< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 3 Aralık 2022; 1:15:3 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
PEYGAMBERLERİN BİLE BAZI İNSANLARI KURTARAMAMASI...
-
-
Çok fena reis çok fena
En iyisi ufak bir şehrin dışına müstakil ev yaptırıp yaşamak, ben öyle yapacağım umarım
-
Knk naparsan yap sorun gelip seni buluyor ya
Bu konuyu açmadan önce de bir arkadasimla turluyorduk arabada çocuğun aslında hayatinda 2 3 ufak bilek hareketi yapsak düzelecek bir yığın problem var ama yok omg olmuyor aylardir konuşuyoruz bi yoluna koyamadik isini gücünü
Aslinda benim hayatim da böyle disardan bakacak olursam 1 2 ufak sey rayina girse super olacak ama OLMUYOR omg napsan OL MU YOR
Allah hepimizi kurtarsin vallaha ne diyim dunyadaki bicare zavallilariz insanlar biraz Kuran Meali okusalar biraz ona uymaya kalksalar 0 sorun olacak ama olmuyor
Olm sporu bile bıraktım bu kuzenim yuzunden mutsuzluktan yapamiyorum çocukken ben buna 5 liralik oyuncak alsam hamza abimmm diye boynuma sarılirdi dusunsene simdi o kiz votka bira falan icip elin sapik psikolopatiyla sevgili olmuş gidip vurasim var lavugu babasi da yumusak bi adam hicbir halt yapamaz omg taxi driver gibi dalasim var meseleye
Ama bi yandan da 19 yasinda bi insan kanun bile musade etmiyor hayatina girmene
Ya daha gecen hafta aradi hamza abim nasilsin seni cok özledim vs vs şeyler söyledi nasil bu kadar iki yüzlü olur bu kadinlar ah Tanrım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kendilerine dindarlar o zaman,ne asiri baski olcak nede bos birakcaksin ortasi iyidir , bosver her koyun kendi bacagindan bisey olur senden bilirler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıkma canını reis zaten kendi hayatlarımızda bir ton problem var
Akıl vermek asla haddime değil ama sen karışırsan senin de başının belaya girme tehlikesi var. Zaten uyarmışsın yeterince senin yapabileceğin bir şey kalmamış bence
Evlenmek istemememin sebeplerinden birisi de bu işte kral (Kimse de ölüp bitmiyor benim için). Kendimden başka kimsenin sorumluluğunu almak istemiyorum. Çok zor bu devirde bee benim kafam kaldırmaz
Ulan aslında hayat ne kadar kolay ve güzel. Herkes hayattan beklentilerine göre biriyle birlikte olsa sahip olmadıkları şeylere çıldıracağına olan şeylerle takılsa, yetinse ne bileyim instagram'da hayat yarıştırma peşinde herkes bence ilişkileri bu ve benzeri şeyler çok bozuyor
Bazen düşünüyorum duygusal olarak bir şeyler paylaşacak birinin olması, sarılarak uyumak, beraber yemek yapmak, gezmek dolaşmak, ulan evde perdeleri çekip sarılarak uzanmak filan ne kadar güzel şeyler ve yapmak çok da zor değil ki duygusal olarak o kadar boşluktayım ki hayatımı paylaşabileceğim biri olsa annem, babam, kardeşim, arkadaşım her şeyim olurdu. Aşırı bağlanırdım o yüzden cesaret edemiyorum
Ama insanlar hayatı birbirlerine zehir etmeye, aldatmaya, bağırma çağırmaya, boş işleri kafaya takmaya bayılıyorlar. Samimi söylüyorum seviyorlar bu tarz bir hayatı
Zor, zor gerçekten zor öyle de olmuyor böyle de. Lisede filan derdim hep abi yalnızlık süper filan tamam güzel yönleri çok ama bazen de olumsuz tarafları ağır basıyor işte. Bilmiyorum nereye kadar gideceğiz
-
Bunlar ortaydi gayet ya her seylerini biliyorum bu kizcagizin bebekligini bilirim dogduklarinda gitmistik küçucuktu lan :(
Devir kötü abi herhalde devir cooook kötü
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1 musibet 1000 nasihatten iyidir diye bir söz var ileride sevdiği kızın ailesi sırf içki içiyor diye reddederse bırakır yada iş yerinden Red yer yada başka şeyler , bende hiçbir sınava çalışmazdım okullarda takmazdım sonra üni sınavı kaygısı yandan bir çaktı bana bülbül gibi oldum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
https://mobile.twitter.com/odatv/status/1431906865470976000 gerekirse pavyonda tebliğ verin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yaw o kadar da değil de iste yakin cevremdeki olaylardan cok etkileniyorum olm üzülüyorum
çare antinatalizm işte. bu tür sorunlar oldu ve her zaman da olmaya devam edecek. ütopik bir dünya hayali boşuna.
"Intellectuals solve problems, geniuses prevent them."
-Albert Einstein
direkt olarak sorunların ortaya çıkmasını engelleyelim, kökünden çözelim bu işi.
-
İlahi plana göre kurtaramaması gerekiyor zaten. Tanrı cehennemi insanlarla ve cinlerle dolduracağını ilan etmiş. Yani sunduğu diyalektiğe göre "kötülük" kavramı kendiliğinden ortaya çıkması beklenen bişey değil. Bizzat tanrı tarafından ortaya konmuş denklemin diğer yarısı. İnsan bakış açısından dini öğütlerin mantığı kötülük için her zaman bir neden olduğunu varsayar. Tanrının bakış açısından ise olmazsa olmaz anti tez. Kötülüğü çıkarırsan din kalmıyor zaten ortada. Yani sonunda herkesin cennete gittiği bir mutlu sonun mümkün olmadığını tanrının kendisi baştan söylemiş.
O zaman asıl soru şu değil mi? Bazı yaratılmışları onurlandırmak ve ödüllendirmek için sonunda alevli, fantastik işkencelerle dolu bir cehennemde, diğerlerini kurban etmek ne kadar ahlaki? Birilerinin işin sonunda bu cehenneme girmek zorunda olduğu bir senaryoyu yazmak ve oynatmak yani. Kötülük ve iyilik, hayatı daha kolay anlaşılır hale getirmek için siyaha ve beyaza boyamak gibi. Gerçek hiç bu kadar basit değil. İnsan ne iyidir ne de kötü. Hem iyiyiz hem kötüyüz.
-
Kesinlikle
Öz kızım bunu yapsa ya delirirdim ya birini vururdum herhalde
E oha abi ya
Dunden beri resmen beni kötü biri olmaya zorluyon
Saouron muyum olm ben sjsjsjsjsj
ben umudu kestim hocam
insanlara ulasamiyorum ve artik denemiyorum da
asiri yalnizlastim bunun yuzunden
arkadaslarimdan ailemden bile koptum
en yakinimdaki insanlarin kurtarilamayacak kadar yozlasmis olmasi insanin hayatindaki anlami yok ediyor
cunku eger sen hicbir seyini kimseyle paylasamayacaksan yasamanin bir manasi yok
ve paylasamiyorum
rol yapiyorum sadece
onlarla ayni dusunuyormusum onlardan biriymisim gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalimanı seks ofisi -- 3 Aralık 2022; 3:59:52 > -
Kur'an meali okudum bugun 10 sf civari
Oradaki tespitleri doğru anlarsan hiçbir yerde olmadiklarini anlarsin
Yillarca envai cesit felsefe kitabi okudum onlarda yok bu tespitler burnumun ucundaki mucizeyi gorememisim meal mutlaka okunmali bu kitap Allah kelamidir basite almayın
Offf anlıyorum hocam bana çok yakınsın
Ben arkadaslarima bunlari anlatinca gulup geçiyorlar ayni durum
Allah yardımcın olsun
sagol hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X