Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hvarol

quote:

Orijinalden alıntı: tapeworm

quote:

Orijinalden alıntı: hvarol

Forumda biraz araştırdım ama bulamadım. 9705'te 3D nasıl aktif ediliyor? Half SBS denilen 3D film izlemeye çalışıyorum ancak 2 görüntüyü bir türlü üst üste bindiremedim.

Kumandada sağda üç çubuklu bir düğme var. Basınca gelen ekrandan en soldaki 3D'yi seçip sbs için "3D yanyana" seçeneğini aktifleştiriyorsunuz.

Benim tv'nin menüsünde 3D çıkmıyor. Acaba transmitter takılı olmadığından mıdır?

Evet, transmitterın takılı olması lazım.

• quote:

Evet, transmitterın takılı olması lazım.

Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: komoli

Bu televizyon için her şey mükemmel gözüküyor. Ama 3D gözlük olarak şarjlı gözlük mü kullanılıyor yoksa FPR gözlük teknolojisi mi var? Açıkçası buda benim için belirleyici unsurlardan birini oluşturuyor.

Pille çalışıyor, aktif 3D teknolojisi var.

Atif 3D gözlükler ağır ve belli bir süre sonra baş ağrısı ve mide bulanıklığına sebep oluyor diyorlar. Doğru mudur bu? Eğer doğru ise LG 47LW650S'e yada 47PFL7606H'e yönelebilirimde.
  • quote:

quote:

quote:

Bu televizyon için her şey mükemmel gözüküyor. Ama 3D gözlük olarak şarjlı gözlük mü kullanılıyor yoksa FPR gözlük teknolojisi mi var? Açıkçası buda benim için belirleyici unsurlardan birini oluşturuyor.

Pille çalışıyor, aktif 3D teknolojisi var.

Atif 3D gözlükler ağır ve belli bir süre sonra baş ağrısı ve mide bulanıklığına sebep oluyor diyorlar. Doğru mudur bu? Eğer doğru ise LG 47LW650S'e yada 47PFL7606H'e yönelebilirimde.

Uzmanı olduğum bir konu değil, forumda daha detaylı bilgiler vardır. Ama, bildiğim kadarıyla aktif 3D görüntü teknolojisi daha gerçekçi bir 3D izleme imkanı sağlarken, TV ile haberleşme IR sinyalleri ile sağlandığından baş ağrısı, mide bulantısı, kalp rahatsızlığı olanlarda bir takım sorunlara yol açtığı söyleniyor. Hiç pasif gözlük kullanmadım ama aktif gözlüğün ağır olduğunu ve özellikle 2 saatten sonra belirginleşmeye başlayacak şekilde göz çevremde, göz arkasında şiddetli olmasa da ağrılar yaptığını söylemeliyim.

• peki 3 dsi nasıl diğer tv lere gore..3 d ızlemek zevklımı..hd imi daha ıyı 3 demı dıye sacma bır soru sormak ıstıyorum..cunkı 3 d basagrısı falan dıye konusuluyor..boyle sorunları olduktan sonra hd ızlemek 3 d den daha ıyı olabılırmı dıye merak edıyor ınsan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: indiana79

peki 3 dsi nasıl diğer tv lere gore..3 d ızlemek zevklımı..hd imi daha ıyı 3 demı dıye sacma bır soru sormak ıstıyorum..cunkı 3 d basagrısı falan dıye konusuluyor..boyle sorunları olduktan sonra hd ızlemek 3 d den daha ıyı olabılırmı dıye merak edıyor ınsan..

Yurtdışı sitelerden de takip edebildiğim kadarıyla 3D gösterme kalitesi LCD televizyonlara oranla üst seviyelerde. Daha iyisi olarak Panasonic'in plazmalarından VT ve GT serileri gösteriliyor. Bu yılın modellerinden Sony'nin 9 serisi ve Samsung'un 7 ve üzeri serilerinin de 3D başarımlarının arttığı belirtiliyor.

HD ve 3D elbette ayrı kavramlar. Sağladığı görüntü deneyimi tamamen farklı. HD de gündelik olarak izlenen görüntülerin daha detaylısının, daha netinin izlenmesi söz konusu iken 3D görüntüde görüntünün içine müdahil olmanız sahte bir şekilde de olsa sağlanıyor.

3D filmlerin sayısı zaten piyasada oldukça az. Benim tespit edebildiğim kadarıyla 100 tane yok. Bunların hemen hepsi hem HD hem 3D zaten. Bence en güzel izleme deneyimi hem HD hem 3D yani, yüksek görüntü kalitesiyle 3D görüntüyle oluşuyor. Ama 3D izleme sayımı ben haftada max.2 ile sınırlandırıyorum.

• Sayın tapeworm ;

Yorumlarınızı okudum ve yeterince bilgi sahibi oldum.Bu tv hakkında epey bilginiz ve deneyiminiz var.
    Bende bir soru sormak istiyorum :
    Ağdan PC ye ortam dosyalarına bağlanarak filmleri izliyorum.Yani harici USB den HDD bağlamadım.Ama tv nin özelliklerinde MKV uzantılı ve VOB (Orjinal DVD) uzantılı dosyaların izlenebileceği yazıyor ama benim tv de bunlar göstermiyor.Hatta klasör içinde hiç yokmuş gibi tv ekranında film dosyası çıkmıyor.
    Bunun için ne yapılması gerekir.Başka diğer arkadaşlar bu uzantılı dosyaları izleyebiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topcu_izmir_1993

Sayın tapeworm ;

Yorumlarınızı okudum ve yeterince bilgi sahibi oldum.Bu tv hakkında epey bilginiz ve deneyiminiz var.
    Bende bir soru sormak istiyorum :
    Ağdan PC ye ortam dosyalarına bağlanarak filmleri izliyorum.Yani harici USB den HDD bağlamadım.Ama tv nin özelliklerinde MKV uzantılı ve VOB (Orjinal DVD) uzantılı dosyaların izlenebileceği yazıyor ama benim tv de bunlar göstermiyor.Hatta klasör içinde hiç yokmuş gibi tv ekranında film dosyası çıkmıyor.
    Bunun için ne yapılması gerekir.Başka diğer arkadaşlar bu uzantılı dosyaları izleyebiliyor mu?

Teşekkürler ama bilgim fazla değil, televizyonu alalı çok olmadı. Yanıtını bildiğim sorular denk geldi. Bilgisayardaki filmleri ağdan izlemeyi henüz denemedim. WD Live kullandığımdan ihtiyaç duymadım. Bir kez USB yi direkt denedim, onda da dvd ripleri oynatabilirken mkv leri ve bir kısım avi leri açamadım.

• evet bazı mkvlerı acmıyor..tapewrom pekı neden haftada 2 tane 3 d ızlıyorsun..fılmlerın genelde 3 desı cıkıyor bu ara..neden 3 d ızlemıyorsun tv ve gozlugun varsa..ızlenmeye degmıyormus gıbı gelıyor bana..bıyerde bır sorun var ama ben su 3 d yı daha deneyemedım..fakat ınsanlara sordugumda kımse kotu demıyor ama ıyıde demıyor..neden kararsızlık var..ve dedıgım gıb neden 3 d seyretmıyorsun.. sadece haftada 2 tane ızlemenın sebebı nedır..
  • ambilight2 kullanıyorum.2004 senesinde dogubanktan philips 42pf9967 plazma aldıgımda daha led lcd tv nın esamesıi.hdnin ready si eh işte.okunmuyordu bile..su an pfl 9705 neyse pf9967 oydu.herkes guluyordu bukadar para verilirmi diye.hd yayınmı var ucuz bısı al vesaire.tv alırken benım kanaatim ozellıklerı ıtıbarı ıle kullnaıcıyı teknoljinin gerısınde en az 5 sene bırakmıyacak.benım aldıgımda beni su ana kadar ıdare etmeyı basardı.hd yayınlar yenı yenı yaygınlasıyor.dsmart hd kullanıyorum harıka goruntuama yetersız kalmaya basladı.sd de zaten ustune tanımam..ambilight2 zaten ınanılmazdı oda artık yetmıyorr...

gecen sene 9705 ılk cıktıgında 7000 8000 lerden acmıstı kapıyı.ıste bu demiştim.bu emektar plazmadan sonra ancak bu alınır diye..ama gerek var olan bır tv imin olması gerekse fıyatın yukseklıgı bu tutkumu ertelememı emretti..bu sene philipsin yaptıgı philips ile mac keyfı yarısması vardı.odulde ahada bu hayal ettigim tv idi.facebook uzerınden 1 ay surdu ve en cok oyu alan kazanacaktı.buyuk ugraslara ragmen az fakla 2.oldum ve kaybettim..
    ne kadar uzuldugumu varın sız tahmin edin..
    hergun en ucuz dıye arattırıyorumm.fiyatın bırden dusmesı ınsanı dusundursede bunu ben yeni modellerın yolda olmasına verıyorum..belki biraz düşer diye bekliyorum..inşallah az daha duserde bızede almak kısmet olur..

benı eskı pf9967 de subwoofer cıkısı var.aktıf sub u tek bir kablo ıle baglıyorum.muhtesem bır ses veriyor..5+1 gibi desem yeridir...acaba 9705 i aldıgımda bu aktif subwooer i bu tvye de baglıyabılırmıyım baglıyabılırsem nasıl?

bırde bır arkadasım yenı sony almıs..onda hareket sensoru denen bısı var.ekran karsısında kımse olmayınca ayara baglı olarak bir sure sonra once goruntuyu sonra sesı ıle bırlıkte tamamen kapatıyormus.acaba bızım 9705 te bu ve buna benzer bir ozellık varmı?

• volizzi şeytana uydum ve aldım.

Herkese merhaba bende dün itibariyle 9705 + 2 gözlük + transmiter + mp3 kulaklık 2979 a mm den +2 taksit atlatarak 10 taksitle aldım
    pazar sabah 10 da sony 52LX900 (3500), samsung 46D8000 (4200), sharp 46LE814(3300), sony 52NX800 (3000) den birisina almak için çıktım ama mm de 9705 i bu fiyata görünce hele sd yayınlardaki kaliteyi görünce dayanamayıp aldım. Tesadüfen mm mp3 kulaklık rafında gözüme takıldı 29,90 liralık kulaklıkta philips televizyon ile ücretsiz yazıyodu dedim bu ne alabiliyormuyum dedim verdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: indiana79

evet bazı mkvlerı acmıyor..tapewrom pekı neden haftada 2 tane 3 d ızlıyorsun..fılmlerın genelde 3 desı cıkıyor bu ara..neden 3 d ızlemıyorsun tv ve gozlugun varsa..ızlenmeye degmıyormus gıbı gelıyor bana..bıyerde bır sorun var ama ben su 3 d yı daha deneyemedım..fakat ınsanlara sordugumda kımse kotu demıyor ama ıyıde demıyor..neden kararsızlık var..ve dedıgım gıb neden 3 d seyretmıyorsun.. sadece haftada 2 tane ızlemenın sebebı nedır..

İzlenmeye değiyor da gözleri çok yormanın gereği yok. Hele film sayısı kısıtlı iken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

volizzi şeytana uydum ve aldım.

Herkese merhaba bende dün itibariyle 9705 + 2 gözlük + transmiter + mp3 kulaklık 2979 a mm den +2 taksit atlatarak 10 taksitle aldım
    pazar sabah 10 da sony 52LX900 (3500), samsung 46D8000 (4200), sharp 46LE814(3300), sony 52NX800 (3000) den birisina almak için çıktım ama mm de 9705 i bu fiyata görünce hele sd yayınlardaki kaliteyi görünce dayanamayıp aldım. Tesadüfen mm mp3 kulaklık rafında gözüme takıldı 29,90 liralık kulaklıkta philips televizyon ile ücretsiz yazıyodu dedim bu ne alabiliyormuyum dedim verdiler.

bende alıcam kısmet olursa kesin ama biraz daha beklıycem.düşer mi düşer ..1 ay daha.pıyasada kalırmı oda ayrı.fakat bende cok magazada degişik tvlerle kıyasladım.kendı akranlarına baya bır fark atıyor benım gozumde.

• gozu okadar yoruyorsa ıyıbıusey dgıl ozaman bu..demekkı verdıgı zevk rahatsızlıgını gıdermeye degmıyor dıye anlıyorum..neyse deneyıp gorucez ılerleyen gunlerde..ama benım pek hevesım kalmadı bu 3 dnın rahatsızlıkların vs duyunca..
  • bırde bızım bu evdekı tv ledmı lcd mı anlayamadım dogursu:)) tv nın kalınlıgı lcd tv gıbı..bence ince degıl..dukandakı lcd monıtorumden bıle kalın..
  • Yanlış anlaşılmasın, 3D film izlemenin verdiği keyif belirttiğim rahatsızlıklara rahatlıkla değer. Bence bu imkana sahipken kesinlikle değerlendirilmeli. İzleyenin pişman olacağını sanmıyorum.

TV, Led Tv, hatta full LED TV ki, panelin tamamında aydınlanıp kararan, böylece kenardan aydınlatmalı ledlere (edge-led) oranla daha derin bir siyah renk üreten local dimming sistemi var.

Philips'in ince tv üretememesinin nedeni bence ambilight. Samsung gibi ince panellere ambilight sistemi entegresi pek kolay değil ki böyle patentli bir teknolojiden vazgeçmek kolay değil çünkü Philips'in en büyük silahı.
  • dogru..cevresındekı amblıgt yuzunden kalınlıgı..ablıgt cok guzel bı ozellık..sadece bu ozellık bu tvyi aldırır ınsana bence..
  • Kontrast : 100
    Parlaklık :30
    Renk :70
    Netlik :7
    Parazit Azaltma : Maksimum
    Renk Sıcaklığı :Kişisel Kırmızı : 111 Yeşil : 119 Mavi :127
    Perfect Natural Motion :Maksimum
    400Hz Clear LCD : Açık
    Süper Çözünürlük : Açık
    Mükemmel Kontrast :Kapalı
    Dinamik Arka Işık : En İyi Görüntü
    Mpeg Parazit Azaltma : Kapalı
    Renk Geliştirme : Maksimum
    Gama : 4
    PC Modu : Kapalı
    Işık Sensörü : Kapalı
    Görüntü Formatı : Oto.Doldur
    Ekran Kenarları : 2

Sonuçta hangi ayar olursa olsun SD ve HD yayında bu tv yi izleyen kişi, görüntü kalitesi açısından başka Tv den zevk almaz... Televizyon budur der...

En güzel Tv ayarları da bu bence. Deneyin görün...

• Ciddi ciddi bu televizyonu almayı düşünüyorum. Benim sorum ise kablosuz olarak internete bağlandığımda online film/dizi izleme imkanı sunan sitelerdeki filmeleri ve dizileri gösterir mi?
  • ambilight spectra var çok tatlı bir ambi, 9706'da ambilight xl var daha gelişmişi, onu da merak etmiyor değilim. 3d gözlük almadım henüz umarım daha hafif yeni model uyumlu gözlük çıkar da alırız.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.