Şimdi Ara

philips dvp 5960/12 incelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
27.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WD MYBOOK 320GB HDD alip hic bir islem yapmadan tek parca halinde ve fat32 formatinda bagladim tanidi.
    Daha fazla deneme sansim olmadi 2-3 filme baktim bunlarin arasinda dosya boyut 1.5gb olanda vardi sadece bir filmde 10-15 sn kadar takilma oldu ama ilginctir filmin geri kalan 30dk sinda hic takilma olmadi filmin tamamini izleyemedim 15-20 dk baktim filmlere sadece...
    daha sorna daha detayli tecrubelerimi aktaririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mir

WD MYBOOK 320GB HDD alip hic bir islem yapmadan tek parca halinde ve fat32 formatinda bagladim tanidi.
    Daha fazla deneme sansim olmadi 2-3 filme baktim bunlarin arasinda dosya boyut 1.5gb olanda vardi sadece bir filmde 10-15 sn kadar takilma oldu ama ilginctir filmin geri kalan 30dk sinda hic takilma olmadi filmin tamamini izleyemedim 15-20 dk baktim filmlere sadece...
    daha sorna daha detayli tecrubelerimi aktaririm

GERCEKTEN GUZEL.. BU BU TAKLMA OLAYI AMA KAFAMI KARISTIRDI..

BASKA BIR NDEN DEN OLABILIRMI ACABA.. ?

• Merak ettigim bisey var:

Ilgili cihazi kullanabilmek icin TV'mizde HD teknolojisinin olmasi zorunlu mu?veya bu eksiklik buyuk

performans kaybina yol acar mi?

Simdiden tesekkurler
  • @4yanlisbirdogru : hayir hd olmasi sart degil, cihazda ayrica scart da var...
    @CEVIRMEN : o takilma olayi benimde kafama takildi :) ayni filmi cd ye yazip denedim ayni yerde herhangi bir takilma yok... bu takilma 20. dk civarinda filan oldu 50 dk ya kadar bidaha olmadi.(50dk dan sonrasina bakmadim) Ayrica denediyim diyer 2 film de de takilma olmadi ki birisinin boyutu 1.5gb idi...
    Eve gidince filmlerin bitrateleri cozunurlukleri gibi bilgileri yazarim
  • Evet bahsettigim takilma olan filmin 1.5 saat kadarini izledim tum film boyunca yanlizca 1 kez fakat 15 sn kadar framerate de ve ses de sorun yasaniyor...Bu sorun herseferinde filmin ayni yerinde oluyor.
    Not: film i cd ye cektim ve denedim ayni yerde herhangi bir takilma yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir -- 8 Mart 2007; 11:01:09 >
  • philips 5960 dan başkası yalan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CABBARS

ayrıca altyazıyı görüntünü ortasına divx te basıyor usb jpeg den başkasına yaramıyor. ssöyle philips ten sinin ne menfaatin var. SAKIN ALMAYIN BEN ALDIM İADE ETTİM TEKNOSAYA ayiriyetten kumandada hic bir fonsiyon tuşu yok.

Arkadasim once bir oku arastir, bak senin ilk post unun hemen ustunde benim 1-2 postum var...
    Usb den 320 gb hdd bagladim icine 700 den tut 1.5 gb ye kadar tek dosya divxler attim sadece 1 tek filmde 10-15 snye kadar atlama oldu onun disinda tum divxleri gayet guzel oynatiyor...
    Ayrica alt yazi problemleri firmware lerle duzeltilmis durumda biraz okur arastirirsan ogrenirsin.Ne demisler bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip, yanliz bilip bilmeden yazip cizmekte ayip...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir -- 13 Mart 2007; 9:49:01 >
  • Arkadaslar bu urun hala satısdamı ??
  • arayacaksın artık şansına kalmış umarım bulursun
  • Bu cihaz için hangi yazılımı öneriyorsunuz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kotukedi

Arkadaslar bu urun hala satısdamı ??

arkadaşlar çoook uzun aramalar sonucu (5 haftadan fazla oldu) 5960 buldum!
    Önceleri ben de inanamadım ama buldum.. bunu stok yapıp da satmaya çalışan birileri varsa intihar ederim çünkü sormadığım bayi, forum, arkadaş, dükkan, bakmadığım web sitesi kalmamıştı.
    usb'den filim oynattığının bu kadar şahidi varken niye müşteri hizmetlerini arayacağımızı da anlamış değilim. Ben bu akşam deneyeceğim, yarın sonucu tekrar yazarım.
    arkadaşım sen hala inanmıyorsun ama bu cihaz usb'den filim oynatıyor. bence sen müşteri hizmetlerini arayıp onlara biraz kız. Zamanı geldi de geçiyo bile

Kusura bakmayın yazmayın unuttum.. EP'de yok.www.koysepete.com'da buldum.

Dün akşam WD MyBook 320GB'lık diskimi bağladım. Daywatch'ı ve LOST'un 1. sezonunu seyrettim. problemsiz oynattı. Türkçe altyazılarda da sorun yok. Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKA -- 15 Mart 2007; 16:47:48 >

• Selamlar.
    Philips 5960 içinhttp://www.phunkyfish.com/article/4/philips-dvp-596012 sayfasında oldukça güzel bilgiler ve değişik firmware'ler hakkında bilgi bulabilirsiniz.
  • Kullananan veya kesin bu konuda bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum..Acaba bu Philips DVP 5690 yurtdışından alınan DVDleri oynata biliyor mU? Özellikle 5. bölgeyi merak ediyorum... Rusya ve .s
    Teşekkürler
  • Ben de başlangıçta HD divx/xvid vb videoları gösterebiliyor sanıyordum ama yanılmışım demek ki. Cihazın tanıtım bilgilerine bakıldığında sanki HD (720p ve üzeri çözünürlükte) videoları gösteriyormuş gibi bir izlenim oluşuyor. HDMI çıkışı olan bir cihazda böyle bir özellik beklerdim doğrusu. USB'den gösterim yapmak ve düşük çözünürlüklü videoları upscale etmek dışında piyasadaki 70-80YTL'lik cihazlardan pek bir farkı yok anladığım kadarıyla. Benim de büyük ümidim vardı bu cihazda.
  • Shopping.com.tr de bulabilirsiniz bu ürünü.Yalnız 7 gün sonra kargolanmaya başlancak ürünler yeni parti mal gelmiş.Telefonunla arayıp bilgi alabilirsiniz.
  • Bu topic'i gördüğüm iyi oldu. Hemen ilgilenen arkadaşlara anlatayım da siz de pişman olmayın!

Philips 5960/12'yi aldığıma da bin pişman oldum!

DTS desteği bile yok biliyormuydunuz.

Üstelik HDMI çıkışı da kaliteli değil. Görüntü yükseltme işlemi yaptığında da görüntü daha kötü oluyor. Bu arada Pioneer 436 XDE 109 ekran plazma kullanıyorum.

Yavaş çalışan bir DVD Player.

Dixv filmlerde de alt yazıların çoğu sorun çıkarıyor yazılımdan dolayı.

Uzaktan kumandasının görüş açısı çok dar. Ayrıca Philips Dvd'ler de genel sorun olan Dvd Eject düğmesi yok o işlem için 4-5 saniye stop tuşuna basılı tutuyorsunu. Yani Eş... gibi bekleyeceksiniz. Çok sinir bozucu.

Philips'te sadece geçen senelerin ürünü olan ve aynı zaman da Dts ile SACD çalan 720 SA dan başkası bence alınacak bir ürün değil. Zaten oda üretimden kalktı.

Özellikle son zamanlarında anlaşma yüzündenmidir yoksa maaliyet düşürüp yem ürün üretmek mantığıylamıdır nedir bilmiyorum çoğu ürününde DTS yok!

Bence Pioneer bu konuda bir numara.

Hiç sorunsuz.

Çok hızlı okuyor.

Hiç ama hiç bir kez bile okuma sorunu yaşatmıyor.

Binlerce film seyrettim. Bir an dahi atlama ve sorun yapmadı.

Ayrıca Divx filmlerde de sorunsuz altyazı ve oynatma yapıyor.

Bende imzamdakilerle birlikte 5960'da dahil 4 adet Dvd player var. 2'si Pioneer zaten biri medarı iftarım olan 868Avi-s diğeri 380-s diğeri de 720 Sa Philips. Ama 5960'ı kullanmak bile istemediğim için kutusunda duruyor. İsteyene de 170 Ytl'ye satabilirim.

Önemle uyarıyorum. Bu hususlara dikkat edin.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 16 Mart 2007; 1:21:36 >

• @teknika,
    Hocam,tespitlerinizde haklısınız.Fakat,biliyorsunuz;maddi imkan meselesi.
    Bence bir ürün/hizmet alırken; ''işinizi gören en ucuz,en sade ürün/hizmet en iyisidir''
    Gördüğüm kadarıyla siz,ses/görüntü sistemleriyle bayağı profesyonel
    uğraşıyorsunuz.Tabii ki mütevazi bir fiyattan satılan PHILIPS5960'dan,çok fazla
    performans beklenmemeli.
    199 YTL'lik bir cihazda,tabii ki,300-500-800YTL'lik cihazlardaki
    özellikler aranmamalı.5960 Şu anda piyasada yok satıyorsa,benim gibi
    orta seviye kullanıcılara hitap ettiği içindir.Şahsen benim cihazı tercih
    sebebim,USB portundan dosya okuyabilmesi ve de,benim beklentilerimi
    karşılayan bir fiyat/performans oranına sahip olmasıdır.
    Uzaktan kumandası hariç,cihazdan gayet de memnunum.
    Keşke cihazı alırken,teknik spesifikasyonlarını iyice inceleseydiniz.
    İnanıyorum ki bahsettiğiniz fiyattan cihazınıza birçok talip çıkacaktır.
    Saygılar,sevgiler....

• İlgin için sağol @NEWfriens arkadaşım.

Ancak ben parası için değerlendirmedim.

Şu da bir gerçek ki 100 Ytl'lik bir Dvd player de bile DTS var.

Bu şekilde, özellik fiyat cambazlığı yaparak üretilen ürünleri almayarak tepkilerimizi dile getirebiliriz. O zaman her halukarda Dts koymak zorunda kalacaklardır veya orası burası eksiltilmiş ürünleri üretmeyecklerdir.

Satışa çıktıktan 1-2 ay sonra bir ürünün fiyatı hemen düşüyorsa. Bu da yerse taktiğidir. Ben bir daha altın yapsa Philips almam. Yanlış uygulama! İnsanların ufak dikkatsizliklerinden yararlanıp kelime ve ticaret oyunlarıyla piyasaya sürülmüş yem ürünler bunlar.

Ayrıca 50 Ytl daha fark verip Pioneer alınmasını tavsiye ederim. Bariz olarak daha hoş ve sorunsuz cihaz.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: NEWfriend

@teknika,
    Hocam,tespitlerinizde haklısınız.Fakat,biliyorsunuz;maddi imkan meselesi.
    Bence bir ürün/hizmet alırken; ''işinizi gören en ucuz,en sade ürün/hizmet en iyisidir''
    Gördüğüm kadarıyla siz,ses/görüntü sistemleriyle bayağı profesyonel
    uğraşıyorsunuz.Tabii ki mütevazi bir fiyattan satılan PHILIPS5960'dan,çok fazla
    performans beklenmemeli.
    199 YTL'lik bir cihazda,tabii ki,300-500-800YTL'lik cihazlardaki
    özellikler aranmamalı.5960 Şu anda piyasada yok satıyorsa,benim gibi
    orta seviye kullanıcılara hitap ettiği içindir.Şahsen benim cihazı tercih
    sebebim,USB portundan dosya okuyabilmesi ve de,benim beklentilerimi
    karşılayan bir fiyat/performans oranına sahip olmasıdır.
    Uzaktan kumandası hariç,cihazdan gayet de memnunum.
    Keşke cihazı alırken,teknik spesifikasyonlarını iyice inceleseydiniz.
    İnanıyorum ki bahsettiğiniz fiyattan cihazınıza birçok talip çıkacaktır.
    Saygılar,sevgiler....

• Hangi 100 ytl.lik dvd-divx player.da DTS desteği var..

Bende hem Voxline hemde 5960 var.. Voxline parasına göre çok çok güzel bir cihaz.. Ama onun o kumandasını görseniz cinnet geçirirsiniz.. Alternatif kumandada kullanamıyorsunuz.. Akıllı kumandalarda sorun çıkartıyor.. Vs. vs. vs..

Alt yazılar Voxline.dan daha büyük.. Ve daha fazla karakter gösterdiği için Voxline.da sık sık yarım okunan alt yazı sorunu yok.. Voxline.dan daha hızlı okuması var..

Cihazın iki kusuru var ki bunlar görece kusur.. Birisi eject tuşunun kumandada olmaması.. (bence en büyük eksiği bu) Diğeride ilk disk cihaza yerleştirince sesli olması disk okumanın..

Pioneer konusuna gelince size pek katılmayacağım.. Hoşyazacaklarım belli bir model söylemediğiniz için havada kalacak ama ben kullandığım bir modelle kıyaslayayım.. Pioneer DV 696 AV kullandım.. Philips.den artısı kumandasının daha işlevsel olması ve sessiz çalışma idi.. Ben DVD.yi AVR.ye bağladığımiçin dekoder sorunum yok..

Pioneer burn brown dedikleri dac kullandığı için audio cd.lerde fark yaratıyor ama burda bu aletleri alanların alış sebebi öncelikle divx sonra da DVD izlemek.. Bu fark için ödenecek fiyat ise 450 ytl..Philips ise 175 ytl.. Son bir not philips ile Pioneer.ın kullandığı chip aynı.. Philips.in yazılımının üreticiden bağımsız geliştirilebilmesi ise ayrı bir güzellik..

Yazdığınız mesaj bence biraz kızgınlıkla yazılmış gibi ve bu aleti almak isteyecekler yanlış bilgilenebilir..

Not: Voxline ile kıyaslıyorum çünkü piyasada fiyat performansta rakipsiz bir ürün Voxline.. (gri olandan bahsediyorum tabi ki..)

• @TriNeO,
    Arkadaşım,benim 5960'da CD okurken işitilen bir ses yok.
    Ancak gidip kulağını cihaza dayarsan,sinek vızıltısı gibi bir ses
    duyulması,bu tip cihazlarda normal sayılmalı.Hatta,5960 ın CD okuma
    sesi,bilgisayarın CD okuma sesinden bile az.İsterseniz,yakınınızdaki
    bir arkadaşınızın cihazıyla mukayese edin,veya güvenebileceğiniz,
    işinin ehli bir servise gösterin.
    Saygılar,sevgiler...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.