Şimdi Ara

Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
1
Favori
28.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günlük olarak 3.5ghz 1.4v ile kullanıyorum. Max ne kadar çıkabilirim diye denedim;
     Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma!

Süper pi;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leech -- 15 Kasım 2009; 3:56:22 >
  • yakacaksın hocam işlemciyi. ne o 1,68V?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

yakacaksın hocam işlemciyi. ne o 1,68V?

Bişey olmaz, bu arada 3.cü sayfadaki arkadaşı görmediniz sanırım

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

stok fan yuzunden resetledigini sanmiyorum bence senin cekirdeklerden biri zayif onun yuzunden resetleniyor.overdrive kullanarak tek tek cekirdek oc yap spi yap hepsinin ayni olmadigini goreceksin.bende 3.9 3.9 3.6 mesela spi alabilen cekirdekler.acc ozelligini zayif cekirdek icin kullanabilirsin sadece o cekirdek icin acabilirsin.

nb hizi hakkinda bir muhabbetiniz var onceki sayfada.nb hizini arttirip kullandiginizda performans artiyor teoride.3dmark spi gibi sentetik testlerde ise yariyor gene teoride.deneyeyim dedim bios ve overdrive ikilisini kullanip nb hizini arttirip ht'yi degistirmedim.tek cekirdek 3.9 spi zaten tek cekirdek kullaniyor.

nb2200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leech -- 15 Kasım 2009; 19:54:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leech

Bişey olmaz, bu arada 3.cü sayfadaki arkadaşı görmediniz sanırım

Ram voltajı o! cpu-z'un o sürümünde bug vardı Yada anakartla alakalı bir durumdu tam bilmiyorum ama orada ram voltajı gösterdiğinden eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 15 Kasım 2009; 20:08:40 >

• şöyle bi 3.8 e çekmeyi düşünüyorum 3.4 e voltaj vermeden çıkabiliyorum fakat 3.8 e ne kadar voltaj vereceğimi bilmediğim için yapamıyorum yardım edecek varmı ?

• Merhaba Arkadaşlar

Biostar TA790 GX A2 anakartın ocak biosuyla işlemcinin 4. çekirdeğini aktif ediyordum imzamdaki gibi daha sonra bios 3 çekirdek aktif iken profil oluşturdum ve acc yi auto yaptım ve 4 çekirdek aktif olmadı. çekirdekler de core1 core2 core3 şeklinde sıralanıyor normalde core 0 dan başlaması gerekmiyormu 4. çekirdeğin aktif olmaması profilden dir değilmi ayrıca normal çalışan çekirdeğin sonradan kapanması gibi bi durum olmaz dimi
    Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simplethinks

Merhaba Arkadaşlar

Biostar TA790 GX A2 anakartın ocak biosuyla işlemcinin 4. çekirdeğini aktif ediyordum imzamdaki gibi daha sonra bios 3 çekirdek aktif iken profil oluşturdum ve acc yi auto yaptım ve 4 çekirdek aktif olmadı. çekirdekler de core1 core2 core3 şeklinde sıralanıyor normalde core 0 dan başlaması gerekmiyormu 4. çekirdeğin aktif olmaması profilden dir değilmi ayrıca normal çalışan çekirdeğin sonradan kapanması gibi bi durum olmaz dimi
    Şimdiden teşekkürler.

Bios güncelledinmi?
  • Bios güncellemesi yapmadım .Aynı biosu tekrar yükledim ama profil değişmedi.Clear cmos yapmak lazım ve profili silmek lazım herhalde .
  • quote:

Orijinalden alıntı: simplethinks

Bios güncellemesi yapmadım .Aynı biosu tekrar yükledim ama profil değişmedi.Clear cmos yapmak lazım ve profili silmek lazım herhalde .

Clear cmos yapıp tüm ayarlarını yeniden yapmayı dene bakalım.düzelecektir.
  • Teşekkürler Çekirdeğin kapanması diye bişi olmaz herhalde clear cmos la düzelir galiba
  • ben uzun zamandır uygun bir anakart alıp deneyeceğim diyiyordum ki nasip düneymiş.Şuan x3 720be olan işlemcim @4 20 @3500 mzh de
  • "comanchee"
    4. çekirdeğiniz hayırlı olsun.
    Hangi hızlarda ne kadar voltaj verdiniz? Hangi testleri yaptınız? İşlemcinizin kodu nedir?
  •  Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma!

ilk görüntüler bunlar
  • Ya uzun zamandır bu topici takip etmiyordum.Millet neler yapmış ya?

Ben hemen bir soru sormak istiyorum.

-Bende de aynı işlemci var ve 3.5 ghz 1.520 v ile gayet stabil bir şekilde günlük kullanıyorum.Soruma gelecek olursak; ben işlemcimin 4. çekirdeği sağlammı,değilmi öğrenmek istiyorum.Bunu en iyi şekilde nasıl öğrenebilirim?

Donanımhaber'in kendi yapmış olduğu anlatım videosundakileri yaptım(yapmaya çalıştım)fakat bir türlü anlamadım.Bana kısaca anlatacak,şöyle şıp diye yapmamı sağlayacak biri var mı?

Ben bu arada topicin eski sayfalarına bakayım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

"comanchee"
    4. çekirdeğiniz hayırlı olsun.
    Hangi hızlarda ne kadar voltaj verdiniz? Hangi testleri yaptınız? İşlemcinizin kodu nedir?

1,45v 260*14=3640 mhz ramlar 5-5-5-18 2t 2.0v ddr2 crucial ballistix tracer led red edition

3dmark 06 da 3500 mhzde 3 çekirdek ile 13800-14000 arası gidip geliyordu şimdi tam 16000 paun aldı net 2000 puan artış

summerman anakartınızın acc desteği varmı anakrt modeliniz yazarsanız yönlendirebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 19 Kasım 2009; 22:50:08 >

• "SuMMerMaN"
    Anakartınız revizyon 2.0 ise aşağıdaki linkten uygun bios ile nasıl açılacağını öğrenebilirsiniz.
    http://www.scribd.com/doc/16776513/Gigabyte-MA770-AMD-CPU-4th-Core-Enabling-by-ACC
  • 30 dk OCCT ile linpack high priorty+20 dk cpu occt large data set-sisoft sandra artimetik-multimedya testler sonucu 3400 mhz de 1,45v ramlar 2.0v 1066 mhz 5-5-5-18 2t ile stabilitie sağladım.3600 mhzde 1.5v (vdrop la 1.48v) stabil olmadı fanım 6400+nın bakır tabanlı modeli 2 ısı iletim borulu bu nedenle 1,5v üsütü denemek istemiyorum zaten 200 mz zaten sorun değil x3 olarak 3600 de problemsiz fakat bence 4 çekirdek ile 3400 mhz arada %30 performans farkı var nerdeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 21 Kasım 2009; 13:55:13 >
  • sb600 ile X3 720 ye oc denemesi yapan varmı en fazla ne kadar çıkılabilir.yaptığım denemelerde 3744 ten sonrasına çıkamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sewger -- 25 Kasım 2009; 10:52:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sewger

sb600 ile X3 720 ye oc denemesi yapan varmı en fazla ne kadar çıkılabilir.yaptığım denemelerde 3744 ten sonrasına çıkamadım.

aşağı yukarı limit bulmuşsunuz bence fazlada zorlamayın.sb750 li anakart kullanıp sizin değerleri yakalaynda fazla değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: UlTr_A_sLaN

mrb arkadaşlar benim sistem bu

amd x3 720 be 2.8 ghz de kullanıyorum
    foxconn a7da-s 790gx
    kingston 2*2 1066 mhz
    hıs hd 4870 1gb
    high power 500 watt

performansından memnunum 64 bit home premium a geçicem
    oyunlar için işlemciyi kaça çıkarsam yeterli olur?
    birde psu sorun çıkarırmı?

Sorun çıkarmaz gibi duruyor zaten oc sırasında belli olur, 3.5Ghz gibi değerler yeterli gelicektir voltaj vermedende çıkılabilir
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.