Şimdi Ara

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT6 I Test (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
5
Favori
64.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Efective

2015 ikinci yarısından sonra gelenler yeni yazılımla gelmiş diye biliyorum. Peugeot zaten bu yazılım ve buji değişimi yapılmadıysa 3-4 ay öncesine kadar garantiden değişimini sağlıyordu.
    Eşime aynı motorlu 2017 model 110hp tam otm 208 alma arifesinde test sürüşünde 120-130km/sa hızlara çıktığımda vites düşürme eğilimine girmişti araç, ne oluyor diye garip karşılamıştım şanzımanın bu davranışını. Sonra özel servisi olan arkadaşa telefon açıp sorduğumda 1.2 puretech motorların sorunlu olduğunu ve karşılaştığım sorunun da ateşleme sorunundan dolayı oluştuğunu söylemişti. Bir de özel servislerde bu motorlara pek dokunamıyoruz demişti.
  • Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
    Aracı hala kullanıyorum. Eğer sürekli köprü trafiğine girilmiyor ve agresif bir sürüş tarzınız yoksa hiç düşünmeden benzinli motoru tercih edin derim. Çok daha sessiz ve akıcı bir motor dizele kıyasla. Performanslı kullanımlarda gayet tatminkar bir gidişi var.
    Benim uzun dönem ortalamam şehir içi 6.1 litre. Yarı trafik yarı açık yol verisi. Uzun yolda 4.8 de yaktım 7.5 da buda sizin sürüş stilinize bağlı değişir. Aracım 61 bine geldi ve şuanda araçta hiç bir sıkıntı yok. Eğer 308 düşünülüyorsa allure donanım olmasına dikkat edin derim, ciddi donanım farkı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efective -- 16 Ekim 2019; 19:20:32 >
  • Efective kullanıcısına yanıt
    Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sürüş tarzım genelde sakin, ara ara gazlarım ama o da kısa sürer zaten :D Şu anda Focus sedan var bende. Euro5 dizel motor sesinden ve titreşiminden bıkkınlık geldi. Bende sizin gibi 6-7 litre arası bir değer yakalasam müthiş olur.
    Donanım konusunda ise; kesinlikle Allure+Comfort Pack olacak. Active donanım alacağıma arabasız kalmayı tercih ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık, çok iyi inceleme olmuş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende ayni araçtan aldim size bir iki soru sormak istiyorum müsadenizle
    Birincisi motor ile ilgili kronik sorunlar giderildi mi ?
    İkincisi 28 km ortalama hızla 10.2 litre yakıt tüketimi gösteriyor bu normal mi değilse ne yapmak gerekir
    Tesekkur ederim

• peugeot araçlarını her zaman daha çok beğeniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

Eşime aynı motorlu 2017 model 110hp tam otm 208 alma arifesinde test sürüşünde 120-130km/sa hızlara çıktığımda vites düşürme eğilimine girmişti araç, ne oluyor diye garip karşılamıştım şanzımanın bu davranışını. Sonra özel servisi olan arkadaşa telefon açıp sorduğumda 1.2 puretech motorların sorunlu olduğunu ve karşılaştığım sorunun da ateşleme sorunundan dolayı oluştuğunu söylemişti. Bir de özel servislerde bu motorlara pek dokunamıyoruz demişti.

Alıntıları Göster
    Doğru. Halen 130 hp için bu sorunun güncel olup olmadığını merak ediyorum. Bujiye bağlı ateşleme sorunu var ve motor güncelleme yapıldığını okumuştum. Mide bulandırıcı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu motorun 155 beygir olanı çıkmış.ds 3 incelemelerinde oldukça rafine bir motor olduğunu vurguluyorlar.

• tigers615 T kullanıcısına yanıt
    programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Motorda ilk serilerde ateşleme kaynaklı bir sorun olduğu doğru. Peugeot'da hatasını kabul edip, bu araçlarda yeni nesil buji ve motorda yazılım güncellemesine gitti. Şuanda ateşleme kaynaklı en ufak bir sorun yok araçlarda.
    Yakıt tüketiminiz eğer sürekli kısa mesafe yol gidilmiyorsa fazla olmuş. Turbo araçlarda biraz daha gaz pedalını sakin kullanmak gerekiyor az yakabilmek için.
    Tesekkur ederim verdiğiniz bilgiler için yakıt ile ilgili bana da fazla geldi servise danışacağım

İlanlarda birçok motor değişimli araç vardı. Sanırım bunlar sorun bulunmadan önce değişen motorlar öyle değil mi yani motoru değişenlere buji ve yazılım işlemi yapılsaydı motor değişimine ihtiyaç olmayacak miydi ?

• 2012 yılında sıfır c180 alıp 5 yıl kullandıktan sonra eşiminde yeni ehliyet almasından dolayı ,c sınıfı dizel otomatik arayışımda hiç aklımda yokken (Peugeot önyargılarım olmasına rağmen) 1.6blue hdi allure paket bir 308 aldım. Maksadım 5-6 ay binip satmaktı ancak o kadar memnunum ki 2 yıldır gerçekten çok keyif alarak biniyorum. Özellikle sürüş keyfi ve motor gücü muazzam. Almayı düşünen arkadaşlar kesinlikle tereddüt etmeyin.

• tigers615 T kullanıcısına yanıt
    Evet, olmayacaktı. Değişen motorların %99'u lspi sorunu nedeniyle değişti. Bu sorunda yeni nesil buji ve yazılım yardımıyla çözüldü.
    valla çok araştırıp bulamadığım birçok sorunun cevabını burada buldum, çok teşekkür ediyorum, kafam baya karışıktı ama artık çok rahatım, tekrar tekrar teşekkürler.
  • Herkese merhaba bende 1.2 prutech almayı düşünüyorum fakat sizlere birkaç sorum olacak baktığım bir araçta araç sahibi klima açtığında uyarı veriyor ama çalışıyor daha sonra siliniyor dedi ama yaptırmamış vakti olmamış bu sorunu yaşayanınız oldu mu ? Bir de aracın ekspertizinde motor ve şanzıman kulakçığı çatlamalar görüldü triger değişimi vs yazılımış 55bin km de triger değişimi normal mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizard12 -- 30 Aralık 2020; 7:3:28 >
  • Km kaç oldu herhangi bi sorun yaşadım mı araçta su ana kadar

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Almayı düşünüyorum almadım aracı.
  • TSİ motorlara göre 1.2 puretech peugeot motoru nasıl yakıt tüketimi açısından.?

Kullanıcı deneyimi olarak soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wizard12

Almayı düşünüyorum almadım aracı.

Sana sormadım ki zaten konu sahibine 

• Herkese iyi yıllar öncelikle.
    Araç 76 bine geldi. Motor ve sanzimanla ilgili en ufak bir problem olmadan devam. Memnuniyetim aynı şekilde devam ediyor. Uzun yol ortalama 140-160 arası bir iki kere 200 üstü bir sürüşle ilgili de merak edenler için yakıt tüketimi ortalama 7.8 olarak geldi. Gayet iyi.
    @wizard12 klima ile ilgili problemi ilk defa duydum, malesef yardımcı olamayacağım. Triger durumu şöyle. Peugeot 308 EAT6'larda triger ile ilgili geri çağırma yaptı. Sadece triger değil, trigerle ilgili bir çok kasnak vb. aktarım parçaları kontrol ediliyor ve değişimi sağlanıyor. Pahalı bir ağır bakım ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Markanin modelin arkasında durmasi önemli.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.