Şimdi Ara

Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
579
Cevap
10
Favori
54.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çokda tavsiye etmem. Bence yazılımda bir sıkıntı var. Biraz hantal geliyor bana.

Arkadaşlar, buna dsmart modul takan oldumu ? Randıman veriyormu acaba ?
  • duyguluboy kullanıcısına yanıt
    Bir TV'den beklentilerinize göre değişir.
    Kendi açımdan değerlendirmeme göre kesinlikle tavsiye ederim.

1-) Görüntü kalitesi çok iyi.
    2-) Harici receiver ile performansı çok iyi (ben digiturk kullanıyorum)
    3-) HTPC ile film keyfi çok iyi. (ambilight ve görüntü)

* "çok iyi" ler fiyat/performansa göre.
  • Arkadaşlar merhaba,

Televizyonu 01.06.15 tarihinde aldım. Eski televizyonumun HDMI girişinde arıza olduğu için uzunca bir zamandır televizyonları inceliyordum. Fiyatının uygunluğu ve özelliklerini göz önüne alarak 55PUS 7909 'u tercih ettim. En son teknoloji marketlerin birinde 3.200 TL fiyatı pazarlıkla 3.100 TL'ye düşürttüm. Sonra başka bir yerden 2.699 TL'ye aldım (Orjinal ürün,kutusunda,distribütör garantili,sıfır). Almadan önce internette uzunca bir araştırma yaptım. Bu forumu da baştan aşağıya okudum. Başlangıç olarak şunları söyleyebilirim;

- Ambilight özelliği muhteşem,
    - Ambilight + Hue özelliği daha da muhteşem,
    - Görüntü kalitesi gayet iyi (Digiturk HD receiver),
    - Youtube çok iyi,
    - Kanal geçişlerinde eski televizyonumdan farklı bir şey göremedim,
    - İnternet hızı fena değil,
    - 3D denemedim, PS3 üzerinden deneyeceğim,
    - Genel anlamda baktığımda almış olduğum fiyata göre çok iyi,
    - Belirttiğim fiyattan bulabilirseniz düşünmeden alın.

• Merhaba

Tekonsadan 2 ay önce 49 pus 7909 aldım ve 2 gün önce servis çağırıp eve kurdurdum.
    Son güncellemesini yaptım. Yeni evleneceğim için pek izliyemiyorum fakat ilk izlenimllerim çok kötü oldu.

1-HD kanallarda bazen bulanıklık ve hafif karıncalanma oluyor. Özellik ATV HD'de GS-Bursa maçını izlerken çok şaşırdım baya bi kötüydü görüntü.
    2-SD kanallar kendi evimdeki 15 senelik tüplü tvimden kötü gösteriyor.Renkler falan çok kötü. Aynı maçın özetini GS tvde gördüm dün akşam sanki 20 sene önceki maçı banttan veriyormuş gibiydi.

Görüntü kalitesine baktığımda Samsung tan full hd tv almıştık 800 tl ye 32 inç inanın samsung tüm kanallarda daha net. Özellikle SD kanallar tam bir hayal kırıklığı.

Acaba bu sorun sadece bendeki tv de var ve tv arızalı mı? Yoksa herkeste bu problem var mı?

Ve tv yi alalı 2 ay oldu fakat kurulumu 2 gün önce yaptırdım değiştirme veya paramı geri alma hakkım bulunuyor mu?

• ve karşınızda Dünyanın en büyük devlerinden biri tarafında dolandırılmış biri daha

Ekran çözünürlüğü 3840x2160 4K diye pazarlanan Plipis 55PUS7909 lar 1920x1080 çözünürlük .
    GPU ise Vivanteye ait Notebook GPU su .. Vivante GC4000 . en fazla 1920x1080 çözünürlük işleyebiliyor .

Tek CPU .Yani Uydu alıcısı ve İnternet kısmı aynı CPU ile çalışıyor .Tamamı androidden kontrol ediliyor.

Başka ne reziliklerini inceleme fırsatı bulmadım .Çünki androide fazla hakim değilim

Kendimi şuan Dünyanın Devlerinden birisi tarafında dolandırılmış aptal bir Hıyar gibi hissediyorum .
    Yazıklar olsun . Arkadaşın biriside Android alma diye söyledi .Adeta yalvardı .

Çinli iyidir %70 ortakta olmuşlar demiştim .Meğer philipsi cinler pazartlıyormuş .

İade sürecini yarın başlatacağım . Bugün Carrrefourlar gittim yan çiziyorlar .Dava açacağım .
    Eşek kafam .

Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarsatir

Merhaba

Tekonsadan 2 ay önce 49 pus 7909 aldım ve 2 gün önce servis çağırıp eve kurdurdum.
    Son güncellemesini yaptım. Yeni evleneceğim için pek izliyemiyorum fakat ilk izlenimllerim çok kötü oldu.

1-HD kanallarda bazen bulanıklık ve hafif karıncalanma oluyor. Özellik ATV HD'de GS-Bursa maçını izlerken çok şaşırdım baya bi kötüydü görüntü.
    2-SD kanallar kendi evimdeki 15 senelik tüplü tvimden kötü gösteriyor.Renkler falan çok kötü. Aynı maçın özetini GS tvde gördüm dün akşam sanki 20 sene önceki maçı banttan veriyormuş gibiydi.

Görüntü kalitesine baktığımda Samsung tan full hd tv almıştık 800 tl ye 32 inç inanın samsung tüm kanallarda daha net. Özellikle SD kanallar tam bir hayal kırıklığı.

Acaba bu sorun sadece bendeki tv de var ve tv arızalı mı? Yoksa herkeste bu problem var mı?

Ve tv yi alalı 2 ay oldu fakat kurulumu 2 gün önce yaptırdım değiştirme veya paramı geri alma hakkım bulunuyor mu?

Hocam bende 3 gün önce aldım . Carrefoursa yan çiziyor .
    GPU ise Vivanteye ait Notebook GPU su .. Vivante GC4000 . en fazla 1920x1080 çözünürlük işleyebiliyor .
    Bu durumda avukatla görüştüm 5 yıl dahi geriye dönük paramızı geri isteme hakkımız varmış .
    Ama bu iş tüketici mahkemesi ile zor . Dava açarak yürütülebilir .

Test programları yüklenemiyordu . Ben aida64 kurdum o GPU yu gösteriyor .1920x1080 çözünürlük .
    Buradan Philipsin üzerine yürümeyi düşünüyorum .

Ayrıca google markette Developer Tools programı var . Bazı özellikler açılıyor .
    Onun ile ayar yapılaral market harici test programları örneğin Antutu Benmarch vs tüm programlar yüklenebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahm-acı

quote:

Orijinalden alıntı: serdarsatir

Merhaba

Hocam bende 3 gün önce aldım . Carrefoursa yan çiziyor .
    Bu durumda avukatla görüştüm 5 yıl dahi geriye dönük paramızı geri isteme hakkımız varmış .
    Ama bu iş tüketici mahkemesi ile zor . Dava açarak yürütülebilir .

Test programları yüklenemiyordu . Ben aida64 kurdum o GPU yu gösteriyor .1920x1080 çözünürlük .
    Buradan Philipsin üzerine yürümeyi düşünüyorum .

Ayrıca google markette Developer Tools programı var . Bazı özellikler açılıyor .
    Onun ile ayar yapılaral market harici test programları örneğin Antutu Benmarch vs tüm programlar yüklenebiliyor.

Teşekkür ederim. Fakat ben senin kadar teknik detayı bilmiyorum şuanki durum normal mi yani bu kadar kötü göstermesi.Aynı tvden kullanan diğer arkadaşlardada var mı bu problem acaba?

• Birde tvyi 2-2.5mt arası bir mesafeden izliyorum bununda etkisi olabilir mi?
  • Hocam bende çok bir şey bilmiyorum buralarda öğrenmeye çalışıyorum.
    Benim öncelikli sıkıntım GPU su (grafik işlemcisi ) Vivante GC4000 . en fazla 1920x1080 çözünürlük. Yani 2K bize bu aletler 4K diye satıldı en büyük kazığı burada yedik .
    Kanal arama ve Favori düzenleme rezalet . Tek bir favori var . Benim merkezi sistemde 4 uydu var . 4 uyduda yaklaşık 3500 kanal .
    Kanallar hiç bir şekilde silinmiyor sıralanmıyor . Rezaletin son noktası .
    Android olmasının hiç bir artısı yok . Google playde başta firefox olmak üzere bir çok apk görülmüyor .
    Olumsuzluklar saymakla bitmez .
    Segmentin en altı Televizyon . SD kanallar yayından ekran büyük olduğu için biraz bozabilir . HD de çok iyi değil .

Kanallar için bende bir uydu alıcı vardı onu kullanıyorum . Avukata gideceğim şu sıralarda zamanım olmadı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahm-acı -- 8 Haziran 2015; 19:29:16 >
  • Abime aldık, bu fiyata bu performans.
    Tvden ne beklediginizi cok merak ediyorum ama bence muhteşem bir televizyon.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anqunadan A kullanıcısına yanıt
    Hocam ne performansından bahsediyorsun . Senin evindeki TV tarihten kalmış galiba .
    500TL vestel LCD dahi daha performanslı . Adam gibi kanal sıralaması ve silmesi var .

4K diyerek 2K paneli kakaladıkları yetmiyor gibi . Rezalet bir Uydu düzenlemesi var.

2K olsada kanalları düzenleyip en az 6 favori kanal olsa yine sıkıntı yapmayacağım .
    Dünyanın parasını verip işe yaramayan kanalları silememek .Alfabetik sıraya sokamamak beni deli etti .

Android arayüzündeki takılmalar cabası .

Philips öyle ...... bir firmaki google ile anlaşıp Google Play den başta antutu Benmarch olmak üzere Test programlarını görüp indiremeyecek şekilde kısıtlamalar getirmişler .
    Neden basit kulanıcılar TV nin Başta 4K olmak üzere .android üzerindeki performansını göremesin .
    Philips bu aldatmaca ile kendini bitirmiştir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahm-acı -- 9 Haziran 2015; 12:07:18 >
  • Yalniz bu bir tv, uydu alicisi veya tablet değil.
    Direk 4K videoyu indirip denedin mi? Veya 4K bir bluray takıp denedin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anqunadan -- 9 Haziran 2015; 15:43:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu bir dvs2 li uydu alıcılı tv kardeşim .
    Grafik işlemcisi Vivante GC4000 . en fazla 1920x1080 çözünürlük işleyebiliyor.4k nasıl işleyecek
    Vivante GC4000 GPU nun özelliklerine netten bak ondan sonra buraya yazı yaz .
  • Dostum cihazı begenmiyorsan fiyatta anlasirsak ben alırım ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Burası ikinci el ürünlerin alınıp satıldığı bir bölüm değil . Bu tip mesajları lütfen ikinci el bölümünde atın.
    Boş mesajlarla bize zaman kaybettirmeyin .Topik çöplüğe dönmesin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahm-acı -- 10 Haziran 2015; 6:21:46 >
  • Arkadaşlar Mart ayından beri 55 PUS 7909 kullanıyorum.Bilenler biliyor, bilmeyenler için yazıyorum;
    1- Bu Tv nin uydu alıcısı 4K değildir, 4K yayın olursa izleyemezsiniz ancak harici 4K uydu alıcınız ile izleyebilirsiniz.
    2- Bu Tv de harici hard diskteki veya usb flash bellek teki 4K bir filmi izleyemezsiniz.Sesi duyarsınız görüntü siyahtır.Ancak harici 4K media player takarak 4K film izleyebilirsiniz.

SONUÇ olarak bu tvnin sadece paneli 4K dır, alacaksanız buna göre alın veya almayın arkadaşlar, bu yazdıklarım %100 doğrudur.

Sen bilerekmi aldın diye sorarsanız hayır bende bilmeyerek aldım. 4K diye yutturdular. Bunlarla uğraşacak vaktim olsaydı hertürlü mahkemeye verip paramı geri alırdım!
  • iozdemir76 İ kullanıcısına yanıt
    Philips bu pazarlama oyunları ile kendini lekeledi .
    55PUS8809/12, 55PUS9109/12, 65PUS9109/12 ve 65PUS9809/12 serileri android destekli media player gönderimi sağlanacakmış .
    Bu Philipsin Hatasını kabul etmesi anlamına geliyor .
    Nedemek media playerle işin içinden sıyrılmak .TV leri hepten değiştirmeleri gerekir.
    Gerçek herşeyi ile 4K ürünleri olmaması nedeni ile mümkün değilse , Kaybettiğimiz zaman ,stress nedeni ile uğradığımız işgücü kaybı tazmini dahil bize fazlası ile geri ödeme yapması gerekir .

Eğer tüketiciler olarak güç birliği oluşturursak . Bu sahtekarların hakkından geliriz .
  • Bende bu 49pus7909 4K TV'yi Teknosa'dan 7 Haziran 2015 Pazar günü aldım. 2700 TL. Henüz TV gelmedi ve kurulmadı, ne dersiniz, iade edip başka bir TV mi alsam? Yine Teknosadan almak zorundayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoyhas -- 10 Haziran 2015; 10:50:34 >
  • aksoyhas A kullanıcısına yanıt
    Durumu anlatılanlar gibi .Tüm TV markalarında + ve - si var. kanal düzenlemek imkansız gibi bir şey . androidin hiç bir artısı yok :
    Zaten 4k video bulmak zor . O nedenle Philips bu kadar pervasız davranmış .

Digi ve dsmart için Çift modül girişi benim için önemli idi.
    Favori düzenleme olmayınca 1000 lerce kanalı bulmak ayrı bir zorluk . imkansız.Philips rezalet ötesi
    Kanal ve favori düzenleme önemli ..
    Kesinlikle İptal et .Acele etmeden karar ver . iyice araştır .
    Albenili reklamlarla resmen adam dolandırıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahm-acı -- 10 Haziran 2015; 12:29:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: badiozgur

Fiyat performans olarak oldukça iyi bir tv
    Bu cihazı alan hiçkimse acaba demesin çünkü acaba demiyeceğiniz bir marka yok :)
    Philips ambilight, klavye kumanda, android, çift uydu ile diğer cihazların biraz daha önüne çıkıyor
    Malesef codec lerde sıkıntı var ama indirdiğiniz filmi uygun formatta indirirseniz alt yazılarda sorunsuz açılıyor.
    Klasik philips menü ve kanal geçişleri çok yavaş bazen sinir bozucu olabiliyor hatta kumanda da tuşamı basmadım acaba dediğiniz oluyor.
    Ben cihaza arkasına taktığım 1TB hard disk ile şu anda rahatlıkla farklı kanallarda çakışmayacak şekilde kayıt yapabiliyor, izlediğim kanalları 1 buçuk saat geriye gidecek şekilde geri sardırabiliyor dondurabiliyorum.
    Ayrıca android oyunları oynamak içinde logitech kablosuz f710 konsol aldım sorunsuz asphalt8 araba yarışı oynayabiliyorum

Hocam şu oynu nasıl yükleyebildin, kısa olarak anlatabilir misin?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.