Şimdi Ara

Philips 8505H/12 ve 8605H/12 LED TV Kullanıcıları Kulübü (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
524
Cevap
3
Favori
56.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: manolpan

quote:

Orijinalden alıntı: zaaaaafer

Arkadaşlarım Kardeşlerim Abilerim ve Ablalarım
    Böyle bi forumda sizin yazılarınızı okumak süper bişey
    Bende bişey sormak isterim; Evimde 40PFL8605 philips var
    Ve dün yani 31.01.2012 Tarihinde ilkkez usb ile yazılımı güncelledim
    Sorum şu; Güncellemede televizyonda ne degişti?
    Yani ne gibi özellikler geldi yada iyileşmeler oldu ?
    Herkese şimdiden teşekkür ederim

Philips Türkiye sitesinde destek bölümünde sürüm notları adı altında İngilizce olarak yazmaktadır.Bu notları Googlede Türkçe ye çevirip ne gibi değişiklikler/yenilikler yapıldığını öğrenebilirsin.

Son Sürümde Açıklamasını Yapmamışlar
    Ama Yinede bilgin için teşekkür ederim

• ---Playstation 3 icin en uygun tv ayarlari nedir? Ben pek iyi goruntu alamiyorum ps3 den. duz beyaz olmasi gereken bir cizgi kirik kirik gorunuyor mesela goruntu hareket ettikce. titremeler oluyor.
    ---Ayrica 1080p filmleri usb den izlerken de hareketli goruntuler cok guzel fakat mesela agaclik bir sahne de kamera yavas yavas saga kayiyor diyelim agac yapraklarinda kucuk anlik takilmalar titremeler oluyor. Goruntu akici olmuyor. Bi yerde bunu hz ile ilgili oldugunu okumustum. Filmler 23.976 ama tv nin hz i bundan cok daha yuksek oldugu icin bazi pixelleri 2 3 kez kopyaliyormus bu da yavas hareketli sahnelerde anlik takilma ve tiremelere sebep oluyormus. Ama usb den film izlerken bu konuda herhangi bi ayar yapamiyoruz. Yada varsa da ben bulamadim
    200hz clear hd, netlik, super cozunurluk, parazit azaltma, mpeg parazit azaltma konuyla alakali gibi ama doru ayarlarini yapamadim bi turlu.
    ---Bir sorum da pixel plus baglantisiyla ilgili. BU ozellik tv ye bagladigimiz cihazlarin goruntu islemesini engelliyormus. bunu sadece tv yapiyormus. Pc ve ps3 den en iyi goruntuyu alabilmek icin bunun acik mi kapali mi olmasi lazim.
    Kagit ustunde cok iyi bir tv ama pratikte kotu performans veriyor. Bunun sebebi dogru ayarlari yapamiyor olusumuz olabilir diye dusunuyorum. ps3 pc ve 1080p filmlerde cok iyi performans alan arkadaslar varsa burdan ayarlarini paylasirlarsa cok faydali olur.

• arkadaşım ps3 veya pc için her hangi bir ayar yok. Filmdeki donma izlemek istediğin filmin boyutundan kaynaklanabilir. Ben ps3 te sorun yaşamıyorum. Belkide kullanmış olduğun hdmı kablosundan kaynaklanabilir.
  • Merhabalar;
    Bu tv nin kontras oranı ,tarama hızı ,ses kalitesi ile ilgili yourmlarınızı merak ediyorum.Samsung 40d 6390 ,samsung 51d550 plazma ve bu philips led tv arasında kaldım.Bilginiz dahilinde bu 3 tv arasında hangisini almamı önerirsiniz.Plazmanın ekran boyutu beni cezbetti.Samsung 6390 da ise tüm özellikler mevcut.philips amblight ve şirket kalitesi.Ne dersiniz?
    Şimdiden teşekkür ederim.
    işta 6390 1800 tlhttp://www.bizimcarsi.com/index.php?Uid=14807&Kid=3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli öğretmen 1 -- 20 Şubat 2012; 0:58:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emekli öğretmen 1

Merhabalar;
    Bu tv nin kontras oranı ,tarama hızı ,ses kalitesi ile ilgili yourmlarınızı merak ediyorum.Samsung 40d 6390 ,samsung 51d550 plazma ve bu philips led tv arasında kaldım.Bilginiz dahilinde bu 3 tv arasında hangisini almamı önerirsiniz.Plazmanın ekran boyutu beni cezbetti.Samsung 6390 da ise tüm özellikler mevcut.philips amblight ve şirket kalitesi.Ne dersiniz?

Şirketi anlatmaya gerek yok çünkü philips 50 yıldan fazladır türkiye pazarında yani yetkili servis ve kalitesizlik sıkıntısı yapamazsınız.8605_8505 modelleri eski seriler ama şöyle bir gerçekte var her üretici yeni diye çıkardığı tv ler öncekinin kasasi değişmiş hali yani üzerlerine çok bi şey koymazlar.d serisi samsunglar 5000_6000 serisi philips lere denk gelir yani 8000 serisi philips ler daha iyidir eğer fiyat farkları çok yoksa tabi philips ama çoksa bütçeyi zorlamaya gerek yok . Plazma deyince panasonic ondan bu marka dışına çıkılmamalı ucuz diye . Ambilight ise muhteşem bişey eğer tv yi duvara aşacaksaniz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

quote:

Merhabalar;

Şirketi anlatmaya gerek yok çünkü philips 50 yıldan fazladır türkiye pazarında yani yetkili servis ve kalitesizlik sıkıntısı yapamazsınız.8605_8505 modelleri eski seriler ama şöyle bir gerçekte var her üretici yeni diye çıkardığı tv ler öncekinin kasasi değişmiş hali yani üzerlerine çok bi şey koymazlar.d serisi samsunglar 5000_6000 serisi philips lere denk gelir yani 8000 serisi philips ler daha iyidir eğer fiyat farkları çok yoksa tabi philips ama çoksa bütçeyi zorlamaya gerek yok . Plazma deyince panasonic ondan bu marka dışına çıkılmamalı ucuz diye . Ambilight ise muhteşem bişey eğer tv yi duvara aşacaksaniz .

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Panasoniclerin kontras oranı çok düşük.Oysa ki samsung la aynı fiyata u30 lar var ama dediğim gibi kontrast oranı 2milyona 1.samsungda mega kontras yazıyor.
    Açıkcası aklım karıştı.
    6390 lar ında ithalatçı firma garantisini duydum.Garantibitince samsung servisiilgilenmezmi?İlgilensede ithal ürün diye parça için bekletip yüksek fiyat alırmı diye düşünüyorum.Çok pimpirikli oldum))
    philips içinde 3d film seyredilme sorunu var diyorlar.3d kalitesi düşük diye yorumlar yazılmış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

quote:

Merhabalar;

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Panasoniclerin kontras oranı çok düşük.Oysa ki samsung la aynı fiyata u30 lar var ama dediğim gibi kontrast oranı 2milyona 1.samsungda mega kontras yazıyor.
    Açıkcası aklım karıştı.
    6390 lar ında ithalatçı firma garantisini duydum.Garantibitince samsung servisiilgilenmezmi?İlgilensede ithal ürün diye parça için bekletip yüksek fiyat alırmı diye düşünüyorum.Çok pimpirikli oldum))
    philips içinde 3d film seyredilme sorunu var diyorlar.3d kalitesi düşük diye yorumlar yazılmış.

Vallahi sana şöyle diyeyim kaç kez 3d izleyeceksin 3d ye bakarak tv alınmamalı tamam artı bir özellik ama hiç bir tv de mükemmel değil ki birinde artı diğerin de eksi bir özellik oluyor .kontrast olayını kafa takmayın hatta rakamlarına ve yapılarına bile bakmayın saçma sapan rakamlar gerçek değiller.,şimdi diyeceksin onu takma bunda bu var şu yok peki iyisini nasıl anlayacam nasıl tv alacam diyecen .biliyorum tv almak çok zor çünkü üreticiler çok iyi diyor kullananlar iyi değil veya bir kısmı bunu diyor .ondan senin kafan ne kadar karışırsa o kadar sıkıntılı olur ondan fazla tavsiye alma git bir mağazaya parana göre olan bir tv al çok para verip harika kusursuz bir tv alacağını sanma ondan parayı iyi belirle üstüne çıkma. Ve kullanacağın özellikleri belirle ona göre tercih et. Sana kolay gelsin.

• philips tv de ki ses kesilme sorunu bende olmaya başladı yeni update yaptıktan sonrada devam ediyor sinirimi bozmaya başladı aslında yanlız bir şey fark ettim amblight özelliği kapalı iken yapmıyor galiba en azından bana denk gelmedi ses sorunu olanlar deneyebilirmi acaba ?
  • Philips 8605H tv bende kulanıyorum diger Philips ler gibi internete girerken klavye kullanabiliyormusunz.ve bunla ilgili bir yazılım varmıdır.
    kumanda ile google de arama yapmak cok zor oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolsen

philips tv de ki ses kesilme sorunu bende olmaya başladı yeni update yaptıktan sonrada devam ediyor sinirimi bozmaya başladı aslında yanlız bir şey fark ettim amblight özelliği kapalı iken yapmıyor galiba en azından bana denk gelmedi ses sorunu olanlar deneyebilirmi acaba ?
    Doğru söylüyorsun.Şu an 84 ekran saba tüplü tv kullanıyorum.tv da pictur in picture,100 hz ,16-9,4-3,14-9,sinema,panaromik,zoom,otomatik,teletex,ekranı ikiye bölerek aynı anda iki tv seyretme özellikleri var.hd kablolu yayın seyrediyorum ve özellikle straın son zamanlarda yayını led gibi gözüküyor.Ve bende tv almakdan vazgeçtim.3d ler ve ledler kendini geliştirene kadar almayacağım.
    tüplü tvde 100 hz kullanıldığına göre ledlerde daha büyük yenilikler olması gerekli diye düşünüyorum.
    internet tv falan da aileler için gereksiz geliyor.yalnız insanlar için iyi.Hangimiz koca aileyi hiçe sayıp tv den nete girerizki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli öğretmen 1 -- 24 Şubat 2012; 17:48:13 >

• Arkadaşlar 40pfl8605 ile aranıza katılıyorum...1500 tlye aldım çok memnunum...kullanım özellikleri konusunda var mı tavsiyeleriniz...şimdiden teşekkürler... (Philips genel konusuna da attım mesajı ama bu konu daha yardımcı olabilir bana)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyavuz80

Arkadaşlar 40pfl8605 ile aranıza katılıyorum...1500 tlye aldım çok memnunum...kullanım özellikleri konusunda var mı tavsiyeleriniz...şimdiden teşekkürler... (Philips genel konusuna da attım mesajı ama bu konu daha yardımcı olabilir bana)

Üstat tv yi 1500tl ye nerden aldınız acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyno78

Bazı bilgiler,

8000 serisinde ayak duvar aparatı olarakta kullanılabiliyor.

Net TV özelliği çok güzel kendi browserı var (CE-HTML'ye dayanıyor , bknz: CE-HTML), Plug-in gerektirmeyen pek çok sayfaya girilebiliyor. Başlangıç olarakwww.TVdeWeb.com sitesini denemenizi tavsiye ederim.

Amblight olayı gerçekten etkileyici.

Müzik ve radyo kanalları dinlerken yeşil tuşa basıp ekranı karartabiliyorsunuz.

HDMI kabloyu yeni alacaksanız HDMI 1.4 tercih edin.

Yazılım güncellemesi için ilk kurulumda SD yuvasına baş bir SD kart koymanız gerekiyor.

Ben şuan kablo üzerinden nete giriyorum ancak bu ürünü alanlar eğer modemlerine wireless bağlanmak istiyorlarsa
    (http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=TR&ctn=PTA01%2F00&slg=TUR) almalı, satıcılar aksini söyleselerde başkası uymuyor.

Alınması gereken bir başka aksesuar Bluray ve 3D destekli bu ses sistemi: Philips HTS 7140 3D Blu-Ray, tabi fiyatı makul bir seviyeye düşerse :)

Sözü edilen SD kart 8 gb, ne çeşit olmak zorunda? Bu kartların irili ufaklı boyutta farklı teknik özelliklerde bir cok tipi var. PTA 01'i yeni aldim simdide sd cart almam gerekiyor.Yardimci olursaniz sevinirim.

• arkadaşlar 3d filmleri hdmı kablosuyla bilgisayarı tv ye bağlayıpyan yana seçeneğini seçerek izliyorum herhangi bir kaybım olur mu izlediğim filmin birkaç sahnesinin üç boyutlu olduğunu anlayabiliyorum
  • arkadaşlar philips 40inç 8605 tv mi atlanta hdbox ile hdmi kablo ile kullanıyorum ancak sinir bozucu bir sorun ile karsı karsıyayım tv ile receiver i actıgımda ekranda sinyal yok hatası alıyorum uyduyu kapatıp acınca geliyor ama bu birkac denemeyi buluyor ayrıca ilk zamanlar tv yi actıgımda philips yazısı cıkıyordu bu artık arada bir cıkmaya basladı sorun nedir acaba uydunun hdmı cıkısından şüpheleniyorum ama tv de bir sıkıntı vardır diyede karkuyorum acıkcası bu tecrübeyi edinen var mı forumda?
  • Arkadaşlar 40pfl8605 ile aranıza katılıyorum...1600 tlye aldım Teknosdan ve şuana kadar memnunum...Kablo TV kullanıyorum,Teledünya yok. Fakat görüntü karasal yayın olmasından mıdır nedir bazı kanallarda iyi gelmiyor sanki eskiden rüzgar titreyince kanalların görüntünüsün titremesi igib oluyor. Kablo TV de bu normal mi? Sadece kablo TV kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • 15 ay önce 40pfl8605 aldım. derdim bitmedi. o kadar araştırarak aldım. o zamanın parası ile 3299 TL ye aldım teknosadan. özelliklere bakınca süper aslında performans, görüntü kalitesi de iyi ama yaşadığım sıkıntılar canımdan bezdirdi. Bu konularda çözüme ulaşmış arkadaş var paylaşırsa sevinirim.
    Öncelikle internetten son sürüm yüklü onu belirteyim
    1- HDMI 'dan western digitall ile video izlerken zaman zaman ses bikaç saniyede bir gidip geliyor. TV yi kapatıp açınca düzeliyor.
    2- 4-5 ay önce TV yi kumandandan kapatınca birkaç saniye içinde tekrar açılıyordu. reset gibi. fişten çekmek zorunda kalıyordum. yazılım güncellemesi ile halloldu.
    3- teledünya ile TV izlerken HDMI dan uydu, ps3 yada western digital den biri çalıştırılırsa Teledünyadaki birçok kanal gidiyor. yani Tv izleyebilmem için hiçbir HDMI cihazın açık olmaması lazım.
    4- 2 gündür. TV çalışırken kapanıp açılıyor. kırmızı düğmesi yanıp sönüyor önce sonra reset atıyor. güncelleme bakıyorum internetten sürümünüz güncel diyor. Kontrol ettim 45 dakika çalıştıktan sonra başlıyor ve kapanıp açılma sıklığı giderek artıyor.

yardımcı olacak yada önerisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavdarme -- 29 Mart 2012; 0:43:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cavdarme

15 ay önce 40pfl8605 aldım. derdim bitmedi. o kadar araştırarak aldım. o zamanın parası ile 3299 TL ye aldım teknosadan. özelliklere bakınca süper aslında performans, görüntü kalitesi de iyi ama yaşadığım sıkıntılar canımdan bezdirdi. Bu konularda çözüme ulaşmış arkadaş var paylaşırsa sevinirim.
    1- HDMI 'dan western digitall ile video izlerken zaman zaman ses bikaç saniyede bir gidip geliyor. TV yi kapatıp açınca düzeliyor.
    2- 4-5 ay önce TV yi kumandandan kapatınca birkaç saniye içinde tekrar açılıyordu. reset gibi. fişten çekmek zorunda kalıyordum. yazılım güncellemesi ile halloldu.
    3- teledünya ile TV izlerken HDMI dan uydu, ps3 yada western digital den biri çalıştırılırsa Teledünyadaki birçok kanal gidiyor. yani Tv izleyebilmem için hiçbir HDMI cihazın açık olmaması lazım.
    4- 2 gündür. TV çalışırken kapanıp açılıyor. kırmızı düğmesi yanıp sönüyor önce sonra reset atıyor. güncelleme bakıyorum internetten sürümünüz güncel diyor. Kontrol ettim 45 dakika çalıştıktan sonra başlıyor ve kapanıp açılma sıklığı giderek artıyor.

Sonuç : 3299 TL verek bu TV' yi aldığım güne LANET olsun diyorum...

Aynı telvizyonu Teknosadan 2 ay önce 1600 tl aldım.(Teşhir)
    Birde Hiremco Titanx hd uydu alcısı aldım.
    Eve kemdim getirip televizyonu duvara montajını yaptım internet kablosunu televizyona ve hiremco uydu alıcınına çekip bagladım.
    servis ertesi günü gelip garantiyi onayladı.ses kısılması ara sıra oluyordu (ilk 10 saniye hopörlör patlak gibi bir ses geliyordu sonra düzeliyordu) uydu alıcısının kumandanın üstünde sd/hd yazan tuşva basınca ses probleminin tamanen kaybolduğunu farkettim şimdi hiç bir ses problemi kalmadı.
    15 gün önce teknosadan tranmilatör ve 2 adet gözlük aldım kurulumunu yaptım türksat 3d test yayınını açtım 3d aktif olmuyor sinirim bozuldu.gözlükleri transmilete yi alıp servise gittim kontrol ettirdim bozuk değiller.
    hata bende daha önce bahsettim uydunun kumandanın üstündeki sd/hd tuşuna basınca 3 d aktif oldu ve mükemmel bir görüntü vardı
    fhılıps ler 3d yi usb den göstermiyor hdmi girisinden gösteriyor
    internetten indirdiğim 3d test ve 1 adet filmi hiremco uydu alıcısını usb girişinden usb yi taktım mükemmel bir şekide seyrettim ve uydu alıcısını youtbe desteği var udu alıcısından youtube ye baglanıp half sbs formatındaki bütün 3d filimleri seyrediyorum.

• hiremco uydu alıcısını medya player olarakta kullanmaktayım sadece bluray denemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavdarme

15 ay önce 40pfl8605 aldım. derdim bitmedi. o kadar araştırarak aldım. o zamanın parası ile 3299 TL ye aldım teknosadan. özelliklere bakınca süper aslında performans, görüntü kalitesi de iyi ama yaşadığım sıkıntılar canımdan bezdirdi. Bu konularda çözüme ulaşmış arkadaş var paylaşırsa sevinirim.

Sonuç : 3299 TL verek bu TV' yi aldığım güne LANET olsun diyorum...

geçen hafta 140.47 yazılımı çıktı

philips'in sitesinden yeni yazılımı indirip içinden çıkan autorun.upg dosyasını boş bir usbye takıp yükleyebilirsiniz

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=tr&scy=tr&ctn=40PFL8605H/12

TV'den yeni bir yazılım arattırırsanız bu yeni çıkan yazılımı görmüyor

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.