Şimdi Ara

philips dvp 5960/12 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
27.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben cihaz aldım ve denedim.+ ve - lerini sizlerle paylaşmak istiyorum almayı düşünenler varsa diye.aslında cihazın 1-2 eksiği dışında hiçbir sorunu yok.ben almış olmaktan pişman değilim.bir kere çok şık bir cihaz dizayn olarak.en önemli artıları divx ve xvid codec desteğinin süper olması.divx3-4-5-6 ve ekstradan divx ultra.divx ultra divx filmlere aynen dvd ler gibi ekstra altyazılar,ses izleri ve menüler eklenebilen bir divx formatı.yani bu formatta yayınlanacak divx filmleride izleyebileceksiniz. cihazın bir diğir süper artısı qpel ve gmc yi sorunsuz oynatabiliyor.alt yazı sorunu olmadan.bizzat denedim.ayrıca usb girişinden takacağınız flash bellek ve kart okuyucularla mp3,jpeg ve avi dosyalarınıda oynatabiliyorsunuz.ancak avi dosyalarında alacağınız performans flash belleğinizin performansına bağlı.yani kaliteli ve hızlı yazılıp okunabilen bir bellekle sorun yaşama ihtimaliniz az.diğerlerinde takılmaylar olabiliyor.ancak şu haliyle bile mp3 ve jpeg dosyalarını sorunsuz bir şekilde destekliyor olmasıda birçok cihaza göre bunu tercih etmeniz için yeterli.menüler gayet anlaşılır ancak menü ilerlemelerinde az da olsa ufak yavaşlıklar olabiliyor.çok önemli değil.gelelim cihazın en büyük handikapına.divx filmlerde altyazı konusunda ufak bir sorunu var.%100 türkçe desteği yok.zaten divx subtitle kısmına girerseniz 3 grup altında sıralanan dil desteklerinde türkçe olmadığını göreceksiniz.açıkçası ben böyle bir eksiklik beklemiyordum philips ten.sadece ı , ş , ğ , İ lerde sorun var diğerleri görünüyor.buda film izlerken çok büyük sorun yaratmıyor.yani okuduğunuz altyazıyı anlayabiliyorsunuz ve takip edebiliyorsunuz.bununda ilerde bir firmware ile düzeltileceğini düşünüyorum.philips müşteri hizmetlerine bu konuda mail attım.cevabını bekliyorum.kısaca cihaz böyle.bana sorarsanız alın derim.

• Asagida naviga70 nickli arkadasin (t**rkeyforum) fontlar icin bir yazilim calismasi var 5960 icin..

http://ultrashare.net/hosting/fl/16de8d1e0f
  • link için teşekkürler.
  • kardeş bu playeri nerden ve kaça aldın türkiyede 220 ytl gibi bir fiat bulabildim ama cihazı satan bir yer yok almanyada gayet ucuz 80 euro cıvarında türkiyede bulamazssam almanyadan getirteceğim heralde
  • teknosa ve estore da bulablirsin...
  • Bir kaç gün önce maceralı bir şekilde teknosa dan aldım cihazı.

İlk aradığım teknosa (Bursa-Carrefour) telefonda 3 kere "hdmi kablosunu hediye veriyormusunuz" soruma olumlu yanıt verdiği halde, mağazaya gittiğim de "üzgünüz HDMI kablo kalmamış" dediler. Gittiğim 30 km. yol ve harcadığım zamana üzülerek (hafif de söylenerek) mağazadan ellerim boş şekilde ayrıldım.

Ertesi gün başka bir mağazayı (Bursa-Asmerkez) telefon ile aradım. Yaptığım görüşmede, ellerinde cihazın bulunduğunu, HDMI kablosunu hediye ettiklerini ve kablonun da ellerinde bulunduğunu öğrendim. Cihazı ve kabloyu ayırttırarak o bölgede bulunan bir arkadaşıma mümkünse uğrayıp cihazı almasını rica ettim.

Sonuç olarak akşamına cihaz ve HDMI kablo elimdeydi. Hediye verdikleri kablo philips marka ve 1,5 metre boyunda. Sanırım piyasa değeri 40 - 50 YTL arası.

Cihaza gelirsek. Gerek bu forum gerekse başka sitelerde yaptığım 2 - 3 haftalık araştırmalar neticesinde, en iyi seçimi yaptığımı düşünmeye devam ediyorum. Elimdeki mevcut divx lerden (HDRIP haricindekileri) açmamazlık etmedi. Altyazi olarak da ben zaten film ile yazıyı aynı isimde kaydettiğimden bir sorun yaşamadım. İlk taktığımdaki altyazı türkçe font ve altyazı arka planındaki gri bant olayını da firmware update i ile giderdim.

USB giriş ise başlı başına bir güzellik. Elimdeki memory stick ile yaptığım denemede, stick içerisindeki bütün klasörleri görmesi mümkün oldu. Yani benim gibi, mp3 leri açığa koymanın gereği yokmuş. Ayrı ayrı klasörlesek dahi cihaz hepsini okuyabiliyor.

Cihaz, HDMI ve Digital COAX çıkış bağlantıları ile gayet mükemmel, sorunsuz bir şekilde çalışmakta. Benim gibi araştıran ve "ne alsak" diye düşünen arkadaşlara fikir olması açısından yazdığım bu yazı ile cihazı tüm arkadaşlara tavsiye ederim.

Sağlıcakla..

• partagas arkadaşım upscaler özelliği filmlerde bayağı farkettiriyormu. izmirdeyim ben herhangi bi teknosa bayisinden almak istesem hdmi kablosunu hediye verirlermi dersin? bide cihazı kaça aldığını yazmamışsın? saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips HTL 2153/12 Soundbar
    geçen yıl açıldı
    Philips 46PFL4418K/12
    11 yıl önce açıldı
    Philips Lattego EP2231/40
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teknosa nın sitesine baktım ama bulamadım
  • teknosa bornovadan hdmı kablo hediyeli 229 ytl aldım bende cok memenun kaldım. tek kusuru dvd yi içeri attıktan sonra çok bekletiyor
  • Bence upscaler görüntü kalitesini çok fazla arttırıyormuş gibi gelmedi.Henüz çok fazla dvd de denemedim ancak ilk izlenimim bu
  • egeberk kopya dvd kullanmış olabilirmisin bide kullandığın tv ne?
  • arkadaşlar ben harici alt yazılarımı aynı adda kaydederek izleyebilirmiyim bu cihazda,ayrıca bu firmware olayını nasıl yapacam kabloyla takıp bilgisayardanmı atacam nasıl olacak anlamadım
  • ultra
    tv samsung 42 ps-e7h.upscala için 3-5 dvd daha deneyip izlenimlerimi yazabilirim
  • misbilir;
    alttaki linki bi oku istersen firmware ile ilgili hirşey var (ama sayfayı tamamen okumanı tavsiye ederim)
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=225647

egeberk;
    tabiki deneyimlerini yazarsan memnuz olurum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultraaslans

partagas arkadaşım upscaler özelliği filmlerde bayağı farkettiriyormu. izmirdeyim ben herhangi bi teknosa bayisinden almak istesem hdmi kablosunu hediye verirlermi dersin? bide cihazı kaça aldığını yazmamışsın? saygılar

Henüz dvd ile deneme imkanım olmadı. Fakat elimdeki kaliteli denebilecek divx ler ile yaptığım incelemelerde, bayağı demesek bile farkedilir bir fark yaratıyor. Tabi bunun için kullandığınız TV de önemli. Bende LG marka 66 ekran lcd var. Daha büyük ekranlarda daha da fazla iyileştirme hissedilebilir.

Herhangi bir teknosadan almanız hdmi yi garanti hediye alırsınız demek diil maalesef. Belirttiğim gibi güya hepsi hediye veriyor ama gittiğinizde kablo ellerinde olamıyabiliyor. (Yazdığım gibi bizzat yaşadım)

Fiyat benden önce arkadaşlar yazmış zaten ama yine de yaziim. 229 YTL. / 12 taksit. Zaten heryerde aynı sanırım.

Bendeki kayıtların hepsi film adı ve altyazı adı aynı olduğundan bir sorun yaşamadım. İsimler farklı olursa ne olur bilemiyorum.

Firmware update i ise arkadaşın verdiği linkteki yapımcının favorim dediği firmware i yükledim. Kendisine buradan teşekkür ederim. Yüklemenin nasıl yapılacağı verilen linkte gayet açık bir şekilde anlatılıyor. Tek dikkat etmek gereken cd yi takıp yükleme yapıldıktan sonra ki bekleme süresi. Cihaz yaklaşık 1 dakika kadar hareketsiz kalıyor. Bu durumda sakin olup paniğe kapılmamak gerekiyor.

Birde update sonrası cihaz kendini restart ettiğinde upscale açık ise TV ye görüntü gelmiyor. Bu durumda da sakin davranıp upscale düğmesine bi kaç kere basmak gerekiyor.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi partagas -- 22 Eylül 2006; 19:21:07 >

• arkadaşlar dikkatinizi çektimi bilmem ama divx film izlerken menüde 8 karaktere izin veriyor.bu yüzdende film ile altyazı isminin ilk 8 karakterinin tutması yeterli.mesela 12345678 film olsun 12345678mtüdrehvzkeamn alt yazı olsun sorun yok.
  • İlginç bir detay yakalamışsın.

Bu arada bahsettiğiniz gibi teknosa bana HDMI kablosu vermedi. Evde 42" LCD olan biri için kafayı yemekle eşdeğer birşey. 2 defa gittim bulamadık.
  • verdikleri bröşürde hdmi hediye diye yazıyor. bence sen hdmı gelinçe verilecektir diye bir yazı iste üstüne yatmasınlar
  • Bu ürünü almayı düşünüyorum fakat birkaç şey aklıma takılıyor.

HDripleri neden oynatamıyor ? Son dönemde elime geçen tüm diziler dvdrip formatında da..
    624x352 çözünürlüklü dvdripi neden oynatmaz ?
  • İlk çıktığında nasıl dvd playerlar divx okumuyordu.belli bir süre sonra okurlar herhald.
    HD RİP VE DVD RİP LERİN ÇÖZÜNÜRLÜKLERİ NEDİR HANGİSİ DAHA KALİTELİ GÖRÜNTÜ VERİYOR.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.