Şimdi Ara

Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
10
Favori
54.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemmail

Arkadaşım kala kala iki resme ve ambilight özelliğinemi kaldık . Çocuk mu kandırıyorsunuz

Bende 4 uydu çanağı sabit . Bir hareketli Çanak ayrıca 2 smart kart var .

1-Kanal düzenleme silme yapılabiliyormu ? ......HAYIR
    2-Favori kanal kaç tane ? ....................................BİR

Güya 2 tuner var .
    Ben yaklaşık 4000 kanalın arasında aradıklarımı nasıl bulacağım önerin olacakmı ? .............TISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Başka söze gerek yok arkadaşım .

2-Favori kanal kaç tane ? ....................................BİR ==> Burada favori listesinden mi bahsediyorsunuz acaba? Yani sadece 1 tane favori listesi yapabilmenizden mi?

• bonjovi0433 kullanıcısına yanıt
    evet sadece bir favori listesi var .
    Belgesel .Çocuk, Haber, gibi favori grubu oluşturamıyorsunuz .Bu 2 tuneri olan philipsin en büyük ayıbı .Güncelleme ile düzelseler 1.5 sene olmuş ,şimdiye kadar düzeltirlerdi

Ayrıca var olan Uydu kanallardanda işe yaramayan hiç bir kanalı silemiyorsunuz.
    4. çanağım mdu5 digitürk . Eutelsat 7c bu LNB günlerdir uğraştım.uyduyu buluyor tek bir kanal bulamıyor.
  • dreamblue D kullanıcısına yanıt
    hepimizin beklentisi farklı ben çift tuner olması nedeni ile aldım .
    Çift tuner DVB alıcılı bir cihazın kesinlikle en az 6 favori grubu olması gerekir .
    bu televizyonu modul takarak kanalları fazla uğraşmadan düzenleme düşüncesinde idim .

Hiç bir düzenleme yapamadığım gibi . 4 uydu olan sistemimde en az 6 tarama yaptım ,
    mdu5 LNB ile Digitürkün bulunduğu eutalsat 7c uydusunu buluyor tek bir kanal bulamıyor
  • eutalsat 7 bende sıkıntısız buldu. Gerçi sadece Trt1hd için kurduydum ve ona bakıyorum.
  • Kesinlikle bu fiyata alinacak en iyi televizyon diye düşünüyorum.
    1 haftadır kullanıyorum ve her kullanisimda daha da memnun kalıyorum bu tv yi aldigim icin.
    Teknin özellikleri için herhangi bir şekilde kullanım klavuzuna baktiniz mi?
    Ekran çözünürlüğü konusunda çok şikayet var. Sağlam bir birlgisayar veya media player takarak denediniz mi?
    Kullanim klavuzundaki ifadeler şöyle;
    Video formatları maksimum 2160p, 60Hz
    Bilgisayar formatı maksimum 3840x2160p, 60Hz
    Bir de şunu merak ediyorum bir arkadaş birbresim paylasmis 1920x1080p daha fazla veremez diye. Ben de diyorum ki, başka 4K tvlerde de yapsin bu testi imkani varsa veya internette arastirsin vardir mutlaka.
    Mesela forumda bir arkadaş şöyle bir link paylaşmış;

http://www.fullhd.gr/item/18202-σονυ-ωσ-πηιλιπσ-ανδροιδ-τω.html

Burada Sony de var bu şekilde, ben tam inceleyemedim.

Kısacası kaç tl verdiniz ve karsiliginda ne istiyorsunuz?
    Ben gayet yeterli bir makine oldugunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

hepimizin beklentisi farklı ben çift tuner olması nedeni ile aldım .
    Çift tuner DVB alıcılı bir cihazın kesinlikle en az 6 favori grubu olması gerekir .
    bu televizyonu modul takarak kanalları fazla uğraşmadan düzenleme düşüncesinde idim .

Hiç bir düzenleme yapamadığım gibi . 4 uydu olan sistemimde en az 6 tarama yaptım ,
    mdu5 LNB ile Digitürkün bulunduğu eutalsat 7c uydusunu buluyor tek bir kanal bulamıyor

Hocam senin cihazda mi sikinti var acaba!

Bir de sunu merak ediyorum 4 canak var bu kadar sistem vs kurmussun bir hd uydu alıcın yok mu?
    Bu kadar neden kasiyorsun kendini ki?

• anqunadan A kullanıcısına yanıt
    Neden kendimi kasayımki . Alıcımda var .Ben bu alıcıyı philips ile kullanmak almadım .

Bu philipsin özellikler ne .
    1-Çift tuner DVB alıcı
    2- Çift cam modul .
    Bu özellikler bir çok HD dvb alıcısında dahi yok .Neden kanal düzenleme,silme ve favori gurupları olmasın ?

Bana yukarıda saydığım özellikleri olan bir alet satmadılar mı .
    Evimde bağırsak gibi kablo yığını istemiyorum .Bu hevesle satın aldım

Carrefour müşteri temsilcisi evinde kullandığını 8 favori kanal olduğunu kanal silme ve düzenleme yapılabildiğini söyledi .
    Zoruma giden böyle kandırılmak .Alacağı üç kuruş pirim için beni kandırdılar.Müşteri temsilcisine inandım internetten almadım .
    Şimdi yan çiziyorlar.
    avukatla konuştum 7 gün içinde Sebebsiz iade hakkım varmış . Onlar yok diyor .Göreceğiz .

Tebligatlar tamamlansın dava açacağim .
    Bir daha aynı sahtekarlığı başkasına yapamasınlar.
    Benzer şikayetler Rusyada dahi var .

Bile bile böyle kandırılırsanız siz ne yaparsınız . ?

• Arkadaşlar öncelikle yaptığınız tüm olumlu - olumsuz yorumlar için teşekkür ediyorum.
    Ben mayıs ayında teknosa mağazasında ing kredi ile kampanyalı bu tv den almayı düşünüyordum. Ancak kredi konusunda banka ile pürüz çıkıncı kampanyadan yararlanamadım ve acelesi olmadığı için almadım. 1 ay içinde tv almam lazım. tabiki satıcılar bu tv ve diger modelleriyle ilgili olumsuz yorum yapmadı. sizin yorumlarınız sayesinde iyi veya kötü olduğunu biraz olsun anlayabildik.

size sormak istediğim şu ; 4K desteklemiyorsa ve tv haricinde medıa player almak gerekiyorsa full hd modeli olan 55'8109 daha mantıklı değil mi. 4 taraflı ambilight özelliği ile çok daha hoş gibi.

ayrıca ben genelde film ve yabancı dizi izlediğim için 4k illaki olmazsa olmaz bir özellik mi size göre. tabi işin bir de öbür boyutu var. 2015 yılındayız.teknoloji olabildiğince ilerliyor ve şuan tv alınacaksa en üst modeli olan 4k lı ultra hd almamız da bir diğer önemli bir sorun bana göre.ve fiyatları da bu iki modeli 7909 ve 8109 aşağı yukarı aynı. yorumlarınızdan 4k olayından dogru çok pişman olduğunuzu anlıyorum.sizin önerilirinizi bekliyorum en azından ciddi miktarda para vermeden işimize yarayanı alalım ve sonradan sonradan tv ile ugrasmayalım istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemoenes -- 19 Haziran 2015; 11:41:59 >

• kemoenes K kullanıcısına yanıt
    3d özelliğ hikaye bir filimden sonra sıkılınıyor . göz dönmesi vs .
    4k şu an kesinlikle gereksiz .
    Favori gruplama,Yeteli kanal düzenleme olmayınca .C Modul girişide gereksiz . DVB Tuner girişine bile gerek yok .

4 HDMI girişi olsun 3-4 usb girişi olsun . gerisi önemli değil .Birde ekran ışık yansıtması az olmalı.

Servis ağı olsun en ucuzundan al gitsin .
  • akadaşlar bende philips marka bir led tv alacam bu hfta icerisinde. alacagim urunu digitturk ile kullanicam yani dahili receiverin benim icin anlami yok. ayrica apple tv bagli olacakve bu yuZden smart ozellliginin codec vs ozelliklerinin de benim icin bir onemi yok. alacagim urunun sadece panelini kullanicam gibi bir durum var. sizce philipsin hangi modelini almaliyim? ebat 55inc. butcemi 5000tl civarina kadar kullanabilirim ama param var diye gereksiz masraf harcama kanaatinde degilim. onemli olan dogru cihazi almak.

7150
    7100
    8109
    7909
    7600

bu modeller arasindayim. ayrica baska tavsiyelere acigim

• quote:

Orijinalden alıntı: draco1987

Daha once bahsettigim gibi Google Play store icerikleri tv uyumlu icerikler olarak filtreli geliyor ve google playin tam olarak ozelliklerini kullanamiyorsunuz..

Biraz arastirma sonrasi internette bu filtreyi kaldirmanin yonetimini buldum ve ornek olarak digiturk play vs indirip hesap bilgilerimi girip maclari izleyebiliyorum.

Adim adim asagida bu filtrelemeyi nasil kaldiracaginizi anlatiyorum.

1) Google Play store uzerinden `Developer Tools` uygulamasini indirin
    2) TV'nin ayarlarindan Fabrika ayarlarina don yapin!! (Bu madde kritik)
    3) Az once indirmis oldugunuz 'Developer Tools' uygulamasini calistirin
    4)Bu uygulamada en asagida 'developer settings' tiklayin
    5)Bu menunun icersinde en asagida 'Show more apps in Google Play' secenegine tik koyun.

TV niz yeniden baslayacak ve Google Play'de bulunan filtreleme kalmis olacak artik her turlu icerigi indirebilirsiniz..

TV yeniden basladiktan sonra Google Play baglanti hatasi verebilir tekrar dene diyince bu hata kayboluyor.

Not: Siralamada anlatilan gibi yapmazsaniz Google Play baglanti hatasi vermeye devam eder. Bu hatayi gidermek icin TV ayarlarindan 'Yenideb TV Kur' secenegini secmeniz ve butun ayarlari sifirlamaniz gerekmektedir..

TV nize gelebilecek zararlardan ben sorumlu degilim

Fakat herhangi bir sikinti olacagini dusunmuyorum. Philips'in bu filtrelemeyi koymasindaki temel amac touchscreen olmayan cihazlarda sadece uyumlu uygulamalarin gosterilmesini istiyorlar.. Ornek verecek olursam canli yayinlarin izlenebildigi digiturk play arayuz anlaminda tv ile uyumlu degil fakat kumandayi mouse gibi kullanabildigimiz icin sorunsuzca calisiyor.

Arkadaşın dediklerini bire bir uyguladım ve Digiturkplay'i yükledim televizyona.
    Beraberinde gelen digiplay kısıtlı ancak bu şekilde yüklediğinizde telefonunuzda ve tabletinizde izlediğiniz gibi izleyebiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: anqunadan

quote:

Daha once bahsettigim gibi Google Play store icerikleri tv uyumlu icerikler olarak filtreli geliyor ve google playin tam olarak ozelliklerini kullanamiyorsunuz..

Biraz arastirma sonrasi internette bu filtreyi kaldirmanin yonetimini buldum ve ornek olarak digiturk play vs indirip hesap bilgilerimi girip maclari izleyebiliyorum.

5)Bu menunun icersinde en asagida 'Show more apps in Google Play' secenegine tik koyun.

TV niz yeniden baslayacak ve Google Play'de bulunan filtreleme kalmis olacak artik her turlu icerigi indirebilirsiniz..

TV yeniden basladiktan sonra Google Play baglanti hatasi verebilir tekrar dene diyince bu hata kayboluyor.

Not: Siralamada anlatilan gibi yapmazsaniz Google Play baglanti hatasi vermeye devam eder. Bu hatayi gidermek icin TV ayarlarindan 'Yenideb TV Kur' secenegini secmeniz ve butun ayarlari sifirlamaniz gerekmektedir..

Fakat herhangi bir sikinti olacagini dusunmuyorum. Philips'in bu filtrelemeyi koymasindaki temel amac touchscreen olmayan cihazlarda sadece uyumlu uygulamalarin gosterilmesini istiyorlar.. Ornek verecek olursam canli yayinlarin izlenebildigi digiturk play arayuz anlaminda tv ile uyumlu degil fakat kumandayi mouse gibi kullanabildigimiz icin sorunsuzca calisiyor.

Arkadaşın dediklerini bire bir uyguladım ve Digiturkplay'i yükledim televizyona.
    Beraberinde gelen digiplay kısıtlı ancak bu şekilde yüklediğinizde telefonunuzda ve tabletinizde izlediğiniz gibi izleyebiliyorsunuz.

arkadaş sen dediklerinden emin misin ?
    Senin dediğin yolu 3 defa denedim .
    3 deneme dede bir daha Google playe giremez oldum .
    fabrika ayarlarına dönerek google play ancak çalıştı .
    Bu konu yabancı bir forumdada tartışılmış . Yanlış olduğu gösterilmiş .

Yanlış yollara sürükleyerek insanların zamanını çalmayın . Ayıp denen bir şey var .
    Senin elinde TV olduğundan şüpheliyim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemmail -- 20 Haziran 2015; 20:54:21 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anqunadan

quote:

arkadaş sen dediklerinden emin misin ?
    Senin dediğin yolu 3 defa denedim .
    3 deneme dede bir daha Google playe giremez oldum .
    fabrika ayarlarına dönerek google play ancak çalıştı .
    Bu konu yabancı bir forumdada tartışılmış . Yanlış olduğu gösterilmiş .

Yanlış yollara sürükleyerek insanların zamanını çalmayın . Ayıp denen bir şey var .
    Senin elinde TV olduğundan şüpheliyim .

Ona buna saçma saçma konuşup satasip durma, ben sende tv olduğundan supheliyim sadece Philipsi kotulemek için geldiğini ve burada yorum yaptığını düşünüyorum.
    Ben yıllardır bu forumda üyeyim sen ne zamandır üyesin?
    Birebir aynısını yaptım ve aynı şekilde oldu sen beceremediysen banane veya buradaki insanlara ne!
    Sürekli kotuleyip duruyorsun, ben nereden bileyim senin kullanmayı beceremedigini?
    Ekteki fotoğraf kapak olsun.
     Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV

• anqunadan A kullanıcısına yanıt
    Ben bu forumda on senelik üyenin dolandırıcılık yaptığını okudum .
    Benim yeni üye olmam seni ilgilendirmez .

3 senelik üye olman Seninde doğru söylediğini göstermez .
    veya bu yöntemin senin TV versiyonu nedeni ile çalıştığını benim TV min versiyonu nedeni veya başka bir nedenle Google playin bağlantı hatası verdiğini kimse ispatlayamaz .

Bende`Developer Tools` ile bu yöntem ve bu yöntem ile "Bilinmeyen Kaynaklardan apk yükleme" bağlantı yok hatası verdi ise başkaların dada verecektir .

Dünyanın en tutarlı sitesi "xda-developers" konu tartışılmış sonuca bağlanmış .
    Doğru olanın ne olduğu gösterilmiş.

2k televizyonu 4k diye millete yutturan bir firmanın ayıbı açıkça ortaya çıkmıştır .
    Donanım haberde 8xxx serisi TV ler 4k olmadığını kabul eden Philips elma şekeri ile çocuk kandırır gibi millete bedava Media player gönderiyor sen hala konuşuyorsun .

Androidli Philipsde şikayet eden yanlız ben değilim .
    Başta 4k sorunu olmak üzere 1565 philips tv şikayeti var .
    www.sikayetvar.com
    Philips TV Elektronik Televizyon - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/elektronik/televizyon/philips-tv

Androidli philips çinli kurnazların bedava işletim sistemi oluşu nedeni ile millete yutturduğu bir sistemden başka bir şey değildir .

Benim TV almadığımı Philipse çamur attığımı iddia ediyorsun .
    alsana 15 gün içinde beni canımdan bezdiren Philipsin Carrefourdan alınma 04 haziran 2015 tarihli faturası
    Eğer istersen Carrefoura Noterden çektiğim ihtarnamenin de scanner çıktısını koyayım

Ayrıca 2k televizyonu 4k diye yutturma modası sadece philipse mahsus değil .
    Biz eşek olduktan sonra sırtımıza semer vuran çok olur.

Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV

• Neyse ya tartişmaya gerek yok daha fazla sen memnun değilsin ben de senin memnun olmadığın kadar memnunum.
    Kişiden kişiye değişir memnuniyet kavramı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anqunadan -- 21 Haziran 2015; 10:58:47 >
  • Kandırmaca diyorsunuz ama bu yasal bir kandırmaca.Benim samsung note 2 telefonum 1080p video çekip oynatabiliyor ama ekran çözünürlüğü 720p. Yani sizin tv.deki durumun tersi

Adam paneli 4k yapmış sadece, diğerleri teknik ayrıntı. Ama alan kişi ne ister? Madem uydu alıcısı ve medya oynatıcısı içinde, kablo karmaşasından kurtulurum zanneder. Fakat dediğim gibi yasal bir kandırmaca bu. Hani dava falan açarız diye düşünenlere söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Kandırmaca diyorsunuz ama bu yasal bir kandırmaca.Benim samsung note 2 telefonum 1080p video çekip oynatabiliyor ama ekran çözünürlüğü 720p. Yani sizin tv.deki durumun tersi

Adam paneli 4k yapmış sadece, diğerleri teknik ayrıntı. Ama alan kişi ne ister? Madem uydu alıcısı ve medya oynatıcısı içinde, kablo karmaşasından kurtulurum zanneder. Fakat dediğim gibi yasal bir kandırmaca bu. Hani dava falan açarız diye düşünenlere söylüyorum.

Bravo

• barsoy kullanıcısına yanıt
    Yasal kandırmaca diye bir kavram olamaz . Hukukumuzda böyle bir mevhum yok .

İnternetten alınan herhangi bir mal sebebsiz cayma ile 15 gün içinde hiç bir sebep gösterilmeden iade ediliyor .
    Mağazadan alınan malda ise 7 gün içinde sebepsiz cayma ile iade hakkı olduğunu avukatım ifade etti .
    Süresi içinde sebepsiz caymaya dayalı Protestomu çektim.

Sebebe bağlı nedenlerle ise 5 yıl sonra dahi iade hakkı olduğundan ise kesinlikle eminim .
    Bunu hemen hemen hiçbir tüketici bilmez .
  • İkinizin de haklı tarafları var. Öncelikle yukarıda ki yöntem ile bir çok uygulamayı bundan 3-4 ay önce cihaza yüklemiştim. İlk seferde Google Play bende de hata verdi ama cihazı fabrika ayarlarına döndürüp yeniden denediğimde sorun çözüldü.

Açıkcası görüntü performansından (Full HD filmler için) memnunum ama bu bu memnuniyet kandırılma gerçeğini hafifletmez. Ben 3bin küsür lira vererek 4k cihaz diye alacağım ama gerçek 4k yayın izleyemeyeceksem Full HD tv'ye göre neden fiyat farkı ödedim? Şimdiye kadar HDMI 2.0 'dan HTPC ile 4K film v.s. çıkarsa izlerim diye kendimi avuttum ama söylediklerinize göre buda mümkün değil. Cihazı iade etmek istiyorum. Yalnız alalı yaklaşık 5 ay oldu.

@cemmail şu 5 yıl sonra bile iade etme detayı nedir? Tv'yi iade konusunda nasıl teknik bir sebep sunabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle -- 22 Haziran 2015; 10:14:16 >
  • arkadaşlar 4k ile ilgili attığım maile gelen cevap :

Değerli Müşterimiz,

Belirttiğiniz konu ile ilgili olarak;

4K Yayn izleyebilmeniz için ;

4K Destekli bir Receiver’a ve receiver’ın HDMI 2.0 özellikli bir kablo ile TV HDMI portuna bağlanılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Yukarıda ki bağlanıtları sağladıkta sonra TV kumandası üzerinden EV Tuşu >Kaynak>HDMI seçilerek media player/receiver yayınına geçiş yapablirsiniz

4k alıp izleyemedikten sonra ve harici cihaz taktıktan sonra ne anlamı kaldı. ben aynı fiyata full hd mi alsam 8109 olan.ne diyorsunuz arkadaşlar tecrübelerinizi tek tek okudum.şuan almak mantıklı gelmiyor ama bu devirde artık teknolojide hızlı ilerlediğine göre bu tv yazılımla veya başka bir türlü harici cihaz olmadan bu sorunu çözme şansı var mı ?

bir de yayınlar 4k ya yakın zamanda geçerse almadığıma pişman olur muyum o da var

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.