Şimdi Ara

Peugeot 406 Hakkında Herşey (323. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.008
Cevap
46
Favori
764.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 321322323324325
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sozuak

Oradaki küçük kare şeklindeki delikli yuvanın altında klimanın araç içi hava ısısını ölçmekte kullandığı ısı ölçer ve o ısı ölçerin doğru ölçüm yapması için havayı içeri çeken minik bir fan var. O fan tozdan kirlenince hafif vızıltı sesi yapıyor. Eliniz yatkınsa o kısmı söküp fanı yağlayıp geri takabilirsiniz.

Hocam cok sagolun cok tesekkurler. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADASLAR MERHABA;

2000 MODEL 406 ARACIMDA RADYO ACIKKEN KONTAGI CEVİRDİGİMDE KISA DEVRE OLUYORMUS GIBI HOPARLORLERDEN CATT DIYE BIR SES GELIYOR. BAZENDE SEYİR HELİNDE İKİN KESİK KESİT CITIRTI SESİ GELİYOR HOPARLORDEN. SEBEBINI BILEN VE AYNI SORUN ILE DAHA ONCE KARSILASAN ARKADASLARDAN YARDIM ISITIYORUM. TSK EDERIM.
  • kimseler yok demekki
  • kalorifer radyatorum delinmiş. 45 tlye mga marka radyator ve oring aldım. ilk fırsatta kendim değiştireceğim.
  • Neredeyse bütün arızalarımla ilgili yorumları bulabildim. Gerçekten çok iyi bir konu olmuş, neredeyse her konuda yardım eden Sozuak arkadaşımızada çok teşekkür ederim.

Benimde bir kaç sorunum var zamanla yardımlarınızı isteyeceğim müsait olduğunuz zamanlarda (:
    406 SV BVA otomatik aracımı 4 hafta önce aldım. Bakımlarını yaptıracağım zaman altına baktığımızda şanzumanın orada(altta) ufak bir damla olduğunu gördüm. Ustaya sorduğumda o kadar olması normal dedi ama aracı park ettiğim yere özellikle dikkat ediyorum, tam şanzumana denk gelen yere(asfalta) aracın yağ damlattığını gördüm. Her gün oluyor neredeyse. Normal olmadığını düşünüyorum. Sizce ustanın söylediği gibi normalmidir bu olay ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReDDerhan -- 25 Haziran 2014; 12:00:53 >
  • Yağ damlatma hiçbir zaman normal olmaz ama bizim sallama iş yapan ustalara göre o kadarcık olur yada bu modeller böyle dir.

Yağın rengi ne renk. Şanzıman yağı mı motor yağı mı ayırdetmek lazım. Şanzımana denek gelen yer olması birşey ifade etmez çünkü farklı bir yerden yağ yol bulur belli bir yerde birikir. Motor yağı eski olduğu halde temiz bir yağ mı yada şanzıman yağı daha akıcıdır, motor yağı koyudur. Şanzıman ise aks keçelerinden yada şanzıman havalandırma deliğinden ( şanzıman radyatörünün hemen üstündedir) mi geliyor bunu anlamak lazım. En iyisi araç liftte iken detaylı inceletin.
    Aracınızı güle güle kullanın. Bu konuda birçok tecrübeli arkadaş var. Tatil dönemlerinde de artık kim denk gelirse elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır yoktur farkımız birbirimizden.:)
  • Yorumunuz üzerine gittiğim ustaya bir daha gitmeyeceğim. Açıkcası benimde gözümün pek tuttuğunu söyleyemem zaten bu tamirciyi.

Ankara'da tavsiye edebileceğiniz hem işini iyi yapan hemde havalarda uçmayan(fiyat olarak) tavsiye edebileceğiniz bir usta varmıdır acaba.
  • Resimdeki kapıların altında bulunan kırmızıyla işaretlediğim fitile benzer plastik aksamı nereden bulabilirim acaba. Pek belli olmuyor ama sanırım canlandırdınız gözünüzde (: Yerinden çıkmış ve benden önceki sahibi sıcak silikonla yapıştırmış :| Berbat gözüküyor. Değiştirmek istiyorum nette aradım ama bulamadım. Nerede bulabilirim, fiyatı ne civardır bilgisi olan varmı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReDDerhan -- 27 Haziran 2014; 12:07:00 >

• Etek fitili diyorsunuz. Bunlar sağ ve sol ayrı ayrı. Ben bir ara hepsipeugeot.com dan uygun buldum bir tarafı değiştirdim. 100 TL gibi bir fiyatı olması lazım. Kendi klipsleri ile geliyor. Sağ sol ayrı ayrı yada takım satılıyor.
  • Yine bir soruyla sizi rahatsız ediyorum. Açıkcası her sayfaya göz atmak çok zor ama yinede elimden geldiğince gezdim bir daha sormayayım diye ama bulamadım malesef.

İlk sorum, elektrikli aynalar. Kontağı her çevirdiğimde kendini ayarlıyor, sanırım bir hafızası var ama ben her seferinde düzeltmek zorunda kalıyorum. Benim istediğim şekilde kalmasını nasıl ayarlayabilirim.

İkincisi hafızalı koltuklar. Ne yaptıysam ayarlayamadım, alamadım hafızaya.

Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
  • Ayarları yaptıktan sonra m tuşuna basarken 1 veya 2 ye basıp bip sesini bekleyin. Ayarlarınız istediğiniz konumda hafızaya alınır. Her seferinde ayar yapması ayarların bozulmasından dolayı olabilir örneğin aynayı elle oynayarak ayarlarını bozunca her seferinde ayarlar. Eğer hiç ellenmediği halde ayar yapıyorsa sistem de sorun olduğundan yapabilir.
  • Hmm hafızalı koltuğu dediğiniz gibi deneyeceğim birazdan.

Elektrikli aynaları benim istediğim hafızaya nasıl ayarlayabilirim peki bilginiz varmı.
  • Koltuk ve ayna hafızası ortak. Koltuk ve ayna pozisyonlarını istediğiniz gibi ayarlayın sonra hafızaya alın.
  • Sanrım bozuk hiç bir şekilde cevap alamadım.
    Bir ara siz bi baksanız güzel olur Sn. Sozuak :p (:
  • güneşlik aynaları da yanmıyorsa sigortası yanmıştır. İç aydınlatma, ayna, koltuk ve güneşlik aynası aynı sigortadan besleniyor. Olmazsa bakım sonrası ofise bir uğrayın tabi görüşemezsek.
  • Güneşlik aydınlatmaları çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Araba konusunda biraz acemiliğimize geldi sanırım şanssızım. Seçim doğru ama temizlik açısında yanlış oldu.
    Teşekkürler yarıdmlarınız için, işin içinden çıkamadığımda başınızı ağrıtmaya devam edeceğim müsadeniz olursa (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReDDerhan -- 2 Temmuz 2014; 15:04:40 >
  • Arkadaslar aracimda bir sorun var, sebebi ne olabilir?

Sağ ön, sağ kapı ve sağ arka hoparlor kisimlarindan ses gelmemeye basladi. İsin ilginc yani su; cukura dusunce ses geliyor, caliyor ama tekran dusunce gidiyor. Farlari actigimda ses geliyor, cukura dusunce gidiyor. Sebebi ne olabilir?

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReDDerhan kullanıcısına yanıt
    sol on koltugun altinda plastic bir kapak var,kapagin altinda aynalari ve on koltuklari kumanda eden yesil renkte bir modul var,sanirim sorun oradan kaynaklaniyor
  • ReDDerhan kullanıcısına yanıt
    aracinizin gunesliklerinde bir sorun varsa bende sag ve sol takim olarak var (aynalari aydinlatmali)
  • quote:

Orijinalden alıntı: coglum

aracinizin gunesliklerinde bir sorun varsa bende sag ve sol takim olarak var (aynalari aydinlatmali)

Güneşliklerde sıkıntı yok daha önceki mesajda bahsettiğim gibi koltuk ve aynaları hafızaya alamıyorum, sorunum bu.
  • 
Sayfa: önceki 321322323324325
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.