Şimdi Ara

Philips 8505H/12 ve 8605H/12 LED TV Kullanıcıları Kulübü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
524
Cevap
3
Favori
56.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alisude

arkadaşlar amstrad 20100 hd uydu alıcı aldım. 3d aktıf oluyor ama tuksat test kanalını buldum.görüntü biraz değişiyor.tabi benim istedigim gibi değil.başka 3d yayın yapan kanal bulamadığım için şu an birşey yapamıyorum.

turksat test kanalı SBS mi? (yanyana iki görüntü)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DA2019

quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

Arkadaşlar

Ses ile ilgili sorun ilk aldığımda rastladıydım, bir yada iki kez, ama uzun zamandır bende hiç olmuyor, rastlamadım bu duruma.

İkinci o larak 3D ile ilgili ben philipse sordum bu durumu, direkt olarak . Gelen cevap şu idi

Tuketici Danisma Merkezimize iletmis oldugunuz e-mailiniz icin tesekkur ederiz. Belirtmis oldugunuz konunuz ile ilgili olarak; Televizyonlarimizda usb portu uzerinden 3D destegi mevcut degildir. 3D goruntu alabilmeniz icin harici bir multimedya cihazi kullanmaniz gerekmektedir. Cihazlarimizin uretimleri yurtdisinda saglanmaktadir ve dizayn olarak bu sekilde uretilmislerdir. Bu durumu bir yazilim ile degistirebilmek mumkun olmadigindan dolayi herhangi bir yazilim calismasi mevcut degildir. Her turlu konu ve onerilerinizde size yardimci olmaktan mutluluk duyariz.

Philips bu şekilde yapıyormuş ürünlerini. Ben şunu anlıyorum. Mutlaka HD recevier yada bluray üzerinden HDMI bağlantılı bir yayın alıcı veya oynatıcı üzerinden olacak bu iş. Bende şu an bluray olduğu için bir sorun yok. Ama ben henüz tv de yayınlanan demoları seyredemedim. 3D aktif olmuyor. USB ve harddiskten seyrediyorum 3D, o çok başarılı.

Ben de bunu çözmeye çalışıyorum. Arkadaşımın Samsung 8000 serisi televizyonu 3D SBS MKV dosyalarını çok rahat oynatıyor, ben PFL8605de oynatamıyorum. Alt yazı desteği de yok ayrıca. Çözüm bir media player ama hangisi?

Piyasada bir çok alternatif var ve bu istediğimi hangisi sağlar bilemiyorum.

DARK, Smartmedia, Popcorn, Western Digital TV Live. Kullanan var mı bu ürünlerden birini? Hangisini önerirsiniz?

DUNE PRIME 3.0 yada DUNE ın herhangi bir modeli

• turksat 3 d veya teledünya hd test kanalı ikisi var .yan yana seçenegini seçince degişti.
  • Arkadaşlar, 8605 de 3D seyreden ve inceleyen biri olarak okuyorum yazdıklarınızı.

Bir kere, televizyonda yayın yapın 3D test içerikli yayınlardaki çekim ve yayın kalitesiyle 3D bluray filmlerin kaliteleri çok farklı. Ben hem test yayınlarını seyrettim, hemde
    orjinal çekilmiş 3D filmleri. Kesinlikle aralarında çok fark var. Ve de orjinal birkaç film izleyen birisi, televizyonda test yayını yapılan görüntüye fazla tahümmül edemeyecektir.

World Cup 3D bluray aldım, ayrıca Monster ,avatar gibi 5-6 filmin demolarını seyrediyorum.
    Bir arkadaş demişki, ekrandan dışarı çıkacak gibi oluyordu mağazalarda seyrederken, ben onu göremiyorum, bu yayınlarda olmuyor demiş.
    Bu tamamen çekim ile ilgili birşey, o ekrandan ne çıkıyorsa bu tv de de izleyin, bunda da çıkıyor gibi oluyor. Ama bu görüntüler özel çekiliyor. Test yayınlarına bakın, ortam çekimleri oluyor genelde.
    AKsiyon ve ekrana doğru yapılan hareketler pek yok. Dolayısıyle özel çekilmiş filmlerde birkaç sahnede buna rastlıyorsunuz. Devmalı olarak ekrandan yüzünüze doğru görüntü olayı her dakika yok tabiki.
    3D avatarın uzun demosunu izledim, harika. Televizyonda 3D test diye izlediğiniz ve beğenmediğiniz görüntüyü, hangi tv de izlerseniz izleyin, yine beğenmeyecceksinizdir.

Unutmadan birde Shark seyrettim, bluray formatlı olduğu halde beni çekmedi. Su altında daha güzel şeyler bekliyordum.
    Ama bu tv nin kalitesinden değil, çekim kalitesiyle ilgili birşey. Avatar seyredin yada Polar express 3D , görüntü mükemmel diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: erman56

bilgisayarlarin hdmi dan goruntu aktarimi max 60 hz oluyor. malum bizim tv miz 200hz e kadar destekliyor. o yuzden pc yi tv ye baglayarak izlemeyi en son secenek olarak gormenizi tavsiye ederim. usb den ps3 den veya destekledigi filmleri tv nin media server i uzerinden izlemeniz daha iyi goruntu vericektir.

kafan mı güzel arkadaşım senin? hdmi ın yapamadığını usb veya dandik cat5 kablo mu yapacak?

lutfen uslubuna dikkat et arkadasim.
    ekran karti ayarlarina gir ve bak.goruntu cikisi max 1080p ve 60 hz dir. bu hdmi kablosuyla ilgili degil bilgisayarinin verebildigi max goruntu cikisi ile alakali biseydir.
    yuksek goruntu kalitesine sahip filmlerde harici hard diski tv ye bagladiginda daha iyi goruntu alirsin.
    zaten boyle olmasa insanlar pc lerini tv ye baglayip film izlerdi ve kimse tv de mkv destegine falan onem vermezdi.

• BEnde World Cup 3D merak ediyorum TR olmadığı için bir türlü alamadım ama TR de gelmeyebilir yakın zamanda dayanamayıp alacağım galiba kalite nasıl World Cup 3D ( Ayrıca tüm maçlarımı veriyor gruplardan özetler 1-2 dk yarı final final ? )

Hangi 3D tv de olursa olsun uydulardan yapılan 3D görüntü ile özel çekilmiş 3D görüntüler arasında fark çok var. 3D keyfini yaşayabilmemiz için filmin 3D çekilmesi lazım . Farkındaysanız ilk etapta daha çok animasyon tarzı filmler 3D çıkmakta yani 3D yapmak daha kolay şu an için .
    Ama normal mekanlı filmlerde 3D kameralarla çekim yapılmak zorunda o yüzden yavaş yavaş bir çok film 3D kameralarla ÖZEL olarak çekilip sunulmakta
    Daha sonradan 3D haline getirilen filmlerde bu kalite düşmekte

Ekrandan çıkma olayı tamamiyle özel olarak DEMO için çekilen görüntülerdir. 8605 in tanıtım demosunda bir adet uçak bırakın ekrandan burnunu göstermeyi salonun ortasına kadar gelmektedir. Hemde bir sağ birde sol göstererek yani yalpalayarak salonun ortasında gezinmekte .

Arkadaşın da söylediği gibi SHARK videosundada bunu görmek isterdik fakat bende az bişi seyrettim onu köpekbalığının salonun ortasına kadar gelmesini bekleyen bizler yanlızca deniz ve balığın derinlik ile ayrılmasına tanık oluyoruz yine balıklar Tv nin önünde salonun bir ucunda yüzüyor gibiler ama DEMO daki gibi üzerimize doğru gelen hamle yapan bir görüntü yok

ÖZET olarak 3D görüntü ve film seyredebilmek için blu-ray + 3D özel çekilmiş film ve 3D tvniz ile 1.5-2 saatliğine güzel bir keyif yaparsınız.
    Yanlızca TV yeterli olmuyor uyudan seyrettiğimiz 3D beta test yayınları için ( ilerde belki )

• Yazılım güncelleme olayını hallettim megersem yanlış yapıyormuşum televizyon açıkken usbye bellegi takıyormuşuz ben tvyi kapatıp usbyi takıp sonra tvyi açıyordum.

Yazılım güncellenince aynı yazılımı bir daha görmüyor...

Fakat anlamadığım konu 3d seçenegi hala girilmez (üzerinde çizgi) şeklinde duruyor ?
    Yoksa 3d formatındaki bir medyayı otomatik mi algılıyor tv? Yazılım güncellenince 3d seçenegi aktif mi olması gerekiyordu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: proffesor

Yazılım güncelleme olayını hallettim megersem yanlış yapıyormuşum televizyon açıkken usbye bellegi takıyormuşuz ben tvyi kapatıp usbyi takıp sonra tvyi açıyordum.

Fakat anlamadığım konu 3d seçenegi hala girilmez (üzerinde çizgi) şeklinde duruyor ?
    Yoksa 3d formatındaki bir medyayı otomatik mi algılıyor tv? Yazılım güncellenince 3d seçenegi aktif mi olması gerekiyordu?

3D yayın aldığında kendisi aktif oluyor. Siz normal kanal seyrederken, mesela atv, kanal d gibi , bu kanal asla aktif olmaz. Ya bluray açık olacak, bir film seyrederken, yada
    tv yayınlarında rastladığı bir 3D filmi bulduğunda, o ikon kendiliğinden aktif oluyor ,hatta yanındaki ikonda aktif oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

quote:

Orijinalden alıntı: proffesor

Yazılım güncelleme olayını hallettim megersem yanlış yapıyormuşum televizyon açıkken usbye bellegi takıyormuşuz ben tvyi kapatıp usbyi takıp sonra tvyi açıyordum.

3D yayın aldığında kendisi aktif oluyor. Siz normal kanal seyrederken, mesela atv, kanal d gibi , bu kanal asla aktif olmaz. Ya bluray açık olacak, bir film seyrederken, yada
    tv yayınlarında rastladığı bir 3D filmi bulduğunda, o ikon kendiliğinden aktif oluyor ,hatta yanındaki ikonda aktif oluyor.

Teşekkürler kemalb...

• Öncelikle tüm kullanıcı arkadaşların televizyonlarını büyük bir zevk ile izlemesini canı gönülden temenni ederim.

Kullanıcı arkadaşların televizyon hakkında daha fazla bilgi vermesini ve keşfettiğiniz yeni özellikleri bizlerle paylaşmalarını büyük bir heycanla beklemekteyim.

Samsung,Sony arasında gidip geldim ama en sonunda kararımı Philipsten yana verdim.
  • Ben 52PFL8605 model Philips kullanıyorum. Bu akşam misafirlikteydim ve bir gözlememi sizinle paylaşmak istiyorum.

Bende herkes gibi, birçok tv yi inceleyerek bu televizyonu aldım. Ancak ne kadar incelesenizde sonunda daha iyisine mutlaka rastlıyorsunuz yada yeni modelinde artılarla birlikte farklı bir tv gözünüze çarpıyor.
    Ses kesilmesi sorununundan çok bahsediliyor, ama ben bunu şimdiye kadar hiç farketmediydim. Bir ayı biraz geçti alalı, ilk kez dün gece birkaç saniye ses kesilmesi gibi birşey farkettim. Ama tam emin de olamadım. Bir kez olduysa oldu. Bu konuyu p.tesi günü philipse yazıp, soracağım, genel bir sorunmudur ve çözüm için ne düşünüyorlar diye.

Misafirliğe gittiğim yerde 52EX700 model Sony tv vardı. Digitürk üzerinden yayın alıyordu. Tv yi izlerken, aradaki farkı gördüm. Kesinlikle 8605 modelin görüntüde çok artısı var. Hem keskinlik, hem renk tonlaması ve görüntü kalitesiyle çok daha keyif veren bir görüntü sunduğunu farkettim. Ben uydu alıcısı ile bağlıyım, Hiremco marka. Bununla ilgisi varmı bilmiyorum ama gördüğüm görüntü kalitesinde 8605 lehine çok fark vardı. Bunu söyleyebilirim.

Bu tv de Net Tv uygulaması var. Gerçi bu özellik diğer markalarda da varmış. Ama duyduğum kadarı ile en iyi uygulamayı bu konuda Philips yapıyormuş. Bende sürekli kullanıyorum ve müthiş derecede keyifli ve tatmin edici olduğunu belirtmeliyim. DLNA da güzel, odadaki masa üstü pc nizden multimedia uygulamalarını tv de seyredebiliyorsunuz.

Bir artı, bir eksi sayılabilecek bir durumdan bahsedeyim. Bu televizyonunun önünde diğer üst sınıf 3D tv lerde olduğu gibi, hem ekranı korumaya yönelik, hemde daha derinlikli canlı görüntü versin diye bir cam ekran daha monte edilmiş durumda. Model olarakta bu nedenle çerçevesiz tamamı cam ekrandan oluşuyor. Görüntü olarakta daha hoş geliyor göze. Ancak kullanacağınız yer çok önemli. Eğer gün ışığının direkt geldiği bir pencere karşısına yada sarkan bir avizenin önüne doğru koyacaksanız, canınızı sıkan bir durum olabilir .Bu nedenle
    Koyacağınız yeri iyi tasarlayıp öyle karar vermelisiniz. Benim öyle bir sorunum yok, gün ışığı direkt ekrana gelmediği için vede avize kullanmadığımız için hiçbir sorun yaşamıyorum. Bu durumu mutlaka alacak olanlar iyi düşünmeliler. Ama ben bu modelden önce önü camsız modelde kullandım, tercihim cam ekranlı model oldu. 3D konusunda ise, muallak düşüncelerim. Bu televizyon ready konumunda bir tv. Yani mutlaka HD bir uydu alıcısı ve
    Bluray kullanarak yayın alabiliyorsunuz. Bluray üzerindeki usb girişini kullanarak Harddisk yada usb bellekteki bir filmi seyretme imkanınız var. Ayrıca bluray bir filmide seyredebiliyorsunuz. HD uydu alıcısı varsa da, bu taktirde tv de şu an test aşamasındaki kanallarda SBS (yanyana ) türü yayınlar olduğumda bu yayınları seyredebiliyorsunuz. Ama ben bir heyecan tv deki görüntüleri bekledim, fakat hayal kırıklğı yaşadığımı belirtmeleyim. Seyrettiğinizde sizlerde aynı hisleri paylaşırsınız. Tv de bulduğunuz bir 3D yayını seyrederken mutlaka farklı bir görüntüden dolayı mutlu hissedebilirsiniz. Ancak, bluray üzerinden seyredeceğiniz gerçek bir bluray formatlı 3D görüntüyü gördükten sonra, sanırım hiçkimse tv de kanal aramayacaktırJ Bazı modellerde 2D ye çevirme özelliği var deniliyor. Ben açıkçası 3D olan tv görüntülerini bile beğenmediğimi belirten biri olarak, 2D yi 3D ye çeviren ve gerçek 3D olmayan görüntülerden kısa zamanda bıkılacağını düşünüyorum. 3D olarak gerçek kameralar ile bluray formatında çekilmiş hiçbir görüntü dışındaki oluşum, kimseyi memnun etmeyecektir. Şu an piyasada eskiden çekilmiş filmleri bile 3D ye çevirip sattıklarını görüyorum. Bu görüntüler, kesinlikle bluray formatında orjinal 3D kameralar ile çekilmiş görüntüler ile aynı değil, kimseyi memnun etmeyecektir.

Bu nedenle bu televizyonun ready olması ne kadar sorun, tartışılır. Zira ready olmayıp 3D olsa idi, birşey farketmeyecekti şu anki yayınlara göre. Hangi üst model tv ye sahip olursanız olun, yine bluray oynatıcı almak zorunda hissedecektiniz. Zaten bluray cihazı alırsanızda ready konumunda olmasının bir sakıncası kalmıyor gibi düşünüyorum.

Televizyon gerek tv kanallarında , gerekse bluray cihazında farkettiği bir 3D görüntü olduğu zaman, menüsündeki 3D ikonunun aktif etmektedir. Onun dışında normal yayınlarda bu ikon üstü çarpı işaretli ve deaktif durumdadır. Şunu farkettim, 3D olmayan herhangi bir bluray film seyrederkende bu ikon aktif oluyor. Ancak 3D seyredilemiyor. Bu şu anlama geliyor diye düşünüyorum. Film yada görüntü HD formatında ise, bu ikon aktif oluyor. Deneyen varmı bilmiyorum.

Herkesin merak edeceği bir şeyi de izah etmek istiyorum. Bir deneme yaptım, onu paylaşacağım sizlerle.
    Burda forumdaki arkadaşlar, youtube gibi video kanallarındaki 3D sbs görüntülerin seyredilip seyredilmediğini tartışıyorlar idi. Ben Net Tv yi açtım, ordan youtube bağlanıp, SBS görüntü içeren videolar seçtim. Videoyu açtığımda, tv menüsündeki 3D ikonu ve gözlük aktif olmadı. Moralim bozuldu o an, sonra şu aklıma geldi. Ben bluray cihazını karıştırırken, bluray cihaz menüsünde de NET tv diye bir ikon görmüştüm. Ethernet bağlantımı Tv den söküp, bluray cihazındaki ethernet bağlantısına bağladım. Bluray üzerinden Net tv açtım, ordanda SBS video arattım ve yakaladım. O sbs görüntü içeren videoları, tv de seyrettim ,rahatlıkla.
    Bazıları fena değil, bazıları kötü görüntü ama yinede merak edenlerin bilgisi olsun, youtube üzerinden SBS formatlı 3D film, bluray Net TV si üzerinden seyredilebiliyor. Şimdilik aklıma gelen şeyler bunlar.

• kemalb,

güzel bir özet olmuş.

youtube'da bir philips yöneticisi 2D'yi 3D'ye çevirmenin çok verimli olmadığını, bazen arka planda kalması gereken şeylerin de öne çıkarılabildiğini, bunun da gerçekçiliği bozduğunu söylemişti.

Bir bluray oynatıcı pekçok 3D sorununu çözecek gibi görünüyor. Fakat bazı bluray oynatıcılar 3D olduklarını söylüyor ve ürünün üzerinde 3D logosu oluyor. Bazılarında ise böyle birşey yok. Demek ki her bluray oynatıcı da 3D'yi desteklemiyor.

Ben almayı düşünmüyorum, ama alınacaksa şu linkteki ürüne bir hayli indirim yapmış görünüyorlar.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-blu-ray-oynatici-bdp800012-/ProductDetails.aspx?productId=evphbdp800012&categoryId=157458

• ses sistemi ve hoparlör sistemli düşünüyorsanız şuda alternatif olabilir :

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-ev-sinema-sistemi-3d-blu-ray-hts522012/ProductDetails.aspx?productId=evphhts5220&categoryId=152492#Gorseller

1000 TL nin altina düşerse benim gönlüm şundan yana:

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-ev-sinema-sistemi-soundbar-blu-ray-hts-714012-/ProductDetails.aspx?productId=evphhts7140&categoryId=152492

3D Blueray için diğer önemli alternatifler SONY nin BDV-E380 , BDP-S480 , BDV-F700 sistemleri.(model isimlerini bugün gazete ile verilen Sony kataloğundan aldım :)

• Arkadaşlar 52PFL8605 Transmitter + 2 Gözlük nakit 5.050 TL fiyat aldım. Türk Philips garantili. Sizce fiyat nasıl?

Vatan'ın 4.500'lük kampanyasını biraz önce gördüm. Kaçırmışız fırsatı.
  • ben d smart hd kullanıyorum 1.4 hdmı kablo aldım ve müthiş bır görüntü yakaladım tavsiye ederım ve d smart takı yabancı hd kanallar gercekten cok iyi görüntü verıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKYLINE GTR

Arkadaşlar 52PFL8605 Transmitter + 2 Gözlük nakit 5.050 TL fiyat aldım. Türk Philips garantili. Sizce fiyat nasıl?

Vatan'ın 4.500'lük kampanyasını biraz önce gördüm. Kaçırmışız fırsatı.

Acele etme bence İZmirde oturuyorsan SAdece hafta sonları mağzalara uğra bir ara.Atrık bu markalar seri değiştiryor.Muhakkak elleinde kalmasın diye yine yapacaklardır bu kampanyayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkancik35

ben d smart hd kullanıyorum 1.4 hdmı kablo aldım ve müthiş bır görüntü yakaladım tavsiye ederım ve d smart takı yabancı hd kanallar gercekten cok iyi görüntü verıyor...

Kabloyu Philips mi aldınız yoksa başka bir marka mı?
  • Kemalb;
    Degerli yorumların için çok teşekkür ederim.
    Yeni keşiflerini bekliyoruz
  • Merhaba,
    Sizde de bazen Net TV'ye girememe oluyormu?
    Bana sanki Philips'in server'ından oluyor gibi geliyor ama emin olamadım. Yanıt verebilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapriCornian

Merhaba,
    Sizde de bazen Net TV'ye girememe oluyormu?
    Bana sanki Philips'in server'ından oluyor gibi geliyor ama emin olamadım. Yanıt verebilirseniz sevinirim.

Evet belli dönemlerde serverları göçebiliyor.
    Bu durumda Philips in destek forumunda problem olduğu ve nezaman giderileceği duyuruluyor.
    Bir iki hafta önce hafta sonu başıma geldi.TV yi kapat aç felan dedi ama çözüm olmadı.
    Bu durumda en doğrusu sakin olup TV yi (benim o dönem yaptığım gibi) fazla kasmamak :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.