorum. 10 gün kadar önce 308'i test ettim. Hayran kaldım. Her markanın bazı eksiklikleri var. 308, Premium Pack ile Mercedes opsiyonlarını sunmuş. Hemde 44.000 YTL'ye. Eğer navigasyonlu ekranı Türkiyeye getirdebilirsem bu aracı en kısa sürede satın alacağım.

• arkadaşlar bende 206 var bu aracı verip başka bi araç almak istiyorum aslında peugeot araçları pek sevmiyorum ama 308 farklı gibi aslında aklımda olan model hyundai i30 ne dersiniz i 30 için tercih etseniz hangisini alırdınız?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.