Şimdi Ara

Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun aylar araştırmalarım sonunda "android TV" almaya karar vermiştim ve seçeneklerimi bir bir eleyerek Philips 43PUS6501 almak için yola çıktığım bu serüvende yıl sonu fırsat indirimlerinden yararlanarak 49PUS6501 modelini 31.12.2016 tarihinde aldım. Tv.den genel anlamda memnunum ancak dikkatimi çeken ve can sıkan bir durumu farkettim. Özellikle hızlı geçişe sahip sahnelerde görüntülerdeki bozulmalar dikkatimi çekmeye başladı. Örneğin bir filmde&dizide yakın çekimde yürüyen yada koşan kişinin etrafında oluşan flulaşma yada bulanıklaşma adı her neyse. Yada bir futbol maçında yine yakın çekimde koşan bir futbolcunun etrafında oluşan bulanıklaşma. (tabiri caizse sanki futbolcunun vücudundan buhar çıkıyor ) Yine dikkatimi çeken PS4 te fifa oynarken futbolcu koştuğunda etrafının flulaşması, yine PS4 te Resident Evil yada 7 Days To Die oynarken elimdeki silahın yada bir nesnenin sağa sola döndüğüm esnada etrafında oluşan flulaşma.

Tv izlerken TV nin kendi dahili uydu alıcısını değil Digitürk receiver ı kullanıyorum. (HDMI bağlantı kablosu altın değil)

TV görüntü ayarlarındaki

Ultra Resolution: AÇIK
    Parazit Azaltma: MAKSİMUM
    MPEG PARAZİT AZALTMA: MAKSİMUM
    PERFECT NATURAL MOTİON: MAKSİMUM
    CLEAR LCD: AÇIK

İzlediğim videoların birçoğunu TV deki youtube uygulamasında izledim ve test ettim. Ayrıca usb ye yüklediğim 4K videoyu (ki yüklediğim video barcelona - at.madrid maçı) izlediğimde de bu problem yine vardı. Bahsettiğim problemleri farkettiğim videoları yükledim. Servis çağırdım, servis çalışanları böyle bir problemi ilk kez gördüklerini söylediler. Video çektiler. Çektikleri videoyu genel merkeze göndereceklerini ve oradan gelen cevaba göre bana geri dönüş yapacaklarını belirttiler.

Benzer problemi yaşayan yada bu konuda bilgi&tecrübe sahibi arkadaşların fikirlerini ve önerilerini bekliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• LED TV lerin genel sorunu banding'didr.
    Bulanıklaşma konusuna gelince bilgisayardan aç aynı sorun olacağını farkedeceksin. aslında o HD olarak kaydetti. video düzenleyicisi ile yakınlaştırarak 4k olarak kaydetmiş. 4K olsa öyle gösterir mi ?

TRT4K da dünya kupası maçlarda adam koşunca bulanıklaşmıyor mesela ? gerçek 4k maç yayını gösteriyor. fazla kayma yapmadığı için banding belli olmuyor..

istersen sende dene
    Kayan yazı videosu yap H265 olarak kaydet titreme varmı yokmu bunu öğrenebilirsin.
    HD veya FULL Hd Videoları biraz yakınlaştırıp H265 olarak kaydet. sonucunu göreceksin. normal yani takılma böyle şeylere

banding dışında bu TV nin hiç bir sorunu yok. paran varsa OLED TV al maçı bol bol seyret.
  • uydu yayını olsun 4K kaynaklar olsun Bluray,ultra hd 4k,kısaca günümüzdeki videolar 60fps olmadıkça hızlı sahnelerde kameradaki ani sağ sol geçişlerde o bahsettiğiniz durum mevcut çünkü sizdeki panel 100hz ve gerçek 60 fps olmayan içeriğe ek kare ekleyerek sanal 60 fps yapmakta buda fullaşma görüntüde yırtılma bulanıklaşma olmaktadır bunu kafaya takmazpiskolojiden atarsanız hiç sorun kalmaz,bu tv ile alakalı olan durum değil bütün tv,lerde bu sorun mevcut yazılımsal donanımsal değil şimdi şu videoyu açın ve 60fps 1080p de izleyin en ufak kare atlaması görmezsiniz isterseniz crt monitörde açın..

• Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Sanırım benim rahatsız olduğum kısım videolardan tam anlaşılmıyor yada ben seni anlayamadım Benim rahatsız olduğum şey ilk 2 videoda C.Ronaldo'nın yürürken vücudunun etrafında oluşan flulaşma yada bulanıklaşma ve 3. videoda da Dani Alves'in etrafındaki flulaşma. Ki bu video internetten indirdiğim 4k videonun görüntüsü. Yüklediğim videoları 1080p olarak açık izlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ya mesela bu akşam Kanal D HD'de Vatanım Sensin izliyorum ve her yakın çekimde insanların vücutlarının etrafında flulaşma bulanıklık ciddi anlamda farkediliyor ve bu çok rahatsız edici bir durum. TV'de açıp izlediğim videoları laptopımda açtığımda bahsettiğim flulaşma olmuyor. Laptopım Acer Aspire V17 Nitro-Black Edition İ5 GeForce GTX 860M. Önerdiğin H265 kayan yazı videosunun nasıl yapılacağı ile ilgili bir bilgim yok. Nasıl yapacağımı açıklayabilirsen onu da deneyeyim.

Mesela youtube ta aşağıdaki videoyu TV'de izlediğimde messi nin iniesta nın fabregas ın etrafında çok ciddi flulaşma oluyor. Onun da videosunu çekip koyabilirim.

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim. Evet bahsettiğin 60fps vb görüntü kalitesindeki videolarda akıcılık ve netlik çok daha iyi hemfikiriz. Ancak beni rahatsız eden konu görüntüdeki genel flulaşma yada bulanıklık değil. Görüntünün geneli net kaliteli güzel tamam ama yakın çekimlerde insan bedeninin çevresinde oluşan flulaşma ve bulanıklık beni rahatsız ediyor. Ve cidden can sıkıcı ve göze batan bir durum. Yüklediğim videoları yüksek çözünürlükte izlediğinizde siz de farkedeceksiniz. Önerdiğiniz 2 videoyu da tv'de açtım ve o bahsettiğim insanların etrafında oluşan bulanıklık 2 videoda da var maalesef :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: carvalho

Cevabın için teşekkür ederim. Evet bahsettiğin 60fps vb görüntü kalitesindeki videolarda akıcılık ve netlik çok daha iyi hemfikiriz. Ancak beni rahatsız eden konu görüntüdeki genel flulaşma yada bulanıklık değil. Görüntünün geneli net kaliteli güzel tamam ama yakın çekimlerde insan bedeninin çevresinde oluşan flulaşma ve bulanıklık beni rahatsız ediyor. Ve cidden can sıkıcı ve göze batan bir durum. Yüklediğim videoları yüksek çözünürlükte izlediğinizde siz de farkedeceksiniz. Önerdiğiniz 2 videoyu da tv'de açtım ve o bahsettiğim insanların etrafında oluşan bulanıklık 2 videoda da var maalesef :(

Arkadaşım yukarda bahsi geçen videoları bir OLED panel kullanıcısı olarak denedim ve fullaşma dediğin olay OLED,de,de oldudiğer odadaki led panele denedim ondada oldu bu fullaşma dediğin olay kameranın sağa sola hızlı tepkime süresi ve arka plandaki nesnelerin fullaşma ve netlik kaybı dediğimiz olay bunları sorunsuz gösteren tek şey plazma tv,lerdir eski bir neo plazma kullanıcısı olarak LCD teknolojisinden daha iyisini beklemeyin,İyi bir görüntü için bu görüntüyü oluşturan her bir resim karesinin net olması gerekiyor.Ayrıca araya görüntü karesi ekleyen TV'nin hareket yazılımları da bu durumda ne kadar başarılı ? Çünkü bunlardaki mantık: İlk kareye bak, ikinci kareye bak, araya benzer bir kare ekle şeklinde.

Bu karede kadın duvarın arkasında kalıyor. O anki kare tamamen flu, arka plan da öyle. Arka plandaki dükkanın tabelasındaki çatallanmada gözden kaçmıyor.

İşte böye net keskin bir görüntüden flu görüntülere geçiş tekrar keskin görüntülere geçiş göz tırmalıyo

• quote:

Çok önemli bir olaydan bahsetmek gerek bir içeriğin yani yayının en önemli faktörü bitrate dediğimiz olay:resim kalitesi ve netlik şöyle söylim bd orjinal disc'te bitrate 50mbps,lere kadar çıkarken 4k ultra hd,lerde 100 mbps ve üstünü görüyoruz..Kısaca bitrate ne kadar yüksekse sonucun kalitesi okadar yüksek olur ve detaylar daha belirgin dolayısıyla görüntüyü büyüttükçe bozulmalar yada pikselleşmeler daha az olacaktır.Daha net görüntü ve daha net ses için daha yüksek bitrate gereklidir.

Örneğin FullHD bir görüntüde çözünürlük 1080p bitrate düşükse aşağıdaki gibi bir görüntü oluşacaktır.

Eğer bitrate yüksek ise görüntü daha belirginleşicektir..bu arada çözünürlükten bahsetmiyoruz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Tv gölgelenme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yüklediğim video yukarda bytrojan29 a verdiğim cevapta paylaştığım youtube'taki 4k demo videosunun televizyonumdaki görüntüsünün videosudur. özellikle ilk 8 saniye içinde iniesta-messi ve fabregas'ın vücudunun etrafında oluşan bulanıklığa dikkat etmenizi istiyorum. Bu durum normal mi? Yani söylediğiniz gibi her panelde olan bir durum mu bu? Ben şimdiye kadar hiç rastlamadım böyle bir görüntüye.

Bir de yine forumda bir arkadaşımız tv testi için 3 adet fotoğraf önermiş. Bu fotoları da usb belleğe atıp tv de açtım. Resimler şu şekilde;

Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var?

• videoyu göstermiyor. sanırım beceremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carvalho -- 20 Ocak 2017; 5:8:58 >
  • hızlı sahnelerde kamera sağa sola ani harekette kirli görüntü yani panelin içinde siyah toz leke varmış gibi görünüyor bu vertical badding olmayan led panel yok burda okey,o bulanıklık dediğiniz olayda dediğim gibi bitratenin düşük olmasından kaynaklı başka sorunda yok siz bluray remux veya bitratesi yüksek 4k videolar deneyin öncelikle şu videoyu deneyin link veriyorum ..

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=133
    http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=135

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 20 Ocak 2017; 5:17:24 >

• quote:

Yüklediğim video yukarda bytrojan29 a verdiğim cevapta paylaştığım youtube'taki 4k demo videosunun televizyonumdaki görüntüsünün videosudur. özellikle ilk 8 saniye içinde iniesta-messi ve fabregas'ın vücudunun etrafında oluşan bulanıklığa dikkat etmenizi istiyorum. Bu durum normal mi? Yani söylediğiniz gibi her panelde olan bir durum mu bu? Ben şimdiye kadar hiç rastlamadım böyle bir görüntüye.

Bir de yine forumda bir arkadaşımız tv testi için 3 adet fotoğraf önermiş. Bu fotoları da usb belleğe atıp tv de açtım. Resimler şu şekilde;

Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var? Philips 49PUS6501 Banding Problemi mi Var?

iyide niye bulanıklaşmayı hala tv yi sorun görüyosunki ?
    bilgisayardan aç bakalım bilgisayardada varmı ?

• Sadece tv'de var bu problem. Laptopımda yada eski 5 senelik Vestel FHD tv'de hiç böyle bir problem olmamıştı. Yalnız siz böyle söyledikçe kendimi kötü hissetmeye başladım. TV'de sorun yok da ben abartıyormuşum yada bunu sorun haline getiriyormuşum gibi hissettim. Sizce paylaştığım videolardaki görüntüler normal mi? TV'de problem yok mu diyorsunuz? İlk mesajımda da söylediğim gibi ben TV'nin genel görüntü kalitesini beğendim ancak yakın çekim hareketli sahnelerde insanların kendi vücudunun çevresinde bulanıklaşma oluyor. Dikkat etmenizi istediğim nokta şu; görüntüdeki insanın arkasında kalan kısımlar değil beni rahatsız eden, kişinin kendi vücudunun hemen ilk çevresi. Sanki vücudundan buhar çıkıyormuş gibi. Bunu farkettiniz mi?

Aşağıdaki videonun ilk 8 saniyesinde iniesta - messi - fabregas ın vücut çevresine dikkatle bakmanızı rica ediyorum.

Benim için resimdeki kadının arkasında kalan detaylar önemli değil, bunu sorun etmiyorum zaten normal. Benim televizyonumdaki görüntülerde canımı sıkan alttaki resimde de işaretlediğim gibi kadının etrafında şekillenen bulanıklaşma.

Bir de aşağıdaki resimde açıklamaya çalışayım.

• quote:

Benim için resimdeki kadının arkasında kalan detaylar önemli değil, bunu sorun etmiyorum zaten normal. Benim televizyonumdaki görüntülerde canımı sıkan alttaki resimde de işaretlediğim gibi kadının etrafında şekillenen bulanıklaşma.

şimdi sen demişşin bilgisayarda böyle birşey yok sadece TV de var diyorsun. ??? çok ilginç

benim bilgisayardada var ? bilgisayardan aç iyi bak derim. kusura bakma ama sen görememişşin yada sen bakmadan yazmışşın.

• quote:

sizin dediğiniz olay crostalk işte fullaşma cisim etrafındaki ghosting,diye geçiyor ıps panellerde bu olay var zati bilinen birşey + bitrate düşükken daha çok belirginleşir bu genel bir sorun değil lakin bunu dert ettiyseniz plazma sizin ilacınız lakin plazma zor bulmak + bunun sizin tv ,ile alakası yok yani tv,nize kabahat bulmayın,dediğim uhd demoları denedinizmi ..ben paylaştığın videoları hep oled panel hem va panel,de denedim bendede var dediğiniz fullaşma o yayından kaynaklı dediğim gibi tv,den değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 20 Ocak 2017; 19:23:59 >

• :) Yalan borcum mu var yahu. Valla yok billa yok :) Barcelonanın 4k videosunu laptopımda izledim ve videosunu da çektim. Ama her seferinde youtube a yükle sonra burda paylaş yapmaktan daha kolay bir yolu var mı video yüklemenin? Varsa hemen laptopımda açtığım videonun video kaydını paylaşayım seninle.
    Tamamen bu konularda cahil biri olarak soruyorum yanlış anlamayın, Crostalk, ghosting bir problem değil mi peki? Yani lcd, led, oled vs vs vs her ne panel ise bu bahsedilen durum normal mi kabul ediliyor? Paylaştığınız videoları izledim ve yakın hızlı karelerde bulanıklaşma yine var ama daha az. Özellikle videolardan bir tanesinin sonunda bisiklete binen bir kız var bisikletin etrafında bulutlanma oluyor. Yine aynı videoda koşan bir kızın etrafında da bulutlanma bariz farkediliyor. Hızlı geçişlerin hemen hemen hepsinde dikkat çeken bir bulanıklaşma var. Şöyle bir fark var diğer izlediğim görüntülerin videolarını çektiğimde çektiğim videoda da bulanıklaşma bariz belli oluyordu ancak sizin paylaştığınız görüntüleri videoya çektiğimde çektiğim videoda bulanıklaşma belli olmuyor.

Bir başka soru; çektiğim videoları foruma direk yükleyemiyor muyum? İlla başka bir siteye ekleyip forumda paylaşmam mı gerekiyor?

• Bu konuda uzman değilim ama bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Hareket eden insanların etrafındaki bulanıklık tvlerdeki motion ayarlarının getirdiği bir şey. Son 6-7 yıldır çıkan üst düzey tvlerde hızlı hareketi akıcı hale getiren her markanın kendine özgü isim verdiği bir teknoloji var, true motion, motion flow v.s. Bu sayede görüntüler daha akıcı oluyor ama futbolcunun etrafında da bulutlanma oluyor. Bu özellik monitörlerde ve laptoplarda olmadığı için onlar hareketli sahneleri akıcı hale getiremez tabi bulutlanma da olmaz. Yani akıcılık seviyorsanız motion özelliğini TV de açarsınız ama futbolcunun etrafındaki bulutlanmaya katlanmanız gerek. Veya TV nin motion özelliğini kapatın, o zaman akıcılık açısından tv sıradan bir monitöre dönüşür. Bazı kişiler bu motion özelliğini sevmezler, filmleri video çekim gibi gösterdiğini düşünür ve kapatırlar. Film ve TV programları saniyede 24-25 kare çekildiği ve led tvlerde yazılım ile hızlandırıldınız için maalesef kusursuz bir akıcılık olamıyor.Ben motion özelliğini seviyorum görüntü daha gerçek görünüyor bana, o bahsettiğiniz flulaşmayı çok takmıyorum. Bunu hiç yapmayan tv henüz piyasada Yok zaten. Ama ileride filmler ve TV yayınları saniyede 50-60 kare kameralarla çekilmeye başlanırsa. Zaten kendiliğinden akıcı olacak ve bu kusurlar en aza inecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• eros68 kullanıcısına yanıt
    Cevabın için çok teşekkür ederim. Söylediğin ayarları yaptım ve şimdiye kadar denediğim tüm videoları tekrar izledim. O beni rahatsız eden, insanların etrafındaki flulaşma videoların %90nında dediğin gibi olmadı. Futbol vb gibi akıcı hareketlerin olduğu yayınlarda motion özelliğini kapatmam gerekecek demekki. Çünkü gerçekten beni rahatsız ediyor. Özetle bu durumun normal olduğunu ve televizyonun problemli olmadığını mı söyleyeceğiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carvalho kullanıcısına yanıt
    Her tv de az ya da çok vardır, belki en pahalı modellerde ( 5-6 bin tl ) daha az vardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.