Şimdi Ara

Philips 55PUS7909 hdmi ile digiturk bağlanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Philipsin 4K tvsi olan 55PUS7909 aldım.tüm özellikleri iyi ve çalışır durumda fakat hdmi kablo ile digiturk kutusunu tvye bağladığımda digitürk kutusu donuyor, takılıyor, çalışmıyor. tvde sadece pembe ekran oluşuyor. Digiturk kutusunu fişten çıkarıp yeniden başlatıyorum ve önceki samsung tvme takıyorum ve hiçbir problem olmadan çalışıyor. philips tv nin yazılımını da güncelledim ama sorun çözülmedi.tüm hdmi girişlerini denedim ama olmuyor.kafayı yedim.lütfen konuyla ilgili bilgisi olan ne yapmam gerektiğini söylesin veya forumda philips yekilisi birisi varsa yardım etsin.

• Sorunu cozebildiniz mi. Bende bu tvyi almak uzereyim internetten uzerinden ama bende digiturk kullanınca yazınızı okuduktan sonra beklemeye gectim :) nereden ne kadara alddınız acaba?
  • draliba D kullanıcısına yanıt
    tvyi açınca hdmi yı direk görmüyor olabilir
    digitürkü açıp kapatın
    sourceden hdmi1 e getirin
    farklı hdmi girişi deneyin +
    son yazılımı yükleyin. +

bu çözümlerden başla yapacak birşey yok ikisini denemişsiniz zaten

teknik servise danışın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

tvyi açınca hdmi yı direk görmüyor olabilir
    digitürkü açıp kapatın
    sourceden hdmi1 e getirin
    farklı hdmi girişi deneyin +
    son yazılımı yükleyin. +

bu çözümlerden başla yapacak birşey yok ikisini denemişsiniz zaten

teknik servise danışın
    Sorunu çözdüm

Öncelikle kurulumu yapan yetkili servisi aradım. Yazılım güncellemesi yapın dediler.Yaptım deyince başka çözüm üretemediler. Philipsin müşteri hizmetlerini aramamı söylediler. Aradım. Oradaki yetkili bu durumun bazi eski digiturk receiverlarla yaşandığını söyledi. Digiturk' e gittim ve receiver değişimi yaptım. Önceki receiver modeli dt-9103, yenisinin modeliyse dt-9505. Şu an digiturk hdmi bağlantı üzerinden sorunsuz çalışıyor.

Bu arada Philips 55PUS7909 ile ilgili internette çok az yorum var. O yüzden sorusu olan bana sorabilir.

Hepsiburada.com dan 3499'a aldım. Görüntü kalitesi çok iyi. Menü işlemleri çok hızlı. İnternete bağlantısı çok hızlı. Benim gibi fiyat-performans düşünenler için bence ideal.

@666azazel @emrah1982

• Eve gecince hemen digiturk kutusunun modeline bakim :) yarin almayi dusunuyorum bende, bugun vatanbilgisayar telefonuma mesaj atmis; yilbasindan sonra elektronikte vergi artisi olacak diye ama ne kadar dogrudur bilemiyorum, ben yinede yilbasi oncesi alim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: draliba

Sorunu çözdüm

Öncelikle kurulumu yapan yetkili servisi aradım. Yazılım güncellemesi yapın dediler.Yaptım deyince başka çözüm üretemediler. Philipsin müşteri hizmetlerini aramamı söylediler. Aradım. Oradaki yetkili bu durumun bazi eski digiturk receiverlarla yaşandığını söyledi. Digiturk' e gittim ve receiver değişimi yaptım. Önceki receiver modeli dt-9103, yenisinin modeliyse dt-9505. Şu an digiturk hdmi bağlantı üzerinden sorunsuz çalışıyor.

Bu arada Philips 55PUS7909 ile ilgili internette çok az yorum var. O yüzden sorusu olan bana sorabilir.

Hepsiburada.com dan 3499'a aldım. Görüntü kalitesi çok iyi. Menü işlemleri çok hızlı. İnternete bağlantısı çok hızlı. Benim gibi fiyat-performans düşünenler için bence ideal.

@666azazel @emrah1982

Hayırlı olsun.. Ben de digiturk hd kutu ile kullanmak içim 49 inch olanını düşünüuorum. Sd yayınlar nasıl? Çok kötü değildir umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

quote:

Sorunu çözdüm

@666azazel @emrah1982

Hayırlı olsun.. Ben de digiturk hd kutu ile kullanmak içim 49 inch olanını düşünüuorum. Sd yayınlar nasıl? Çok kötü değildir umarım.

Alıntıları Göster
    SD yayınlarla ilgili şöyle söyleyeyim; ekran daha büyük olmasına rağmen önceki 46 inç tv den daha iyi.

• Ben 20 gun evvel teknosadan almıştım. Görüntüsü güzel ama dahili uydusu berbat. Bir de arkadaş menü geçişleri hızlı Demiş ama benimki cok kötü.cok yavaş Açılıyor. Hatta home tuşuna veya menü tuşuna basıyorum 10 kerede 4-5 inde açılmıyor. Kanal listesinden kanala basıyorum açmıyor,tek tek ilerlemede kanala geçiyor.bazen de kanalda yayın yok diyor, ileri geri yapıyorsun acıyor.. Anlamadım açıkcası, benimki mi Arızalı acaba.
    Ben ses sistemi ve tablet hediyesi ile 4 bine aldım teknosadan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geyran -- 3 Ocak 2015; 23:46:55 >
  • geyran G kullanıcısına yanıt
    Yazılım güncellemesi yapabilirseniz belki bu problemler düzelebilir.
  • Android model tv için bir videolu veya fotolu bir inceleme yapın arkadaşlar.kanal geçiş hizlarini smart tv sini bir görsek aynı tv ye hızlı diyende var yavaş diyende
  • aynı sorun benim almış olduğum 55pus7909 modelinde vardı. Dsmart cihazım açılmıyor tam açılırken donma yapıyordu.
    next marka hdmi 1.4 uyumlu bir başka hdmi aldım sorunum çözüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdem1979

aynı sorun benim almış olduğum 55pus7909 modelinde vardı. Dsmart cihazım açılmıyor tam açılırken donma yapıyordu.

Bu cihazda hdmi 2.0 yok mu? Çoğu Avrupa sitelerinde var şeklinde ifadelerle karşılaştım çünkü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Onixon

quote:

aynı sorun benim almış olduğum 55pus7909 modelinde vardı. Dsmart cihazım açılmıyor tam açılırken donma yapıyordu.

Bu cihazda hdmi 2.0 yok mu? Çoğu Avrupa sitelerinde var şeklinde ifadelerle karşılaştım çünkü..

Alıntıları Göster
    Bu durum tv'nin eksikliği yada hatası değil bilakis aldığınız cihazın biraz daha önde olmasından kaynaklanıyor.
    genel bilgilendirme için yazıyorum, aldığınız cihaz üst segment diye tabir edilen türden ise kullandığınız hdmi kablolarına ve digiturk dsmart tvyo gibi kutulara dikkat edin çünkü servisleri tv'lerin özelliklerini tam olarak bilemez ellerindeki kutuyu verip geçerler. İleriki zamanlarda ses sistemlerinde de benzer problemler yaşanacaktır çünkü daha optik çıkış olup olmadığını bilmeyen kullanıcılar ve satıcılar var.
    Tv alırken elimizde ki malzemelere de bi dikkat edersek kendimizi yormamış oluruz.
    hayırlı olsun güle güle kullanın.

• The Onixon kullanıcısına yanıt
    Cihazda 4 adet HDMI 2.0 mevcut. 1 tanesi Hdcp 2.2 destekli. hdmi 2.0 4k görüntü aktarmak için ilerleyen zamanlarda gerekecek. şu anda 1.4. 3d dahil tüm full hd görüntüler için yeterli. dsmart receiver için yeterli olduğundan 1.4. alıp taktım.
  • quote:

Cihazda 4 adet HDMI 2.0 mevcut. 1 tanesi Hdcp 2.2 destekli. hdmi 2.0 4k görüntü aktarmak için ilerleyen zamanlarda gerekecek. şu anda 1.4. 3d dahil tüm full hd görüntüler için yeterli. dsmart receiver için yeterli olduğundan 1.4. alıp taktım.

2014 philips hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
     Philips 55PUS7909 hdmi ile digiturk bağlanma sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı:

Android model tv için bir videolu veya fotolu bir inceleme yapın arkadaşlar.kanal geçiş hizlarini smart tv sini bir görsek aynı tv ye hızlı diyende var yavaş diyende

Magazada kumandasini denedim bugun ama dikey hareketlerde imlec saga sola savruluyordu, menusunde gezerken 4-5 tiklamamdan birini algiliyordu, gorevli farkli tv'nin kumandasi olabilir yada pili bitiyor olabilir gibi bahaneler sundu, Harekete imlecin cevabinda da bir miktar gecikme vardi, bunlar normal mi kullananlarda durum nedir?

Sirf su deneyimden sonra supheye dustum, baska magazada bir daha adam gibi deneyecegim sanirim.

Uyumlu bir Joystik onerir misiniz bu tv icin.

Yine uyumlu bir kablosuz klavye mause.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torku42 -- 9 Ocak 2015; 23:14:31 >
  • quote:

Sorunu çözdüm

@666azazel @emrah1982

Merhaba,
    Uzun bir süredir led tv araştırıyorum. halen tüplü tv kullanıyorum. bizde pek fazla tv izlenmez genelde haber kanalları ve 1-2 dizi . en büyük zevklerimden biri online yabancı dizi izlemek. Almak istediğim tv de aradığım özelliklerin en başında online olarak çalışan filmleri ve usb ile çalıştıracağım filmleri sorunsuzca (yada mümkün olan en az sorunla) çalıştırabilmesi geliyor. işletim sistemi Webos olmasından dolayı lg'nin modellerine karar kılmıştım. ancak lg kullanıcılarının yetersiz bellek uyarısı sorunuyla karşılaşmaları nedeni ile lg'den biraz soğudum açıkçası.
    Bugüne kadar LG nin 55lb730v ve 55ub850v modellerine bakıyordum ancak bugün bu kararımı değiştirmek üzereyim. Philips 55PUS7909 sanırım aradığım cihaz ancak online film izleme konusu kafama takılıyor. internette araştırdığım kadarıyla bu model ile ilgili ok fazla inceleme mevcut değil. ancak gördüğüm kadarıyla alan hemen her kullanıcı memnun olduğunu yazmış.

şu an sd receiver, teledünya ve blueray player kullanıyorum

bu tv ile ilgili birkaç sorum olacak.
    online dizi sitelerinden dizi izlemeyi denediniz mi?
    açılan dizi videoları tam ekran olarak çalışabiliyor mu?
    html5 desteği olmayan flash ile çalışan sitelerden de video izlenebiliyor mu?
    usb üzerinden film oynatılırken altyazılarda türkçe karakter sorunu yaşanıyor mu?
    kumandası akıllı kumanda mı ? ekranda imleç hareket ederken kumandayı sağa sola götürerek mi hareket ediyor yoksa dokunmatik bir yüzeyle mi?
    son olarak tv kapalıyken ekrandan yansıma nasıl? tüplü tvler gibi yansıtan ekran mı yoksa mat ekran mı? ekranı görebilmek için tv kapalıyken bir resmini çekebilirmisiniz

biliyorum sorular biraz fazla oldu :/
    yanıtlar için şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: linuxp

quote:

Sorunu çözdüm

@666azazel @emrah1982

Merhaba,
    Uzun bir süredir led tv araştırıyorum. halen tüplü tv kullanıyorum. bizde pek fazla tv izlenmez genelde haber kanalları ve 1-2 dizi . en büyük zevklerimden biri online yabancı dizi izlemek. Almak istediğim tv de aradığım özelliklerin en başında online olarak çalışan filmleri ve usb ile çalıştıracağım filmleri sorunsuzca (yada mümkün olan en az sorunla) çalıştırabilmesi geliyor. işletim sistemi Webos olmasından dolayı lg'nin modellerine karar kılmıştım. ancak lg kullanıcılarının yetersiz bellek uyarısı sorunuyla karşılaşmaları nedeni ile lg'den biraz soğudum açıkçası.
    Bugüne kadar LG nin 55lb730v ve 55ub850v modellerine bakıyordum ancak bugün bu kararımı değiştirmek üzereyim. Philips 55PUS7909 sanırım aradığım cihaz ancak online film izleme konusu kafama takılıyor. internette araştırdığım kadarıyla bu model ile ilgili ok fazla inceleme mevcut değil. ancak gördüğüm kadarıyla alan hemen her kullanıcı memnun olduğunu yazmış.

şu an sd receiver, teledünya ve blueray player kullanıyorum

bu tv ile ilgili birkaç sorum olacak.
    online dizi sitelerinden dizi izlemeyi denediniz mi?
    açılan dizi videoları tam ekran olarak çalışabiliyor mu?
    html5 desteği olmayan flash ile çalışan sitelerden de video izlenebiliyor mu?
    usb üzerinden film oynatılırken altyazılarda türkçe karakter sorunu yaşanıyor mu?
    kumandası akıllı kumanda mı ? ekranda imleç hareket ederken kumandayı sağa sola götürerek mi hareket ediyor yoksa dokunmatik bir yüzeyle mi?
    son olarak tv kapalıyken ekrandan yansıma nasıl? tüplü tvler gibi yansıtan ekran mı yoksa mat ekran mı? ekranı görebilmek için tv kapalıyken bir resmini çekebilirmisiniz

biliyorum sorular biraz fazla oldu :/
    yanıtlar için şimdiden teşekkürler

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Bu tvyi 2 hafta önce satın aldım. Memnunum. Umarım alma konusunda tereddüte düşen arkadaşlara bu inceleme faydalı olur. İncelemede digiturk ile hd kanal, sd kanal görüntüleri. Menü geçiş hızları. Kumanda ile mouse imleç kullanımı, youtube kullanımı, usbden video açılışını göstermeye çalıştım.
    Herkese saygılar

Teknik özellikler için:

http://www.philips.com.tr/c-p/55PUS7909_12/-/ozellikler

• quote:

Merhaba,
    Bu tvyi 2 hafta önce satın aldım. Memnunum. Umarım alma konusunda tereddüte düşen arkadaşlara bu inceleme faydalı olur. İncelemede digiturk ile hd kanal, sd kanal görüntüleri. Menü geçiş hızları. Kumanda ile mouse imleç kullanımı, youtube kullanımı, usbden video açılışını göstermeye çalıştım.
    Herkese saygılar

Teknik özellikler için:

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Herkese saygılar

Teknik özellikler için:

Tarafımca yapılan inceleme videosu:

https://onedrive.live.c...A2IQ&ithint=video%2cavi

http://youtu.be/vE2GoOHjZhs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draliba -- 11 Ocak 2015; 9:29:43 >

• quote:

Merhaba,
    Herkese saygılar

Teknik özellikler için:

Tarafımca yapılan inceleme videosu:

https://onedrive.live.c...A2IQ&ithint=video%2cavi

http://youtu.be/vE2GoOHjZhs

video için teşekkürler. gerçekten çok bilgilendirici oldu. :) özellikle kanal geçişleri tatmin edici.
    online video konusu halen aklıma takıyor. ama android tabanlı olması 32 gb hafıza olması bu konuda da başarılı olma ihtimalini yükseltiyor.

tekrar teşekkürler. hayırlı olsun güzel günlerde kullanın :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.