Şimdi Ara

PGT Yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • açılımı Preimplantasyon Genetik Tanı olan bu yöntem asıl olarak potansiyel genetik bozuklukların önlenmesi amacı ile uygulanıyor. Ancak bu yöntemle kromozomları ayrıştırıp cinsiyeti de belirlemek mümkün.
    Dünya IVF
    PGT / Kıbrıs Preimplantasyon Genetik Tanı
    https://www.dunyaivf.com/pgt-cinsiyet-secimi

açıklamasına yukardan ulaşabilirsiniz.

Peki bu durum Şura 49. ayetle çelişmiyor mu ?

Diyanet İşleri Meali: Göklerin ve yerin mülkü (hükümranlığı) Allah’ındır. O, dilediğini yaratır. Dilediğine kız çocukları, dilediğine erkek çocukları verir.

Bilgi sahibi arkadaşlar cevap verirse sevinirim

• 21. yy biyolojisini ayetle mi tasdik ediyorsun sen de...
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    İyi de ayetler sonsuza kadar geçerli olmayacak mı yani 21. yüzyıl değil 30. yüzyılda da geçerli değil mi ?

O mantıkla gidersek sıcak havalarda 16-17 saat susuz kalmanın vücuda zarar verdiği sebebiyle yok oruç tutulmayacak artık denmesinin önü açılmaz mı
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    İnsanın Allah'ın yarattığı en üstün varlık olması sebebiyle meleklere ve cinlere secde emri verilmiştir.

İnsan tarih boyunca sürekli Allah'ın yaratmasının ne kadar geniş olduğunu tasdik eder bir şekilde sürekli daha fazlasını bulmuş bir varlıktır.

İnsan ancak Allah'ın yaratılışının nasıl meydana geldiğini çözüp uygulamakla meşgul olabilir. Yaratma eyleminin anlamını kavramak gerekli.

Gelecekte gen teknolojisi de çok daha fazla ilerleyecek, evren hakkındaki bilgimiz de çok daha ilerleyecek ve bizler ilkel insanlar gibi görüneceğiz, nasıl bize göre 100-200 yıl önce yaşayan insanların bize ilkel görünüyorsa.

Bıçak ile ekmek kesilir. Kesme eylemini yapanın/nesnenin bıçak olması o bıçağı tutan, kuvvet veren insanı/özneyi ortadan kaldırır mı?

Yani sence biz nesne miyiz yoksa özne miyiz yaratma eyleminde?

Allah ayet ile savaşta ölenler hakkında savaşa gitmeseler ölmeyecekti şeklindeki sözlere şu şekilde cevap verir, onlar evlerinde otursaydılar da öleceklerdi.

Biz ancak yaratılmış olanın nasıl olduğunu öğrendik ve Allah'ın gen/dna ile yaratmış olduğunu çözdük. Dişi/erkek olma durumunu yaratmadık. Nasıl ki birçok eylemin nasıl olduğunu öğrenip uyguladığımız gibi, sürekli yaratmanın yeni katmanlarını öğreniyor ve uyguluyoruz.

• hocam bu bilimsel şeylere çok kaptırma kendini

3 günde bir kansere çare haberi okuyorum aslı ardılı yok seçim için yapılan silah sistemleri gibi bir şey uydurmasyon

geçen bir doktor çıktı herif onlarca tüp bebeğin babalığını kendi yapmış namussuz

doktorlara ve bilim adamlarına güvenmiyorum kimseye güvenmiyorum kendime bile güvenmiyorum sen de güvenme

din kısmına hiç girmeyeceğim baştan inanmadım çünkü
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Pardon anlamadım böyle bir yöntem yoktur uydurmadır olmaz öyle şey falan mı diyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Pardon anlamadım böyle bir yöntem yoktur uydurmadır olmaz öyle şey falan mı diyorsun ?
    Güvenme diyorum sadece şüphe et

Bana inandırıcı gelmedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MS Gamma Knife Tedavisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Bir caps görmüştüm bununla ilgili bende bu yöntemi (zaten capsde yanlış yazmışlardı) netten arattım sayfalarca sonuç çıktı buna inanmayıp neye inanayım daha

PGT yöntemi yaz google amcaya bak işte hatta yöntem yazdığım için sadece Türkçe sayfalar çıktı, yani kendim denemem lazım bundan fazlası için

Şüphecilik iyidir araştırmaya iter, zaten bu şüphecilik sayesinde şimdiki fikirlerim oluştu ama amerika para birimi dolardır diyen birine yok ben inanmıyorum amerikan markı olabilir demek gibi bu
  • quote:

Bir caps görmüştüm bununla ilgili bende bu yöntemi (zaten capsde yanlış yazmışlardı) netten arattım sayfalarca sonuç çıktı buna inanmayıp neye inanayım daha

PGT yöntemi yaz google amcaya bak işte hatta yöntem yazdığım için sadece Türkçe sayfalar çıktı, yani kendim denemem lazım bundan fazlası için

Şüphecilik iyidir araştırmaya iter, zaten bu şüphecilik sayesinde şimdiki fikirlerim oluştu ama amerika para birimi dolardır diyen birine yok ben inanmıyorum amerikan markı olabilir demek gibi bu
    Doğruysa doğrudur hocam pek de ilgi alanim olmadigindan arastirmadim

Bu dünyaya cocuk getirmek cogu kisi icin delilik ve yanlis bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İyi de ayetler sonsuza kadar geçerli olmayacak mı yani 21. yüzyıl değil 30. yüzyılda da geçerli değil mi ?

O mantıkla gidersek sıcak havalarda 16-17 saat susuz kalmanın vücuda zarar verdiği sebebiyle yok oruç tutulmayacak artık denmesinin önü açılmaz mı
    bilimle ayeti kıyaslamanın mantıksız olduğunu kastetmiş olacaktır.ki

katılıyorum.

ayetlerde örtününde diyor.

ana bacınız örtülümü..

bilimsel bi şey denk gelince sevineyimd edim.hevesim kursağımda kaldı..
  • Eğer bir ayet bilimsel bir gerçekten bahsediyorsa kıyaslanır elbette, atıyorum dünya düzdür diye bir ayet olsa (net olarak var demiyorum örnek vermek istedim) dünyanın düz olmadığı kanıtlanırsa bu bir kıyas konusu olur. örtünün kelimesi bilimsel bir gerçeklikle ilgili değil ki
    Klasik muslim gibi isime gelirse bilimsellige sarilir kabul eder savunurum.
    Isime gelmezse bilim disiliktan dem vurur savururum..

Bir ayeti bilimsel bi gercekle kiyaslayarak mesrulastirma temellendirme kuranin evrenin yaraticisindan gelemdigini anlamis birine hakarettir.

Gavur marsa site yapacak biz hala gotun nasin ortusunu ve boytunu tartisiyoruz..

Allah belamizo vermis zaten..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Klasik muslim gibi isime gelirse bilimsellige sarilir kabul eder savunurum.
    Isime gelmezse bilim disiliktan dem vurur savururum..

Bir ayeti bilimsel bi gercekle kiyaslayarak mesrulastirma temellendirme kuranin evrenin yaraticisindan gelemdigini anlamis birine hakarettir.

Gavur marsa site yapacak biz hala gotun nasin ortusunu ve boytunu tartisiyoruz..

Allah belamizo vermis zaten..
    Usta tartışıyor gibi olduk ama aynı şeyi savunuyoruz farkında mısın, yoksa ilk cevabı yanlış birine mi attın

Tengriciyim bu arada

ben ortaya sallıyorum.üstüne alınan kendi bilir..

canım kavga etmek istiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 9 Nisan 2019; 6:56:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.