Şimdi Ara

Philips 46PFL7007K İncelemesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
8
Favori
55.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

31 Aralık 2012 de bimeksten 2700 TL ye x 12 taksit 46 PFL 7007 aldım. Servis kurulum için geldi,

ölü pixel yok, ışık sızması yok ve bulutlanma yok.

Gelelim incelemeye,

Siyah performansı mükemmel,

800 Hz PMR den olsa gerek SD kanallarda çok başarılı HD yi söylemiyorum bile :)

1.5 TB seagete HDD yi takıtım tanıdı, Avatarı izledim 1080p mkv gözlerime inanamadım mütiş...

DTS desteği yok ama bendeki bütün filmler DUAL : orj DTS - Türkçe AC3 bundan dolayı herhangi bir sorun yaşamadan türkçe izledim.
    Ayrıca filmler direkt Türkçe çalışıyor, servis ayar yaptı galiba.

Alt yazıları .str tanıyor. Türkçe dil desteği yok ama, bunu forumda arkadaşlar çözmüş yani türkçe alt yazı sorunuda ortadan kalktı.

Amblight mütiş, şöyle diyorum TV izlemek başka birşey, Amblight TV izlemek başka birşey.

Ayağı askı aparatı oluyor, oradan duvara astı servis.

hoparlörleri ayağında ve gerçekten çok net 3D bir sese sahip zaten 40W RMS.

Birde çerçevesi mütiş, hem ince (hatta yok gibi) hemde çok estetik.

Bu Tv hem ES 7000 den Hem ES 8000 den daha iyi. Hatta Kaba dış görünüşlü HX 850 den de yayın görüntü kalitesi açısından altta kalır bir yanı yok.

Tam bir F/P ürünü diyecem ama bence bu ürün F/FP ürünü yani iyi Fiyat / Full Performans :)

Birde ben bu ürünü televizyon olarak ve sinema izlemek için kullanıcam youtube, facebook gibi özelliklerinide karıştırdım biraz ama, zaten cep telefonunda bunlar sürekli açık, yani televizyonda kullanmayacağım özellikler. Belki youtube yi kullanırım o da sorunsuz çalışıyor.

3D örnekler izledim gayet iyidi ama pek inceleyemedim bu özelliğini çok birşey diyemeyecem.

Sonuç olarak TV bu gün itibari ile 3.100 Tl Teknosa, Darty, Bimeks ve Vatan da. Eğer 2.800-2700 gibi bir fiyatı yakalarsanız sakın kaçırmayın derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inclc -- 6 Ocak 2013; 15:21:29 >

• İçim gidiyor bu modele, adam gibi bir indirim gelsede alsak. Fena halde pusudayım bekliyorum. Hele bu tarz yorumları duyunca dahada bir aşka geliyorum. Ah ulan ah.
  • ayarlardan mı bilmiyorum fakat bu modelin 46 ve 55'i demirören saturn'de yanyana duruyor 55'de hareketli sahnelerde çok hafif karelenme varken 46'da en ufak bir problem yok deneyen ya da bunu farkeden oldu mu?
  • Merhabalar öncelikle

Dün gidip teknosadan 46pfl7007 yi satın aldım.ben bu televizyonu bilgisayar üzerinden film izleme ve oyun oynama amaçlı kullanmayı düşünüyordum. Fakat şöyle bir şey farkettim ki ;

- bir 3d filmi televizyonun üzerindeki playerdan izlersem daha az crosstalk var ama bilgisayardan izlersem inanılmaz derecede crosstalk var

-aynı şekilde oyun 3d oynarkende hiç bitmeyen bir crosstalk var ve input lag inanılmaz derecede fazla.

Evde bir adet samsung 40d7000 var , ondada bilgisayar üzerinden 3d film veya 3d oyun oynarken crosstalk oluyor fakat philipsteki boyutlarıyla alakası yok çok daha az. input lag daha az.

Ekran kartım ati7850 gibi güçlü sayılabilicek bir ekran kartı ve bilgisayar sistemim de oldukça iyi sayılır.

Teknosa ile konuştum televizyonu değişitiricekler yerine hx850 almayı planlıyorum.(samsung veya lg istemiyorum 3d pop out efektleri yeterince dışarı çıkmıyor benim gözüme göre)

sizce 7007 yi kurtarmanın bir yolu varmıdır yoksa sony hx850 almalımı . hx850 alsak aynı sorunlar 7007 ki boyutlarıyla devam edermi ?

Bu arada 7007 nin güncellemesinden sonra çok az da olsa bir iyileşme farkettim ama yinede samsung d7000 e yaklaşmadı.

Teşekkür ederim şimdiden önerileriniz için . Değişim için çok az bir sürem var bir an önce karar vermeliyim.

(birde 46 inç tv yi geri verip üstüne para verip 40 inç almak koyuyo açıkçası :) )

• oyun oynarken oyun/game modunu seçtinizmi ?
  • Seçtim
  • Ben 3d yi fazla kullanmadığım için pek birşey diyemeyeceğim.

ama eğer amblight özelliğini sevdiysen eğer, oyun ornarken (özllikle patlama sahnelerinde) ve film izlerken; sony veya samsung da, büyük bir eksiklik hissedeceksindir.

Tv yi biraz incelediysen görüntü kalitesinin de çok iyi olduğunu farketmişsindir diye düşünüyorum.

Ama illa ki 3d oyunda philips beni kesmedi dersen değiştirmende fayda var, çünkü bu tür tv ler yüksek fiyatlı olduğu için insan hangi özelliğe önem veriyorsa ona göre tv almalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zargana000

Merhabalar öncelikle

Dün gidip teknosadan 46pfl7007 yi satın aldım.ben bu televizyonu bilgisayar üzerinden film izleme ve oyun oynama amaçlı kullanmayı düşünüyordum. Fakat şöyle bir şey farkettim ki ;

- bir 3d filmi televizyonun üzerindeki playerdan izlersem daha az crosstalk var ama bilgisayardan izlersem inanılmaz derecede crosstalk var

-aynı şekilde oyun 3d oynarkende hiç bitmeyen bir crosstalk var ve input lag inanılmaz derecede fazla.

Evde bir adet samsung 40d7000 var , ondada bilgisayar üzerinden 3d film veya 3d oyun oynarken crosstalk oluyor fakat philipsteki boyutlarıyla alakası yok çok daha az. input lag daha az.

Ekran kartım ati7850 gibi güçlü sayılabilicek bir ekran kartı ve bilgisayar sistemim de oldukça iyi sayılır.

Teknosa ile konuştum televizyonu değişitiricekler yerine hx850 almayı planlıyorum.(samsung veya lg istemiyorum 3d pop out efektleri yeterince dışarı çıkmıyor benim gözüme göre)

sizce 7007 yi kurtarmanın bir yolu varmıdır yoksa sony hx850 almalımı . hx850 alsak aynı sorunlar 7007 ki boyutlarıyla devam edermi ?

Bu arada 7007 nin güncellemesinden sonra çok az da olsa bir iyileşme farkettim ama yinede samsung d7000 e yaklaşmadı.

Teşekkür ederim şimdiden önerileriniz için . Değişim için çok az bir sürem var bir an önce karar vermeliyim.

(birde 46 inç tv yi geri verip üstüne para verip 40 inç almak koyuyo açıkçası :) )

dostum 40' tv sakın alma pişman olursun. 40 mı kaldı piyasada ??

hx850 alıyorsan 46 al iyi tv dir.
    phil7007 ni ngörüntü kalitesi de iyidir. ben 3d yi önemsemediğim için 3d konusunda bir şey demiycem. hele 3d oyun tamamen gereksiz bir olay oynadım çünkü.
    lag olayında da online de daha çok lag olur , oyun modunda bazı ayarları gereksiz olanları kapatırsan bu azalır, bana sorarsan crostalk olayı hx850 de çok daha azdır bu nedenle hx850 46' olmak şartıyla al , o fiyata çıkarsan da philips 8007 yi de seçeneklere koy derim.

sen 3d ve lag sorunun varsa 7007 yi direk bırak ve 46'hx850 ve philips 46pfl 8007 arasında bir tercih yap. bu ikisinde sorun yaşamazsın, 3 d ye çok önem veriyorsan hx850 önde gider gibi geliyor ama hd görüntü süper olsun diyorsan 8007 önde gider, ikisine de bak birin al.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

quote:

Merhabalar öncelikle

phil7007 ni ngörüntü kalitesi de iyidir. ben 3d yi önemsemediğim için 3d konusunda bir şey demiycem. hele 3d oyun tamamen gereksiz bir olay oynadım çünkü.
    lag olayında da online de daha çok lag olur , oyun modunda bazı ayarları gereksiz olanları kapatırsan bu azalır, bana sorarsan crostalk olayı hx850 de çok daha azdır bu nedenle hx850 46' olmak şartıyla al , o fiyata çıkarsan da philips 8007 yi de seçeneklere koy derim.

sen 3d ve lag sorunun varsa 7007 yi direk bırak ve 46'hx850 ve philips 46pfl 8007 arasında bir tercih yap. bu ikisinde sorun yaşamazsın, 3 d ye çok önem veriyorsan hx850 önde gider gibi geliyor ama hd görüntü süper olsun diyorsan 8007 önde gider, ikisine de bak birin al.

46hx850 aldım hatta bilgisayar kasamı söktüm yerinde denedim canavar gibi çalıştı.(40 tan vazgeçmemin nedeni aradaki parlaklık miktarı oldu altlı üstlü görünce 46 nın biraz daha parlak olduğunu gördüm.(ayarları kontrol ettim))

philips 7007 deki olayı anladım :

televizyonun üzerindeki playerdan film izlersek crosstalk miktarı çok daha az oluyor ama bilgisayardan izlersek inanılmaz oluyor.
    philips in bilgisayar bağlantılarıyla ilgili bir sorunu var anladığım kadarıyla eskiden de 7403 satın almıştım bilgisayara bağladığımda 20dk da bir ekran 15sn line kapanıp açılıyordu sürekli.

Bu arada philips servisi geldi kontrol etmeye siz ayarları yapamamışsınızdır dedi ben yapiyim gelip dedi.
    Adam gelip 3d derinliğini kapattı bakın şimdi olmuyor dedi...Yorumsuz yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: inclc

Ben 3d yi fazla kullanmadığım için pek birşey diyemeyeceğim.

ama eğer amblight özelliğini sevdiysen eğer, oyun ornarken (özllikle patlama sahnelerinde) ve film izlerken; sony veya samsung da, büyük bir eksiklik hissedeceksindir.

Tv yi biraz incelediysen görüntü kalitesinin de çok iyi olduğunu farketmişsindir diye düşünüyorum.

Ama illa ki 3d oyunda philips beni kesmedi dersen değiştirmende fayda var, çünkü bu tür tv ler yüksek fiyatlı olduğu için insan hangi özelliğe önem veriyorsa ona göre tv almalı.

7007 bence canavar gibi televizyon ama tek kusuru bilgisayar bağlantısında zayıf.bende monitör olarak kullanmayı planlıyorm.

mesela televizyonun üzerindeki playerdan aynı filmi açınca crosstalk çok daha azaldı.

Amblight olayı çok hoş duruyor ama yapıcak bir şey yok.

Bu arada hx850 3d oyun konusunda da hem d7000 den hemde 7007 den kat kat iyi.Üşenmedim bilgisayar kasasını mağzaya götürüp denedim.

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar öncelikle

46hx850 aldım hatta bilgisayar kasamı söktüm yerinde denedim canavar gibi çalıştı.(40 tan vazgeçmemin nedeni aradaki parlaklık miktarı oldu altlı üstlü görünce 46 nın biraz daha parlak olduğunu gördüm.(ayarları kontrol ettim))

philips 7007 deki olayı anladım :

televizyonun üzerindeki playerdan film izlersek crosstalk miktarı çok daha az oluyor ama bilgisayardan izlersek inanılmaz oluyor.
    philips in bilgisayar bağlantılarıyla ilgili bir sorunu var anladığım kadarıyla eskiden de 7403 satın almıştım bilgisayara bağladığımda 20dk da bir ekran 15sn line kapanıp açılıyordu sürekli.

Bu arada philips servisi geldi kontrol etmeye siz ayarları yapamamışsınızdır dedi ben yapiyim gelip dedi.
    Adam gelip 3d derinliğini kapattı bakın şimdi olmuyor dedi...Yorumsuz yani...

çok güldüm. 2d yi açıp bak olmuyor diyor öyle mi :)))
    bende bu servis ile bir kaç soru nyaşadım. aptal adam çok yani sen ben ondan iyi biliriz ne diye oraya koymuşlar bilmiyorum.
    hx850 almakla iyi yapmışsın. güle güle kullan. sorun yaşayacağını zannetmiyorum.

• Bilgisayar bağlantısında ki sorun canımı sıktı şimdi, Lg panel düşük kalite-devre ve diğer sorunlardan ötürü 6877 den vazgeçtik hatta 3 amblighttan vazgeçtik, buyur burdan yak. Benim temelde aradığım 3 özellikten biri olan PC - Tv bağlantı performansı için sorun olduğunu öğreniyorum. Ne alacaz ne yapacaz iyice çıkmaza girdim. Millet Tv den internete girmek, hızlı menü için ölür. Biz onuda aramıyoruz ama yinede sıkıntıdan kurtuluş yok. Sony çok pahalı kardeşim 46'' olanına en fazla 2800 lira verebilirim. 4000 lira 55'' lik bir Tv nin hakkıdır anca. Halada adam gibi indirime sokmuyorlar bu Tv leri anlamak mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicsee

46pfl7007k kliksada 2899 lira.yetişin :D

http://www.kliksa.com/UrunDetay/tv-goruntu-sistemleri/led-lcd-televizyon/900340447

- Daha geçenlerde 2.799 du sonra galiba satışı hızlanınca klasik leş yiyici zihniyetiyle 2.849 yaptılar ve daha sonrada yeni yıl geyiğine kıyasla 2.899 yaptılar. Valla 2799 olup bonus para vermedikçe almayacağım. İsterse stokta kalmasın, isterse fiyatı dahada artsın, hiç farketmez. Bu sayede belki çıtayı yükseltmeme vesile olur sonrada sony'e yüzümü dönerim.

• 3000 küsür lira gözüküyo biçok yerde bana cazip gibi geldi ama beklemekte fayda olabilir
  • Ben yılbaşında 2.700 e aldım hemde 12 taksitle bimeksten.

Görüntü kalitesinden, Ses netliğinden ve amblight den çok memnunum.

HDD den klip, film falan izlemekten daha bilgisayara bağlamaya fırsatım olmadı.

20GB 1080p mkv dual ac3 (en-tr) filmleri sorunsuz oynatıyor, hatta mükemmel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknessjack

Bilgisayar bağlantısında ki sorun canımı sıktı şimdi, Lg panel düşük kalite-devre ve diğer sorunlardan ötürü 6877 den vazgeçtik hatta 3 amblighttan vazgeçtik, buyur burdan yak. Benim temelde aradığım 3 özellikten biri olan PC - Tv bağlantı performansı için sorun olduğunu öğreniyorum. Ne alacaz ne yapacaz iyice çıkmaza girdim. Millet Tv den internete girmek, hızlı menü için ölür. Biz onuda aramıyoruz ama yinede sıkıntıdan kurtuluş yok. Sony çok pahalı kardeşim 46'' olanına en fazla 2800 lira verebilirim. 4000 lira 55'' lik bir Tv nin hakkıdır anca. Halada adam gibi indirime sokmuyorlar bu Tv leri anlamak mümkün değil.

SONY HX820 AL hepsisony de mi bir yerde vardı , nette sony bayiilerine bak. 46'hx820 3000 TL idi. gözlükte hediyeydi. ara bul kaçırma derim.

• led tvyi pencerenin karşısında kurup izleyen arkadaşlar varmı. Pencereden vuran ışığın yansıması nasıl oluyor. Benim pencere karşısına koymaktan başka şansım yok çünkü. bu durumda led mi plazma mı olur sizce?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darknessjack

Bilgisayar bağlantısında ki sorun canımı sıktı şimdi, Lg panel düşük kalite-devre ve diğer sorunlardan ötürü 6877 den vazgeçtik hatta 3 amblighttan vazgeçtik, buyur burdan yak. Benim temelde aradığım 3 özellikten biri olan PC - Tv bağlantı performansı için sorun olduğunu öğreniyorum. Ne alacaz ne yapacaz iyice çıkmaza girdim. Millet Tv den internete girmek, hızlı menü için ölür. Biz onuda aramıyoruz ama yinede sıkıntıdan kurtuluş yok. Sony çok pahalı kardeşim 46'' olanına en fazla 2800 lira verebilirim. 4000 lira 55'' lik bir Tv nin hakkıdır anca. Halada adam gibi indirime sokmuyorlar bu Tv leri anlamak mümkün değil.

SONY HX820 AL hepsisony de mi bir yerde vardı , nette sony bayiilerine bak. 46'hx820 3000 TL idi. gözlükte hediyeydi. ara bul kaçırma derim.

- hx820 yi bulamadım :S hakkında zaten çok az yazı var. 850 ile farkı sanırım pek yok gibi.

- Bu arada evet, yılbaşı günü philips 46pfl7007 bimekste sadece internete özel ! 2.711 liraydı - hediye çeksiz ve sadece internette belirtilen taksit seçenekleri uygulanabiliyordu. Çakallığın daniskası.

- Adam indirim yapıyorum diye piyasaya çıktıysa zaten, senin alamaman için gerekli tüm şartları sağlamıştır ya da diğer yerlerle aynı fiyata satıyordur. Bankadan alacağı ekstra komisyonlarıda sana bana indirim kampanya diye gösteriyor, olay bu. Bu yüzden 2.711 lirayı keş versem diye ısrar et, vermezler. İllaki işin içine banka girecek.

-Herif kampanya yapıyorum indirim ha indirim diye yırtınıyor, giriyosun adamın sitesine bi bakıyosun. 3000-4000 liralık televizyonunu 6 taksite-10 taksite veriyor ama sadece bir kredi kartından ödeme yapmak şartı ile, e tabi nası olsa bankalar yoldan bulduğu adama direk al kardeşim sana 4000 lira limitli kart tepe tepe kullan.

- Maaşım o zamanlar 1500 lirayken, ek gelirle beraber 2000 liraya geliyor ve 2000 liralık limitli kart talebinde bulunuyoruz bir tane bankaya bide bunların kapı kapı gezen elemanlarından biriyle yapıyoruz tüm bu işleri, herifler bana 1 ay gibi uzun bir zaman sonra 700 lira limitli bir kart gönderiyor. Bu da işin başka bir tarafı.

• @hasans

Güzel bir inceleme yapmışsınız en azından türkiye aradım tüm sitelerde sadece bu yer çıkıyor buda bir gelişme diyelim bizimkiler tv almaya karar verdiler banada araçtırmak düştü bu akşam bir teknosa bayisine gittik ürünün ellerinde olmadığını söylediler 55 inc olanı vardı oda satılmıştı kutusunda hazır bekliyordu kurulum için

philips in en yüksek modeli 6872 sanırsam ondan vardı

ama yanda duran samsung es 8000 ben burdayım beni alın der gibi parlıyordu hayatımda o kadar canlı renk göremedim görmiycemde 6872 le karşılaştırılamıycak düzeyde renk kalitesi vardır annem bile bunu alalım dedi renkleri görünce

forumlarda araçtırdım kadarıyla ışık sızma sorunu vardı hatta konusuda burda birden samsung tan soğudum bir taraftan kararsız kaldım

http://forum.donanimhaber.com/m_59976923/tm.htm

sizce hangisi daha mantıklı olur

40 es 8000 mi yoksa 46 pfl 7007 k mı

teknosa yetkilerini telefonumuzu bıraktım hem ürünler indirime gelir hem bayiye gelir diye irtibat kurmak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaeski39 -- 22 Ocak 2013; 22:20:48 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.