arkadaslar bluray filmleri hangi goruntu modunda izliyorsunuz?
-dogal -canli -sinema -kisisel vb
sinema modunda detay zenginlik azaliyor baya kalite dusuyor... dogal ve canlida guzel ama yapay gibi...
Digitürk Plus kutum var hd veya sd yayınları izlediğim ayarlar aşağıda,sadece netliği duruma göre değiştiriyorum.Daha çok dikkat etiğim kriter filmlerde siyah seviyesi ve karanlık/gölge alanlardaki görünebilen ayrıntı seviyesiydi.Yani bir filmde dizide hem koyu siyahlar var,hem de mekanın karanlık köşelerinde ne kadar ayrıntı görünüyor.Bazı ayarlarda kontrast siyah seviyesi çok iyi oluyor ama bakıyorsunuz karanlık bir köşede hiç bir şey seçilmiyor oysa bu ayarlarda hem iyi siyah alıyorum hem de iyi ayrıntı seçebiliyorum.Karanlık,loş ortamların olmadığı dizi ve stüdyo çekimi vs de başka ayar kullanılabilir keyfe bağlı.
Bu ayarları Konsol modunda yapmıştım ,muhtemelen başka modlarda da ayni sonuç alınır.
Arka ışık kontrastı 85 Parlaklık 50 Renk 60 Netlik 3-5 Renk sıcaklığı Serin Pixel Plus ayarları: HD Natural motion Minimum Clear led kapalı Süper çözünürlük kapalı Dinamik kontrast minimum Dinamik arka ışık standart Mpeg Parazit azaltma minimum Renk geliştirme minimum Gama 0 Video kontrast 85
Işık sensörü kapalı
Sinema filmlerini aslına daha uygun izlemek için renk sıcaklığı normal veya sıcak yapılabilir,o zaman rengi daha aşağı çekmek gerekebilir.Aslında Sinema modu bir iki değişiklikle tavsiye ediliyor ama bu modda tv de bazı sahnelerde farkettiğim kirli ekran efekti kendi ayarlarımda daha az belli oluyor.Çok film izlerim bu ayarlar bana sinemaya yakın ,yeteri kadar canlı, natürel ve aslına uygun renkleri veriyor.
Bu ayarlarda hareketli görüntülerde,futbol tenis vs izlerken hiç bir sorun yok.Altyazılar gayet güzel kayıyor,titreme vs yok.
Ayarların resimdeki etkisini görmek için güzel bir görüntü seçin ,dondurun ve ayarları tek tek deneyin ilginç farklar olabiliyor.
Bence motion blur her durumda iyi sonuç vermiyor. Yavaş hareketler tamam ama hızlı olunca titrek bir geçiş oluyor. Bir de rengi 52-53 e doğru çekip sıcaklığı normal yapmak günlük kullanım için daha iyi bence.
arkadaşlar tvde acaba neden 3d half sbs filmleri izleyemiyyorum
quote:
Orijinalden alıntı: maholin79
quote:
Orijinalden alıntı: gezgin1268
Herkese merhaba arkadaşlar
40PFL5507/H alarak aranıza katılmış bulunuyorum
Şimdi sıra geldi televizyonla uyumlu çalışacak güzel bi HD uydu alıcısı almaya (Bütçe azami 300 TL )
ayrıca birde harici disk almam lazım, bu konuda hiç bilgim yok hangi marka iyidir, 2,00 mı 2,50 mu almalıyım bilmiyorum. USB belleği Tv den kayıt yapmak için kullanacağım, ayrıca USB ye arkadaşlarımda film yükleyip TV de seyretmek istiyorum
hem uydu alıcısı için, hem USB bellek için kullananlardan tavsiyelerini bekliyorum
Herkese şimdiden teşekkürler
Neta 6400HD. Bende bu forumdan tavsiye üzerine (serkan güzel) Neta 6400HD aldım.Çok memnunum çok.Fiyatıda 140-155 TL arası değişiyor.Uydu cihazının arkasına USB'den flash bellek takıp tv'de ki görüntüyü kayıt edebiliyorum.Şiddetle tavsiye ederim.
İlginize çok teşekkür ederim.
USB bellek için de fikrinizi alabilirmiyim
arkadaşlar 1.4 hdmı kabloyla şuan ps3 bağladım ama tv video sinyali yok diyor neden olabilir acaba
quote:
Orijinalden alıntı: puissance
arkadaşlar 1.4 hdmı kabloyla şuan ps3 bağladım ama tv video sinyali yok diyor neden olabilir acaba
Muhtemelen bundan önce scart ile oynuyordun; ondan dolayı böyle diyor. Yanlış hatırlamıyorsam; ps3 üzerindeki açma kapama tuşuna 5-10 saniye basılı tutarsan sorunun çözülecektir. Tabi kumandadan source tuşundan hangi hdmi portuna taktığını öncelikle seçmen lazım
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: maholin79
quote:
Herkese merhaba arkadaşlar
40PFL5507/H alarak aranıza katılmış bulunuyorum
Şimdi sıra geldi televizyonla uyumlu çalışacak güzel bi HD uydu alıcısı almaya (Bütçe azami 300 TL )
ayrıca birde harici disk almam lazım, bu konuda hiç bilgim yok hangi marka iyidir, 2,00 mı 2,50 mu almalıyım bilmiyorum. USB belleği Tv den kayıt yapmak için kullanacağım, ayrıca USB ye arkadaşlarımda film yükleyip TV de seyretmek istiyorum
hem uydu alıcısı için, hem USB bellek için kullananlardan tavsiyelerini bekliyorum
Herkese şimdiden teşekkürler
Neta 6400HD. Bende bu forumdan tavsiye üzerine (serkan güzel) Neta 6400HD aldım.Çok memnunum çok.Fiyatıda 140-155 TL arası değişiyor.Uydu cihazının arkasına USB'den flash bellek takıp tv'de ki görüntüyü kayıt edebiliyorum.Şiddetle tavsiye ederim.
İlginize çok teşekkür ederim.
USB bellek için de fikrinizi alabilirmiyim
USB belleklerde okuma ve yazma hızı yüksek olanlardan almanızı tavsiye ederim.Marka önerecek olursam eğer büyük harici bellek alacaksanız Western Digital ve Seagate,ufak flash belleklerden ise Toshiba ve Trenscend.
quote:
Orijinalden alıntı: edi1907
quote:
Muhtemelen bundan önce scart ile oynuyordun; ondan dolayı böyle diyor. Yanlış hatırlamıyorsam; ps3 üzerindeki açma kapama tuşuna 5-10 saniye basılı tutarsan sorunun çözülecektir. Tabi kumandadan source tuşundan hangi hdmi portuna taktığını öncelikle seçmen lazım
ewt dediğiniz gibi peki harici harddiskimdeki half sbs 3d filmleri neden izleyemiyorum acaba bir bilginiz varmı acaba şimdiden tşkler
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: edi1907
quote:
ewt dediğiniz gibi peki harici harddiskimdeki half sbs 3d filmleri neden izleyemiyorum acaba bir bilginiz varmı acaba şimdiden tşkler
Ben hiçbir zaman tv nin usb portunu kullanmadığımdan bilmiyorum. Notebook bağlıyorum tv ye, powerdvd ile bütün formatları sorunsuz izliyorum