Şimdi Ara

PHILIPS 55PFL8007 (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
825
Cevap
15
Favori
50.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce kliksa dan 40pfl8007 siparişi verdim 1949 lira.
  • Hayırlı olsun, güle güle kullan.
  • arkadaslar selam, yaklasık 1,5 ay kadar önce bu tv yi ( 55pfl8007k) kapalı kutu olarak cok zor birsekılde teknosadan 4400 tl ye satın aldım. ( 3 gözlükle beraber )

Artıları :

tv nin görüntüsü gercekten muhtesem. digitürk iq plus kullanıyorum. özellıkle hd film kanalları ve belgeseller mükemmel. media olarak dune hd kullanıyorum, Samsung sony LG gibi markalarıda inceledim. kesinlikle doğallık ve keskinlikte yanına yaklaşamazlar.
    1080p filmlerdeki görüntü kalitesi mükemmel, siyah dengesi harika, ambilight özelliği keyifli. Sesi cok güçlü.
    5 hdmi girişi olması avantaj. Klavyeli kumanda kullanışlı.

Eksileri:

Menüsü cok yavas.
    DTS ses desteği yok.
    Hareketli görüntülerde maalesef ciddi sorunlar var (mesela bir jet ucuyorsa kanat uclarında titremeler , hareketli sahnelerde gölgelenmeler gibi)
    Bazı akan sahnelerde kanal logosunda titremeler.
    Alttan akan yazılarda takılma hissi.
    Smart tv si yetersiz.

bunlar benım tespitlerim. maalesef görüntüsü mükemmel olmasına ragmen hareketli sahnelerdeki sorunlar yüzünden biraz soğumaya başladım. Ancak ambilight ve görüntü kalitesi ( yani diger markalara göre canlılık ve doğallık ) çok üstün geldiği icin yinede memnun olmaya calısıyorum.

Bulutlanma , ölü pixel gibi sorunlar cok şükür yok.

Üzerinde en son agustos güncellemesi var, yeni güncellemeden sonra görüntü kalitesinde düşüş olduguna dair birkaç yazı gördüğümden güncelleme yapmadım, yapmayıda düşünmüyorum. Yapan arkadaslardan + ve - lerini alabilirsem sevinirim. aynı güncelleme değil sanırım ama tarih aynı. model farklı oldugundan ötürü yazılımın sürümü farklı olabilir, bilmiyorum.

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2165739/philips-tv-televizyonumun-guncelleme-sonrasinda-goruntusu-bozuldu

Hareketli görüntülerdeki sıkıntılar benım tv yemi mahsus yoksa ben biraz paranoyamı yapıyorum diye inceleme yaptım hemen hepsinde ( bu modelin ) mevcut ve hatta elektronik markette tüm philips modellerini yakından izledim hepsinde aynı sorunlar mevcuttu. Bir satış temsilcisiyle sohbet ettim, şaşırtıcı şekilde bilgili biriydi ve bana bu titreme vb olayların UHD yada 4K tv lerde bile mevcut oldugunu , o kadar da aşırı inceleme yapmamam gerektigini söyledi.
    Hatta kademe kademe ucuzdan pahalıya gittik ve her görüntü sanki daha iyi gibi bir izlenım verdi, arkasındaki tv daha da iyi gibi ama derin incelediginizde aynı yada benzer sorunlar onlarda da mevcuttu.

Kısaca, tercih meselesi. hiçbir tv 4/4 lük değil. Benim önceki tv imde philips di. 8 sene tepe tepe kullandım hala kullanıyorum cocugun odasına astım hala insanlar görüntüsüne hayranlar. ( HD Ready )

yorum ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

merak edenler için rastgele çekilmiş bir görüntü aşağıda.

Herkese iyi seyirler dilerim.

PHILIPS  55PFL8007

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airport34 -- 27 Aralık 2013; 13:05:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: paladyum

quote:

Orijinalden alıntı: maodemao

Egreat R6S almayı düşündüm, bizim televizyonlar ile uyumu nasıldır?

açıkçası ben hiç bir sıkıntı yaşamadım. bayadır kullanıyorum. philipsi almadan öncede egreat vardı. tv nin playerini bir kaç defa kullandım zaten egreatin görüntüsü daha iyi olduğu için sürekli onu kallnıyorum. 3d bluray isoları da direk açıyor zaten. yalnız baya bir yazılım seçeneği var egreat te onları forumdan inceleyin isterseniz. geçen biri egreat sayfsında 2.eli 150 tl ye satıyordu.

dune aldıgım icin egreat cihazımı satıyorum ilgilenen olursa pm atabilir.
  • Hareketli sahnelerdeki titremeyi biraz daha açabilir misiniz? Hareketi kesikli şekilde mi görüyorsunuz yoksa birkaç piksellik salınımlar mı oluşmakta? TV'de motion ayarları kapalı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

Hareketli sahnelerdeki titremeyi biraz daha açabilir misiniz? Hareketi kesikli şekilde mi görüyorsunuz yoksa birkaç piksellik salınımlar mı oluşmakta? TV'de motion ayarları kapalı mı?

kesikli şekilde bazı 1080p filmlerde görüyorum ancak hdd den kaynaklanıyor buna emınım. cunku digitürk deki filmlerde asla bir problem yok.

hareketli sahnelerdeki titreme salınım mantıgında. bazı kanallarda yada filmlerde cok bariz. bazılarında yok gibi. futbol maclarında bile cok az mesela. o anlamda mantıgı tam çözemedım.

motion ayarı nedir bilmıyorum tv fabrika ayarlarında su an. sadece " doğal " secili. canlı da fazla parlıyor ve benım tarzım değil.

herhangi bir tecrübeniz varmı konu hakkında ?
  • airport34 kullanıcısına yanıt
    Dune ile egreat kısaca karşılaştırmanızı istesek, ikisinide kullanmış birisi olarak.
    görüntü ayarlarında perfect natural motion kapalı mı? Açıksa bu ayarı kapatıp tekrar videoları izler misiniz?
    Hareketli sahneler ile ilgili benim de şikayetlerim vardı fakat elektronik marketlerde diğer muadil markaları da inceledim, benzer sıkıntılar o televizyonlarda da var. Tv kaliteli, bu kadar detaycı yaklaşımları bir kenara bırakınca keyif almaya başlıyorsunuz. Hareketli sahne sıkıntısı görmek isteyen arkadaşların öncelikle 4000 serisi philips izlemesini öneriyorum, ardından 8000 serisinin bu konuda ne kadar başarılı olduğu görülecektir.
    hareketli sahnelerde genelde filmlerde yapıyor ki tüm markalarda bu var. birde bende d smart modül var onda daha çok yapıyor hd yayında buda bence d smartın yayın ve hd kalitesi kötü olduğu için yapıyor. bence görüntü ayarlarıyla oynamalısın göz zevkine göre ayarlamalısın

artı son yazılımı yükle bence çünkü tv hızlandı artı önceki yazılım evet sorunluydu ama bunu son yazılımla düzelttiler
  • 55pfl8007 modelini teşirden 2 hafta önce sattım 2499a :S tertemiz tv idi kumandası sadece çizikti

philips tvlerde özellikle 7 serisini güncellemeniz format desteğini genişletiyor dts desteği ekleniyor osn güncelleme ile menüde %10-15 arası bir iyileştirme gözlemledim ama oda 2013 serilerinde eski, seride güncelleme yapmadım

haraketli sahnelerdeki titreme olayını anlayamayanlardan biride benim bir çok tvde gözlemledim üst seviye veya alt seviye ayrımı yok en üst cihazlarda titreme yaparken giriş seviyesi tvlerde yapmayabiliyor
  • quote:

Dune ile egreat kısaca karşılaştırmanızı istesek, ikisinide kullanmış birisi olarak.

egreat ile dune arasında aslında öyle cok fazla bir fark göremedim.

Farkettiğim farkları;

egreat 1.3 hdmi kullanıyordu dune 1.4 hdmi kullanıyor. cok bir fark varmı derseniz kimine göre var kimine göre yok. özellıkle 3D filmlerde. bana sorarsanız bence yok denecek kadar az.

egreat in kumandası ve menüleri kullanıcı dostu sayılmaz , dune da bariz bir kalite farkı var.tam bir kullanıcı dostu.

dune da wi-fi var, egreat da kablolu baglantı yada kablosuz baglantı için ekstra aparat almanız lazım.

egreat in görüntüsü biraz daha pastel iken dune da daha keskin ama biraz daha puslu , karlı veya kumlu denilen bir görüntü var.

egreat yadis ile calısmazken dune yadis i desteklıyor. yadis cok keyifli bir uygulama.

egreat realtek işlemci kullanıyor dune sigma işlemci kullanıyor, bir farkını gördünüzmü derseniz hayır görmedim.

egreat de optik kablo cıkısı varken dune da coax var. bu işime yaradı, anfide optigi digitürk e, coax ı dune bagladım. aksi halde optik kabloyu sök tak yapıyordum.

tabi bunlar benım kullandıgım egreat ve dune modelleri icin gecerli.

egreat r6 ii modeli , dune hd tv 102 aw modeli.

umarım işinize yarar. fikrimi soracaksınız, eger elinizde media yoksa ve alacaksanız kesinlıkle dune, ama zaten var elimde diyorsanız degiştirmenize gerek yok. cunku dune ciddi maliyetli bir cihaz digerlerine göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliseçkin

55pfl8007 modelini teşirden 2 hafta önce sattım 2499a :S tertemiz tv idi kumandası sadece çizikti

philips tvlerde özellikle 7 serisini güncellemeniz format desteğini genişletiyor dts desteği ekleniyor osn güncelleme ile menüde %10-15 arası bir iyileştirme gözlemledim ama oda 2013 serilerinde eski, seride güncelleme yapmadım

haraketli sahnelerdeki titreme olayını anlayamayanlardan biride benim bir çok tvde gözlemledim üst seviye veya alt seviye ayrımı yok en üst cihazlarda titreme yaparken giriş seviyesi tvlerde yapmayabiliyor

ben ciddi ciddi kazıklandım sanırım o fiyata alarak. aynı fiyata teknosada samsung 8000 serileri vardı ancak her nedense ben samsung a ısınamadım. görüntüsü doğal gelmıyor bana. zevk meselesi.

benım tv 8 serisi olduguna göre guncelleme yok sanırım ? yada bu 12 aralıktaki güncelleme bizim tv ye de DTS destegi getiriyormu ? sanmıyorum.

titreme konusuna hiç girmeyelim : ) cidden can sıkıcı bir durum. bence tv deki hz arttıkca titremede artıyor ki hz işide yalan dolan ... hepsi 100 yada 200 hz aslında, şöyle denıyor böyle denıyor 800 - 1000 - 1400 Hz tv ler cıkıyor piyasaya..

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

hareketli sahnelerde genelde filmlerde yapıyor ki tüm markalarda bu var. birde bende d smart modül var onda daha çok yapıyor hd yayında buda bence d smartın yayın ve hd kalitesi kötü olduğu için yapıyor. bence görüntü ayarlarıyla oynamalısın göz zevkine göre ayarlamalısın

artı son yazılımı yükle bence çünkü tv hızlandı artı önceki yazılım evet sorunluydu ama bunu son yazılımla düzelttiler

son yazılımdan sonra görüntü kalitesinin değiştigini okudum acıkcası o riske girmek istemıyorum. cok fazla bir artı sı varmı bu güncellemenin hızlanma dısında ?

• quote:

Hareketli sahneler ile ilgili benim de şikayetlerim vardı fakat elektronik marketlerde diğer muadil markaları da inceledim, benzer sıkıntılar o televizyonlarda da var. Tv kaliteli, bu kadar detaycı yaklaşımları bir kenara bırakınca keyif almaya başlıyorsunuz. Hareketli sahne sıkıntısı görmek isteyen arkadaşların öncelikle 4000 serisi philips izlemesini öneriyorum, ardından 8000 serisinin bu konuda ne kadar başarılı olduğu görülecektir.

kesınlıkle katılıyorum. ama insan bu kadar para verınce mukemmel bir görüntü istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

görüntü ayarlarında perfect natural motion kapalı mı? Açıksa bu ayarı kapatıp tekrar videoları izler misiniz?

eger buradaki söyleminiz kapatınca daha kötü oluyor ise haklısınız kapattım ve gercekten inanılmaz kötüleşti birden. " orta " formatındaymıs tekrar eski haline getirdim. max yaptıgımda da yıne tuhaf bir tepki verıyor cunku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airport34

quote:

son yazılımdan sonra görüntü kalitesinin değiştigini okudum acıkcası o riske girmek istemıyorum. cok fazla bir artı sı varmı bu güncellemenin hızlanma dısında ?

o bi önceki yazılımdaydı son yazılımla düzelttiler tabi size kalmış şart değil güncellemek abartılı hız artışı yok ama fenada değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Aralık 2013; 0:42:59 >

• Arkadaşlar 2012 model 8007 seri tv ye sahip olan herkes philpis müşteri hizmetlerine telefon açarak son yazılımı yükletttirebilirler
    ÇOK ÖNEMLİ:Tüm tv sahipleri nin philpse telefon açarak flash desteği kurulumu talebinde bulunsun.bu modellerde internetten dilediğimiz siteden filim seyredilemiyor.
    flash desteği olmadığından tv kapanıyor.
    yotube ekranından da uzun metrajlı görüntüleri açamıyor.bu büyük sorun.
    samsung.lg.panasonic vs tüm akıllı tv lerde flash desteği olduüundan sıkıntısız internetten film seyredilebilmektedir.
    herkesi bu konuda duyarlı olmaya vede philpse şikayet olarak başvurmaya davet ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladeserdi

Arkadaşlar 2012 model 8007 seri tv ye sahip olan herkes philpis müşteri hizmetlerine telefon açarak son yazılımı yükletttirebilirler
    ÇOK ÖNEMLİ:Tüm tv sahipleri nin philpse telefon açarak flash desteği kurulumu talebinde bulunsun.bu modellerde internetten dilediğimiz siteden filim seyredilemiyor.
    flash desteği olmadığından tv kapanıyor.
    yotube ekranından da uzun metrajlı görüntüleri açamıyor.bu büyük sorun.
    samsung.lg.panasonic vs tüm akıllı tv lerde flash desteği olduüundan sıkıntısız internetten film seyredilebilmektedir.
    herkesi bu konuda duyarlı olmaya vede philpse şikayet olarak başvurmaya davet ediyorum.

sağol da son yazılım sitede verildi zaten ama onda flaşh desteği yok arasan ne değişecek anlamadım flash destekli özel yazılım mı veriyorlar? zaten yazılım çıkınca yayınlıyorlar tepki verin diyorsan onu zaten yapıyoruz

yada şöyle sorayım sadece 8007 modelinde mi yok flash desteğide diğerlerinde var? ben hepsinde yok biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Aralık 2013; 19:20:55 >

• quote:

Merhaba, sizde dsmart modül kullanıyormuşsunuz. Bir şey soracağım bu dsmartın 25 aralıkta yapmış olduğu frekans değişikliğinden sonra tv2 hd, discovery showcase hd ve animal planet hd den görüntü alabiliyor musunuz? bende sadece bu üç kanalda sifreli gözükmeye başladı. müşteri hizmetleri kör cahil zaten. forumlarda 12633 H 21666 frekansının yeni devreye girdiğini öğrendim ve bu frekanstaki kanallarda sorun yokmuş. ama bu frekansta benim tv kanal bulamadı. siz ne yaptınız acaba merak ettim? birde tv ye usbden nasıl udu kanalları ekliyoruz bilen var mı arkadaşlar??

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.