Şimdi Ara

Philips 8505H/12 ve 8605H/12 LED TV Kullanıcıları Kulübü (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
524
Cevap
3
Favori
56.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3D half sbs filmleri izlemek için yapmanız iki şey var birisihttp://www.bimeks.com.tr/search.aspx?s=1&arama=hmp3000 bu cihazı almak diğeri ise bu filmlerden edinmek

Philips 8505H/12 ve 8605H/12 LED TV Kullanıcıları Kulübü

Boşuna ezcool almayın,philips cihazınızın yanına yine philips marka hd media player alın.

Görüntüler inanılmaz net
    3d performansı müthiş
    Fiyatı neredeyse ezcool'unki ile yarı yarıya

• MANOLPAN VE ATMER ARKADASLARA TESKKURLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Bende de 40PFL8605 var.Genel olarak tv nin performansından memnunum.Tv yi hdmi kabloyla hd receiver üzerinden izlemekteyim.HD ve SD yayında gayet güzel görüntü almaktayım.
    Sayın vikop65 tv nin ve receiverin ses gecikmesi ayarlarını ve hdmi kablonu kontrol et.Receiverin video çıkış çözünürlüğüne(576i,720p,1080i) bak.Şayet otomatikte ise hd kanaldan sd ye,sd kanaldan hd ye geçerken bu durum bende de olmaktadır ve receiverden kaynaklıdır.Eğer sorun devam ederse kendi tv nde başka bir receiver dene.

Evet bencede sizin sorununuz tv^den kaynaklı olmayabilir,Digiturk hd receiver ile herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.
  • 8605 ile 8505 arasındaki tek fark önündeki cam panel değilmi arkadaşlar?çünkü mediamarkt'de bugün baktım 8605 3400 8505 2500 nakit.enterasan geldi.

ses ile ilgili philips tr'ye mail atmıştım.kronik bir sorunu olmadığını belirtmişlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: waterfall_man

8605 ile 8505 arasındaki tek fark önündeki cam panel değilmi arkadaşlar?çünkü mediamarkt'de bugün baktım 8605 3400 8505 2500 nakit.enterasan geldi.

ses ile ilgili philips tr'ye mail atmıştım.kronik bir sorunu olmadığını belirtmişlerdi.

cam panel ve çerçeve rengi aradaki fark,yansıma sorunundan korkanlar tv çok ışık alan biryerde olacaksa 8505,i tercih etmeli bence ama benim ev gibi tv,nin olduğu yer çok ışık almıyorsa 8605,in görüntüsü daha keskin sanki,ayrıca bu rakamlarda anormallik var media markt,ta an itibarı ile 40 pfl 8505 2300 tl şuan diğer rakam ise 40 pfl 8605 için olamaz zaten fiyatı 2100-2300 arası oynuyor tekno marketlerde
  • bi anormallik olduğu kesin daha 1 nhafta önce 3400 idi.şimdi 2500 .tabi nakit fiyat yazıyodu.yaklaşık 6-7 tv vardı.26 eylülde stok sayımı varmış fulya mm'de.o gün kapalıymış belki de o yüzden olabilir.ama gerçekten böyleydi.ben de anlam veremedim.
  • quote:

bi anormallik olduğu kesin daha 1 nhafta önce 3400 idi.şimdi 2500 .tabi nakit fiyat yazıyodu.yaklaşık 6-7 tv vardı.26 eylülde stok sayımı varmış fulya mm'de.o gün kapalıymış belki de o yüzden olabilir.ama gerçekten böyleydi.ben de anlam veremedim.

Bu fiyatlara 3D yükseltme kiti ve gözlükler dahil olmayabilir,dikkat edin.
  • quote:

8605 ile 8505 arasındaki tek fark önündeki cam panel değilmi arkadaşlar?çünkü mediamarkt'de bugün baktım 8605 3400 8505 2500 nakit.enterasan geldi.

philips-tr'ye göre sorun kronik değilmiş, öyle mi???
    philips'in kendi forumuna da mı bakmamışlar.

Ben 6-7 ay önce TV'yi alırken sorun vardı. bir kaç firmware güncellemesi yaparak 32.firmware'e kadar gelmiştim. Sorun çözülmemişti.
    Az önce yine baktım 40.firmware'de de sorun hala çözülmemiş.
    bkz.http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?2269-Your-experiences-with-FW-v0.140.40.0-for-8xx5-and-9xx5-series-%282010-models%29/page5
    41.mesajda;
    ...still occurring - sound/picture losses via HDMI and...
    diyor

üstelik 40.firmware'e geçenlerden birisi görüntü kalitesinin bozulduğunu, HD kanalların normal kanallardan farkı kalmadığını 39.'a geri dönmek istediğini yazmış.

• şu ana kadar incelediklerim arasında en beğendiğim tv idi aslında.ama hdmi hatası kötüymüş.scartta falan olsa belki ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 26 Eylül 2011; 18:54:57 >
  • Benim 8605 ile 7605 i yanyana karşılaştırma imkanım oldu.Bana göre 8605 daha güzel görüntü veriyor.Bunda ekranın cam olmasınında katkısı olduğunu düşünüyorum.Renkler daha güzel ve daha doğal görünüyor.
    Ayrıca 8605 te yansıma sorunundan bahsedilmiş.Doğrudan ışık almayan bir ortamda izlenirse, yansıma olmamaktadır.Bu konuda mağzalardaki görüntüye aldanmayın.
    HDMİ bağlantıdaki ses kesilmesinin düzeltildiği 34 nolu yazılımın sürüm notunda yazmakta.Herkesin her dediğine kulak asmayın arkadaşlar, bazı insanlar çok pimpirikli oluyor.Çoğu kişi kendi tv lerinde hata aramaktan ve kafaya takmaktan ne izlediğinin farkında bile değil.LG nin LW serisi ile ilgili yorumlara bir göz atın, herkes birşeyler yazmış.Bu işlerde en iyisi kendiniz deneyerek görmeniz.
    Şu anda sıfır hatalı panel yok.Hepsinin artıları ve eksileri var.Hata istemiyorsak CRT ye devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Benim 8605 ile 7605 i yanyana karşılaştırma imkanım oldu.Bana göre 8605 daha güzel görüntü veriyor.Bunda ekranın cam olmasınında katkısı olduğunu düşünüyorum.Renkler daha güzel ve daha doğal görünüyor.
    Ayrıca 8605 te yansıma sorunundan bahsedilmiş.Doğrudan ışık almayan bir ortamda izlenirse, yansıma olmamaktadır.Bu konuda mağzalardaki görüntüye aldanmayın.
    HDMİ bağlantıdaki ses kesilmesinin düzeltildiği 34 nolu yazılımın sürüm notunda yazmakta.Herkesin her dediğine kulak asmayın arkadaşlar, bazı insanlar çok pimpirikli oluyor.Çoğu kişi kendi tv lerinde hata aramaktan ve kafaya takmaktan ne izlediğinin farkında bile değil.LG nin LW serisi ile ilgili yorumlara bir göz atın, herkes birşeyler yazmış.Bu işlerde en iyisi kendiniz deneyerek görmeniz.
    Şu anda sıfır hatalı panel yok.Hepsinin artıları ve eksileri var.Hata istemiyorsak CRT ye devam.

Manolpan Arkadaşım,
    HDMI meselesinin pimpirikli olmayla bir alakası yok..
    Bir film izlediğinizi ve arada bir bir kaç sn'lik ses kesilmesi nedeniyle önemli cümleleri duyamadığınızı düşünün.

34.sürümde olan düzeldi notu 29mu 27mi birinde de vardı. "Nota rağmen düzelme olmadı hala sorun devam ediyor" diyen bir sürü kullanıcı vardı.
    Ayrıca madem 34.'te düzeldi. 40.sürümde bile niye hala herkes aynı sorundan şikayet ediyor acaba?

Burada amacımız henüz almamış olanları +/- yönleriyle bilgilendirmek..
    (Bazı şeyleri kendin deneyerek bulamazsın. bir kaç dk. TV izleyerek ses kesilme problemi yok der geçersin. Onun için herkesin her dediğini dinleyip kendi değerlendirmeni yapman gerekiyor)

• Sn. @atmer
    Ben pimpirikli olma sözünü hdmi bağlantı için değil genel manada söyledim.
    Ayrıca herkesin her dediğine bakarsak tv felan alamayız.O yüzden yorumları dikkate alarak, fakat fazla kafayı bulandırmadan ve görerek tv almak gerekir.
    HDMİ den ses kesilmesi tabiki çok sıkıcı bir durum.Senin tv dede ses kesilmesi oluyor mu ve hangi yazılım yüklü? 34 ten öncesini boşver.Eğer yüklü değilse ve bulabilirsen 34 nolu yazılımı bir yükle, ses kesilmesi oluyor mu olmuyor mu öyle görüşelim.Philipsin sitesinde yazılan yorumlarada fazla takılma, ben öyle yapıyorum.
    Neticesinde(Tüm tvler için geçerli) birisi/birileri beğenmediği bir özelliği veya durumu sanki hata imiş gibi gösteriyor da olabilir.
  • arkadaslar öncelikle yorumlarin hepsini okudum fakat yinede aciklayici gelmedi, kimisi bi soruna var kimisi yok diyor. Öncelikle almak istedigim model 40PFL8505H. 3D, PS3 ve HD filmler icin almayi dusunuyorum.butun baglantilar hdmi den olucak. Sahip olan arkadaslar sorularimi yanitlarsa cok memnun olurum,

1-3D filmleri yada oyunlari sorunsuz full hd bir sekilde oynatiyormu? ekstra bi aparat almak gerekiyormu 3D icin? (gozluk haric)
    2-Bazi arkadaslar altyazi problemi oldugunu soylemis, film ve altyazinin ismi ayni oldugunda altyaziyi oynatiyormu? yada hicbi sekilde oynatmiyormu? (bu secenek cok onemli zira oynatmiyorsa cok onemli bi eksi)
    3-800Hz Perfect Motion Rate ozelligi en cok dikkatimi cekti. Gercekten 800Hz farki hissettiriyormu bluray filmlerde yada oyunlarda?
  • Uygun bir media player ile 3d filmleri izleyebiliyoruz.

SBD side by side
    peki alt alta diye bir seçenek daha var 3d menüsünde onun formatı ne acaba bilen var mı?

Bir diger sorum da 8505lerde kullanım saatini nasıl görüyoruz arkadaslar?

Ben menülerde mavi ekrana ulaştım kodu neydi hatırlamıyorum ama orada kullanım saati falan görmedim..

Teşekkürler...
  • Beyler iyi akşamlar

1-Bahsettiğiniz HDMI bağlantıdan özellikle audio sinyal kesilmesi sorunu;bu bir kere Phil e mahsus bir sorun değildir!
    bunun altını çizin öncelikle!
    "Genel" bir sorundur ve her markada bu olur/olabilir vede oluyor!!

Burada oranlar değişik olur;yani sıfıra yakın veya yüksek v.s ama bu sorun kronik bir Phil panellerde olan sorun değildir!

FW ilede her sorun düzelmez;Samy/LGE/Phil FW çıkarmada birbirleriyle yarışırlar senelerdir;ama Tosh/Sony/Sharp gibi panellerde
    ise neredeyse hiç FW olmaz!!

2-FW (genel manada) içinde üreticiler önce datalarına tüm sorunları girerler ve her üreticinin bu konudaki hata oranlarına görede
    FW önce geliştirilir sonrada verilir;ancak bu herkesin panelinde birebir aynı sonucu kesinlikle vermez!

Not;onun için tavsiyem,zırt-pırt FW çıktı diye ATI GCard gibi her seferinde bunları yüklemeyin ltf!! önce panelinizi tanıyın ve sadece size
    ait sorunu tesbit edin,yoksa netten her gördüğünüz sorunu genel diye algılamayın,veya bir FW çıkar,çoğunun panelinde o sıkıntı
    düzelirken bazılarında düzelmez hatta bazı FW lerde daha kötüye gitme durumuda olur/olabilir!!

3-HDMI sorunu;burada hem HW hemde FW sorunu vardır,MB üzerinden çalışması gerektiği içinde;özellikle audio sinyal algılamasında
    kesiklik(gecikme) lip-sync(video-audio senkron bozukluğu sorunu ve birde yayından kaynaklanan uyuşma olmaması sorunu)
    sıkıntı burada olmaktadır!

HDMI patentli bir üründür,ancak sıfır hatalı çalışan bir sistem değildir! MB ler ile bir şekilde uyumsuzluk çıkarabiliyor ve bunu henüz
    özellikle panel üreticileri çözemediler!

Not;Receiver çıkışlı HDMI sorunuda olabilir bu arada ve gözden kaçar genelde kablo kaliteside bir sorun teşkil eder/edebilir(ama çok
    düşük oranda!)veya video-audio data çıkışında yine uyumsuzluk olur/olabilir!

Bu konuda sadece paneli suçlamak olmaz/olamaz!

Ayrıca paneldeki tüm HDMI portları mümkünse ext.cihazlarla da test edin;PS3/BD/HD-DVD/PC/XBox ve bazı SD cihazlar ile(HDMI portu varsa)

4-Yukarıda yazdım ama,umarım bazı kullanıcılar bu olayı Lip-sync(senkron tutmaması)ile karıştırmıyorlar umarım
    bana böyle çeşitli şikayetler gelmiş çeşitli marka paneller için!
    Bu çok farklı bir durumdur!

A-panelden kaynaklanan lip-sync sorunu(bazı panellerde bunun ayarı vardır ama ayarı yoksa bir şey yapamazsınız ve ses-resim
    senkron bozukluğu olur 1/2sn (altı veya üstü gibi!!)
    B-yayından kaynaklanan(çoğunlukla uydu yayınlarında) li-sync sorunu;örneğin DT de bazı HD kanallarda bu sorun vardır!(ben sadece
    bazılarını biliyorum bütün paketi tek tek incelemedim!)

5-Ayrıca hem video hemde audio sorunuda çıkarabilir HDMI port(bu durum ise 95% panelden kaynaklanır!!)dolayısıyla böyle sorun çıkan
    panellerdeki bu sıkıntıyıda üreticiler kolay kolay çözemez,sonrada seri biter ve FW çıkmaz olur sonrada öylece kalır

Phil de çok fazla sorunlar vardır ve çok FW çıkar ve çoğulukluda bu herifler hem HW hemde SW sorunları vardır+kalite kontrol
    sıkıntılarıda vardır,çünkü bazı "partilerde" sorun çok yüksek oranda olmaktadır!
    Bu panellerde de Kıta/Ülke bazlı dğeişir
    örnek;UK de ses sorunu çok yüksek oranda olurken FR de belki hiç yok iken Alm.da ise daha yüksek çıkarken Rus.ta yine yok gibidir
    kısaca Phil de böyle bir üretim durumu vardır! ama bazı sorunlarıda SES ve HDMI port olanlar ise çok daha globaldir!!
    Veya Hi-End 9xx larda ise 9803 den beri baclit/LD ve benzeri HW ve SW sorunları çok fazladır!

Not;en büyük sorun bana göre budur!kalite kontrol ve kıta/ülke durumu ve parti durumu(en çok burada sıkıntı oluyor!!!
    genelde yine gözden çakıyor burası!)

6-Ses sorunu ise Phil panellerdeki en kronik sorundur,genel manada ses kalitesi çok iyidir ve bu konuda Phil en iyisidir bile diyebilirim
    ama buradaki sorunlarıda "meşhurdur"

Sonuç olarak panelinde bu ve benzeri sorunları olanlar;ya işi Servis ile çözecekler(şayet çözülebilecek bir durum ise veya değişim v.s)
    veya oturup FW bekleyecekler,yapacakları başka bir şeyde yoktur!

++

Phil deki 4/5/6/7/8/9 panelleri hepside farklıdır

A-Modülden kaynaklanan farklar(Sharp/AUO/LGD ve diğer başka marka Modüller kullanılmaktadır!)
    B-SW farkları
    C-HW farkları

Bahsettiğiniz 7xx ile 8xx de farklıdır! yukarıda yazdığım sebeblerden+filterleme ve öndeki katman v.s faktörleri v.s

++

• arkadaşlar herkese merhaba.

8505'imi 1 haftadır kullanmaya başladım ama galiba bir sorunum var.
    özellikle alttan üstten siyah şeritli görüntülerde üst şeritte kırmızı renk oluşuyor.

dün farkettim acayip canım sıkıldı, nedir ne değildir bilemiyorum, yardımcı olur musunuz?
  • tv konusunda rastladığım tüm yazılarının her satırını okuduğum albani hocaya aydınlatıcı bilgileri için teşekkürler.
  • Sn.skyvet

-öncelikle panelden bu bahsettiğiniz görüntüyü hangi kaynaktan alıyorsunuz???
    veya tüm bu şekildeki cinematik video formatı dediğimiz(alt-üst bar boşlukları)
    FILM leri bütün görüntülerdemi bu bahsettiğiniz kırmızı şerit dediğiniz durum oluyor??

-resim gönderme imkanınız varmıdır?

daha spesifik anlatmadığınız için kesin bir şey diyemem!
  • sn. albani

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim

şu an tv'me d-smart bağlı...

d-smart bağlanmadan önce 2-3 defa USB üzerinden film izlemiştim.
    açıkçası film izlerken bu şekilde bir sorun dikkatimi çekmedi, ama özellikle kliplerde ya da kırmızı rengin ağırlıkta olduğu görüntülerde oluşuyor.
  • @gfbtt arkadaşım,
    8505 iyi bir tv dir.Eğer yansıma sorunum olmaz diyorsan 8605 modelinede yönelebilirsin.Bu tv leri kişisel görüntü ayarlarından iyi set edersen HD uydu alıcısından HDMI bağlantıyla iyi bir SD performansı alırsın.Bana göre, ön panelin cam olmasından dolayı 8605 (Uygun bir ortamda) daha iyi resim ve görüntü vermektedir.
    Bu tv ler kendi usb portundan 3D film ve altyazı göstermemektedir.İyi bir medya player, 3D Bluray player veya hdmi çıkışlı pc/laptop ile 3D işini çözersin.Full HD 3D izlemek istersen,3D Bluray film veya nettten iso uzantılı 3D filmleri edineceksin.Tv full hd 3D desteklemektedir.
    800 hz işine fazla takılma, bu yazılımla olan bir durum.Tv normalde 200 hz. buda gayet yeterli ki, ben 100 hz le 200 hz arasında bile bir fark göremiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.