Şimdi Ara

Phenom II X4 965 BE Değerler Normalmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci hız aşırtma işlerinden hiç anlamam ancak forumu biraz karıştırarak bişeyler yapmaya çalıştım.Voltaj değerleriyle hiç oynamadım ancak 1.560V okuduğum kadarıyla yüksek gibi geldi bana ama yorumlarınıza göre durum anlaşılır zaten.Bundan önceki denememde cpu ratio kısmını x 19.0 base clock hızınıda 210 Mhz yaptım prime95 testini bitiremedi.İşlemci soğutucu olarak cm hyper 212 evo yu çift fanlı olarak kullanıyorum.Sıcaklık değerleri her iki testte de en fazla 49 dereceyi gördü.En son bu değerlerde 1 saati aşkın süre testte bir sorun çıkarmadı.Bu değerlerde kullansam ilerde sorun çıkarırmı değiştirmem gereken değerler varmı sizce?

• Yardımcı olabilecek kimse yokmu?
  • Voltajı artırılan her CPU ileride sorun çıkarır.
  • 222*18 olarak stabil kullanıyorum aynı işlemciyi..
  • Ben voltajsiz 4,2ghz kullaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1.52 voltajla 4.27 Ghz görüyorum ben. Daha ilerisini bu voltajda denemedim. Çünkü amacım 4 Ghz kullanmaktı.

Şuan 1.52 voltajla 4.01 Ghz kullanıyorum, yük durumuna göre 1.48 ile 1.52 arası voltaj değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sixpacksizadam

Ben voltajsiz 4,2ghz kullaniyorum.

çarpan değerlerini paylaşırsanız işlemci üzerinde deneme şansımız olur ben de 3.8 de kullanıyorum şu anda işlemciyi bu hızı bile yeterli ama 4.0 ve üzerini işlemcimde görebilmeyi tabiki isterim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: october27

quote:

Ben voltajsiz 4,2ghz kullaniyorum.

çarpan değerlerini paylaşırsanız işlemci üzerinde deneme şansımız olur ben de 3.8 de kullanıyorum şu anda işlemciyi bu hızı bile yeterli ama 4.0 ve üzerini işlemcimde görebilmeyi tabiki isterim.

Sadece carpani yukseltiyorum fsb ye dokunmak huyum degil.

• Yeni konu açmak istemedim.
    Bende 955 Be (Rev. C3) işlemci ve Xigmatex Gaia var. Geçen gün Auto Tune ile OC yaptım. 1.3v ile 3.750'de sistem reset atmaya başladı ama 3.715'te prime95'i sorunsuzca geçti. Anladığım kadarıyla 4.0'ı biraz voltajla görebileceğim. Acaba 1.35 ile çıkabilirmiyim? 1.35 ile o hızları gören ve sıcaklıkları sabit tutabilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Yeni konu açmak istemedim.
    Bende 955 Be (Rev. C3) işlemci ve Xigmatex Gaia var. Geçen gün Auto Tune ile OC yaptım. 1.3v ile 3.750'de sistem reset atmaya başladı ama 3.715'te prime95'i sorunsuzca geçti. Anladığım kadarıyla 4.0'ı biraz voltajla görebileceğim. Acaba 1.35 ile çıkabilirmiyim? 1.35 ile o hızları gören ve sıcaklıkları sabit tutabilen var mı?

standart voltaj c 3 955 de 1.350 dir.
    1.4 verın.
    20 x 200 de kullanın.
    1.35 ile mümkün değil.
    çıkar belki cok iyi cpuysa ama satabilite önemli.7/24 yoksa win girmesi cpu-z validate vermesinin bir anlamı yok.
    ben 1.4 voltaj veriyorum. ve stabil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

1.4 verın.
    20 x 200 de kullanın.
    1.35 ile mümkün değil.
    çıkar belki cok iyi cpuysa ama satabilite önemli.7/24 yoksa win girmesi cpu-z validate vermesinin bir anlamı yok.

Günlük 3.8 kullanmayı planlıyordum ama madem 4'te sorunsuz çalışıyor 1.4v ile 20x200'ü deneyeceğim. Yarın sonuçları paylaşırım. yardımınız için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

1.4 verın.
    20 x 200 de kullanın.
    1.35 ile mümkün değil.

Günlük 3.8 kullanmayı planlıyordum ama madem 4'te sorunsuz çalışıyor 1.4v ile 20x200'ü deneyeceğim. Yarın sonuçları paylaşırım. yardımınız için teşekkür ederim.

Ayhan abi konuda 4.2 kullanıyorum demıstım ama 965 de de benım auto voltaj 1.47 ımıs dıkkat ettım normalde kac bılmıyorum ama anakart bıraz bol keseden voltaj verıyor galıba.

• quote:

Orijinalden alıntı: berk_06

İşlemci hız aşırtma işlerinden hiç anlamam ancak forumu biraz karıştırarak bişeyler yapmaya çalıştım.Voltaj değerleriyle hiç oynamadım ancak 1.560V okuduğum kadarıyla yüksek gibi geldi bana ama yorumlarınıza göre durum anlaşılır zaten.Bundan önceki denememde cpu ratio kısmını x 19.0 base clock hızınıda 210 Mhz yaptım prime95 testini bitiremedi.İşlemci soğutucu olarak cm hyper 212 evo yu çift fanlı olarak kullanıyorum.Sıcaklık değerleri her iki testte de en fazla 49 dereceyi gördü.En son bu değerlerde 1 saati aşkın süre testte bir sorun çıkarmadı.Bu değerlerde kullansam ilerde sorun çıkarırmı değiştirmem gereken değerler varmı sizce?

Voltaj fazla o değer için.1.48 yap.
    fsb yi arttırmadan direk çarpanı 21 yap.
    NB voltajını stok halden +0.1 FAZLA ver. CPU-NB voltajını stok halden +0.05 fazla ver.
    C1e ,cool'n quiet ler disable olacak.
    Load line ccalibration varsa hıgh olacak.

• Onu bunu bilmem de 955'e 1.45v'den fazlası hele günlük ise çok. Voltajı da bir kenara bırakalım ful voltaj ve OC altında günlük kullanımda uzun süre oyun vs sonrası veya sırasında sıcaklık 60-65 arasını geçmesin buna dikkat edin onun dışında problem olmaz.

Not: 955'imi voltajsız 4.0 ful stabil kullanıyordum 1.392v ile bilgine hocam.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

1.4 verın.
    20 x 200 de kullanın.
    1.35 ile mümkün değil.

Ayhan abi konuda 4.2 kullanıyorum demıstım ama 965 de de benım auto voltaj 1.47 ımıs dıkkat ettım normalde kac bılmıyorum ama anakart bıraz bol keseden voltaj verıyor galıba.

Benim anakart 1.300 veriyo OC'siz. Voltaja ellemeden 3.75'i gördü ama stabil kalmadı. 3.715'te sorunsuz çalıştı. Şimdi 3.6'da kullanıyorum ama sabah 1.4'te 4.0'ı yoklayacağım. Sanırım tam stabil bir değer yok ama C3 rev'ler daha az çekiyor diye hatırlıyorum zaten alırken özellikle C3 olmasına dikkat ettim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.