Şimdi Ara

Philips 8505H/12 ve 8605H/12 LED TV Kullanıcıları Kulübü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
524
Cevap
3
Favori
56.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neyno78

Kemal bey,

NET TV ile kullanabileceğiniz güzel bir site önereyim size: www.TVdeWeb.com

quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

quote:

Dün Philips serverlarına ulaşamadığı için NET TV yi kullanamadım. Aynı sorunu yaşayan oldu mu?

Dün denemedim hiç, ama altı aydır ne zaman NETTV yi açsam, sorunsuz bağlanabiliyorum. Yalnız size şunu sorayım. Bu soruyu servise sordum, onlar kullanıcılar kadar iyi bilemiyorlar.
    Net Tv açtınız, Daily Motion sayfasında kumandadan film üzerine gitmeye çalıştığınız zaman, sağa doğru ilerlerken, sola doğru basınca, birden kenar sutunlardaki ikonların üzerine kaçıyor. Böyle bir sorun varmı sizde.
    Ayrıca yine Daily Motion da film açtınız, ben ilk aldığımda tv yi, filmi tam sayfa yapabiliyordum. Şimdi o tam sayfa ikonona basınca film tam sayfa olmuyor, baştan başlıyor.

Bu sorun youtube videolarında yok, orda tam sayfada oluyor, durduğu yerden de başlıyor. Bu sorun siz gözlemlermisiniz, sizde de oluyormu?

Teşekkürler, ekleyip deneyeceğim bu kanalıda.

• Atmer arkadaşın dediği gibi 3D içerik için youtube'da 3D SBS kelimelerini arattım. Örnekler geliyor ama TV 3D olarak algılamıyor.
    Uydu yayınındayken 3D ye görüntü ayarlarından manuel olarak zorlayabiliyorsunuz ancak nettv youtube uygulamasında manuel ayar deaktif oluyor.

Youtube örneklerini USB ye mi atmak gerekiyor?

Hotbird, Eutelsat ve Turksat ı görüyorum ama 3D bir yayın bulamadım.
  • Selamlar

8605 kullanıcısıyım ( çevirici + 2 tanede gözlük hediye verildi )
    Tüplü tv artık renk solmaya başlayınca öylesine gidip tüm media mark best buy mağazaları gezerken bir philips mağazasında hafta sonu fırsatı olarak görüp tanıtımını yapan arkadaşında tüm samimiyetiyle detaylı vakit ayırarak yaklaşık 1-2 saat arası bişi her özelliğini test edip aldığım bir ürün

KEndi ayağından duvara asılabiliyor ;) aparata gerek yok ( Sanki biraz öne eğimli gibi bizimki ama )
    Ambilight özelliği harika ( çoğu kırmızılı sahnelerde vede yeşil sahalı maçlarda coşuyor ayrıca belgeseller )
    Net özelliğini kullanamadım ( internetim yok ) Ama mağazada benim tv ile int bağlanıp bir çok gazete ve fragman seyrettim yani Tv nin özelliği var
    SD yayınları ( kanaldan kanala çok değişiyor emin olun ) bile güzel seyredebiliyorum mesela T N T harika görünüyor fakat N B A tv nin çekimlerinden midir bilmem daha kötü ama genel olarak SD yayınlarda bile harika görüntüsü var HD lerde bluraylardeki gibi olmasada farklı
    3D olayı şu an için yanlızca digi HD olduğu için Fasion tv nin TR saatiyle 6-10-12 de 10-15 dk arası yayınlarında seyredebiliyorum .
    Birde derbiyi 3D seyrettim. 5 dk tabiki :) 2 gözlük olduğu için diğer arkadaşlar tribünden isyan etti :)
    Yakın zamanda özellikle bazı platformlarda özllikle maçlar bazı filmler 3D yayınlanmaya başlar diye tahmin ediyorum bu özelliği hediye olduğu içinde benim için iyi oldu
    PS3 yada bir blurayli 5.1 ( hts5580 takip ediyorum ) alabilirsem hem 5.1 ses i çözerim hemde bluray im olur 3D filmde aldıkmı harika

Tavsiye ederim memnun bir şekilde kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vobuz -- 23 Mart 2011; 13:15:06 >

• quote:

Atmer arkadaşın dediği gibi 3D içerik için youtube'da 3D SBS kelimelerini arattım. Örnekler geliyor ama TV 3D olarak algılamıyor.
    Uydu yayınındayken 3D ye görüntü ayarlarından manuel olarak zorlayabiliyorsunuz ancak nettv youtube uygulamasında manuel ayar deaktif oluyor.

Youtube örneklerini USB ye mi atmak gerekiyor?

Hotbird, Eutelsat ve Turksat ı görüyorum ama 3D bir yayın bulamadım.

USB'ye atmak da bir şey ifade etmiyor. USB'deki film oynarken 3D menüleri aktif değil. Zaten philips de uydu cihazı ya da bluray'den 3D izleyebilirsiniz diyor.

Bluray cihazı üstündeki USB'den oluyormuş. (bu forumda bir arkadaş söylemişti)
    Bir de popcorn C-200 media player'ın son firmware'ini yüklersen dosya adını film.mkv yerine film.3DSBS.mkv yaparsan C-200 ile philips tv'den 3d görüntü alabiliyormuşsun.
    (yabancı bir forumda okudum.)

özetle bluray, 3d destekli bir media player ya da 3d uydu kanalı yoksa TV'den tek başına 3D yayın almak mümkün görünmüyor.
    (Bir de uygun ekran kartlı, 3d player yazılımlı bilgisayar seçeneği var)

Bende de bunların hiçbiri yok.

• philips'in kendi forumunda herkesin yana yakıla dert yandığı ses kesilmesi problemini yaşayan var mı?
    (hdmi ile bağlı cihazlardan zaman zaman sesin 1-2sn süreyle kesilmesi. Bu problem aylardır devam ediyormuş. son yazılım da bu sorunu çözdüğünü iddia etmesine rağmen çözememiş.)

kullanıcılar sorunu kameraya çekerek de ispatlamışlar.
    http://youtu.be/8p67xCJci-k (16.sn'de 2sn.lik bir ses kesilmesi var)

kaynak: http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?1151-Sound-cut-off-on-my-46PFL9705H-12

• Merhabalar

Sesin gitmesi konusu doğru . Ben ilk digi den kaynaklanan bişi zannettim ama forumdada TV ile alakalı diyince şimdi aklıma yattı. Hatta filmin en kritik anında tam adam ağzından katilin ismini söyleyecek 3-5 sn ses gidiyor ve sinir oluyorsunuz . Ben digi ye telle soracaktım ama gerek kalmadı demekki Tv denmiş :(
    Bu sorun çözülürse ayrı bir linkte update verebilirsek çok süper olur
  • philips forumunda birisi 3D görüntü izlemeyi sormuş. cevapta 3d desteğinin HDMI üzerinden olduğunu ve bu yüzden USB'den ya da ethernetten izlenemeyeceğini söylemişler.
    diğer seçeneğin de bluray'deki USB çıkışı kullanmak olduğunu söylemişler.

orjinal metin:

Can I watch 3D movies via sources in Net TV, like YouTube or via the videostore?

Answer: 3D content is only supported over the HDMI source.
    So, 3D content offered directly to our TV's via USB, DLNA or via Net TV is NOT supported.

However, as mentioned below by Jessy, it is indeed possible to watch '3D content on USB' via our Blu-ray players and HTS systems (connected via HDMI to the TV)

ilgili link:http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?855-Can-I-watch-3D-movies-via-sources-in-Net-TV-like-YouTube-or-via-the-videostore

• quote:

Orijinalden alıntı: vobuz

Merhabalar

Sesin gitmesi konusu doğru . Ben ilk digi den kaynaklanan bişi zannettim ama forumdada TV ile alakalı diyince şimdi aklıma yattı. Hatta filmin en kritik anında tam adam ağzından katilin ismini söyleyecek 3-5 sn ses gidiyor ve sinir oluyorsunuz . Ben digi ye telle soracaktım ama gerek kalmadı demekki Tv denmiş :(
    Bu sorun çözülürse ayrı bir linkte update verebilirsek çok süper olur

Bu arada TV'de yüklü yazılımınızın sürümü ne?
    Son sürümü(32 no'lu) yükleyince bir şey değişti mi?
    Bazıları son sürümle sorunun azaldığını ama tamamen kaybolmadığını söylemiş.
    bazıları da TV hdmi çıkışta iken kapatılmalı, fişi de çekilmeli ve tekrar fişi takılıp açılmalı demiş. (bu sorunu kalıcı olarak gidermiyormuş, ama yapılmazsa o gün boyunca ses sık sık kesiliyormuş.

• 8505 46 inç neden yok
  • ses kesilme problemi böyle bir tvye yakışmamış.sinir bozucu bi durum gerçekten.
  • Arkadaşlar

Ses ile ilgili sorun ilk aldığımda rastladıydım, bir yada iki kez, ama uzun zamandır bende hiç olmuyor, rastlamadım bu duruma.

İkinci o larak 3D ile ilgili ben philipse sordum bu durumu, direkt olarak . Gelen cevap şu idi

Tuketici Danisma Merkezimize iletmis oldugunuz e-mailiniz icin tesekkur ederiz. Belirtmis oldugunuz konunuz ile ilgili olarak; Televizyonlarimizda usb portu uzerinden 3D destegi mevcut degildir. 3D goruntu alabilmeniz icin harici bir multimedya cihazi kullanmaniz gerekmektedir. Cihazlarimizin uretimleri yurtdisinda saglanmaktadir ve dizayn olarak bu sekilde uretilmislerdir. Bu durumu bir yazilim ile degistirebilmek mumkun olmadigindan dolayi herhangi bir yazilim calismasi mevcut degildir. Her turlu konu ve onerilerinizde size yardimci olmaktan mutluluk duyariz.

Philips bu şekilde yapıyormuş ürünlerini. Ben şunu anlıyorum. Mutlaka HD recevier yada bluray üzerinden HDMI bağlantılı bir yayın alıcı veya oynatıcı üzerinden olacak bu iş. Bende şu an bluray olduğu için bir sorun yok. Ama ben henüz tv de yayınlanan demoları seyredemedim. 3D aktif olmuyor. USB ve harddiskten seyrediyorum 3D, o çok başarılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: waterfall_man

ses kesilme problemi böyle bir tvye yakışmamış.sinir bozucu bi durum gerçekten.

benim henüz başıma gelmedi, geldiysede farketmemişim.

Her TV de benzer buglar olabilir.

Philips'in yeni ve öne çıkan bir modeli olduğundan, kişisel görüşüm yazılım ile çözülebilecek minör bir konu olduğu yönünde.

TV 1.4 HDMI ı da destekliyor, kaliteli bir kablo kullanmakta fayda var.

Elektronik konusunda detaycı ve zor beğenen biri olarak bu TV ile ilgili yorumum hala pozitif.
  • Yaptığım bir uygulamayı sizlerle paylaşıyorum , şimdi. Herkesin de bilgisi olsun.

Ben 8605 e, iki adet HDMI cihazla bağlıyım. Birisi Hiremco HD TURBO uydu alıcısı, diğeri Philips 7500 Bluray cihazı.

Geçenlerde, uydu yayınları içindeki 3D test yayınını denediydim , tv aktif olmadı. Düşündüm , sonuçta HDMI olarak bağlı olduğum bir cihaz üzerinden
    bu yayını almaya çalıştım. Halen niye olmadığını düşünüyordum, uydu alıcım HD olduğu halde, 3D desteğimi yok diye aklıma geldi. Uydu alıcım ile ilgili ilgili firmaya
    müracaat ettim, cevabını bekliyorum.
    Ama şu ana kadar anladıklarım kadarı ile, Tv ye HDMI ile bağlı olduğumuz herhangi bir multimedya cihazı ile 3D görüntülere ulaşılabiliyor şeklinde.
    Tabi NET TV den de 3d formatlı film aradıydım, aynı şekilde o görüntülerde de başarılı olamadıydım. 3d SBS formatlı filmlere youtube tan ulaştım ama tv deki 3d aktif olmadıydı.
    Bugün aklıma geldi, akşama doğru. Bluray cihazında da NETTV seçeneği var. Onu bağladım ethernete ve youtube tan 3d SBS filmlere ulaştım.
    TV aktif oldu ve çalıştı.Bu konuda bilginiz olsun istedim.

Ancak, şunu özellikle belirtmeliyimki, orjinal bluray3D filmlerdeki görüntülerle alakası yok.Bu şunu gösteriyor, etrafta satılan birçok 3d film var. Kimisi kağıt gözlükle, kimisi bluray formatlı olarak.
    Ben bluray formatlı birtane aldım. Ayrıca demo olarakta izlediklerim var. Bunları izlerken aldığım keyfi, görüntü kalitesini youtube filmlerinde bulamadım.
    Youtube gibi yerlerde yada tv yayınlarındaki 3d içerikli görüntüler sanırım kimseyi tatmin edecek düzeyde değil. Bu televizyonla ve tv markasıyla alakalı birşey değil.
    Her 3d filmin seyredilebilir ve keyif alınabilir olduğunu düşünmüyorum bugün. Özel olarak çekilmiş, piyasaya çıkarılmış 3d filmlerde bile, gördüğüm kadarı ile
    karton gözlükle görüntü sunuyorlar. Bende bugün youtube tan 3d görüntü izlerken, daha önce orjinal bluray formatındaki 3d görüntüleri izlemiş biri olarak
    hiç memnun kalmadğıımı belirteyim. Sanırım uzunca süreler illaki media formatlı cihazlarla seyredilecek bluray 3d filmler herkes tarafından tercih edilir olacaktır.
    Aralarında görüntü kalitesi olarak çok fark gördüm.

• Arkadaşlar Merhaba,

iki hafta kadar önce Media Markt dan 46" 8505 modelini aldım. ps3 ile bağlayarak 3d seyretmeye çalışıyorum ancak aktif gözlükleri taktığımda görüntü de gölgelenme / çift görüntü oluşuyor. Bu konuda fikri olan var mı.

Şimdiden teşekkürler.
  • ses sorunu 8505 de mi 8605 de mi var? yoksa her ikisinde mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratno

Arkadaşlar Merhaba,

iki hafta kadar önce Media Markt dan 46" 8505 modelini aldım. ps3 ile bağlayarak 3d seyretmeye çalışıyorum ancak aktif gözlükleri taktığımda görüntü de gölgelenme / çift görüntü oluşuyor. Bu konuda fikri olan var mı.

Şimdiden teşekkürler.

bu konuda da philips forumlarında birşeyler vardı. hatırladığım kadarıyla yazayım.
    * transmitter kabloyla 3D OUT çıkışına bağlı mı?
    * TV açılınca transmitter'ın arkasındaki mavi ışık yanıyor mu?
    (herhalde 3d görüntü varken sürekli yanması gerekiyor. bende bluray, ps3 vs. olmadığı için bizzat deneyemedim.)
    * gözlüklerin pilleri sağlam mı?
    (pillerin önünde iletkenliği engelleyen bantı çıkardınız mı?
    *gözlük ve transmitter birbirini görüyor mu? (max. mesafe 6m)
    *ekonomik ampuller, floresan lambalar da sorun çıkarabiliyormuş. (ışıklar söndürülerek tekrar denenebilir)
    *izlediğiniz görüntü SBS(yanyana) ya da TAB (üst-alt) mı? (buna göre 3D menüsünden doğru görüntü formatını seçtiniz mi?
    *eğer görüntü kırmızı-mavi gibi kağıt gözlüklerle izlenen formattaysa zaten bunun için philips gözlük birşey yapamaz.
    philips gözlükler sağ ve sol camı sırasıyla saniyede 60kez kapatıp açarak 3D etkisi oluşturuyor. (insan gözlerini transmitter ile uyumlu şekilde bu kadar hızlı kırpabilse gözlüğe ihtiyaç kalmazdı)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

ses sorunu 8505 de mi 8605 de mi var? yoksa her ikisinde mi?

bildiğim kadarıyla ikisi arasında elektronik altyapı olarak hiçbir fark york. üstelik philips forumlarında bu durumdan sadece 8 değil 6,7 ve 9 serileri gibi geniş bir yelpaze şikayet ediyordu.
    (Hatta "ulan en pahalı model olan 9 serilerinden aldık, bu ne biçim iş" diyenler vardı)
  • 8505 46 inç neden yok tekrar soruyorum yoksa ben mi bulamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmer

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

ses sorunu 8505 de mi 8605 de mi var? yoksa her ikisinde mi?

bildiğim kadarıyla ikisi arasında elektronik altyapı olarak hiçbir fark york. üstelik philips forumlarında bu durumdan sadece 8 değil 6,7 ve 9 serileri gibi geniş bir yelpaze şikayet ediyordu.
    (Hatta "ulan en pahalı model olan 9 serilerinden aldık, bu ne biçim iş" diyenler vardı)

almayı düşünüyordum. tam da kafama yatan modeldi hay ben böyle işin ya
  • aynen.ama philips net tv ve ambilight ile yine de bir adım öne çıkıyor.umarım yeni serilerde ortadan kalkar bu problem.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.