Şimdi Ara

PHILIPS 47PFL6198K/12 DVB-S AMB. FHD SMART 3D LED LCD TV + 6 Gözlük (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
615
Cevap
10
Favori
78.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TV ile Laptop'ı HDMI bağlantısı ile kullanan varsa yardım bekliyorum

Bugün ne yaptıysam Laptop'ın görüntüyü HDMI bağlantısı ile ekrana tam oturtamadım. Üstten ve sağ taraftan çok hafif taşıyor, aşağı ve sol tarafta sıkıntı yok. Laptop Samsung R580 Nvidia GT330M var. Bilmediğim farklı bir ayar mı yapmam gerekiyor ? TV nin format kısmında ki tüm ayarları denedim. Nvidia denetim masasını baya kurcaladım yine olmadı
  • arkadaşlar tekrardan merhaba 42pfl6198 kullanıcısıyım tv alalı 16 gün oldu ve beklentilerimi hiç karşılayamadı samsung 6340 serisini alırken son anda philipse karar kıldım ama pişmanım. en büyük sıkıntım uydu yayını izlerken insanlar ve sahnedeki cisimler pusluluk var dün gs-juventus maçını bile vasat bi görüntü ile izledim geniş acından oyuncular bile belli olmuyor puslu ve gölgeli 3d performansı gayet güzel screen mirrong vasat samsung s4 kullanıyorum desteklemiyor diyor smart başlı başına zaten sıkıntı sorun çok ağır çalısyor. tv aldıgımdan beri 2 adet güncelleme geldi ikisinide yaptım. benim için uydu yayınlarını izlerken güzel görüntüyü nasıl alırım samsung ve lglere baktıgımda bendeki gibi bir sıkıntı yok görüntü ayarlarını kurcaladım bişey degişmedi sizlerin önerecegi bi ayar varmı yardımcı oldugunuz için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahm15

Arkadaşlar merhaba bende 42pfl6198 modelini aldım. S4 telefonumdan Screen miroring ile baglanmaya çalışıyorum ancak tvde şöyle bi hata alıyorum bağlı olduğunuz cihaz hcdp desteklemiyor diyor neden böyle oluyor anlamadım samsung tvlere baglanirken böyle bir sorun yok ama Philips te böyle uyarı alıyorum telefonda herhangi bi ayar mı yapmam lazım yada tvde

ben bugün 47 pfl 6198 televizyona general mobile discovery ile bağlanıp telefon görüntüsünü aktardım you tube
    dan videoları televizyondan izleye biliyorum.
    Telvizyonda Miracast ı acıyorsunuz.
    tefondan( discovery) için
    ayarlar-cihaz-ekran menüsünden kablosuz ekran modunu açıyoruz
    ekran ara diyoruz telefon philips 6198 diye görüyor.(telefonun wifi si açık olacak)
    bağlan dediğimizde tefon ekranı televizyonda.
    telefonda yaptığınız herşeyi televizyondan izleye bilirsiniz.
    telefonunuza son güncellemeyi yapmayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürek -- 11 Aralık 2013; 22:52:34 >

• ahm15 A kullanıcısına yanıt
    HD yayına geçeceksin.ben öyle yaptım ve ancak öyle görüntünün tadına varabildim
    bu ayarları deneyebilirsiniz.

görüntü tarzı : kişisel

backlight kontrast : 80 (60-80 arası )
    renk : 70 (50-70 arası )
    netlik : 0 (0-2 arası )
    parazit azaltma : kapalı
    mpeg parazit azaltma : kapalı

percect natural motion : kapalı
    clear cld : açık
    gelişmiş netlik : kapalı
    dinamik kontrast : kapalı
    dinamik arka ışık : standart
    renk geliştirme : kapalı

ışık sensörü : açık
    gama : +2 (0, +2 arası)
    renk sıcaklığı : normal
    video kontrast : 90
    parlaklık :50
  • Yardımınız için teşekkürler bugün dediklerinizi bi uygulayacağım bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kürek

quote:

Arkadaşlar merhaba bende 42pfl6198 modelini aldım. S4 telefonumdan Screen miroring ile baglanmaya çalışıyorum ancak tvde şöyle bi hata alıyorum bağlı olduğunuz cihaz hcdp desteklemiyor diyor neden böyle oluyor anlamadım samsung tvlere baglanirken böyle bir sorun yok ama Philips te böyle uyarı alıyorum telefonda herhangi bi ayar mı yapmam lazım yada tvde

ben bugün 47 pfl 6198 televizyona general mobile discovery ile bağlanıp telefon görüntüsünü aktardım you tube
    dan videoları televizyondan izleye biliyorum.
    Telvizyonda Miracast ı acıyorsunuz.
    tefondan( discovery) için
    ayarlar-cihaz-ekran menüsünden kablosuz ekran modunu açıyoruz
    ekran ara diyoruz telefon philips 6198 diye görüyor.(telefonun wifi si açık olacak)
    bağlan dediğimizde tefon ekranı televizyonda.
    telefonda yaptığınız herşeyi televizyondan izleye bilirsiniz.
    telefonunuza son güncellemeyi yapmayı unutmayın.

Bende dediğinizi denedim ancak bişey değişmedi bu arada cihazim samsung s4 normal resimleri videoları paylasabiliyorum ancak telefonu direk aktaramiyorum benim telde direk olarak üst panelde screen miroring var onu açıyorum tv görüyor tvde bağlanıyor diyor sonradan tvde bağlı bulunmakta oldugunuz cihaz hdcp desteklemiyo samsung marka bir tv ile denedim hic sıkıntı olmadan bağlandım anlamadım :( tv başıma bela oldu yazık oldu 2150 tlye :(

• quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

bu ayarları deneyebilirsiniz.

görüntü tarzı : kişisel

Hocam yardımlarınız icin tskler dediğiniz ayarlari yaptim ancak tatmin edici bi görüntü yine alamadım keşke samsungu alsaydim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahm15 -- 12 Aralık 2013; 17:56:38 >
    görüntü kullandığın uydu yada sd-hd yayına göre değişir , hdmi kablo normal birşeyse sorun yok....
    samsung f6340 alt seridir ve alsan sd yayınlar daha kötü görünür ve ten renkleri kötü oluyor samsung da ...

daha mı parlak olsun istiyorsun , hangi yönü tatmin etmedi mesela ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

görüntü kullandığın uydu yada sd-hd yayına göre değişir , hdmi kablo normal birşeyse sorun yok....
    samsung f6340 alt seridir ve alsan sd yayınlar daha kötü görünür ve ten renkleri kötü oluyor samsung da ...

daha mı parlak olsun istiyorsun , hangi yönü tatmin etmedi mesela ?

Kendi uydusunu kullanıyorum. Daha canli parlak net olsun istiuorum ama yapamadim bir türlü..Görüntü tarzindan canliya alıyorum trt hd olsun normal kanallar olsun sanki cisimlerin insanların yüzleri hep puslu duruyor tvdeki uydu cihazindami sorun var ki anlamadım gitti. Mesela haberlerdeki yazilar keskin degil kırcallı duruyor. Bu arada yeni güncelleme geldi biraz önce bir türlü yapamadım karşıdan yükleme tam bitecekken hata veriyor sanırım serverler yoğun daha sonra tekrar deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahm15 -- 12 Aralık 2013; 19:28:47 >

yukarıdaki ayarlar 7008 de iyi duruyor .

canlı modda ayarlar full olur ve kötü görünür . her modu deneyin

bütün ayarları deneyin zamanla deneme yanılma yöntemiyle ayar çekersiniz .

bu ayarlar kişisel tercihe göre değişebilir o yüzden aralık bıraktım hep

ve diğer ayarlar bence iyi değişebilceekler var ama ya kapalı yapın yada mininum yapın --- maksimum falan yapınca rezil olur ayarlar .

farklı ayarlarda deniyorum 7008 sayfasında paylaşmıştım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 3 Ocak 2014; 3:54:28 >

• 666azazel kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkür ederim yardimci oldugunuz icin. Peki miracasti hiç kullandınız mı. Bende s4 telefonum ile teli tamamen aktaramiyorum sadece resim video vb normalde tel ekranını olduğu gibi aktarıyor olması lazım diger tvlerde öyle en azindan bende hcdp hatası veriyor anlamadım gitti

telefondan işlerinden hiç anlamıyorum ama philipste belli olmuyormuş o işler bazen çalışıyor-bazen çalışmıyor yada uyumsuzluj sorunu var gibi ..
  • quote:

Tamam teşekkür ederim yardimci oldugunuz icin. Peki miracasti hiç kullandınız mı. Bende s4 telefonum ile teli tamamen aktaramiyorum sadece resim video vb normalde tel ekranını olduğu gibi aktarıyor olması lazım diger tvlerde öyle en azindan bende hcdp hatası veriyor anlamadım gitti

Bende lg g2 var miracast baglantıda sorun yok telefon ekranı olduğugibi tv ekranına atıyor

• nerorom34 N kullanıcısına yanıt
    Bende samsung s4 var yapamadım hocam anlamadım gitti

• eak101 kullanıcısına yanıt
    Benim eşleşme sıkıntısı düzeldi ama uygulamanın çok efektif çalıştığını söyleyemem.
  • Arkadaşlar yeni yazılım çıkmış usb üzerinden kurdum şu ana kadar gozlemlerim şöle;
    1-Philips açılış logosu değiştirilmiş
    2-Kanal geçişleri hissedilir derecede hizlanmis
    3-Smart tv içeriği aynı olsada oda hissedilir derecede hizlanmiş
    4-Goruntu kalitesi iyiydi dahada iyilestirilmiş
    5-Bazi durumlarda gerçekleşen goruntude titreme giderilmis
    Benim şu ana kadar gözlemleri bunlar. ..

• quote:

Orijinalden alıntı: lipitor45

Selam arkadaşlar bugün itibari ile philips 47pfl6198k/12 sahibi oldum ilk olarak söylemem gerekirse bir çok led tv denedim bundan daha güzel görüntü kalitesi veren görmedim. kısaca anlatmak gerekirse menüler arası geçiş biraz yavaş tek dezavantajı bu. + olarak DTS videoları çok başarılı bir şekilde oynatıyor o sorunu gidermişler. sormak istediğiniz bişey varsa seve seve cevap yazarım.

Tv den çok memnunum forever philips (ambilight spectra 2) :D
     PHILIPS 47PFL6198K/12 DVB-S AMB. FHD SMART 3D LED LCD TV + 6 Gözlük

Bugün itibarı ile tv den hala memnunmusunuz?
    Web browser ı mevcut mu? PC ve T v olarak kullanmak için bu tv yi önerirmisiniz.Pc oyunlarıyla işim yok.Sadece sosyal sayfaları dolaşırım.Burası benzeri forumlara katılır,müzik ve film videoları izlerim.
    Ne dersiniz bu amaçlar için uygunmdr bu tv?

• Son çıkan güncellemeyi başka yapan var mı? Bende yaptım ama denildiği gibi logoda bir değişiklik ve kanal geçişlerinde bariz bir hız artışı görmedim. Herkeste mi böyle? Yoksa benim güncellemede mi bir sorun var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezarim

Son çıkan güncellemeyi başka yapan var mı? Bende yaptım ama denildiği gibi logoda bir değişiklik ve kanal geçişlerinde bariz bir hız artışı görmedim. Herkeste mi böyle? Yoksa benim güncellemede mi bir sorun var acaba?

Son dahil hiçbir güncellemede fark görmedim. Tvyi annemler kullanıyor ama en azından logoda değişiklik yoktu.

@emekli öğretmen 1
    Logoda değişiklik var mı? Ben dtsleri denedim ama ses gelmedi. Dahası Türkçe seçenek çıkmıyordu. Ayar yapmak gerekiyor mu bilmiyorum.

Eğer değişiklik felan varsa demek ki 42likle 47liklerin yazılım farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 24 Aralık 2013; 21:58:09 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.