Şimdi Ara

Philips 55PUS6581 LED BAR DEĞİŞİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle tv'lerinin ledlerini değiştirmek

isteyenlere bir klavuz olabileceğini düşünerek bu paylaşımı yapıyorum.

Başlıktaki tv'ye kullanıyorum.Yoğun kullandığım(7-8 yıl) için yaklaşık 6 ay önce Tv de orta kısımlarında ufak ufak kararmalar olmaya başladı.Geçtiğimiz çarşamda da tv'nin alt kısmının büyük bir kısmı karardı,1 gün sonra ise tüm ekran karardı.Tabiiki led arızası,yani ledlerin ömrünü tamamladığını anladım,zaten uzatmaları oynuyordu.

Hemen bir tamirci arayışına girdim.Birçok elektronik ürünü kendim tamir edebiliyorum ama TV ekranı büyüdükçe riski artacağını ve en ufak hatada ekran çatlamasında Tv'nin çöp olacağını bildiğim için riske atmak istemedim.Neyse bu tv'de 14 adet led var ve piyasa ortalaması ledlerin 700lira civarı.Kendimce max 2-3 katı işçilik istense olsa olsa ledler dahil tamirci 2-3k para ister diye düşündüm.

Youtube'da bir tamirci vardı,işçiliği v.s fena durmuyordu.Telefonunu youtube'dan bulup iletişime geçtim.İşte tv'nin marka modeli,arızalı resimleri,arkasındaki seri numaralarının filan fotosunu istedi.Bende hemen gönderdim.Fİyat teklifi istedim.Sıkı durun 6,5k fiyat istedi.

Bende dedimki,işçiliğinizi ustalığınıza laf söyleyemem lakin,taktığınız parçanın 10 katı benden para istiyorsunuz.Yani 10 katı işçilik parası istiyorsunuz.Ne zaman sürede yapacağını sordum.Söküp takması 1 saat civarı sürer dedi.Tabiiki kendimi tutamadım taktığınız parçanın 10 katı benden ücret istiyorsunuz ve bunu 1 saate kazanacaksınız.Bu nasıl bir hakkaniyet.Verebileceğim bütçem dahilinde max. 4k verebilirim dedim.Sözde youtuber bozması tamirci geri dönmeye bile tenezzül etmedi.

Neyse bulunduğum ilçeye yakın,mağazası olan bir tamirciden hizmet almak daha mantıklı olacağı için başka bir tamirciden fiyat aldım.O da orijinal led 4,5k ithal yan sanayi led:3,5k olur dedi.Orijinalin orginal olduğunu nereden anlayacağım dedim.Direkt philips servisinden getirtiyoruz dedi.Biraz araştırmalarımda genel servislerin dışarı yedek parça vermediğini öğrendim.Yani 3,5 k'lık ledte 4,5 k'lık üründe aynı ürün bence belki 4,5k'lık ürün daha kaliteli olabilir.Neyse ben dedim pazarlık sünnettir 3,5k'lık ledleri istiyorum.3k olurmu,tamirci 2 sokak arkamda 1 saatlik iş için 3,5 k istiyor ve 500lira bile inmiyor.Taktığın parça zaten 700 lira.Neyse son fiyatım 3 k diyorum.Size döneceğiz diyorlar tabiili dönen yok.Bu esnafların çoğu doymuş bence.

Sonra Armut uygulaması aklıma geldi.Oradan tv'min arızası için fiyat teklifi istedim.2,5k----2,75k-----3k şeklinde 3 fiyat teklifi geldi.3 yerden 2'sini aradım.Bana en yakın olan yere 2,5k'dan fiyat teklifini kabul ettim.1 gün sonrası için randevu oluşturduk.

Neyse tamirci arkadaş sağolsun,epey uğraştı yaklaşık 2 saat sürdü ve tv yeni gibi oldu.Kesinlikle yapılan emek çok fazla ve çok fazla ince işçiliği var.Yani tv büyüdükçe riskide artıyor.Ama benim gibi mutlaka fiyat araştırması yapın 10 katı işçilik ücreti isyeyen yerlerden uzak durun,yetkili servisler bile o kadar istemiyordur.

• hangi şehirde nereye yaptırdınız o bilgi olsaydı iyi olurdu benim ekranda az önce gitti araştırırken gördüm

• BLUE MAnN B kullanıcısına yanıt

Haklısınız unutmuşum,İstanbul avrupa yakasında yaptırdım.

Özellikle bir mağazası olan ve bana yakın tamircileri tercih ettim,

En azından bir sorun yaşadığımız zaman hızlı aksiyon alınabilmesi ve daha az sıkıntı yaşamak için.

Geçmiş olsun bu arada sizin Tv marka model nedir?

• turkelvis kullanıcısına yanıt
    Aynı model ama 49

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ekran büyüdükçe daha fazla led bar ve daha fazla risk artacağı için daha fazla işçilik ücreti isteniyor.Sizin ekran daha küçük olduğu için daha az maliyet çıkar.Mutlaka çok fazla yerden fiyat alın.

Benim tv'nin içi daha önce hiç açılmadı ve tamir görmedi.

Ama ben geceli gündüzlü yoğun kullandık hep açıktı TV.

Bu kadar yoğun kullanıma 7 yıl gitti.Yoksa bir 3-4 yıl daha giderdi.

Bu arada önemli bir detay bizim Philipslerin orjinal ledleri en beyaz lümene sahip olanı,yani usta takarkende baktım bembeyazdı ama beyazlarında tonları varmış.Benimki biraz daha sarımtrak gösteriyor.

• https://www.japonteknoloji.com.tr/philips-49pus6401-49pus6501-49pus6101-49pus6432-49pus6452-49pus6551-49pus6581-led-bar-gj-2k16-490-d712-p5-l-gj-2k16-490-d712-p5-r-tpt490u2-eqyshm.g-urun518.html

Takılan parçanın 2-3 katı gibi düşün işçilik ücretini,

Yoksa tamircilerimiz havada öpüyor,10 katı işçilik ücreti isteyen bile var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG OLED Panel Değişimi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.