Şimdi Ara

Philips 58PUS7304 İNCELEME. (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.528
Cevap
76
Favori
283.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeri neresi bilemiyorum ama problemden bahsedeyim.

Öncelikle tv modeli ve nwm versiyonundan bahsedeyim.

50 pus 7304 - 62

nwm : 0.58

Problem kurduğum philips hue ışıklandırma sistemiyle alakalı. 6 aydır güzel bir şekide kullandığım amblight tv + hue ışıkları tv nin "bridge"i görmemesiyle sorun başladı.

Uygulamalar üzerinden gözüken bridge tvde ekranda aratınca çıkmıyor. Tv ye reset attım ilk etapta gözüktü, o aksam kullandım ertesi gün acıp kapatınca yine gelmemeye başladı.

*

Bridge yeni nesil bu arada. indirdigim apklerle alakalı olabilir mi? temizlik icin malware bilmem ne indirmiştim trojan uyarısı mı ne vermişti.

Yada update mi etmek lazım tv yi? Bu arada önceki sayfalarda 50pus8505/62 update i uyumlu deniliyor. Onu mu indirsem?

• mutevaziadam kullanıcısına yanıt
    8505 in güncellemesini bi kurun deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: igokkaya20

8505 in güncellemesini bi kurun deneyin

Denedim, olmadı yeni güncelleme de. çok can sıkıcı ya.

bi de yeni güncellemeyle dt bilmem ne ses sistemi şeysi gelmiş, kurmaya calıştım da görmedi soundbarimi. Cok da üstünde durmadım.

bi de amblight seceneklerinde sesli kısmındaki 3 4 tane ekstra seçeneği kaldırmışlar. 3 tane mi ne kalmış ritmik, retro gibi seçenekler yani.

Pek göze carpan bir şey bulamadım güncellemeyle.

başka ne yapılır hue bridge görülmesi için bilmiyorum.

pc ye kurduğum hue pc de de gayet güzel çalışıyor.

• Bu arada bu sürerse philips i arayıp servise yollayabilir miyim? Gerçi format atıp gönderirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutevaziadam

Merhaba arkadaşlar yeri neresi bilemiyorum ama problemden bahsedeyim.

Öncelikle tv modeli ve nwm versiyonundan bahsedeyim.

50 pus 7304 - 62

nwm : 0.58

Problem kurduğum philips hue ışıklandırma sistemiyle alakalı. 6 aydır güzel bir şekide kullandığım amblight tv + hue ışıkları tv nin "bridge"i görmemesiyle sorun başladı.

Uygulamalar üzerinden gözüken bridge tvde ekranda aratınca çıkmıyor. Tv ye reset attım ilk etapta gözüktü, o aksam kullandım ertesi gün acıp kapatınca yine gelmemeye başladı.

*

Bridge yeni nesil bu arada. indirdigim apklerle alakalı olabilir mi? temizlik icin malware bilmem ne indirmiştim trojan uyarısı mı ne vermişti.

Yada update mi etmek lazım tv yi? Bu arada önceki sayfalarda 50pus8505/62 update i uyumlu deniliyor. Onu mu indirsem?

Hocam, tv saatiniz doğru mu? Belki saat hatası varsa bağlantıda bu yüzden sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.

Bir de arkaplan temizlik uygulaması bridge bağlantısını engelliyor olabilir. Onu kapatıp hatta kaldırıp deneyin. Eğer malware-trojan sorununuz varsa cihazı komple formatlamayı deneyin.

• Arkadaşlar 0.74 nwm güncellemesini yaptım.Dün bi Güncelleme daha geldi televizyon üzerinden onu da yaptım.Aydınlık sahnelerde canlılık sorunu var onun harici memnunum.Ama karanlık sahnelerde, arkadan ışık vuran sahnelerde mesela siyahlar maviye çalıyor yada mor görünüyor.fazla bi matlık var ekranda.Kendi uydu alıcısını kullanıyorum.Bu sorunlar ince ayarlarda halledilebilir mi acaba?Philips güncelleme verirken bu renk ayarlarını niye bizim yapmamızı bekliyor acaba.En doğru renk kontrast parlaklık gibi ayarların bi standardı olması gerekmez mi.Ben kullanıyorum siyahlar siyah, maviler mavi, siyah maviye çalmıyor, her renk olması gerektiği gibi diyen bir arkadaş kullandığı ince ayarları paylaşabilir mi acaba?Daha önce paylaşılan bir çok ayarı denedim.Genel bi canlılık sorunu var gibi panelin ayrıca.

Bir diğer sorun ise tvnin kumandasını garantiden değiştirdim.Her seferinde tekrar tanıtmam gerekiyor kumandanın mikrofonu için.Eski kumandada bu yoktu.niye olabilir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vfnv -- 17 Mart 2021; 15:58:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vfnv

Arkadaşlar 0.74 nwm güncellemesini yaptım.Dün bi Güncelleme daha geldi televizyon üzerinden onu da yaptım.Aydınlık sahnelerde canlılık sorunu var onun harici memnunum.Ama karanlık sahnelerde, arkadan ışık vuran sahnelerde mesela siyahlar maviye çalıyor yada mor görünüyor.fazla bi matlık var ekranda.Kendi uydu alıcısını kullanıyorum.Bu sorunlar ince ayarlarda halledilebilir mi acaba?Philips güncelleme verirken bu renk ayarlarını niye bizim yapmamızı bekliyor acaba.En doğru renk kontrast parlaklık gibi ayarların bi standardı olması gerekmez mi.Ben kullanıyorum siyahlar siyah, maviler mavi, siyah maviye çalmıyor, her renk olması gerektiği gibi diyen bir arkadaş kullandığı ince ayarları paylaşabilir mi acaba?Daha önce paylaşılan bir çok ayarı denedim.Genel bi canlılık sorunu var gibi panelin ayrıca.

Bir diğer sorun ise tvnin kumandasını garantiden değiştirdim.Her seferinde tekrar tanıtmam gerekiyor kumandanın mikrofonu için.Eski kumandada bu yoktu.niye olabilir acaba?

Televizyon modeliniz 58Pus7304 mü hocam?

Siyah arkaplanda siyahların maviye çalma problemi Lcd ve Ips ekranlarda görüntünün arkaplandan yansıtılan beyaz ışık ile oluşturulmasından. Oled ekranlarda o siyah kısımlarda ledler kapatılarak "gerçek siyah" elde edilebiliyor.

Eğer siyahlarda aşırı rahatsız edici bir parlama varsa kontrastı ve arkaplan parlaklığını değiştirmeyi deneyin. Otomatik ekran parlaklığı da ışıklı ve karanlık ortamlardaki siyah parlamaları konusunda çözüm olabilir.

Bir de 50PUS7304 model kullanıyorsanız bu tvde Va panel olduğundan tam karşıdan bakmadığınızda görüntüde bozulma olabilir.

• 58pus 7304 kullanıyorum.arka aydınlatma olduğu için maviye çalma yapmaması lazım bana göre.kenar aydınlatma yok bu cihazda arka aydınlatma var.va kaynaklı yan açılarda bozulma rahatsız edebiliyor bazen.yandan bakınca atıyorum adamın yüzünün yarısını yeşil gördüğüm bile oluyor.yanlardan renk bozulmaları da var.bazı görüntülerde de diyorum mükemmel.anlamadım ben bu tvyi.gelen yayının kalitesine göre çok farklı görüntüler veriyor.bazı dizilerde atıyorum siyahlar oled ayarında mavileşme yok bazı karanlık siyah sahnelerde rahatsız edici mavilik yeşillik.onun için diyorum ayarlarla ilgili olabilir mi acaba diye.

• quote:

58pus 7304 kullanıyorum.arka aydınlatma olduğu için maviye çalma yapmaması lazım bana göre.kenar aydınlatma yok bu cihazda arka aydınlatma var.va kaynaklı yan açılarda bozulma rahatsız edebiliyor bazen.yandan bakınca atıyorum adamın yüzünün yarısını yeşil gördüğüm bile oluyor.yanlardan renk bozulmaları da var.bazı görüntülerde de diyorum mükemmel.anlamadım ben bu tvyi.gelen yayının kalitesine göre çok farklı görüntüler veriyor.bazı dizilerde atıyorum siyahlar oled ayarında mavileşme yok bazı karanlık siyah sahnelerde rahatsız edici mavilik yeşillik.onun için diyorum ayarlarla ilgili olabilir mi acaba diye.

Denemelerim neticesinde yaptığım kendi ayarlarım.

Şunu söyleyeyim ki genellikle akşam karanlık ortamda televizyon izlerim. Yani parlak görüntüleri sevmem. Sinemada film izlerken ki görüntüyü ararım hep. Genellikle film ve maç izlerim bu ayarlarla. Televizyonun uydu alıcısını kullanmıyorum onu da söylemiş olayım.

Görüntü tarzı: Gece (standart)

Renk: 50

Kontrast: 60

Keskinlik: 3

Parlaklık: 47

Renk geliştirme: Minimum

Renk sıcaklığı: Özel

Beyaz nokta hizalama: 2 nokta

Kırmızı: 90

Yeşil: 85

Mavi: 95

Kırmızı Bl: 3

Yeşil Bl: -2

Mavi Bl: 0

Işık sensörü: Kapalı

Gama: 0

RGB: Kapalı

Kontrast modu: kapalı

Video Ölçekleme: Kapalı

Dinamik kontrast: Minumum

Video Kontrastı: 80

Renk Kontrolü ( Birincisi ton, ikincisi doygunluk )

Kırmızı: -1 4

Sarı: 0 0

Yeşil: 4 2

Açık mavi: 0 4

Mavi: 0 2

Mor: 0 1

Ultra resolution: Kapalı

Parazit azaltma: Kapalı

MPEG parazit azaltma: Kapalı

Hareket tarzları: saf sinema

• Arkadaşlar kumandanın yön tuşlarından sol tarafa basarken takılma yapıyor ve yumuşak tıklama sesi yerine daha sert ses yapıyor. rahatsız edici. bu zamanla oldu. yani yere düşme vs. olmadı.

garantiden değiştirme falan olur mu sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

Hocam, tv saatiniz doğru mu? Belki saat hatası varsa bağlantıda bu yüzden sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.

Bir de arkaplan temizlik uygulaması bridge bağlantısını engelliyor olabilir. Onu kapatıp hatta kaldırıp deneyin. Eğer malware-trojan sorununuz varsa cihazı komple formatlamayı deneyin.

Alıntıları Göster

Saat doğruydu yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi format attım tv ye. Temizlik programı da yüklemedim, sıkıntı yok cok şükür.

• quote:

58pus 7304 kullanıyorum.arka aydınlatma olduğu için maviye çalma yapmaması lazım bana göre.kenar aydınlatma yok bu cihazda arka aydınlatma var.va kaynaklı yan açılarda bozulma rahatsız edebiliyor bazen.yandan bakınca atıyorum adamın yüzünün yarısını yeşil gördüğüm bile oluyor.yanlardan renk bozulmaları da var.bazı görüntülerde de diyorum mükemmel.anlamadım ben bu tvyi.gelen yayının kalitesine göre çok farklı görüntüler veriyor.bazı dizilerde atıyorum siyahlar oled ayarında mavileşme yok bazı karanlık siyah sahnelerde rahatsız edici mavilik yeşillik.onun için diyorum ayarlarla ilgili olabilir mi acaba diye.

Hocam, arka aydınlatma da olsa kenar aydınlatma da olsa siyahı göstermek için arkadan ışık verildiği sürece o siyah tam siyah olamayacaktır malumunuz. Bunu da sadece Oled tarzı paneller gerçekten yapabiliyor.

Ben 50Pus7304 kullanıyorum evet bazı sahneler geliyor öyle bir siyahımsı ki arka plan gerçekten "siyah" gibi geliyor.

Yanlardan görüntüde Va panel çok kayba uğruyor. Ayrıca tv göz hizanızdan yukarıda ise Va panelin dikey diziliminden dolayı alttan gelen ışık da görüntüyü etkiliyor. Tecrübelerime göre Va panelin en iyi izleme açısı televizyonun tam karşınızda ve göz hizanızdan hafif aşağıda olduğu açı. Yani sinema salonlarındaki orta/ortanın biraz üst kısmı.

Siyahlarla ilgili gündüz/gece farkı var. Eğer ortam ışık sensörünü açık olarak kullanıyorsanız gece karanlıkta bişeyler izlerken ışık sensörü parlaklığı kısıp gereksiz ışık parlamalarıyla siyahların mavileşmesini önleyecektir. Işık sensörünü açık/kapalı olarak ve manuel parlaklık seviyeleriyle bi deneyin.

Bir de izlenilen içeriğin kalitesi var tabi. Bazı içeriklerde aynı açıdan bakılmasına rağmen bir önceki içerikte gerçek siyaha yakın görüntüler varken kaynak veya içerik değiştiğinde lacivert veya grimsi siyahlar görülebiliyor. Bu da içeriğin çekim kalitesiyle alakalı. Bu görüntüleri Oled tvde de izleseniz gerçek siyahı değil mavileşmiş siyah bir arkaplanı görebilirsiniz ancak Va veya Ips panel kadar bariz olmayacaktır.

Parlaklık ayarını ve parazit ayarlarını bi deneyin, sorununuz bunlardan kaynaklı olabilir.

• CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.Işık sensörünü bi deneyeyim ama daha önce denediğimde hiçbir etkisi olmuyor gibi.Gece de odanın ışığı açık olduğu için mi bilmiyorum ama televizyon sağ altta sensör açıldı kapatıldı diye uyarı vermese farkedilebilecek kadar değişim olmuyor.Cihazın dahili uydu alıcısı kalitesiz mi acaba diyorum.Ama bazı kanallarda 4k gibi görüntü var.Siyahlarda da sorun yok görüntü kalitesinde de.Bazı dizile var ki hiç izlemek gelmiyor görüntüden dolayı.

• Arkadaşlar merhaba aradım fakat bulamadım. Biri bana nwm sürümünü nasıl kontrol edeceğimi anlatabilir mi rica etsem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Televizyona root atmanın bir yöntemi var mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

• sillverman S kullanıcısına yanıt
    0-6-2-5-9-6 tuşlarına sırayla basın servis menüsü açılacak, menüde development 2 kısmından kontrol edebilirsiniz.

• PELOTON kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Birkaç defa denedim fakat olmuyor. Sadece 1 2 3 6 5 4 e bastığımda bir menüye giriyor ama orada da development kısmı yok

• Bugün 50 pus7304 televizyonumda sesli arama yaptığımda eğer aradığım netfilix de varsa yotube ye geçmiyor tv ye atlıyor. Yani aradığımı buluyor netfilix de izleyebilirsin diyor. Aşağı kaydırınca eskiden youtube ye geçerdi şimdi tv kanallarına geri dönüyor. Bu durumla karşılaşan olursa haber edebilir mi ya da çözüm önerisi var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Semih Baki

Bugün 50 pus7304 televizyonumda sesli arama yaptığımda eğer aradığım netfilix de varsa yotube ye geçmiyor tv ye atlıyor. Yani aradığımı buluyor netfilix de izleyebilirsin diyor. Aşağı kaydırınca eskiden youtube ye geçerdi şimdi tv kanallarına geri dönüyor. Bu durumla karşılaşan olursa haber edebilir mi ya da çözüm önerisi var mı

Sorun çözüldü. Uygulamalarda en altta sistem uygulamaları var orada google var. Google girip güncellemeleri kaldır dedim ve düzeldi. Yotube uygulamasında arama yapınca buluyor bulduğuna geçiş yapamıyordum. Sanki yukarı tuşu bozuk gibi o da düzeldi.

• 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.