Şimdi Ara

Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
10
Favori
54.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wisestar

Merhaba. Forumdaki yazıları okuduktan sonra philips e soru sordum. soru ve gelen cevap şöyle.

Soru: merhaba. ürünü almayı düşünüyorum ancak uydu alıcısının 4k destekli olmaması ayrıca usb üzerinden uhd görüntü için h265 desteği olmaması ciddi sorun olarak görünüyor ve bu ve benzeri konularda çok fazla şikayet var. televizyonun yanında 4k oynatıcı temin etme veya uygun fiyata ürünle birlikte satış gibi bir polikanız olacak mı?

Cevap: Değerli Müşterimiz,
    Belirttiğiniz konu ile ilgili olarak;
    55PUS8809/12, 55PUS9109/12, 65PUS9109/12 ve 65PUS9809/12 model TV satın alan müşterilermiz Haziran 2015 tarihi itibariyle ücretsiz UHD880 kodlu 4K destekli Android medya oynatıcı gönderimi sağlanacaktır.
    Hediye gönderimi için aşağıdaki linkten “Ürününüzü kaydettirin” seçeneği ile kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Sistem üzerinden kayıtlar 30 Haziran 2015 tarihine kadar açıktır. Kayıt yaptıran müşterilerimiz hediye gönderimi Haziran ayıdan itibaren başlayarak sağlanacaktır.
    Her türlü konu ve önerilerinizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
    Saygılarımızla
    Philips TV Tüketici Danışma Merkezi
    0 850 222 44 66

Sonraki sorum:Merhaba,

Bazı sorularım olacak. Cevaplarsanız sevinirim.

55PUS7909 alanlara neden verilmiyor? Neticede bu televizyon da 4K ve h265 desteği yok.
    UHD 880 sadece media oynatıcı, UHD uydu receiver değil. sonuçta uydu yayınları için yine ayrı cihaz almak lazım.
    İçerisinde zaten android yazılım olan bir televizyona android işletim sistemli media oynatıcı vermenin anlamı nedir?
    Bahsi geçen TV ler zaten fiyat olarak üst düzeydeler. Bu fiyat aralığında hem h265 desteği olan hem de UHD receiver desteği olan başka marka tv ler var. Bu mantıkla Philips in TV pazarında tutunması zor.

Teşekkürler.

Bu soruya henüz cevap gelmedi. Geleceğini de sanmam.

hangi linkten kayıt ettirecekmişiz onuda paylaşabilirmisin

• anylife A kullanıcısına yanıt
    https://secure.philips.com.tr/myphilips/landing.jsp?country=TR&catalogType=CONSUMER&language=tr

Bu konuya özel değil. bütün philips ürünleri için hesap açıp aynı yere kayıt yapıyorsunuz. google dan philisp ürün kayıt diye arasanız bile çıkar. tabi bu benim cevabım onlara sormuş değilim. benim bildiğim böyle.
  • Bu tv ile ilgili nasıl kötü yorumlar var anlamı değilim. 3 gün önce 55 inch aldım teknosadan ve 3 gündür canavar gibi kullanıyorum. Hobbit, Tarzan vb 3D filmler izledim ve performansı müthiş geldi. Direk usbden tv ye takarak hobbit, bluraydan de tarzan izledim ve performansları çok başarılı. Xbox ile oyunlar oynadım ve devasa ekranda müthiş performanslar veriyor. Ambilight zaten başlı başına apayrı bir olay.
    Tv'yi kullanmayanlardan değili kullananlardan dinleyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anqunadan

Bu tv ile ilgili nasıl kötü yorumlar var anlamı değilim. 3 gün önce 55 inch aldım teknosadan ve 3 gündür canavar gibi kullanıyorum. Hobbit, Tarzan vb 3D filmler izledim ve performansı müthiş geldi. Direk usbden tv ye takarak hobbit, bluraydan de tarzan izledim ve performansları çok başarılı. Xbox ile oyunlar oynadım ve devasa ekranda müthiş performanslar veriyor. Ambilight zaten başlı başına apayrı bir olay.

Aşağıda yazdıklarım hakkındaki yorumun nedir?

Arkadaşlar Mart ayından beri 55 PUS 7909 kullanıyorum.Bilenler biliyor, bilmeyenler için yazıyorum;
    1- Bu Tv nin uydu alıcısı 4K değildir, 4K yayın olursa izleyemezsiniz ancak harici 4K uydu alıcınız ile izleyebilirsiniz.
    2- Bu Tv de harici hard diskteki veya usb flash bellek teki 4K bir filmi izleyemezsiniz.Sesi duyarsınız görüntü siyahtır.Ancak harici 4K media player takarak 4K film izleyebilirsiniz.

SONUÇ olarak bu tvnin sadece paneli 4K dır, alacaksanız buna göre alın veya almayın arkadaşlar, bu yazdıklarım %100 doğrudur.

Sen bilerekmi aldın diye sorarsanız hayır bende bilmeyerek aldım. 4K diye yutturdular. Bunlarla uğraşacak vaktim olsaydı hertürlü mahkemeye verip paramı geri alırdım!

• quote:

Orijinalden alıntı: iozdemir76

quote:

Bu tv ile ilgili nasıl kötü yorumlar var anlamı değilim. 3 gün önce 55 inch aldım teknosadan ve 3 gündür canavar gibi kullanıyorum. Hobbit, Tarzan vb 3D filmler izledim ve performansı müthiş geldi. Direk usbden tv ye takarak hobbit, bluraydan de tarzan izledim ve performansları çok başarılı. Xbox ile oyunlar oynadım ve devasa ekranda müthiş performanslar veriyor. Ambilight zaten başlı başına apayrı bir olay.

Arkadaşlar Mart ayından beri 55 PUS 7909 kullanıyorum.Bilenler biliyor, bilmeyenler için yazıyorum;
    1- Bu Tv nin uydu alıcısı 4K değildir, 4K yayın olursa izleyemezsiniz ancak harici 4K uydu alıcınız ile izleyebilirsiniz.
    2- Bu Tv de harici hard diskteki veya usb flash bellek teki 4K bir filmi izleyemezsiniz.Sesi duyarsınız görüntü siyahtır.Ancak harici 4K media player takarak 4K film izleyebilirsiniz.

SONUÇ olarak bu tvnin sadece paneli 4K dır, alacaksanız buna göre alın veya almayın arkadaşlar, bu yazdıklarım %100 doğrudur.

Sen bilerekmi aldın diye sorarsanız hayır bende bilmeyerek aldım. 4K diye yutturdular. Bunlarla uğraşacak vaktim olsaydı hertürlü mahkemeye verip paramı geri alırdım!

1 - Bu tvnın uydu alıcısı 4k bildiğim kadarıyla. Ancak söyle bir şey var, TRT4K ülkemizde 60 hz miydi neydi tam birimini bilemiyorum, öyle yayın yapıyor. Eğer 30Hz ile yayın yapan 4K kanal bulabilirsen izlesin diye düşünüyorum.

2 - Doğrudur ben de izleyemedim harici hdd ten 4K film. Bunun için harici bir player gerekir diye düşünüyorum. Philips gerçekten bir oynatıcı hediye ediyorsa oldukça işimize yarayacaktır.
    Bilgisayar bağlanarak ızlenebılecegını düşünüyorum ancak deneyemedım henüz.

Ben bunları bilerek aldım ve gerçekten çok fazlasıyla memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Philips 55pus7909 almayı düşünüyordum bazı tereddütlerim vardı burayı okudum kafam daha çok karıştı.Almaktan vazgeçtim gibi şuan. Bunu yerine başka ne alınabilir bu özelliklerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: OMYZ

Philips 55pus7909 almayı düşünüyordum bazı tereddütlerim vardı burayı okudum kafam daha çok karıştı.Almaktan vazgeçtim gibi şuan. Bunu yerine başka ne alınabilir bu özelliklerde

Karar senin rabiki ancak bu fiyatlara bu özelliklere sahip baska cihaz almak cok kolay olmasa gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OMYZ

Philips 55pus7909 almayı düşünüyordum bazı tereddütlerim vardı burayı okudum kafam daha çok karıştı.Almaktan vazgeçtim gibi şuan. Bunu yerine başka ne alınabilir bu özelliklerde

Android TV almada ne alırsan al arkadaşım.Android uydu alıcılarda benzer sorunlar taşıyor .

Olumsuzluklar dan bazıları.
    1-Kanal sıralaması ve silmesi Yok .Yedeğe aldığı kanalı tekrar yükleyemiyorsunuz .Her şey alt üst oluyor .
    2-Tek bir favorili . Belgesel ,Spor;Haber gibi gruplamalar yapamıyorsunuz .
    3-Uydu alıcısı Android sistemle kontrol ediliyor .kesinlikle 2K . 4k olduğunu söyleyenler yalan söylüyor.
    4-Günde en az 3 defa donuyor .
    5- Kullanıcıya kalan Rom miktarı 400 mb . Bir kaç uygulama yüklemeden sonra sürede 0 mb kadar inebiliyor .Romlar basit bildiğimiz flash bellek .
    Mazallah bu flash bellek ileride bozulsa . Panel tamamen çöpe gider . Ana kartı tamir edecek servis türkiyede yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemmail -- 4 Temmuz 2015; 19:52:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iozdemir76

quote:

1 - Bu tvnın uydu alıcısı 4k bildiğim kadarıyla. Ancak söyle bir şey var, TRT4K ülkemizde 60 hz miydi neydi tam birimini bilemiyorum, öyle yayın yapıyor. Eğer 30Hz ile yayın yapan 4K kanal bulabilirsen izlesin diye düşünüyorum.

2 - Doğrudur ben de izleyemedim harici hdd ten 4K film. Bunun için harici bir player gerekir diye düşünüyorum. Philips gerçekten bir oynatıcı hediye ediyorsa oldukça işimize yarayacaktır.
    Bilgisayar bağlanarak ızlenebılecegını düşünüyorum ancak deneyemedım henüz.

Ben bunları bilerek aldım ve gerçekten çok fazlasıyla memnunum.

Kullanıcılara yanlış bilgi veriyorsun .
    Uydu alıcısına Android apk ile komuta ediliyor .
    Uyduya kumanda eden TvContentProvider.apx , xTv.apk ,Tv.apk android uygulaması değilmidir ??????
    Android ve uydu alıcı bölümü kesinlikle 2kdır .

Bazı test programlarını indirip ,sistem özellik kullanıcının görmemesi için Google playd engelleme setting.apk uygulamasına kısıtlama getirilmiş .

Bilinmeyen kaynaklardada aynı engelleme var .
    Bilgisayarınızda telefonunuzda daha önce indirdiğiniz apk ları kurabilmek için :
    1) "terminal emulator" uygulamasını Google playstorede indirin.
    2) terminal emulator açın ve tırnak işaretleri olmadan "am start --user 0 -n com.android.settings/.SecuritySettings" kopyalayıp yapıştırın .
    3) Bilinmeyen kaynakları etkinleştirin.

Artık philips in sizi kandırmasından kurtulacaksınız .

Virussuz olduğuna emin olduğunuz tüm test programlarını market harici veya blackmart havuzundan indirip kurabilirsiniz.
    Blackmarttan hemen sonra Antivirus kurun .

USB'ye programların bir kısmını kursanızda ROM yinede kısa zamanda dolup taşıyor.
    Cache Temizleme programlarıda işe yaramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemmail -- 15 Haziran 2015; 11:29:40 >

• Arkadaşlar tv yi kapatıp biraz sonra açtığımda, tv rehbere ulaşamıyorum. en yukardaki butonlardan sağ sol yapınca geliyor.
    Çözümü varmı acaba ?
  • Hocam tüm bunlar deneme aşamasındaki Androidin sorunu .
    Android telefon ve tabletler için geliştirilmiş bedava bir sistem .
    Philips tarafından parasız olduğu için tercih edilmiş.
    Kullanıcıya yansıması bol bol google reklam ve Uygulama hataları .

kullanıcıya kalan 400mb rom .
    hiç bir uygulama yüklemeseniz dahi kısa sürede nette dolaşırken 100mb kadar düşüyor.
    Ben dört çekirdek olması nedeni ile en az 8GB Rom olacağını düşündüm . Yanılmışım .
  • uygulamalar ilerde harici disklere taşınarak yer açılabilir kanaatindeyim.
  • 1 aydır 55pus7909/12 modelini kullanıyorum, ambilight özelliğinden dolayı tercihimi philips markasından yana kullanıyorum bir önce kullandığım 6877 numaralı modeliydi. Bence öncelikle bir tv'den ne istediğinize bağlı tv'den memnuniyetiniz diye düşünüyorum benim kullandığım tv'e

digiturk
    bilgisayar
    media player

cihazları bağlı ve sürekli kullanırım film,dizi futbol izlemek için kullandığım için benim ihtiyaçlarımı karşılıyor
    dahili uydu alıcısı ve android benim için çok önemli değil ama android olmasının tv'nin komutları hızlı yapabilmesi açısından çok iyi olmuş

4k içerik ve yayın bulmak oldukça zor tv'i aldığım hafta internetten bulduğum demo görüntüleri bilgisayarımdan playerlar ile tv'den izleyebildim ama onlarında sayısı yeterli değil ama tv'nin nasıl görüntü verebileceğini tam performansını görebilmek için zorda olsa kısa demo videolar buldum hatta 15 dk'lık kısa bir filmde buldum ama demo videolardaki görüntü kalitesini alamadığımı belirtmemde fayda var.

4k tv almak için çokta acele etmemek lazım aslına bakarsanız ama yinede elimin altında olsun derseniz sadece philips'i ambilight için bile tavsiye ederim

demo videoyu bilgisayarımdan tv'e aktarıp iphone 6 ile çekilmiş 2 resmini ekliyorum tv'nin görüntü kalitesi hakkında bilgi verebilir

https://store.donanimhaber.com/38/ff/f4/38fff444f113963de53152c05cc4287e.JPG
     Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV

https://store.donanimhaber.com/25/97/11/2597111640d5166400366af5e8fe4304.JPG

isteyen olursa digiturk, media playerdan da film görüntüleri paylaşabilirim

Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV

• Açılıyor arkadaşım .
    Antivirus dışındaki tüm uygulamalarımı Harici HDD ye kurdum .
    Yinede şu an boş bellek miktari 99mb
  • dreamblue D kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım kala kala iki resme ve ambilight özelliğinemi kaldık . Çocuk mu kandırıyorsunuz

Bende 4 uydu çanağı sabit . Bir hareketli Çanak ayrıca 2 smart kart var .

1-Kanal düzenleme silme yapılabiliyormu ? ......HAYIR
    2-Favori kanal kaç tane ? ....................................BİR

Güya 2 tuner var .
    Ben yaklaşık 4000 kanalın arasında aradıklarımı nasıl bulacağım önerin olacakmı ? .............TISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Başka söze gerek yok arkadaşım .
  • Amacım kimseyi kandırmak veya marka fanboyluğu yapmak değil;

Yukardaki mesajlardan birinde ekran çözünürlüğü 1920*1080 gibi bir paylaşım yapılmıştı o yüzden kullandığım tv'nin 2 adet resmini paylaştım

Ambilight olayına gelirsek, zevkler ve renkler tartışılmaz ama ambilight'ı kullanana kadar bende çok önemli değil diyordum ama ilk tv'imi alırken mağazada sadece ambilight'lı modeli kaldığı için mecburen almıştım 7 yıl önce, ama kullandıktan sonra iyiki de almışım dedim ve bu aldığım 3. phliips ve ambilight özelliğinden dolayı tercih ediyorum, çevremde kime izletsem bana hak verdiklerini biliyorum sana tavsiyem mağazada değil bir tanıdığın eş/dostta ambilight'lı tv'lerden bir model varsa denemen ondan sonra ambiligt hakkında görüşlerini dinlemek isterim..

Hangi marka tv'i kullanıyorsun bilmiyorum ama o markanın philips'in elindeki ambilight patenti için milyonları belkide milyarları dökeceğine eminim
    400-500 tl farkettiriyor çünkü aynı ebattaki tv'lerle

4k bir tv'de hangi akla hizmet hd uydu alıcı olabilir(2 tane olsa ne yazar 4 tane olsa ne yazar) o konuda seninle hem fikirim satış çakallığı yapıyorlar uydu alıcısı hakkında kullanmadığım için bir yorumda bulunmadım o yüzden ama Allah aşkına 4000 kanalı zaping yapmaya kalksan saatler alır başa dönmen frekansını bildiğin kanalları eklenemiyormu mesela ,

Ayrıca 4000 kanal kayıt edeceğin tv'de 4k yayın yapan kanal sayısı kaç tane olacak yani bu tv'de 4k uydu alıcı olsada izleyebileceğin kanal bildiğim kadarıyla 1 tane ve TRT 4K oda test yayını yapıyor

kısaca şu anda 4k tv almak için erken acele etmeye gerek yok (peki sen biye aldın diyeceksin ama ben eski tv'imi ederinde fazla bir miktara sattım ve az bir miktar ilave ederek 49'' ten 55'''e yükselttiğim için aldım)

mesela ben şimdi izlemek için içerik bulamıyorum, sürekli demo izlemekten başka seçenek yok

Evet doğru
    quote:

Orijinalden alıntı: ahm-acı

Ekran çözünürlüğü 3840x2160 4K diye pazarlanan Plipis 55PUS7909 lar 1920x1080 çözünürlük .
    GPU ise Vivanteye ait Notebook GPU su .. Vivante GC4000 . en fazla 1920x1080 çözünürlük işleyebiliyor .

Tek CPU .Yani Uydu alıcısı ve İnternet kısmı aynı CPU ile çalışıyor .Tamamı androidden kontrol ediliyor.

arkadaş bu ekren çıktısını paylaşmış .

Philips Vivante GC4000 GPU sahip , en fazla 1920x1080 çözünürlük işleyebilen bir işlemciye sahip android philipsden konuşuyoruz arkadaşım .

Elimdeki değişik formatta 4k onlarca video var
    Bu videoları milattan kalma Core 2 CPU e4500 ana kartın intel onboard Grafik işlemcisi ile oynatatabiliyorsam .
    ve Philips Vivante GC4000 GPU sahip TV ile açamıyorsam bir yerlerde sorun var demektir .

• Tv'nin işlemcisi hakkında yorumda bulunamam ama panel 4k onu biliyorum o amaçla resimleri paylaştım başından beri dediğim gibi ben ambilight özelliğinden dolayı philips marka ve uygun fiyatlı olduğu için (3 taraf ambilight'lı için 1000,00 tl fark vermem gerektiği için) bu model tercih ettim diğer marka tv'lerin işlemci özellikleri oynatabildiği 4k videoları tam görmedim o konu hakkında da bir şey diyemem
    benim internetten indirdiğim demo videolar veya uydu kayıtlarında (.ts uzantılı videoları izlerken bilgisayarımın işlemcisi 70-80 dereceleri buluyor nedeni tam bilmiyorum ama tek sıkıntı bu) görüntü kalitesi beni oldukça tatmin ettiğini söyleyebilirim

Benim için tv nin internete girmesi, işlemcisinin işleyebildiği görüntü çözünürlülüğü çok önemli bir kriter değil film/dizi vs izlemek için mediplayer'ım var onu kullanıyorum en kötü ihtimalle bilgisayarım tv'e bağlı olduğu için bilgisayar üzerinden izlemeyi tercih ediyorum herşeyi tv'den beklememek lazım

tv'nin panel çözünürlülüğü, hdmi sayısı daha önemli bence (android olması tvnin performansına etkisi iyi olmuş )

philips'in kullanma kılavuzunda yazıyor usb üzerinden 4k video izleyemezsiniz diye (-ulan madem izleyemiyorum 4k tv diye neden satıyorsunuz diyesi geliyor insanın firmaların şu anda tamamen stok eritmek için yaptıkları satış politikası)

amacım philips'i övmek değil (ama ambilight'ı sonuna kadar savunurm ) panel çözünürlülüğü FHD denilmişti yada ben yanlış anladım onu düzeltmek içindi

4k yayın şimdilik yok ama ilerde ne zaman yaygınlaşır o zamanda şimdiki sistemler yeterli gelir mi bilmiyorum ama ben izleyebilecek içerik bulamasam da Tv'imden memnunum fhdleri 4k çeviriyor idare ediyoruz şimdilik 1-2 yıl içinde yine değiştiririm elimdekini değerlendirirsem

Her hangi bir aletin işletim sistemi ne olursa olsun o aleti 4k diye pazarlanıyorsa .
    a sında z sine tüm görüntü birimlerinde bir şekilde 4k işleyebilmeli işleyemiyorsa dönüşüm yapıp uygun hale getirdikdikten sonra uygun diğer birime aktarabilmeli .

Bu alet 4k diye pazarlanıyor .
    üreticisinden satıcı dahil hiç kimsenin ve kullanıcıların şurası 2 k burası 1 k demeye hakkı yok.

USB işleyemiyorsa yüklersin ROM'a 50mb bir demo . Gerçek yüzünü görürsün . ROMda 4k işleyebiliyormu ........ HAYIR.

Yukarıda 4k işleyebilen milattan kalma Windows makinadan bahsettim . Ne yapıyor bu makina alıyor 4k görüntüyü basit birkaç codec le HDMI dönüştürüp ekrana aktarıyor .
    Philps 10 yıl sonra bu işlemi yapabiliyormu .....HAYIR .

Nette gezinmekten bahsediyorsun . Bir kaç program yükledikten .
    2 kere kanal taradıktan sonra kullanıcıya 100mb kalan bir sistemle nette nasıl gezeceksin arkadaşım .

Ben TV süs olarak almadım arkadaşım 4 çekirdek CPU var diyerek aldım .
    4 çekirdek telefon dahil herhangi bir android alet kullanıcıya en az 4GB ROM bırakır ..

Philips ne bırakıyor ........ 100mb

• Saatlerdir neyi tartışıyoruz tam bilmiyorum ama haklı olduğun yerler var doğrusun bende ilk duyduğumda
    e niye bu tv'ye 4k diyorsunuz
    uydu alıcısı 4k yayın almaz
    usb üzerinden 4k video izleyemez
    bir tek paneli 4k kalıyo e bari onuda yapmasaydınız bari dedim içimden
    ben tv'e 4/4 lük bir tv demedim zaten aslına bakarsan bütün herşey o paylaşımdaki tv paneli FHD yazmasıyla başladı ona cevap vereyim, tv'nin 4k performansını göstereyim dedim bir baktım konu nerelere gelmiş,

ben tv'i alırken senin dediklerini yapmasını bekleyerek almadığım için sorun yok, sadece 4k uydu alıcısı olmaması canımı sıkıyor onuda kanal yok zaten diyerek çok önemsemiyorum; diğer dediklerini başka aletlerle yapıyorum zaten
    ya o değilde sen korkarım tv'den yemek yapmasını, bulaşıkları yıkamasını, kıyafetlerini ütülemesini de bekliyorsun

adı üzerinde tv olduğu için görüntüyü düzgün versin benim için önemli olan o

internete girmek istesem bilgisayarım hemen tv'nin yanında

bilgisayar ve tv bağlı olunca her şeyi yapabildiğim için diğer şeyleri yapamasada olur

diğer marka ve modellerden o dediklerini yapanları söylersen f/p açısından değerlendirmek isterim

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.