Şimdi Ara

Philips 42PFL3507 Siyah Rengi Grimsi Göstermesi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba, bimeks'ten Philips 42PFL3507'nin uydulu olanını yani 3507K versiyonunu satın aldım fakat tv siyah veya koyu renkleri grimsi veya bulutumsu bir şekilde gösteriyor, bunu ayarlardan falan da değiştiremiyorum. daha önce bimeks'te bu tv'nin görüntülerini incelerken siyah veya koyu renkleri grimsi bir şekilde verdiğini farketmiştim ama herhalde ayarlarından falandır diye düşünmüştüm, zaten ordaki görevli de öyle demişti. neyse bendeki tv de böyle bir görüntü verince herhalde 3507 modellerinin hepsinde siyah renk böyledir diye düşündüm, pek de takıntı yapmamaya çalıştım...
    bugün vatan'a gidip tv görüntülerini incelerken bu tv'nin uydusuz olanını yani 3507H inceledim fakat bendekine benzer bir sorun yoktu. vatan'daki görevliye sordum neden bendeki tv'de böyle bir sorun var dedim, önce ayarlardandır dedi, sonra hd video izlersem böyle görüntü alabileceğimi söyledi, iyi de aynı sorun hd kanallarında da var deyince tüm uydu cihazları siyah rengi tam veremez falan dedi, neyse mağazdan ayrıldım ama bu sorun kafamı kurcaladı.... acaba 3507'nin uydu entegreli modellerinde mi böyle bir sorun var, eğer böyle bir sorun varsa tv'yi derhal geri veririm, ben görüntüyü kaliteli alamadıktan sonra ne yapayım uydusunu?

sorunu şu şekilde tarif edeyim: tv'nin kendi uydusunu kullanıyorum, filmlerde koyu siyah renkler olur hani, mesela karanlık bir gece sahnesindei siyahı tam siyah göstermesi gerekirken bu grimsi bir şekilde gösteriyor. bu sorun ekranda siyah rengin olduğu durumlarda net bir şekilde anlaşılıyor. örneğin şifreli kanallarda görüntü gelmediği için ekran siyah olur, öyle bir kanal açıtığımda siyah ekranın normalde tam siyah olması gerekirken bulutumsu veya grimsi bir şekilde gösteriyor, öyle ki ışıklar kapalıyken odayı aydınlatacak şekilde gösteriyor... sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 9 Eylül 2012; 18:16:08 >

• not: resim bana ait değil. bu resimde dikkat ederseniz siyah ekran tam siyah değilde daha açık bir şekilde veya koyu gri bir tonda görünüyor, bunu kastdediyorum. bu arada bulutlanma sorunu falan söz konusu değil, sorun siyah rengin açık olması. bu arada resim bana ait değil sadece daha iyi anlatmak için forumda bulduğum bir resmi örnek gösteriyorum.

Philips 42PFL3507 Siyah Rengi Grimsi Göstermesi Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 9 Eylül 2012; 21:47:16 >
  • güncel
  • güncel
  • ne kadar ekmek o kadar köfte 35xx serisi çok düşük bir seri bu tv 'den pioneer siyahlığı beklemek zaten hata olur , felakaet bir bulutlanma var ve bulutlanma tüm paneli aydınlatmış rezalet değişim yaptır ama yinede değişen tv bundan çok iyi olmaz kanımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

ne kadar ekmek o kadar köfte 35xx serisi çok düşük bir seri bu tv 'den pioneer siyahlığı beklemek zaten hata olur , felakaet bir bulutlanma var ve bulutlanma tüm paneli aydınlatmış rezalet değişim yaptır ama yinede değişen tv bundan çok iyi olmaz kanımca

resim bana ait değil, bulutlanma da söz konusu değil zaten benim tv'de....
    aslında bu sorun ekmek köfte meselesi deği, çünkü philips 3507 gayet net canlı parlak görüntüler veriyor, özellikle kendi uydusu sd yayınarda bile gayet kaliteli bir görüntü veriyor. ama sorun yukarıda anlattığım gibi işte... mesela av girişini açtığımda sinyal olmadığı için normalde tv kapalı gibi siyah olması gerekirken siyah renkten biraz daha açık veya grimsi bir görüntü veriyor, halbuki vatandaki aynı model ama uydusu olmayan yani 3507 h modeli ekran karardığında tv sanki kapalıymış gibi oluyordu...

tekrar ifade edeyim: vatandaki de philips 3507 modeliydi ama dediğim gibi koyu renkleri çok başarılı bir şekilde veriyordu. acaba diyorum da uydulu modellerde mi bir sorun var acaba veya benim tv'de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 9 Eylül 2012; 21:45:07 >

• peki ben bu üründen memnun kalmadım diyelim bunu başka bir ürünle değiştirme gibi bir hakkım var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG TV Siyah leke gölgelenme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mağazadaki H modeli muhtemelen Canlı moddadır.Ben kendim ayarladığım Sinema modunda az da olsa dediğinize benzer bir efekti 5007k modelinde alıyorum ama Doğal moda geçince büyük ölçüde kayboluyor Canlı modda da öyle.Ben bir farkını göremedim ama bir de Pixel Plus ayarındaki şıkları kapalı konuma getirerek deneyin.Sinyal olmadığında tam siyah ekran almanın ledlerde mümkün olduğunu sanmıyorum.Aslında tarifinize göre ve verdiğiniz örneğe göre bu bulutlanma.Odayı aydınlatacak kadar dediğinize göre ciddi sorun.Servisi çağırıp göstereceksiniz normal ölçülerden fazla bulunursa değişim olabilir yoksa memnum kalmadım deyip iade ancak internet satışlarında mümkün oluyormuş.
    H ve K modelleri ayni modülü kullandığına göre bir fark olmaması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

Mağazadaki H modeli muhtemelen Canlı moddadır.Ben kendim ayarladığım Sinema modunda az da olsa dediğinize benzer bir efekti 5007k modelinde alıyorum ama Doğal moda geçince büyük ölçüde kayboluyor Canlı modda da öyle.Ben bir farkını göremedim ama bir de Pixel Plus ayarındaki şıkları kapalı konuma getirerek deneyin.Sinyal olmadığında tam siyah ekran almanın ledlerde mümkün olduğunu sanmıyorum.Aslında tarifinize göre ve verdiğiniz örneğe göre bu bulutlanma.Odayı aydınlatacak kadar dediğinize göre ciddi sorun.Servisi çağırıp göstereceksiniz normal ölçülerden fazla bulunursa değişim olabilir yoksa memnum kalmadım deyip iade ancak internet satışlarında mümkün oluyormuş.
    H ve K modelleri ayni modülü kullandığına göre bir fark olmaması gerekir.

bulutlanma'da beyaz lekeler oluyor diye biliyorum, bendeki sorun bulutlanma değil, şöyle anlatayım:
    hani eski tüplü tv'lerde parlaklığı artırınca siyah ekran grimsi bir renge döner ya, işte bundan bahsediyorum, yani ben de zaten tam siyah ekran beklemiyorum ama gündüz ışığında bile siyah ekrandaki aydınlık belli oluyor, normalde gün ışığında tv açıkken siyah ekran olduğunda tv'nin çalışıp çalışmadığı pek belli olmaz ama bendekinde gündüz siyah ekranda bariz bir aydınlık oluyor, bu durum gece karanlıkta film izlerken hiç hoş durmuyoyr, özellikle gece sahnelerinde karanlık sahnelerde görüntü hoş durmuyor. yani görsel bir durumu kelimelerle anlatmak çok zor, umarım anlatabilmişimdir

• güncel
  • güncel
  • bahsettiğim sorun bu işte: videonun 21:25'te ekran kararmışken bile açık bir renk var...
    http://www.youtube.com/watch?v=nhArIC6Ri0Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 10 Eylül 2012; 20:22:41 >
  • dün teknosaya gittim, duvarda bu modelin uydusuz olanı vardı, ordaki görevliye sordum böyle bir sorun var falan dedim, en iyisi servise danışın dedi, en doğru bilgiyi onlar verir dedi... şimdi servise danışacam ama servis görevlilerine de pek güvenmiyorum, nasıl olacak bu iş?
  • Güvenmeyip başka ne yapacaksınız?Bu işin başka yolu yok.Danışmak değil biran önce çağırıp gösterin,sizi haklı bulma ihtimalleri de var.
  • bahsettiğim sorun bu işte, siyah ekranda bile görüntünün siyahtan daha açık bir renkte olması... ama benim tv'de bayağı bir açık, sinyal yokken bile gece çevresine aydınlık veriyor düşünün artık

http://www.youtube.com/watch?v=nhArIC6Ri0Y&t=21m23s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 11 Eylül 2012; 9:04:31 >
  • LCD ve LED lerde TV nin siyah gösterebilme kapasitesi kontrast oranlarıyla ölçülüyor. Düşük seviye TVlerde kontrast oranları düşük oluyor. Birde odanızın ışık durumu Tv nin parlaklık ayarları da eklenince gri görüntü oluşabilir. Normal ışık altında çok iyi görünen TVlerim (Philips 42PFL7676K ve Samsung 40c6000) odayı karartınca bariz bulutlanma gösteriyor, bulutlanma yapmayan TV yok gibi. O yüzden takmıyorum.
  • Bilmem sizin panelde LG modül mü kullanılmıştır ama mesela o modülü kullanan Pana E5E de gece az ışıkta kontrastın dolayısıyla siyah seviyesinin düştüğü hep testlerde belirtilir ben de bu yüzden Pana led almamıştım.TV nizde var olan bulutlanma kontrastın düştüğü durumlarda daha bariz görünüyor çaresi daha aydınlıkta izlemek olabilir ya da yukarıda anlattığım ayarları deneyin.Bulutlanma aşırı ise servis kabul edecektir,buradan derman aramayı bırakıp niye servisi çağırmıyorsunuz bilmem.
  • aslında ben şunu öğrenmek istiyorum, bu tv'nin uydulu versiyonlarındaki genel bir özellik mi acaba? çünkü uydusuz versiyonunu hem vatanda hem de teknosada inceledim sorun yoktu ama bimeksteki versiyonda benimkisi gibi bir sorun vardı, hatta yukarıda anlattığım gibi görevli bana ayarlardan olabileceğini söyledi.
    aslında tv'de bulutlanma gibi bir problem yok, görüntü sd yayınlarda bile çok güzel, renkler canlı, net... ama işte bu parlaklık konusu kafama takıldı...
    neyse ben en iyisi açıp servise sorayım ama eminim onlar da bu konuda mağazadaki görevlilerden farklı birşey demiyeceklerdir. cem yılmazın bahsettiği askerdeki sağlıkçı erler varya hani, işte bunlar da sanki televizyonlarını tamir için servise gitmişler de orda bir şeyler öğrenip servis elemanı olmuşlar

• bu arada servisin eve gelip tv'yi kontrol etme ücreti ne kadar, veya ücret ödemek sorunda mıyız? bilen var mı?
  • Kardeşim daha önce de söyledim kendiniz de görmüşsünüz uydulu ve uydusuz model olmasının bununla ilgisi yok tabii ki ayarlardandır..Servise bulutlanma normalden çok fazla deyip eve çağırın,görmeden telefonda teşhis koyacak değiller.Bunun için para almaz servisler ,siz yine de sorun açtığınızda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.