Şimdi Ara

Philips 8505H/12 ve 8605H/12 LED TV Kullanıcıları Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
524
Cevap
3
Favori
56.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Philips 8505H/12 ve 8605H/12 LED TV Kullanıcıları Kulübü

Philips 7695 diye yola çıkıp kampanyadan Philips 40PFL8505H/12 (+2 3d gözlükle birlikte) 2899 TL ye aldım.

8000 serisi olması, kasa kalitesi, işlemci, 200Hz, 1 ms olması, NET TV, Amblight ve (çokta meraklısı değilim ama 3D hazır olması) beni cezbetti.
    Bu forumdaki bir rivayete göre de paneller Sharp mış.

Philips 40PFL8605H/12 şeklinde parlak ekran bir modelide varmış. (40PFL8505H/12 matmış)

Philips Türkiye'nin sitesinden:

8000 Serisi:
    http://www.philips.com.tr/c/televizyon-8000-serisi/20181/cat/#

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=tr&scy=tr&ctn=40PFL8505H/12 (2011)

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=40PFL8605H/12 (2010)

Philips 8505H/12 ve 8605H/12 alan ve kullanan arkadaşlar tecrübe ve deneyimlerini burda paylaşabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyno78 -- 23 Mart 2011; 1:18:21 >

• Bazı bilgiler,

8000 serisinde ayak duvar aparatı olarakta kullanılabiliyor.

Net TV özelliği çok güzel kendi browserı var (CE-HTML'ye dayanıyor , bknz: CE-HTML), Plug-in gerektirmeyen pek çok sayfaya girilebiliyor. Başlangıç olarakwww.TVdeWeb.com sitesini denemenizi tavsiye ederim.

Amblight olayı gerçekten etkileyici.

Müzik ve radyo kanalları dinlerken yeşil tuşa basıp ekranı karartabiliyorsunuz.

HDMI kabloyu yeni alacaksanız HDMI 1.4 tercih edin.

Yazılım güncellemesi için ilk kurulumda SD yuvasına baş bir SD kart koymanız gerekiyor.

Ben şuan kablo üzerinden nete giriyorum ancak bu ürünü alanlar eğer modemlerine wireless bağlanmak istiyorlarsa
    (http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=TR&ctn=PTA01%2F00&slg=TUR) almalı, satıcılar aksini söyleselerde başkası uymuyor.

Alınması gereken bir başka aksesuar Bluray ve 3D destekli bu ses sistemi: Philips HTS 7140 3D Blu-Ray, tabi fiyatı makul bir seviyeye düşerse :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyno78 -- 23 Mart 2011; 1:24:26 >

• Bu cihazla kullanacak HD Box önerisi olan var mı?

Dreambox HD ve muadilleri..
    Tivibu Ev..
    Teledünya HD..
    Digitürk vb..

Tecrübe edenler paylaşırsa sevinirim.
  • Hayırlı olsun güzel tv almışsın ben de de 46sı var.

Ambilightı yeter.
  • Bir tek 3Dyi test edemedim.

3D izleyebilme konusunda bilgili degilim. PS ya da Blueraysiz olur mu bilmiyorum..

Diger yönlerden mkvlerdeki başarısına diyecek bir kelime bulamıyorum.
    Akıcı ve pürüzsüz HD kalitesi yanında duvara monte panelin verdigi ambilightın keyfi ayrı oluyor.

SD yayında en iyi yayın veren panellerden biri. 200 Hz olması sebebiyle hiç bir titreme kopma olmuyor görüntülerde.

Kasa olarak 85** serisinde cam koruyucu yok. Bu yansıma olayını çözüyor.

Tvden o kadar memnunum ki henüzne güncelleme yaptım ne bir ayar..
    Sd izlerken standart hd izlerken kişisel ayarlarımı kurdum.
    10 numara...

Ambilight lounge ayrı bir mevzu..

Ya yok yok bu tvlerde.

I love philips...
  • SD yayın için uydu alıcı ve HDMI kablo mu kullanıyorsunuz?

Scart çıkışlı uydu alıcım ile pek verim alamadım yeni bir HD desteği HDMI çıkışı olan bir uydu alıcı alacağım ilk fırsatta...

Araştırdığım kadarı ile HD yayın sayısı ve uydu alıcı teknolojisi bu TV nin gerisinde kalmış :))

Hangi uydu alıcısını almam gerekir acaba?..
  • sd yayın için hdmi çıkışı olmayan uydumu monster altın uçlu skart ile bagladım görüntüde bir problem yaşamadım. Skart 100 tl gibi bir rakam. Standart skart kullanmadıgım için karşılaştırma yapamıyacağım.

Ama daha netleştirdigini çogu yerde okudum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben standın duvara monte içinde kullanılabilecegini bilmiyordum nasıl oluyor ki bu boşuna mı para verdik biz şimdi askı aparatına.. Ayak standı öyle kapalı halde duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: proffesor

Ben standın duvara monte içinde kullanılabilecegini bilmiyordum nasıl oluyor ki bu boşuna mı para verdik biz şimdi askı aparatına.. Ayak standı öyle kapalı halde duruyor.

[code][/code]

Bizim kurulumu yapan servis acemiliğini bizim TV de attı. Abi bu seri yeni ilk kuruyorum dedi :))

Bence gayet başarılı askı aparatına para vermeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: proffesor

sd yayın için hdmi çıkışı olmayan uydumu monster altın uçlu skart ile bagladım görüntüde bir problem yaşamadım. Skart 100 tl gibi bir rakam. Standart skart kullanmadıgım için karşılaştırma yapamıyacağım.

Ama daha netleştirdigini çogu yerde okudum...

Bu tür bir HD TV yi Scart ile izlemek ne kadar doğru bilemiyorum..
    Ben evdeki uydu alıcısı ve scart ikilisinin performansından memnun kalmadım.
    Tam kapasite için HD çıkışın yanında SD yi upscale yapan bir uydu alıcısı ve HDMI çıkışı gerekiyor.
    HD uydu alıcısı araştırmamda kısa listeye "Next Ye 19500 HD Superior" ve "Atlanta HD BOX" kaldı.
    Fiyatları Dreambox'lara göre de uygun ama araştırmaya devam ediyorum.
    Sanırım bu tür HD uydu alıcıları yeni yeni yaygınlaşıyor..

• Bende next kullanıyorum uydu alıcısı olarak.
    Ben sd görüntüsünden gayet memnunum ...Tabi pikselleşmeler olmuyor mu oluyor ama çok can sıkıcı değil...
    Bir de çok kişi buna forumlarda da deginmiyor ama uyduların kendi renk, kontrast ve aydınlık ayarları var onlar da çok mühim içeriden uyduda ayar kötüyse panel tv bisey yapamıyor...
    Mesela benim uyduda kontrast ve aydınlık ayarları 1-32 arası degerde önceki tv ayarlarını degiştirdim ve şimdi hepsini orta seviye 16da tutuyorum renk için ise 14 olabilir diyorum bunun gibi gözden kaçan ayrıntılar var. Düşünsenize uydu alıcının renk ayarı ya da kontrastı 1-32 için 29-28 olunca ne kadar vahim bir durum ortaya çıkardı tabi kullanıcı bunu es geçerse skart,kablo falan hiç biri işe yaramaz..

Per. Natural motionu off yapıyorum normal yayında onu film izlerken açmanı tavsiye ederim.

Ambilighta lounge ambilightı uygulamayı başaramadım bunu araştırmam lazım..
    Tv kapalıyken ambilighttan yararlanma mevzuu...

• quote:

Orijinalden alıntı: neyno78

Bu cihazla kullanacak HD Box önerisi olan var mı?

Dreambox HD ve muadilleri..
    Tivibu Ev..
    Teledünya HD..
    Digitürk vb..

Tecrübe edenler paylaşırsa sevinirim.

Bu konuda ayrı bir forum sayfası var oraya bakmanı tavsiye ederim...
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_196/tt.htm
  • Mediamarkt Philips 8505H/12 için indirim yapmış, 2899 TL ye veriyorlar.
  • arkadaşlar teknosada 8605 ve mediamarktta 8505 modeli satılıyor. benim merak ettiğim mediamartta satılanda dahili uydu alıcı yazıyor. bu şu demekmi direk catıdan uydu anteninden gelen kabloyu tv bağlayarak yayınları seyredebiliyormuyum. ayrıca bir uydu receıver gerekmiyormu?
    8605 modelinde dahili uydu var diye düşünmüştüm ama yokmuş. sabah philips türkiyeden müşteri temsilcisi ile görüştüm türkiyede satılan ve şuan teknosada kampanyalı olan bu modelde bu özellik yokmuş.

media marktta modelide yanlışmı anlıyorum sizce 8505 alan varmı? bu özellik varmı?
    ayrıca bu modeller normal 2d yayını 3d yapabiliyormu?
  • arkadaslar yokmu yorumu olan ?
  • ben de şimdiye kadar philipsten sadece bir mp3 çalar almış bir insan olarak hiç fikrim yok malesef. ama 8605 olan modeli daha iyi diye duymuştum, hem teknosa teknik servis açısından da çok başarılı.
  • godzila,

bende 46pfl8605 var. 8505 ile arasında çerçeve rengi ve parlak/mat meselesi haricinde bir fark yok bildiğim kadarıyla.

Dahili uydu alıcısı olduğunu sanmıyorum. Bazı tv'ler karasal digital yayınlara uygun oluyor. kastedilen böyle bir şey olsa gerek.

Bende seoul s-2000 uydu alıcısı var. sıradan bir skart kablo ile bağlı ve görüntü süper. Aynı firmanın hdmi çıkışlı hd uydu alıcısının fiyatı uygun, ama sadece trt hd için almak ne derece doğru!!!

TV'nin ayaklığı yerinde çıkarılıp 90 derece döndürülerek duvara askı aparatı oluyor. Ayrıca aparat almaya gerek olmuyor. Yalnız, Philips servisi TV duvara monte edilecekse ayrıca ücret istiyormuş. Bence en iyisi normal ücretsiz kurulum yaptırıp, duvara istiyorsan kendin kurman. (cihazın kullanma kitabında gayet ayrıntılı resimli açıklamalar var.)

mediamarkt philips'in resmi yetkili satıcısı. Bu forumda teknosa'nın paralel ithalat TV'ler sattığı söyleniyordu. Bence mediamarkt'tan al.

2d yayını 3d yapma özelliği yok.
    (Çeşitli TV testlerinde bunu yapabilen TV'lerin sonuçlarını beğenmemişler. "Yayın 3D çekilmemişse boşverin, sonradan 2d/3d dönüşümünün bir anlamı yok" gibi bir çok yorum okudum.

@proffesor,

cihaz kapalıyken tv'deki açma tuşuna 3sn. basılı tut. TV açılmadan ambilight devreye giriyor. Sonrasında tuşa her basışında da renk değiştirebiliyorsun.

kumandadaki yeşil tuş ile ekran karartma özelliği de güzel bir şey. Bir müzik kanalı veya uydu radyo kanalından görüntü olmadan sadece müzik dinleyebiliyorsunuz.
    Bu sırada da Tv çok daha az elektrik tüketiyormuş.

• cevaplarınız icin tesekkur ederım. bugun phılıps turkiye musterı destek hattından sordum bende. Turkıyedekı modeller hem teknosada hemde medıamarktta satılanlar 8605H 8505H modelleri oldugu aynı modelin 8605K 8505K modellerinde dahili uydu alıcı oldugunu soyledı. K uzantılı modellerın yurtdısında satıldıgını turkıyeye ıthal edılmedıgı bılgısını paylastı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: godzila

arkadaşlar teknosada 8605 ve mediamarktta 8505 modeli satılıyor. benim merak ettiğim mediamartta satılanda dahili uydu alıcı yazıyor. bu şu demekmi direk catıdan uydu anteninden gelen kabloyu tv bağlayarak yayınları seyredebiliyormuyum. ayrıca bir uydu receıver gerekmiyormu?
    8605 modelinde dahili uydu var diye düşünmüştüm ama yokmuş. sabah philips türkiyeden müşteri temsilcisi ile görüştüm türkiyede satılan ve şuan teknosada kampanyalı olan bu modelde bu özellik yokmuş.

media marktta modelide yanlışmı anlıyorum sizce 8505 alan varmı? bu özellik varmı?
    ayrıca bu modeller normal 2d yayını 3d yapabiliyormu?

Dijital DVB yayını almanın üç yöntemi var, Karasal (DVB-T),Uydu( DVB-S) ve Kablo(DVB-C)

Bu TV de (DVB-S) yani dijital uydu alıcısı yok.
    DVB-C veya DVB-T olabilir. Modül girişi var .DVB-C Türkiyede Teledünya alıcısı gerektiriyor. (Tele dünya modülü varsa TV deki modül girişine takıp denenebilir)
    İngiltere 2014'e kadar DVB-T ye geçecek, Türkiye de DVB-T için TRT nin Ankaradaki deneme yayını dışında bir yayın yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyno78 -- 15 Mart 2011; 15:09:31 >

• 52PFL8605 için mağazalarda seyredilen Shakira konserini getirttirdim. 7500 model Bluray de seyrediyorum, mükemmel bu televizyonda görüntüsü.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.