ses sorunu 8505 de mi 8605 de mi var? yoksa her ikisinde mi?
bildiğim kadarıyla ikisi arasında elektronik altyapı olarak hiçbir fark york. üstelik philips forumlarında bu durumdan sadece 8 değil 6,7 ve 9 serileri gibi geniş bir yelpaze şikayet ediyordu. (Hatta "ulan en pahalı model olan 9 serilerinden aldık, bu ne biçim iş" diyenler vardı)
Atmer hocam, bu konuyu iyi niyetle paylaştığına eminim ama potansiyel alıcıları ürkütmeye gerek yok, sizin bir şikayetiniz var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Hobar
quote:
Orijinalden alıntı: atmer
quote:
bildiğim kadarıyla ikisi arasında elektronik altyapı olarak hiçbir fark york. üstelik philips forumlarında bu durumdan sadece 8 değil 6,7 ve 9 serileri gibi geniş bir yelpaze şikayet ediyordu. (Hatta "ulan en pahalı model olan 9 serilerinden aldık, bu ne biçim iş" diyenler vardı)
almayı düşünüyordum. tam da kafama yatan modeldi hay ben böyle işin ya
Çok detaya girerseniz hiç bir şey alamazsınız :)
Bu Philips'in çözüm getirebileceği bir konu.
Bence bu TV şuan alınabilecek en iyi LED (3D) lerden biri.
kullananlar cevap yazsın bakalım.
3 D dışında mükkemmel bir led tv.
Kullanıyorum
Filmin en kritik yerinde sesin gitmesi çok kötü olsada Tv den memnunum . Ya ilk led im olmasından dolayı yada ambilight özelliğinden dolayı yada görüntüsünün çok güzel durmasından dolayı . İlerde bu sorunun düzeleceğinide tahmin ettiğim için sıkıntı yok
Arkadaşlar alacaklara şöyle bir tavsiye vereyim . Philips yetkili mağazalarından alırsanız çok uygun fiyat veriyorlar 40' lerde 2 adet 3D gözlük 40 lardan dahada büyüklerde gözlük + blurayda hediye ediyorlar . 40' fiyatı şu an 2800 TL civarlarında dolaşmakta ;) daha fazla para vermeyin :)
3D testini digi fasion tv den yaptım bluray alırsam ( ki mağazda test ettim ) filmleri harika 3D formatında seyredebilirsiniz .( 3D filmler çeşitli kalitede çekilmekte bazıları ekrandan çıkıyor bazıları çok iyi derinlik gösteriyor bazılarında aman aman bişi anlamıyorsunuz ama bir farklılık farkedebiliyorsunuz ) Mağazada bir çok demo ve orjinal bluray ile test ettim almadan önce TV ye
Bilginize
iyi de filmin 3d sadece hdmi dan bağlandığında oluyor. kaldı ki oyun, hd uydu alıcı vs için yine hdmi gerekecek. eğer böyle bir sorun varsa bu tv 5 para etmez gözümde. umarım firmware ile sorun çözülür.
arkadaslar bende bu işin icinde biri olarak size söyleyebilirim ki şuan 8605 modelleri 40'' 2999 TL 46'' 3849 TL bu fiyatlara iki gözlüğün dahil oldugunuda unutmayın suan sony 46''lerinde gozluk kampanyasını bitirdi aynı sekilde samsungda artı ucretle veriyor ve bu iki markanında aynı ozelliklerdeki tv leri daha pahalı birde üstüne gozluk ucreti eklendiginde aradaki fark artıyor sadece usb uzerinden film oynatma kabiliyeti icin samsung bravia 3unden dolayı sony almayın philipsin pixel plusının odullu oldugunu unutmayın ve hatta 7 8 9000 serilerinde sharp panel vardır sonyde 2011 modellerinde sharp ile calısma kararı aldı tv nin görüntüsü gercekten diger markalarla es degerdir extra ozellik olarak ambilight özelligi ve net tv özelligi büyük artı sunuda göz ardı etmeyin tv nin uzerinde 2x12W iki tane baslı hoparlor var ve led tv ler arasında en iyi sesi veren tv lerden biri benim kanımca suan fiyat performansda bu tv ilk sırada almayı dusunenler icin güzel fiyatlar bence
ben çok memnunum philips bayiden 2700 e aldım gözlükler hediye. 46 sını bekliyorum piyasada yok 3500 tl. 800tl farkını verip onu getirecekler.
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetortayayla
ben çok memnunum philips bayiden 2700 e aldım gözlükler hediye. 46 sını bekliyorum piyasada yok 3500 tl. 800tl farkını verip onu getirecekler.
2700'e 8605 aldınız herhalde, 8505 2900 den aşağı görmedim henüz.
ib de 8606 modeli var. ama henüz fiyat bilgisi yok. ses sorunu düzeltilmiş versiyon olabilir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: neyno78
quote:
2700'e 8605 aldınız herhalde, 8505 2900 den aşağı görmedim henüz.
bayiler daha uygun fiyat veriyor nakitte bayağı düşüyorlar.
3d yayını izleyemedim sorun ne olabilir. görüntüler yanyana görünüyor. uydu alıcısı ile alakası varmıdır. kumandadan 3d menüleride devreye girmiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: neyno78
quote:
quote:
Atmer hocam, bu konuyu iyi niyetle paylaştığına eminim ama potansiyel alıcıları ürkütmeye gerek yok, sizin bir şikayetiniz var mı?
Bendeki philips mutfakta. scarttan bağlı uydu alıcısı dışında bir bağlantı yok. O yüzden bir şikayetim yok. Ama potansiyel alıcılar almadan önce artılarını ve eksilerini bilsinler diye yazdım. Philips forumunda bu ses meselesi ile ilgili şikayetler çok yoğundu ve dikkatimi çekti. Zaten bizim forumun amacı da doğru bilgi paylaşımı değil mi? Her alan eksileri gizleyerek cihazı övse bir anlamı olmaz ki. üstelik sorunu bilir ve benim için önemsiz dersen bilerek alırsın, aldıktan sonra keşfedersen ve bu konu senin için çok önemliyse üzülürsün.
quote:
3d yayını izleyemedim sorun ne olabilir. görüntüler yanyana görünüyor. uydu alıcısı ile alakası varmıdır. kumandadan 3d menüleride devreye girmiyor.
uydu alıcınızdan kaynaklı olabilir. markası ne? (firmasına sorunu anlatabilirsiniz. belki yazılımla düzeltiliyordur, belki de uydu alıcının 3d özellikli olanları vardır)
uydu cihazı hdmi'ye bağlı değil mi? (TV sadece hdmi girişten 3D destekliyor) hangi uydu kanalı?
not: tv'nin hdmi'ye bağlı uydu cihazı, oyun konsolu ve bluray'den 3D desteği var. Ama herhalde bağlı cihaz yayının 3D olduğu bilgisini TV'ye iletecek ki TV'deki 3D menüler aktif olacak)
quote:
ib de 8606 modeli var. ama henüz fiyat bilgisi yok. ses sorunu düzeltilmiş versiyon olabilir mi?
bence olabilir. çünkü bu ses sorunu aylardır biliniyor ve düzeltmek için bir kaç firmware yayınladılar ama kesin çözüm olmadı. Demekki sorun donanımsal ve 2011 model yeni ürünlerde bu sorunu gidermiş olmaları gerekir. (Geçenlerde bir youtube videosundan 2011 yeni ürünler tanıtımını izlemiştim. Barcelona'daydı galiba. Pekçok yenilik iyileştirme yaptıklarını bilhassa 3d konusunda iyileştirmeler olduğu gibi şeyler hatırlıyorum. Ama bu yeni modeller 8606'mıdır, öyleyse ne zaman satılmaya başlanır, fiyatı ne olur? bunlar belirsiz konular.(Firmalar mevcut model stoklarını tüketmeden yeni modelleri getirmiyor)
Ses sorununu şurda iyice birisi anlatabilirmi, nedir ses sorunu dediğiniz. Ne sıklıkta ne kadar süreyle oluyor.
Bunu dememin nedeni, ben bu soruna rastlamıyorum. Nedir sorun dediğiniz şey , onu birisi ayrıntılı olarak izah edebilirmi?
quote:
quote:
uydu alıcınızdan kaynaklı olabilir. markası ne? (firmasına sorunu anlatabilirsiniz. belki yazılımla düzeltiliyordur, belki de uydu alıcının 3d özellikli olanları vardır)
uydu cihazı hdmi'ye bağlı değil mi? (TV sadece hdmi girişten 3D destekliyor) hangi uydu kanalı?
not: tv'nin hdmi'ye bağlı uydu cihazı, oyun konsolu ve bluray'den 3D desteği var. Ama herhalde bağlı cihaz yayının 3D olduğu bilgisini TV'ye iletecek ki TV'deki 3D menüler aktif olacak)
Bende uydu alıcısının acaba 3D destekleyeni varmı diye düşündüydüm.Bazı sorunlar nedeniyle firmasına mail attım, bana hangi modda çalıştırmam gerektiğini söylediler. Onu uyguladım ve 1080 seçeneğiyle şimdi Türksat3D test yayınını alıyorum. Menü aktifte oluyor. Bir sorun yok. ( Uydu alıcım Hiremco X3 Turbo HD ) Görüntü yan yana çıkıyor, o esnada kumandadan otomatik seçeneğinin altındaki yan yana yı seçiyorum ve 3D rahatça seyredebiliyorum. Bence 3D televizyonlarda yapamadığınız yada yaşadığınız sorunları hemen problem olarak düşünmeyin.Zira herkes yeni bu işte, bazı bilgi eksiklikleri de oluyor. Gerek forumlardan gerekse de cihazı üreten firmalardan bilgi alarak sorunları çözebiliyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: kemalb
Ses sorununu şurda iyice birisi anlatabilirmi, nedir ses sorunu dediğiniz. Ne sıklıkta ne kadar süreyle oluyor.
Bunu dememin nedeni, ben bu soruna rastlamıyorum. Nedir sorun dediğiniz şey , onu birisi ayrıntılı olarak izah edebilirmi?
sorun bu hocam sizde yoksa şanslısınız. ben 8606 beklemeye karar verdim.
52pfl8605 aldım, bir ay kadar önce. Bu soruna hiç rastlamadım, bayağı ses gidiyor bu videoda. Bende olmadı , süreklide seyrediyorum. Hepsinde mi var, yani her alanda varmı bu problem, yoksa bazı tv lerdemi?
quote:
quote:
quote:
sorun bu hocam sizde yoksa şanslısınız. ben 8606 beklemeye karar verdim.
52pfl8605 aldım, bir ay kadar önce. Bu soruna hiç rastlamadım, bayağı ses gidiyor bu videoda. Bende olmadı , süreklide seyrediyorum. Hepsinde mi var, yani her alanda varmı bu problem, yoksa bazı tv lerdemi?
sadece hdmi dan bağlandığında oluyormuş. sanırım bütün tvlerde yok. ama sık görülen kronik bir sorunmuş.