Şimdi Ara

Peugeot 407 kış lastiği basıncı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Peugeot 407. 2.0 HDI Executive Premium için Kumho Ice Power KW21 lastik aldım. Lastik basınçları Kumho'nun kendi sitesinden anladığım kadarıyla "215/55R17 94 Q" için 44 psi (3.0 bar). Ancak bizdekinde 39 da iken bile yerdeki bütün sarsıntıları hissettirir oldu. Şu an 34 psi'ye indirdik ve yer sarsıntıları nisbeten azaldı. Ancak bu şekilde güvenlik sorunu oluşturur mu acaba? Yada basıncını kaç yapmalıyım?

Teşekkürler.

• 44 psi ne demek? bı yanlıslık olmasın? kamyonetlerın lastıklerı 40 psi falan oluyor. 206ımda 28-30 psi hava var. zaten cogu peugeot kullanan arkadas da sert suspansıyonu dıle getırmıstır. 40 psi de konforu bayaa etkıleyecektır.
  • 3.0 bar (44psi)

Düzenleme: Tablo okuma hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 26 Aralık 2009; 3:59:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorky_13

44 psi ne demek? bı yanlıslık olmasın? kamyonetlerın lastıklerı 40 psi falan oluyor. 206ımda 28-30 psi hava var. zaten cogu peugeot kullanan arkadas da sert suspansıyonu dıle getırmıstır. 40 psi de konforu bayaa etkıleyecektır.

quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

Sitede yazan maksimum basınçtır!

Acilen havasını düşürün!

Cevaplarınız için teşekkürler.

Peugeot 407'nin kapı aralığında yazan basıç değerleri zaten şöyle;

Boş Ön 2.6 Bar (37.7 psi)
    Boş Arka 2.4 Bar (34.8 psi)

Dolu Ön 2.6 Bar (37.7 psi)
    Dolu Arka 2.8 Bar (40.6 psi)

Bunlar standart gelen Pirelli lastikler için verilmiş değerler. O yüzden Kumho Kış lastiği için emin olamadım bende.

En sağlıklı basınç ne olabilir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blanktruth -- 21 Aralık 2009; 2:32:12 >

• 407lerın lastıklerını ve suspansıyonlarını bılmıyorum ama 28-30-32 cıvarı olması gerekır dıye dusunuyorum.
    zaten lastıgın yanaklarının bombe yapmasından, dıreksıyondan ve cukurlardakı tepkısınden anlarsınız az ve ya cok oldugunu
  • Peugeot hangi basıncı öneriyorsa onun dışına çıkmayın...düşük basınçla yol tutuştan direksiyonun ağırlaşmasına,lastik yanaklarının deformasyonuna kadar olumsuz durumlarla karşılaşırsınız...

17" jant olduğu için direk cevap yazamıyorum,benim 1.6lt oldugundan 16" jant standart...önler 36 arkalar 33 öneriliyor bizde...

arabanın kapı içinde yazan değerlerin çevrilmişi yazdığınız gibiyse önlere 38 arkalara 35 bastıracaksınız gibi görünüyor...

ama yerinizde olsam herhangi bir Peugeot servisini telefonla arayıp durumdan emin olurdum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: plateau

Peugeot hangi basıncı öneriyorsa onun dışına çıkmayın...düşük basınçla yol tutuştan direksiyonun ağırlaşmasına,lastik yanaklarının deformasyonuna kadar olumsuz durumlarla karşılaşırsınız...

17" jant olduğu için direk cevap yazamıyorum,benim 1.6lt oldugundan 16" jant standart...önler 36 arkalar 33 öneriliyor bizde...

arabanın kapı içinde yazan değerlerin çevrilmişi yazdığınız gibiyse önlere 38 arkalara 35 bastıracaksınız gibi görünüyor...

ama yerinizde olsam herhangi bir Peugeot servisini telefonla arayıp durumdan emin olurdum...

Mesajlarınız için teşekkürler.

Önler 38 arkalar 35 de de araba bütün girinti çıkıntıları hissettiriyor. Bütün Peugeot 407 ler böyle mi acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Citroen C5 Lastik Hava Basıncı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kumhonun web sitesi varsa ordan bakabilirsiniz michelinde bu hizmet var aracın için uygun hava basıncı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper_cakan

kumhonun web sitesi varsa ordan bakabilirsiniz michelinde bu hizmet var aracın için uygun hava basıncı

Mesajınız için teşekkürler.

İlk mesajımda yazdığım gibi; "Kumho'nun kendi sitesinden anladığım kadarıyla "215/55R17 94 Q" için 44 psi (3.0 bar)"

Ancak bu değere gelmeden 39 psi de bile en ufak her sarsıntıyı hissettiriyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blanktruth

İlk mesajımda yazdığım gibi; "Kumho'nun kendi sitesinden anladığım kadarıyla "215/55R17 94 Q" için 44 psi (3.0 bar)"

Ups büyük bir hata yapmışım.Böyle bir yanlışı nasıl yaptım inanamıyorum.

Kimse de uyarmamış beni.Yanlışlık için özür dilerim.

Max load yazısı ile psi i karıştırmış gözlerim sanırım.

Sitesinde lastik soğukkenki şişirme basıncı 3.0 (44) psi görünüyor.

Maalesef bu değerlerde kalmanız gerekiyor.

Emin olmak için yetkili servisi aramaya gerek yok.Zira üreticinin kendi tavsiyesi zaten mevcut.

Peugeot un yapabileceği birşey yok bu durumda.

Lastiğe daha az basınç konfor sağlayabilir ancak yol tutuşta azalma, ve lastiğin, taban kenar kısmından daha fazla aşınmasına

sebep olur.

Her ne kadar bu sizi rahatsız etse de üreticinin belirttiği değerlerde kalmalısınız.

Lastiğin üzerinde de kış ve buz kullanımı için ibaresi var.

Lastiği kullandığınız yerin hava sıcaklığı gündüz/gece ortalama nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 26 Aralık 2009; 4:02:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

quote:

Orijinalden alıntı: blanktruth

Ups büyük bir hata yapmışım.Böyle bir yanlışı nasıl yaptım inanamıyorum.

Kimse de uyarmamış beni.Yanlışlık için özür dilerim.

Max load yazısı ile psi i karıştırmış gözlerim sanırım.

Sitesinde lastik soğukkenki şişirme basıncı 3.0 (44) psi görünüyor.

Maalesef bu değerlerde kalmanız gerekiyor.

Emin olmak için yetkili servisi aramaya gerek yok.Zira üreticinin kendi tavsiyesi zaten mevcut.

Peugeot un yapabileceği birşey yok bu durumda.

Lastiğe daha az basınç konfor sağlayabilir ancak yol tutuşta azalma, ve lastiğin, taban kenar kısmından daha fazla aşınmasına

sebep olur.

Her ne kadar bu sizi rahatsız etse de üreticinin belirttiği değerlerde kalmalısınız.

Lastiğin üzerinde de kış ve buz kullanımı için ibaresi var.

Lastiği kullandığınız yerin hava sıcaklığı gündüz/gece ortalama nedir?

Doğrusu 39 da iken bu kadar sert bir lastiği 44 de düşünemiyorum :(

Ankara'dayım, o yüzden gündüz gece sıcaklık farkları yüksek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.