Şimdi Ara

Philips 8505H/12 ve 8605H/12 LED TV Kullanıcıları Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
524
Cevap
3
Favori
56.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben 1 hafta önce philips 46PFL8505 ve 37PFL7605 aldım. iş yogunlugundan dolayı denem fırsatım olmadı. bugun biraz bakıyım dedim. 8505'de denediğim 5 mkv'den 1 tanesi çalıştı. dedim madem çalıştı altyazı desteği olmadığınıda biliyorum mkv ye altyazıyı gömerek izleyim. mkvtoolnix aracalı ile altyazıyı filme gömdüm. fakat tv de altyazıyı göstermiyor. acaba ayarlardan birşeylermi kurcalamak gerekiyor. KOnuyu inceledim ama bulamadım onun için yazıyorum. yardım eden olursa sevinirim.
  • Arkadaşlar merhaba. Ben de bugün teknosa indiriminden 1890 TL'ye 40 inch 8605 aldım. Teknik servis kurulumu yapılırken nelere dikkat etmem gerekir? (ölü piksel kontroü veya başka bir sorun için). Ve öneride bulunabileceğiniz kullanım ayarları varmı? Teşekkürler
  • arkadaslar merhaba, dun itibariyle ben de 46pfl8585 aldim, hdmi'dan bagli digiturk hd ile denemelerde bulundum hayli tatminkar, ozellikle ligtv hd ve spormax hd yayinlari cok guzel.

kronik ses kesilmesi sorunu bende de var, guncelleme ile de cozulmedi, 1 saatlik tv izlemede 2-3 sefer 1 ya da 2 saniyeligine kesiliyor ses. digiturkten suphelenmistim ama degil sanirim.

dogrudan tv'ye takilan usb'den 3d oynamiyor kesinlikle, yan yana iki goruntu cikiyor, goruntuleri birlestirmek icin gerekli 3d komutlari calismiyor, pasif durumda kaliyorlar. bununla beraber usb'den 10 farkli mkv film denedim 1 ya da 2 tanesini acabildi. yine usb'den avi'lerin neredeyse hicbirini acamadim. 3d olayini ve film izleme olayini cozmek icin daha farkli bir cozum yoluna gitmeye karar verdim.

son olarak blue-ray oynatici ile usbden harddisk ile olayi noktalamak istiyorum, almayi dusundugum cihaz bu:

Philips HTS3580 3D Blue-Ray Oynatıcı + 5.1 Ses Sistemi

urunun normal fiyati 1.100 civari ancak suan kampanyaya sokmuslar 800tl civarina indirmisler, bu urunu kullanan var mi nasildir, mantikli bir secim mi?

• Arkadaşlar ben de 40pfl8605 kullanıcısıyım ve bu bölümü dönem dönem takip ettim. EzCooL HDDream adlı bir cihazı da burada bir arkadaş 3D oynatıyor demişti ve ben o arkadaşa güvenerek pahalı philips bluray oynatı alacağıma onu aldım. Önceki mesajlarda resimli olarak koymuştu arkadaş. Bir ara BİM de de 159.00Tl civarında bir fiyatla satılan ürünü hepsiburadadan 170,00Tl ye almıştım. 3 aydır kullanıyorum oynatmadığı video formatı görmedim. Ayrıca 3d film oynatma özelliği bakımından yaklaşık bir 300 Tl karınız da oluyor. Kutusuyla gelen hdmi kablo da üstüne kaymak....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

quote:

Orijinalden alıntı: suni87

Bu arada 40 inch 8605 için hepsiburada.com'da çok güzel bir kampanya var.

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-40-full-hd-led-televizyon-40pfl8605h12-3d-/ProductDetails.aspx?productId=evph40pfl8605h&categoryId=163192

Fiyat düşmüş! Değerlendirilebilir! Görüntü kalitesi mükemmel! Media Player almayı düşünenler 3D desteğini sorun etmesinler, 3D filmleri izleyebilirsiniz! Bu güzellikten mahrum kalmayın! Almayı düşünen arkadaşlar için birkaç fotoğraf ekleyeyim

kurunc
    Onbaşı

Fiyat düşmüş! Değerlendirilebilir! Görüntü kalitesi mükemmel! Media Player almayı düşünenler 3D desteğini sorun etmesinler, 3D filmleri izleyebilirsiniz! Bu güzellikten mahrum kalmayın! Almayı düşünen arkadaşlar için birkaç fotoğraf ekleyeyim

Philips 8505H/12 ve 8605H/12 LED TV Kullanıcıları Kulübü

arkadaşım bu ürünü tanıttığın için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norman74 -- 2 Ağustos 2011; 21:23:18 >

• arkadaslar kronik ses kesilmesi problemini firmware update ile cozmeye calistim, televizyonda Q5551-0.140.32.0 vardi, ancak philips'in sitesinde Q5551-0.140.39.0 versiyonu cikmis (15 temmuzda). ona update ettim, ses kesilmesi sorunu buyuk oranda azaldi. onceden 10 dakikada bir kesilirken, simdi saatte bir defa kesiliyor. tahminimce bir sonraki firmware update'de bu sorunu tamamen cozecekler (insallah :) )

• bende 2 haftadır kullanıyorum ben de ses kesilmesi olmadı daha ama, tv den tv ye değişiyor herhalde.
  • 2 haftadir 52pfl8605K/02 kullaniyorum....Söz konusu ses kesintileri bugün bendede basladi.Yaklasik 3 saat önce Philips sitesinden yeni Update yükledim su an birsey yok.
    Tek sorunum 3D izlerken misal Resident Evil Afterlive3D, bu ghosting efekti ( bazi görüntüleri cift gösteriyor.. 2-3 milim kaymis)cok moralimi bozuyor.
    Alman Philips Forumunda bircok kisi bu konuda sikayetci.....Bu forumda bu konu hakkinda cözüm bulan varmi acaba.Hangi ayar vs vs...her yardima tesekkür ederim.
  • sanirim gercek bir 3D Ful Hd goruntu aygiti olmadan (philips'in 3d blueray playerlari gibi) gercek manada bir 3D keyfi yasanmayacak, ufak tefek kaymalar hep olacak
  • Ben PS3kullaniyorum BluRay filmleri icin ama Philips Blu Ray Player olan kullanicilardada bu ghosting'ler olusuyor. 2D yayini gercekden mükemmel ve gercekden fazlasiyla memnunum ama 3D yayindan birtürlü zevk alamiyorum.Ekran parlakligini asaya düsürdüm ve kontrasti cikardim, biraz düzeldi, ama halen sinemadan tanidim 3D kalitesi gibin olmuyor.
  • Arkadaşlar

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU ' yu ihmal etmeyelim.

Biz niçin bu televizyona bu kadar fazla para verdik. tabiki 3d özelliği olduğu için.

O halde lütfen yukarıdaki konuya önem verelim. Paylaşımları artıralım.
  • merhaba hocam,

arkadaşlar yukarıda bir arkadaş ezcool media player ile 3d filmleri oynattığını belirtmiş bende o media player den satın alırsam sorun yaşarmıyım?

ayrıca 1080p half sbs 3d filmler ile 1080 sbs 3d filmler arasından fark nedir ? internette ben genelde half sbs filmleri görüyorum. indirmeye başladım da bayada. tv de dediğim media player ile izlerken bu filmlerde sorun yaşarmıyım?

tavsiyeleriniz nedir siz hangi tür filmleri izliyorsunuz ve hangi media player ı kullanıyorsunuz 3d filmleri izlemek için?
  • herkese selam
    tv de usb bellekten film izleme konusunda sorun yasayan arkadaslar icin ufak bi bilgilendirme yapayim. elinizdeki filmlerin ses dosyalarini kontrol edin bu tv DTS sesi desteklemiyor ve internetten indirilen cogu film de dts sesli oluyor. google dan biraz arastirirsaniz dts yi ac3 e cevirmek icin programlar var. sesi ac3 e cevirince elinizdeki butun mkv avi vs ler sorunsuz calisicaktir.
    3d konusuna gelince eger cok para harcayip bluray alip bi de ustune birsuru para verip orjinal bluray almak istemiyorrsaniz ve 3d izlemek istiyorsaniz cozum cok basit kisaca soyle anlatayim:
    - internetten 3d icerigi sbs formatinda indirin yani yanyana ayni goruntuden olucak sekilde.
    -bilgisayarinizi hdmi kablosuyla tv ye baglayin
    -filmi bilgisayardan oynatin.(media player ile mesela). bilgisayar tv ye hdmi dan baglliyken tv nin 3d menusu aktif oluyor. 3d menusunden yan yanayi secin ve gozluklerini takip 3d nin keyfini cikarin :)
    bi de kucuk tavsiye 3d filmlerin cogu aslinda tamamiyle 3d degil o yuzden 3d deneyimi sadece belli sahnelerde oluyor. en iyi 3d deneyimi icin imax film ve belgeselleri indirin. cok cok daha kaliteli bi 3d deneyimi yasiyacaksiniz emin olun...

• merhaba arkadaşlar,

ses kesintisi meselesi tamamen ortadan kalktı mı son update ile?yoksa sıklığı mı azaldı. cevaplarsanız çok memnun olurum.bence bu tvnin tek eksisi.ama önemli bi sorun.cevap yazarsanız sevinirim.
  • ben 2. update ile yetindim bilmiyorum kaçıncı update var şu anda...
    ...

Benim sorunum şu 3D diye indirdigim filmlere bakıyorum garip garip mavi yeşil renkli şeyler çıkıyor ama tv bunu 3d olarak algılamıyorum.

Acaba 3d formatını nasın anlayacagız uygun olup olmadıgını bizim 3d tvmiz ile..

Avatar falan izledim onda 3d yanyana yapıyorum isliyorum..

SBS side by side
    Alt alta ne bilmiyorum..

Ama mesela resident evil 3d izleyeyim dedim gözlügü taktım hiç bi 3d görmedim ama film 3d idi...
    Bunun sebebi nedir?

Teşekkürler
  • 3d için birden fazla format var.

Mavili yeşilli gördüğünüz filmi zaten kağıttan yapılan renkli gözlüklerle (normal TV'lerde bile) izleyebilirsiniz.

SBS olanlar bizim aradığımız format. Normalde aynı görüntüden yanyana 2 tane görünür. 3D devreye girince de bu iki görüntü üstüste binerek tek bir görüntü(buğulu bir görüntü) haline gelir. İşte bu buğulu (bulanık) görüntü philips'in kendi gözlükleriyle normal 3D haline gelir.

Bu başlıkta bir kaç kez belirtmiştim, philips Tv'lerde USB'ye bağlanan flash disklerle 3d filmler izlenemiyor(3D devreye girmiyor, yanyana iki görüntü çıkıyor)
    3d'yi destekleyen media player, Blu Ray player gibi cihazlar lazım.
    (Yine bu başlıkta bir arkadaş media player için marka bile vermişti)

Ses kesintisi için bu kaçıncı update !!!
    (Herhalde sorun donanım kaynaklı ve update'ler bir işe yaramıyor olsa gerek. Benim hdmi'den bağlı cihazım olmadığı için 32'den sonraki updqate'leri yüklemedim bile...
    yine de philips'in kendi forumunda yükleyenlerin yorumlarına baktım. Bu konuda hiçbir düzelme yokmuş)
    http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?1919-Your-experiences-with-FW-v0.140.39.0-for-8xx5-and-9xx5-series-%282010-models%29

• arkadaşlar mkv (özellikle mkv ler) filmlerde altyazı problemi var mı? altyazı film ile aynı isimde olunca sorunsuz gösteriyor mu?
    srt ve sub uzantılılı altyazıları destekliyor mu?
    altyazı büyüklüğünü ve rengini ayarlıyabiliyormuyuz?

altyazının en büyük şekli seçili iken bir foto almak müm kün mü?
    cevaplarınıza göre bu tv yi alacam benim için her şey altyazı demek.
    yardımlarınızı bekliyorum....
  • altyazı yok !!!

ille philips alacaksan harici media player ile altyazıya kavuşabilirsin.
    (Ya da PC bağlarsan..)

Yoksa başka markalara bakmanı öneririm.
  • huseyinalp35 Arkadaşım ben de bu forumdan bir arkadaş önerdi diye aldım ve çok memnunum. Şuana kadar oynatamadığım video olmadı ayrıca altyazıyı kontrol edebilmen de (renk ve büyüklük) philips için mükemmel! Arkadaşın paylaştığı resimlerden bir fikir elde edebilirsin görüntü kalitesi ve 3d için. Ayrıca kutu ile hdmi kablosu gelmesi ayrıca bi güzellik.
  • ahmet arkadaşım altyazı yok demiş, norman 74 arkadaşım ise altyazının olduğunu renk ve büyüklüğünün de kontrol edildiğini yazmış, hangisi doğrusu arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.