Şimdi Ara

PHILIPS 5XX7 SERİSİ BAŞLIĞI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
8
Favori
25.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hobar

Bu arada teknosada 40pfl(sharp mıydı emin değilim) 46 pfl yi karşılaştırdım. Gözle görülür fark göremedim arada.

Yorumlara göre konuşursak. sharp panelin kontrastı, Samsungun da görüş açısı daha iyi sanırım.

Bu doğru değil. Kontrast değeri de kötü, görüş açısı da kötü, clouding'de de kötü (zaten Samsung panellerin en sevmediğim eksisi de bu). İnsanlar yanlış yönlendirildi, tek üzüldüğüm nokta bu.

İnanmayan incelemede ki fotolara baksın:

http://www.digitalversus.com/tv-television/philips-40pfl5507h-p12906/test.html

Bu arada ilk mesajımda yanlış yazmışım SPVA'ın konrastı 2200:1 değil 3300:1 olacaktı, özür.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzunibo

arkadaşlar
    kliksa dan 40pfl5507h 1650+%10 world puan ile aldım 1485 tl ye geldi.3-4 hafta oldu.
    panel şansıma 400 yani sharp çıktı:)
    smartv tv yavaş güncellemeyi zar zor yaptım. browser ında bir şeyler açmak çok zor. haberturk uygulamasındaki hiç bir videoyu açamadım.
    kablosuz klavye mouse set ini USB den bağladım sorunsuz çalışıyor.
    500 gb segate ti çatır çatır açıyor divx,mkv vs. hepsini çok hızlı açıyor. yalnız kendi gösterim programı çok sade info haricinde müdahale edemiyorsunuz. dual mkv lerin altyazısını çıkaramadım bir türlü.
    Ses biraz az gibi normal olarak duvardan yansıyıp geldiği için galiba.
    Bu TV almak için çok uğraştım sbahlara kadar int. gezmediğim yerli yabancı site kalmadı, en sonunda izmit darty de LG, Samsung ve panasonic plazma yı kıyasladım bunun görüntüsü çok canlı idi bu TV de karar kıldım. İyide yapmışım.
    3D deneyemedim henüz PTA 517 yi viaport electroworld de 120 TL ye alıyordum vazgeçtim, dışardan bir arkadaş çantasında getirecek yapabilirse.
    Laptop u HDMI dan bağladım Digitürkplay den maçları sorunsuz izliyorum...
    Panelde çıtır çıtır sesler var 1 saat açık kaldıktan sonra yapıyor. ama farklı zamanlarda çıtırdıyor belli bir standardı yok. Araştırdım normal dediler???
    Sizce de normal mi???

Digiturk kullanıyorum. Bende de zaman zaman çıt-çıt diye ses geliyor. usb'den bişey izlerken bu ses yok fakat digiturk'ün sd yayınlarında var, hd yayınlarında yok mesela. ilginç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hepsiburada dan 5507k alanlar panel nedir acaba?
    1450 liraya pfl4606 almıştık zamanında
    sorun çıktı değişim olacak
    aradaki fiyat farkına değecek gibi sanki
    5507k alayım diyorum
    sharp ise tadından yenmez
  • 46PFL5507K kullanıcısı olarak yorumlarım:

47LM660S alacakken Philips'de karar kıldım.
    1 ay önce Vatan Bilgisayardan 2199 TL ve 10 taksitl ile ürünü aldım.

LG'nin LV4500 LH3800 serisine göre kıyas yaparsak gayet memnunum.
    LM660 serisini kullanmadığım için onunla kıyas yapamayacağım.

Teledünya'yı Conax modülle (125 TL'ye teledünya bayisinden aldım.) izliyorum.
    Hiçbir sorun yok. Bu sayede teledünya kumandasını kullanmaya gerek kalmadı.

Conax modül sayesinde hem analog, hem HD hem de radyo yayınlarını izlemek mümkün oluyor.

3D gözlük olarak PTA 517 (enpazar.com'dan 89 TL'ye aldım.) kullanıyorum. Sadece
    Teledünya 3D yayınında kullandım. Yavaş değişen görüntülerde çok başarılı. Hızlı değişen
    görüntülerde bazen derinlik kayboluyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NJ

quote:

Bu arada teknosada 40pfl(sharp mıydı emin değilim) 46 pfl yi karşılaştırdım. Gözle görülür fark göremedim arada.

Yorumlara göre konuşursak. sharp panelin kontrastı, Samsungun da görüş açısı daha iyi sanırım.

Bu doğru değil. Kontrast değeri de kötü, görüş açısı da kötü, clouding'de de kötü (zaten Samsung panellerin en sevmediğim eksisi de bu). İnsanlar yanlış yönlendirildi, tek üzüldüğüm nokta bu.

İnanmayan incelemede ki fotolara baksın:

http://www.digitalversus.com/tv-television/philips-40pfl5507h-p12906/test.html

Bu arada ilk mesajımda yanlış yazmışım SPVA'ın konrastı 2200:1 değil 3300:1 olacaktı, özür.

Sharp panel daha iyi görünüyor ama test sonuçlarından çok genel kullanım deneyimine bakmak lazım bence. Teknik özellik olarak daha kötü olan bazı akıllı telefonların kullanım deneyimi yerine göre daha iyi olabiliyor mesela. Test sonuçlarına göre samsung tvlerin öyle anormal sonuçları olmamasına rağmen bana göre parlak, abartılı, göz boyamaya yönelik doğal olmayan bir görüntüsü var samsungların. Bu tvnin paneli de samsung gerçi ama bahsettiğim şeyi sanırım samsung yazılım ile yapıyor. Sharp panel gerçekten daha iyidir ona birşey demiyorum. Anlatmaya çalıştığım test sonuçlarının genel kullanım deneyimini her zaman yansıtmadığı.

Siyah seviyesi ise ölçümlere göre 0.04 sharp ve 0.06 philips şeklinde. ara değerler ölçülmemiş. 0.01 lik değişim bile 1000:1 lik kontrast farkı yaratıyor. Kaldı ki 3300:1 de oldukça iyi bir değerdir. Yani kontrast konusunda bir sorun yok bence. Sharp daha iyi orası ayrı tabi.

Bulutlanma sorunu benim geri gönderdiğim 46pfl5007k da çok azdı. Sonuçta hiçbir lcd homojen renk veremediği gibi aynı üretim bandından çıkmış modellerde bile farklılıklar oluşabiliyor. Yeni aldığım 5507k yı daha açıp bakmadım. Servis bugün gelecek.

Görüş açısı için ikisi için de kötü denmiş zaten Sonuçta panellerin ikisi de VA panel. ips olsa daha iyi olabilirdi ama onlar da tepki süresinde biraz daha kötüler. Benim TV yi koyduğum yer uzunlamasına olduğundan çok geniş görüş açısına pek ihtiyacım yok. Zaten yeteri kadar da iyi. Üstten alttan bakmayı denemedim ama yanlardan bakınca pek sorun görmedim.

Sonuç olarak bu tv ler arasında ben çok ciddi fark görmüyorum. Birine 5 yıldız verip birine 3 vermek bence abartı olmuş. Birine 9 öbürüne 8 verseler neyse. Mağazada gidip karşılaştırın isterseniz.

• samsung panel çok fazlaysa risk almayarak 5007 de alabilirim
    quote:

hepsiburada dan 5507k alanlar panel nedir acaba?
    1450 liraya pfl4606 almıştık zamanında
    sorun çıktı değişim olacak
    aradaki fiyat farkına değecek gibi sanki
    5507k alayım diyorum
    sharp ise tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: bellsouth

46PFL5507K kullanıcısı olarak yorumlarım:

47LM660S alacakken Philips'de karar kıldım.
    1 ay önce Vatan Bilgisayardan 2199 TL ve 10 taksitl ile ürünü aldım.

LG'nin LV4500 LH3800 serisine göre kıyas yaparsak gayet memnunum.
    LM660 serisini kullanmadığım için onunla kıyas yapamayacağım.

Teledünya'yı Conax modülle (125 TL'ye teledünya bayisinden aldım.) izliyorum.
    Hiçbir sorun yok. Bu sayede teledünya kumandasını kullanmaya gerek kalmadı.

Conax modül sayesinde hem analog, hem HD hem de radyo yayınlarını izlemek mümkün oluyor.

3D gözlük olarak PTA 517 (enpazar.com'dan 89 TL'ye aldım.) kullanıyorum. Sadece
    Teledünya 3D yayınında kullandım. Yavaş değişen görüntülerde çok başarılı. Hızlı değişen
    görüntülerde bazen derinlik kayboluyor bence.

O hızlı değişimdeki derinlik kaybı tamamen teledünyanın yaptığı düdük 3d yayından kaynaklanıyor.
    Aynı durum NatGeo HD 3d yayınları içinde geçerli.
    Bir filmi Bluray'de izlerken ve televizyonda izlerken ne fark oluyorsa burada da aynısı hatta fazlası var...

Şöyle güzel bir Orijinali 3d çekilmiş Bluray 3d yada en azından iyi riplenmiş 15 gb dolaylarında bir Half SBS film izlemelisniz ki derinliği ve ekrandan fırlamayı görün.

Avatarı sinemada izlemiştim iyi bir half SBS rip ile de izledim derinlik iyi ancak ekrandan dışarda olması gerekenlerin hiç biri yoktu..

Sonuçta olay birazda kaynak olayı.

Eğer adam gibi 3d efekti görmek isterseniz ya Bluray 3D, 3D bluray iso izleyeceksiniz ya da sinemaya gideceksiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: decsan

Eğer adam gibi 3d efekti görmek isterseniz ya Bluray 3D, 3D bluray iso izleyeceksiniz ya da sinemaya gideceksiniz..

3D filmlerin kaliteli olması gerektiği doğru ama ekrandan fırlamanın riple alakası yok. Düşük kaliteli filmlerde de oluyor. Ekrandan dışarı çıkması için iki kamerayla çekmek yetmiyor sanırım. Özel teknikler vs lazım.
  • @descan tv için inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum. Yöneticilerle konuşulalım konuyu bana devret istersen yeni konu açmayalım. İlk mesaja direk eklerim incelemeyi.
  • kliksadan aldığım ürün az önce teslim edildi.

hem samsung panel hemde ölü piksel çıktı..

aynen kutuladım ve birazdan kargo gelip alacak.

ölü piksel çıkmasa idi yinede kullanacaktım ama zaten samsung panel çıktı. moralim bozuldu. üstüne de ölü piksel çıkınca iyice moralim bozuldu.

göndereceğim. olmazsa vatandan yada teknosadan görerek alırız artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

kliksadan aldığım ürün az önce teslim edildi.

ölü piksel çıkmasa idi yinede kullanacaktım ama zaten samsung panel çıktı. moralim bozuldu. üstüne de ölü piksel çıkınca iyice moralim bozuldu.

Televizyon 46" yanlış hatırlamıyorsam. Bildiğim kadarıyla 46pfl5507 serisinde hiç sharp panel kulanılmadı.. Tamamı Samsung panel idi...
  • quote:

@descan tv için inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum. Yöneticilerle konuşulalım konuyu bana devret istersen yeni konu açmayalım. İlk mesaja direk eklerim incelemeyi.

Hay hay..
    Nasıl konuşacağım yönetici ile?
  • quote:

quote:

kliksadan aldığım ürün az önce teslim edildi.

Televizyon 46" yanlış hatırlamıyorsam. Bildiğim kadarıyla 46pfl5507 serisinde hiç sharp panel kulanılmadı.. Tamamı Samsung panel idi...

televizyon 40 dostum

• quote:

quote:

@descan tv için inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum. Yöneticilerle konuşulalım konuyu bana devret istersen yeni konu açmayalım. İlk mesaja direk eklerim incelemeyi.

Hay hay..

Ben inceleme yazısını hazırlayım önce haber veririm. Daha bugün kurulacak tv. Saat 1-3 arası geleceğiz dediler dur bekliyoruz hala
  • quote:

quote:

quote:

Hay hay..

Ben inceleme yazısını hazırlayım önce haber veririm. Daha bugün kurulacak tv. Saat 1-3 arası geleceğiz dediler dur bekliyoruz hala

Tamam ben sana konuyu devrederim sen ne zaman istersen yaz..
    Tammmam...

• quote:

Orijinalden alıntı: talin

Tv nin arkasındaki etikette 400 veya 3xx diye bir rakam görünüyor.400 ise Sharp 3xx ise Samsung olduğu söyleniyor yabancı sitelerde.
    Benimkinde 396 var yani Samsung S PVA.Zaten piksel yapısı da Sharp'a benzemiyordu.Tabii tv yi kutudan çıkarmadan göremezsiniz ayrıca.Ama mağazada belki arkasına bakıp söyleyebilirler teşhirdeki ürünün !

Süper bir bilgi olmuş. LG nin kodunu da öğrenirsek daha ne isterim ki !!!

Emeğine sağlık kardeş.
  • 5 serisinde de kontrast dalgalanması oluyor mu ani geçişlerde?
  • tv kuruldu. ölü piksel çıkmadı bu sefer. clouding de çok iyi durumda. hele o digitalversus un gösterdiği SVPA ile alakası yok. bu fiyattaki hiçbir lcd panel gibi kusursuz değil tabi ama ekranı simsiyah yapmadıktan sonra belli bile olmuyor.

Bu arada panelin markasını nasıl anlıyorsunuz yav. Büyüteçle baktım piksellerin desenini göremedim.

• quote:

tv kuruldu. ölü piksel çıkmadı bu sefer. clouding de çok iyi durumda. hele o digitalversus un gösterdiği SVPA ile alakası yok. bu fiyattaki hiçbir lcd panel gibi kusursuz değil tabi ama ekranı simsiyah yapmadıktan sonra belli bile olmuyor.

Bu arada panelin markasını nasıl anlıyorsunuz yav. Büyüteçle baktım piksellerin desenini göremedim.

arkada beyaz etiketin üzerinde philips yazısının yanında 3xx ya da 4xx yazar.
  • quote:

quote:

tv kuruldu. ölü piksel çıkmadı bu sefer. clouding de çok iyi durumda. hele o digitalversus un gösterdiği SVPA ile alakası yok. bu fiyattaki hiçbir lcd panel gibi kusursuz değil tabi ama ekranı simsiyah yapmadıktan sonra belli bile olmuyor.

arkada beyaz etiketin üzerinde philips yazısının yanında 3xx ya da 4xx yazar.

dostum benimki 46" söylenenlere göre 46 ların hepsi samsung zaten . 3xx-4xx birşey göremedim. 5 le başlayan birşey var. Ama o sayı mı bilmiyorum.

edit: şimdi gördüm dikdörtgen içinde yazan sayıyı diyorsun sanırım. 397 yazıyor. yani samsung.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 10 Ekim 2012; 21:52:42 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.