Şimdi Ara

Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
1
Favori
28.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.el aldım anakartı bios günceldi ramler CORSAIR 3X1GB DDR3 1333MHZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: MsTmS

2.el aldım anakartı bios günceldi ramler CORSAIR 3X1GB DDR3 1333MHZ

O zaman bios güncellemesinden dolayı çalışır duruma gelmiş
  • yanlış anladın galiba bios hep aynıydı çalışmadığı zamanda aynıydı ;) belki tak çıkarda bir şey olmuştur gerçi tek ramlede denemiştim neyse sonuçta artık çalışıyor sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiLgiSeaRcheR

quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_alp

x2 550 mi alsam yoksa x3 720 mi hangisini onerirsiniz????????????????

tabiki x3 720

arkadaşlar foxconn a7da-s ile 4. çekirdek açabilen arkadaşlasr varmı

Hiç bir foxconn açmıyor, sadece a7da-s değil.. Bioslarını düzgün yazmış foxconn..

burayı anlamadım hocam açılmıyorsa tersi olması gerekmiyor mu? yani bioslar yanlış yazılmış

• Arkadaşlar stabil kullandığınız CPU hızlarınızdan ziyade , NB , HT hızlarınızı , verdiğiniz voltajları paylaşabilir misiniz?

CPU Clock: 3.2 ghz (200x16)
    Core Voltage: Default
    HT:2.4 ghz
    NB:2.6 ghz
    NB Volt:1.4V
    CPU NB VID: 1.45V

Ayrıca 4. Çekirdeği de aktif hale getirdim. Stabilite teslerini sorunsuz bir şekilde geçiyor.. Motherboard sıcaklığı 63 derece oluyor testler sırasında. Biraz fazla geldi. Belkide gereksiz voltaj veriyorumdur NB için bilmiyorum.. CPU sıcaklığı 52 derece oluyor. Çekirdeklerin sıcaklıklarını göremiyorum(aşağıda açıkladım). Stok fanla kullanıyorum bu arada. HT'yi 2ghz'e geri çekicem. Bi artısı yok çünkü. Verdiğim votlaj değerleri ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

Son olarak 4. çekirdeği açan arkadaşlara bi sorum var. Çekirdeklerin sıcaklıklarını Overdrive programı ile görebiliyor musunuz? Bende -256 gibi bir değer çıkıyor. 3 çekirdek kullanırken bi sorun yok.

• güzel değerler, işlemcin sağlam çıkmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

Arkadaşlar stabil kullandığınız CPU hızlarınızdan ziyade , NB , HT hızlarınızı , verdiğiniz voltajları paylaşabilir misiniz?

Ayrıca 4. Çekirdeği de aktif hale getirdim. Stabilite teslerini sorunsuz bir şekilde geçiyor.. Motherboard sıcaklığı 63 derece oluyor testler sırasında. Biraz fazla geldi. Belkide gereksiz voltaj veriyorumdur NB için bilmiyorum.. CPU sıcaklığı 52 derece oluyor. Çekirdeklerin sıcaklıklarını göremiyorum(aşağıda açıkladım). Stok fanla kullanıyorum bu arada. HT'yi 2ghz'e geri çekicem. Bi artısı yok çünkü. Verdiğim votlaj değerleri ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

Son olarak 4. çekirdeği açan arkadaşlara bi sorum var. Çekirdeklerin sıcaklıklarını Overdrive programı ile görebiliyor musunuz? Bende -256 gibi bir değer çıkıyor. 3 çekirdek kullanırken bi sorun yok.

HT 2.0 ve 2.4 de karşılaştırmak için everestte ki cache and memory benchmark testini yapabilir misiniz?

•  Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma!

quote:

Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma!

quote:

HT:2.0 ghz

Görüldüğü üzere hiçbir fark yok HT hızı ile ilgili..

quote:

NB Volt:1.1V

NB Voltajını (1.1V default) 1.4V'den 1.2V'a indirdiğimde garip bi şekilde bu sonucu aldım. L1 cache copy hızı 15K arttı ve latency'lerde de düşme var.. Ayrıca sistem 15 dakikadır hata vermeden stabilite testini sürdürüyor. Sorun yok gibi. Fazla voltaj her zaman işe yaramıyormuş demek ki En düşük voltaj ile en optimum ayarları aramaya devam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 28 Aralık 2009; 12:26:41 >

• takip ediyorum devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

quote:

Görüldüğü üzere hiçbir fark yok HT hızı ile ilgili..

quote:

NB Volt:1.1V

NB Voltajını (1.1V default) 1.4V'den 1.2V'a indirdiğimde garip bi şekilde bu sonucu aldım. L1 cache copy hızı 15K arttı ve latency'lerde de düşme var.. Ayrıca sistem 15 dakikadır hata vermeden stabilite testini sürdürüyor. Sorun yok gibi. Fazla voltaj her zaman işe yaramıyormuş demek ki En düşük voltaj ile en optimum ayarları aramaya devam..

Lanet olası işlemci Anlayan anladı... Lanet olası foxconn mu desem yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 28 Aralık 2009; 18:22:29 >

• @BiLgiSeaRcheR

Sen de 940 ile fena gitmişsin yanlız. Ağzıma açık kalmadı değil

Not: BiLgiSeaRcheR arkadaşımla x4 940 , x3 720 takasına girmiştik. Kendisi foxconn ile açamamıştı 4. çekirdeği , lanet okuyuşları ondan
  • Alpaslanım lanet okuyuşum çekirdek açamamaya evet ama bu kaçıncı ya, kime 720 verdiysem hepsi açtı. Keramet bende galiba ama anakarttan yana şansım yok napalım 940'la tatmin oldum yalnız, 4ghz civarı bench alıyor alet kısaca senin cpu'da hiç fena çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 28 Aralık 2009; 19:16:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiLgiSeaRcheR

Alpaslanım lanet okuyuşum çekirdek açamamaya evet ama bu kaçıncı ya, kime 720 verdiysem hepsi açtı. Keramet bende galiba ama anakarttan yana şansım yok napalım 940'la tatmin oldum yalnız, 4ghz civarı bench alıyor alet kısaca senin cpu'da hiç fena çıkmadı

Çok iyi valla. Keramet sunbeam'de sanırım. Stok fanla 3.6'dan üstüne çıkamamıştım ben. Bi sunbeam'de ben alayım da şunu 3.8 e falan çıkarayım..

Bu arada 720 kullanan arkadaşlar siz de volt değerlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

• Ben Çarpanı 17.5 yapıp Cpu voltajını +0.75 vererek 3.5Ghz'de sorunsuz kullanıyorum. Başka bir şey yapmadan Bios'u kaydetip çıkmıştım, hala bu şekilde kullanıyorum. Sadece bir ara COD Modern Warfare 2 Single oynarken Reset çaktı bir iki kez fakat bunun sebebi nedir bilemiyorum. Diğer oyunlarda MW2 Multiplayer'da bir problem yok halbuki. 3D mark 06 ve Vantage testlerini sorunsuz tamamlayıp Süper pi alıyor sistem normalde.

Not : 4ncü çekirdek kapalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 28 Aralık 2009; 22:55:15 >
  • @OPTİMİST stabile testi yapmıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MsTmS

@OPTİMİST stabile testi yapmıyor musunuz?

Öyle bir huyum yoktur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Ben Çarpanı 17.5 yapıp Cpu voltajını +0.75 vererek 3.5Ghz'de sorunsuz kullanıyorum. Başka bir şey yapmadan Bios'u kaydetip çıkmıştım, hala bu şekilde kullanıyorum. Sadece bir ara COD Modern Warfare 2 Single oynarken Reset çaktı bir iki kez fakat bunun sebebi nedir bilemiyorum. Diğer oyunlarda MW2 Multiplayer'da bir problem yok halbuki. 3D mark 06 ve Vantage testlerini sorunsuz tamamlayıp Süper pi alıyor sistem normalde.

Not : 4ncü çekirdek kapalı..

Resetlerin nedeni yetersiz voltaj gelmesi.. Biraz daha voltaj vermeniz lazım stabilite için. İşlemciye yüklenmedikten sonra 4 ghz bile çalıştırabilirsiniz. İş yük binince reset atmamasını sağlamak..
  •  Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma!

CPU Clock:(200x17)3.4Ghz
    CPU Voltage: 1.4V
    NB Clock: 2.6Ghz
    NB Voltage +0.2V (1.3V)
    CPU NB VID: 1.450
    HT: 2Ghz
    SB: Default
    Ram: 1.95V @1600mhz
    Latency: CL6-6-6-18 (Beklediğimden daha iyi çıktı ram'lerin performansı - kesinlikle tavsiyedir)

Son durum bu. Stok fanla bundan fazlasına çıkmaya çalışmak delilik olur. Şu an bile sıcaklıklar fena halde. NB 70 derece , cpu ise 60 derece civarlarında. Tabi bu değerler stres testi sırasında böyle. Boşta ikisi de 45 derece , oyunlarda 50 lerde, ki bu bile fazla (CPU Cooler şart) Zaten 3.4 Ghz de yeterli bir hız. Darboğaz yapacak bi hız değil. CPU hızından ziyade ben memory hızlarına daha çok önem veriyorum. Sadece CPU frekansını arttırmak bi anlam ifade etmiyor. NB darboğaz yapıyor default bırakırsak her halükarda. İkisini aynı oranda overclock'lamak daha doğru geliyor bana. 3.8 ghz'e de çıkarım Nb'yi 2 ghz'de tutarak fakat bir anlam ifade etmiycek. Umarım faydalı olur bu değerler..

NOT: işlemciye verilen voltaj CPU Voltaj'dan ziyade CPU NB VID Voltage'mış. Bu VID nedir diye araştırırken karşılaştım bir kaç yerde. Hem NB hem de CPU'yu overclock'larken bu değeri arttırmak gerekli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 29 Aralık 2009; 0:19:39 >

• @aLPaSLaN07
    hocam sen iyi bir soğutucu almadan böyle devam edersen...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.